Close
Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 32
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    145

Pyetje mbi martesen ne islam

Dua te di pak ca me shum per martesen ne islam ............

une per vete di qe kalimi do te thote nje vajze me nje djale nuk ben te kaloj para marteses ndermjet vete sepse eshte e ndaluar .......... pra martesa tek ju behet duke ardhur nje djale tek shtepia dhe duke kerkuar doren e nuses (vajzes) dhe vajza e ka per obligim (vaxhib mesa di une i thon) me pranu djaloshin dhe i vetmi kusht qe duhet me pas djaloshi mi plotsu osht se mu kon fetar ...... nese osht vajza e pranon duke mos e shikuar edhe anet tjera

♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫ ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

a eshte e vertet sepse keto fjal i kam ndegjuar nga nje fetar i madh 5kohesh namazlish ??

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Kur nje vajz vendos te martohet duhet te ket parasysh disa gjera te personit qe mund te behet burri saj i ardheshem
    1-te jete musliman (besimtar, nese e ke fjalen per besimtaret)
    2-te jet nga nje familje e mire
    3-te jet i shendosh menderishte
    4-te ket nje profesion
    keto jan 4 kushtet kryesore nuk mjafton qe te jet vetem besimtar por shikohet dhe familja cilsit e personit a eshte ky person i afe te krijoj nje familje dhe njeriu po nuk pati nje profesion si mund te krijoj nje familje sikur dhe murator te jet mjafton qe nje zanat ta ket qe te mbaj familjen.

Dhe muslimante para se te martohen mendohen mire se ku do shkojne nuk shkojne dhe fyten si derr ne thes.

Te njejtat gjera vlenj dhe per meshkujt kur zgjedhin nje femer per tu martuar vec me nje ndryshime te vogel se femra nuk e ka te obliguar qe te ket nje profesion se eshte burri ai qe mendon dhe qe e ka obligim mbajtjen e shtepis

Kontakti midis te fejuarve nuk lejohet deri sa ata te martohen te bejne nikahun dhe martesen nga ana civile.
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-08-2009
    Postime
    145
    Citim Postuar mė parė nga unejsa Lexo Postimin
    Kur nje vajz vendos te martohet duhet te ket parasysh disa gjera te personit qe mund te behet burri saj i ardheshem
    2-te jet nga nje familje e mire
    3-te jet i shendosh menderishte
    4-te ket nje profesion
    keto jan 4 kushtet kryesore nuk mjafton qe te jet vetem besimtar por shikohet dhe familja cilsit e personit a eshte ky person i afe te krijoj nje familje dhe njeriu po nuk pati nje profesion si mund te krijoj nje familje sikur dhe murator te jet mjafton qe nje zanat ta ket qe te mbaj familjen.

Dhe muslimante para se te martohen mendohen mire se ku do shkojne nuk shkojne dhe fyten si derr ne thes.

Te njejtat gjera vlenj dhe per meshkujt kur zgjedhin nje femer per tu martuar vec me nje ndryshime te vogel se femra nuk e ka te obliguar qe te ket nje profesion se eshte burri ai qe mendon dhe qe e ka obligim mbajtjen e shtepis

Kontakti midis te fejuarve nuk lejohet deri sa ata te martohen te bejne nikahun dhe martesen nga ana civile.
    FALEMINDERIT, THANX, FLM.

♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫ ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

Mund te mbyllet tema

Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    [QUOTE=B.T.K;2407216]FALEMINDERIT, THANX, FLM.

nuk ka gje ishte kenaqesi

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anėtarėsuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar mė parė nga B.T.K Lexo Postimin
    Dua te di pak ca me shum per martesen ne islam ............

