Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    i/e regjistruar Maska e prizrenasi_30
    Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729

Prodhimet Evropiane apo prodhimet Aziatike

Ne kete teme do te bej nje krahasim ne mes prodhimeve evropiane dhe atyre aziatike.

Une mendoj se prodhimet evropiane (e kam fjalen per gjerat, mjetet apo pajisjet qe i perdorim ne jeten e perditshme) jane shume me te mira, me komforte dhe me te pershtatshme per perdorim se ato aziatike!

Ajo qe nuk me pelqen eshte se prodhimet aziatike jane te perhapura shume ne vendin tone (sidomos ne Kosove) dhe njerezit i perdorin dhe i preferojne me shume dhe kjo me shqeteson pak.

Eshte e vertete qe prodhimet aziatike si p.sh. ato turke apo kineze kushtojne me lire por per mendimin tim une kurre nuk do ti bleja ato gjera qe me bejne nervoz gjate perdorimit te tyre.

Ne pergjigjet e radhes do te shkruaj me gjeresisht per ēka e kam fjalen dhe do te sjell shembull me fotografi te bashkengjitura.
    Mos ja bėj tė tjerėve atė qė nuk ke qejf tė ta bėjnė ty!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Shikoni keto karrige!

Karrigeja me ngjyre te zeze eshte model evropian i karriges kurse ajo ngjyre hiri model aziatik i uleses.

Siē e shihni edhe vete karrigeja me model evropian eshte shume me komforte pasi ka mbeshtetese dhe eshte mjaft e gjere dhe mjaft e larte, kurse kjo me model aziatik eshte e ngushte e ulet dhe pa mbeshtetese dhe kur njeriu rri i ulur gjate ne te ndjen dhimbje shpine dhe gjithashtu dhimbje ne prapanice.

Per mendimin tim kjo ulesja me model aziatik eshte shume e keqe edhe pse ndoshta mund te kushtoje me lire!
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Shikoni keto gota ēaji dhe beni krahasimin.

Gota me model aziatik (turk) eshte pa bisht dhe nuk ke ku ta kapesh dhe kjo te pengon shume gjate pirjes kur ēaji eshte i nxehte.

Gjithashtu kjo lloj gote eshte shume e vogel dhe njeriu nuk mund te ngopet vetem me nje gote ēaj por duhet te pije se paku 3 gota te tilla.

Kurse gota me model evropian ka bisht dhe eshte mjaft e madhe dhe njeriu mund te ngopet me nje gote dhe te ndjeje kenaqesi gjate pirjes se ēajit.

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Shikoni tani nje krahasim mes filxhaneve dhe xhezveve evropiane dhe atyre aziatike.

Xhezveja dhe filxhani aziatik siē mund ta shihni ne foto jane shume te vogla dhe shume te papershtatshme per te sherbyer me to.

Une mendoj se turqit apo kinezet i kane punuar keto mjete te vogla per t'iu pershtatur duarve te tyre te vogla pasi jane nje race e shkurter dhe e vogel ne pergjithesi!

Kurse xhezveja evropiane dhe filxhani evropian jane shume te pershtatshme per perdorim dhe njeriu ndjen kenaqesi kur pin kafe ne to dhe ngopet gje qe nuk mund ta beje me ato aziatike!

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    Une mendoj dhe kam degjuar se turqit pijne ēaj te kuq dhe kafe me keto gota te vogla per te shitur mendje ose siē i thone ata (dhe kete shprehje e perdorin njerezit edhe ne trojet tona) per te shitur ēallem.

Mendoj se keta njerez jane shume injorante dhe mendoj se duhet ti zhdukim keto tradita te keqija qe na i kane sjellur turqit dhe te marrim shembull nga evropianet apo amerikanet per keto ēeshtje se jane me te menqur ne kete aspekt.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Personalisht ne rroba, ne pjata, mobilje etj etj preferoj mallrat evropiane, edhe se kushtojne me teper.

Per sa i perket aparateve te cfaredo lloji (telefona, makina fotografike, kompiutera etj), mendoj se jane me te specializuar aziatiket, gjithsesi duke bere dallimenga shoqerite prodhuese.
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    18-11-2008
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    729
    O turqit dhe kinezet me pas mundesi i kisha denuar dhe burgosur per falsifikimet qe bejne dhe qe i hedhin ne treg ato produkte te falsifikuara.

P.sh. keta aziatike kane falsifikuar shume marka te njohura te rrobave siē bie fjala per Adidas (qe me pelqen shume) por edhe te aparateve te ndryshme teknologjike siē jane p.sh. telefonat celulare te markes Nokia.

Por skemi ēte bejme perderisa ka njerez qe i blejne keto prodhime ne nuk mund ti ndalim keta injorante.

Une per vete kurre nuk do te kisha blere diēka falso por do i kisha kursyer leket edhe disa muaj po qe nevoja e ne fund do te kisha blere prodhim origjinal evropian apo amerikan.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •