Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
shum e drejt ne cdo vend te botes te zhvilluar eshte kjo
per mirembajten e autostadres way to go albania![]()
Partizoni
nje propozim do i'u beja,qe makinat me tabela te atije shteti,te paguanin nje shume me te vogel rreth 50% me pake,se ato te makinave qe vine nga jashte.
une do vije nje here a'po dy here ne vit, te levizi ne ato rruge me makine,dhe do me binte te paguaja nje shume simbolike,per a'qe sa do rrije andej...kurse per ato qe jetojne atje,shpenzimet do shkonin shume me shume me lart.
nuk ka se pse te thuhet me dy standarte,sepse nuk eshte e njejt per ate kuksianin a'po durresakun qe i duhet ndoshta te vete ne tirane cdo dite, per nevoje pune...e une 1 apo 2 her ne vite do ju bie atyre rruge.
ose varianti tjeter mund te jet dhe ky,qe per makina te huaja,taksa e rruges mund te paguhet qe ne dogane...sikur e ka austria dhe sllovenia.
Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!
krahasime banale mund te besh sa te duash,por kjo logjika ime mbetet tek ato qe thashe me perpara.
te ta them me konkretisht,une kur vete ne shqiperi,vete per qef lale,dhe po hiken nja 10 euro taks me shume per rruge,hallall,kur e shofe qe rruget jane dhe te mira e te gjera.
kurse ai taksapaguesi vendas,90% e tyre do thoja,nuk besoje qe do ju binte nga qefi e kurioziteti atyre rrugeve cdo dite,por na nevoja e puna qe kane...e ben ndryshimin dot tashti ?!![]()
per mendimin tim eshte pa kuptim te besh diferencim mes vendasve dhe te ardhurve per pagesen e nje rruge.
sdq me mire mendoj se eshte te paguash rrugen ne momentin para se ta shfrytezosh, sesa te besh nje pagese vjetore sic e ka zvicra.
ne zvicer paguan njelloj si i perdore autostradat 1 here ne vit, si i perdore cdo dite.
Vasudhaiva Kutumbakam
Ne krahasim me vendet te cilat kane nje kosto jetese me te larte se ne dhe nje ekonomi qe ka perqindje pozitive (si e Zvicres) mendoj qe nuk mund te krahasohet me te dhenat tona si vend DHE MBI TE GJITHA PER KETE RRUGE SHQIPETARET PAGUAJNE TAKSA PER ATE BORZHIN SHUMZERROSH.........i takon perdoruesve te kesaj rruge te interesohen per mirembajtjen e saj...
each second is eternity as eternity is now,
and now, now is forever
Varet nga lloji i rruges. Kur behet fjale per rruge lagjeje, duhet patjeter te behet diferenca. Banoret e lagjes kane t edrejte te perdorin rrugen pa pagese sic kane bere deri tani, ndersa ne rats rrugesh automobilistike nderqytetese, relaisht nuk ka ndonje qellim dallimi.
Kantonizimi i hapësirës shqiptare, rruga e vetme drejt zhvillimit!
Krijoni Kontakt