une per vete di qe kalimi do te thote nje vajze me nje djale nuk ben te kaloj para marteses ndermjet vete sepse eshte e ndaluar .......... pra martesa tek ju behet duke ardhur nje djale tek shtepia dhe duke kerkuar doren e nuses (vajzes) dhe vajza e ka per obligim (vaxhib mesa di une i thon) me pranu djaloshin dhe i vetmi kusht qe duhet me pas djaloshi mi plotsu osht se mu kon fetar ...... nese osht vajza e pranon duke mos e shikuar edhe anet tjera

♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫ ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫

a eshte e vertet sepse keto fjal i kam ndegjuar nga nje fetar i madh 5kohesh namazlish ??
    E ke ngaterruar : raportet hyjnore(progtamin hyjnor) me raportet shoqerore.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Unesja

vetem me kete nuk pajtona :

Sepse per ne Shqiptarėt nuk duhet te vleje kjo sepse ne gjithmon jemi martuar me njerez te besimeve te ndryshme sepse kemi te njejten farė neve nuk na lidh besimi dhe mendoj se duhet te martohemi me kė duam ne e jo me cilėt na do feja.

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anėtarėsuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Nje pyetje kam edhe une (pa tendence ): Si supozhet qe nje mashkull te njihet me nje femer? Perderisa nuk lejohet qe femra dhe mashkulli te njihen paraprakisht me njeri tjetrin, te kuptojne karakterin e secilit, te mirat dhe te metat e tyre, ateher si do ta dine ata nese perputhen me njeri tjetrin?

Eshte fakt qe pjesa me e madhe e martesave me mbleseri jane te palumtura dhe me probleme, edhe pse me syrin e botes duken ne rregull.

Life's too short to remove USB safely.

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Nje pyetje kam edhe une (pa tendence ): Si supozhet qe nje mashkull te njihet me nje femer? Perderisa nuk lejohet qe femra dhe mashkulli te njihen paraprakisht me njeri tjetrin, te kuptojne karakterin e secilit, te mirat dhe te metat e tyre, ateher si do ta dine ata nese perputhen me njeri tjetrin?
    Kjo eshte e tmerrshme Jack Watson une mos mu njoft me nje vajze para marteses nuk muj mu martu me to!

Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Unesja

vetem me kete nuk pajtona :

Sepse per ne Shqiptarėt nuk duhet te vleje kjo sepse ne gjithmon jemi martuar me njerez te besimeve te ndryshme sepse kemi te njejten farė neve nuk na lidh besimi dhe mendoj se duhet te martohemi me kė duam ne e jo me cilėt na do feja.
    Kjo varet se sa i kapur je ti pas besimit une pervete nuk mund te marr nje njeri te nje besimi tjeter sepse nuk kemi te dy te njejtat mendime te njejtat rite ne shtepi dhe ne shoqeri te njejtat mendime.
    Une jam muslimane argjeroj fal namza festoj bajram shkoj ne xhami keshtu qe nuk mund te martohem me nje njeri qe ka tradita te tjera feston festa te tjera ka zakone tye tjera kur ulet ne tavolin etj............
    Psh. ti mund te martohesh me nje Zviceriane ta zejm ajo nuk e ka ne trdit te saj te rrij gjith diten ne shtepi te laj e te shplaj te gatuaj qe kur te vij burri ne shtepi ti ket gati gjerat ose ajo e quan normale te vishet e te dal me shoqerin e vet ne lokal pa te marr leje tyose dhe te shkoj me meshkujt etjer nuk e ka problem. Ti mund te jetosh me nje femer te till qe nuk te kerkon llogari per gjerat qe ben

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Jack Watson Lexo Postimin

Eshte fakt qe pjesa me e madhe e martesave me mbleseri jane te palumtura dhe me probleme, edhe pse me syrin e botes duken ne rregull.

Del Jack Watson , shifet me te , rrin me te por ne masen e caktuar .

Shiko ka shum nderhyrje te personave ne pune te fes , e qe kan katranos fen ne kesi gjendje qe eshte.

Njerzit i marrin gjerat ne 2 ekstreme dhe shum pak mundohen ta gjejne mesin .

Faqja 0 prej 4 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •