Close
Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 68
    Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Edhe une do doja te dija, pse besimtaret myslimane kane kaq revoltim nga kryqi, saqe ka raste nuk te lejojne as te hysh ne shtepite e tyre vetem se mund te mbash nje kryq ne qafe!
    La vita č bella...

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Edhe une do doja te dija, pse besimtaret myslimane kane kaq revoltim nga kryqi, saqe ka raste nuk te lejojne as te hysh ne shtepite e tyre vetem se mund te mbash nje kryq ne qafe!
    do te doje te dije... por cfar doje te dije ti a ke mebtur noshta pa sy qe nuk shohesh se cfar kam shkruar haaaaaaaaaaaa?????????????'

o cfar kronkondilla ka bre ktu nuk me besohet...

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar mė parė nga buja_20 Lexo Postimin
    do te doje te dije... por cfar doje te dije ti a ke mebtur noshta pa sy qe nuk shohesh se cfar kam shkruar haaaaaaaaaaaa?????????????'
    sepse ato qe the ti, leqe jane te shkruara sipas mendjes tende pa pike date e referimi, por thjeshte nga gjera te degjuara edhe te paverteta te "Historise egjiptiane" e na dole ne kete perfundim pa baze.

Nqs s'e di akoma mer zotni, kryqi, nuk mbahet si shenje se eshte kryq, por mbahet nga te krishteret, sepse JezuKrishti vdiq ne ate menyre e kjo eshte ngjarje historike e vertetuar, prandaj kur nuk di me shkrujt e ia fut kot, me mire mos shkruaj se dukesh me i mencur (keshille me vlere kjo).

Tani ta jap une pergjigjen e pyetjes qe bera: Besimtari mysliman qe revoltohet nga kryqi, thjeshte ka formuar nje stereotip nga paragjykimet e paraardhesve te tij, nga fjale te hedhura per ere e pa u dokumentuar, sepse s'eshte e mundur te urrehet nje cope druri, vetem sepse eshte simbol i Fe-se se Krishtere... Prandaj injoranca ben edhe reagime e pergjigje si ato qe jep ti apo shoke te tuaj.

Eshte e kote te merresh me njerez qe nuk duan jo vetem te kuptojne, por as te mesojne, sepse do mbesin perhere te mjeruar ne llumin e injorances e te dembelizmit, pervecse do mbesin perhere te verber e paditur qe Bota ka shume gjera e shume dituri e nqs do dije dicka me teper, nuk do te bente kurrsesi dem. Por me ju eshte e kote te flasesh ne te tille menyre, sepse edhe kur te uron, ti e merr per plac...
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    sepse ato qe the ti, leqe jane te shkruara sipas mendjes tende pa pike date e referimi, por thjeshte nga gjera te degjuara edhe te paverteta te "Historise egjiptiane" e na dole ne kete perfundim pa baze.

Nqs s'e di akoma mer zotni, kryqi, nuk mbahet si shenje se eshte kryq, por mbahet nga te krishteret, sepse JezuKrishti vdiq ne ate menyre e kjo eshte ngjarje historike e vertetuar, prandaj kur nuk di me shkrujt e ia fut kot, me mire mos shkruaj se dukesh me i mencur (keshille me vlere kjo).

Tani ta jap une pergjigjen e pyetjes qe bera: Besimtari mysliman qe revoltohet nga kryqi, thjeshte ka formuar nje stereotip nga paragjykimet e paraardhesve te tij, nga fjale te hedhura per ere e pa u dokumentuar, sepse s'eshte e mundur te urrehet nje cope druri, vetem sepse eshte simbol i Fe-se se Krishtere... Prandaj injoranca ben edhe reagime e pergjigje si ato qe jep ti apo shoke te tuaj.

Eshte e kote te merresh me njerez qe nuk duan jo vetem te kuptojne, por as te mesojne, sepse do mbesin perhere te mjeruar ne llumin e injorances e te dembelizmit, pervecse do mbesin perhere te verber e paditur qe Bota ka shume gjera e shume dituri e nqs do dije dicka me teper, nuk do te bente kurrsesi dem. Por me ju eshte e kote te flasesh ne te tille menyre, sepse edhe kur te uron, ti e merr per plac...
    sepse ato qe the ti, leqe jane te shkruara sipas mendjes tende pa pike date e referimi, por thjeshte nga gjera te degjuara edhe te paverteta te "Historise egjiptiane
    leqe jane te shkruara sipas mendjes tende pa pike date e referimi
    ????????
    prej mendes sime???
    me vjen keq.. je vertet nje kronkondill sepse nuk thash asgje prej mendjes sime !!!!!!!!!

Øpor thjeshte nga gjera te degjuara edhe te paverteta te "Historise egjiptiane
    hahahah te hristorise egjyptiane??????!!!!!!!!!!
    jo mori kronkondille por jane te hristorise krishtere..cfar historie egjyptiane???
    pse quan dicka te pavertet duke mos ditur se cfar esht mori injorante!!!!
    cfar esht kjo sjellje keshtu.. kush te mesoi ti keshtu babi apo mami???

keto jane fakte qe edhe vet shum krishter i pranojne..

sa i perket kryqit ai ka qen nje simbol qe kan perdorur paganet para krishterimit sepse edhe shum te tjere jan kryqezuar dhe jan ringjallur ne te treten dit dhe gjithhashtu kan qen bir i zotit!!!!!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga buja_20 : 19-09-2009 mė 14:07

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Ti me pak fjale riperserite ate me siper e asgje tjeter. Mqs ra fjala une i kam studjuar mire fort Fe-te, si nga ana historike, psikologjike, fetare e ligjesore, per mos fol edhe legjendare, sepse sic dihet sa me shume shkon larg ne kohe... historia kthehet ne hipoteza, sepse nuk jane shume te sakta dokumentat qe kane arritur deri me sot, per shkak te luftrave apo katasrofave natyrore.

Prandaj cun, ose thuaj dicka e ver daten e zgjate shkrimin qe filan gje ka te beje me ... ose mos u ndjej hic e leri krokodilat te flejne ne vendin e vet, sepse kam hall se do zejne vendin e gomereve (tendin).
    La vita č bella...

Anėtarėsuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Ti me pak fjale riperserite ate me siper e asgje tjeter. Mqs ra fjala une i kam studjuar mire fort Fe-te, si nga ana historike, psikologjike, fetare e ligjesore, per mos fol edhe legjendare
    woww cfar paske bere i mos mori por ti qenke fort e mencur nuk e paskam ditur me vjen keq..ti na qeke nje stjudjuese e fort bile shum.. a studimi yt e verteton kete qe ta thash se nuk esht e vertet a?? cfar ke studjuar ti haa??

a ke studjuar biblen ku shkruan qe zoti pendohet dhe i dhemb ne zemren e tij???
    cfar ke studjuar ti hajt me trego mua se une nuk kam studjuar!!!

a ke studjuar per kopjimin e krishterimin nga fetė para saj??

cfar na ndihmon ti me studimet e tua??? cfar mesojme prej studimeve te tua??

ke studjuar qe sipas dhjatres se vjete jezusit nuk duheshi ti ndodhe asgje qe zoti do ta mbroj dhe se do te mbisundoi mbi armikėt e tij???

ke studjuar qe zoti do te dergoi engjull qe ta mbrojne jezusin ku do qe te jetė??

a te kemi ti te vetmen ketu qe na paske studjuar e qe na shet mend me studjimt e tua???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga buja_20 : 19-09-2009 mė 14:21

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Ti defenitivishte je 0 , ne gjitha aspektet qe flet .

Te ruajt Zoti ty
    Mos u tut he burre........e kisha fjalen per fanatizmin........
    Epo edhe njehere qe ju them shendet, per plaē e mirrni.......e kupton se me kete postim me jep te drejte mua?????ahahahahah

i/e regjistruar Maska e aadili
    Anėtarėsuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Citim Postuar mė parė nga r'posa Lexo Postimin
    Ore ti s'qenke ne tok te bukes,

Kush jan ata krejt ?

A e pranojn jehudėt Jezusin ? - (Pėrgjigju)

A e pranojn budistėt Jezsuin ? - (Pėrgjigju)

A e pranojn hindusėt Jezusin ? - (Pėrgjigju)

A e pranojn ateistėt Jezusin ? - (Pėrgjigju)

... feja-kineze ? - (Pėrgjigju)

… tribalet ? - (Pėrgjigju)

… taoistet ? - (Pėrgjigju)

… shintoistet ? - (Pėrgjigju)

… konfucienistet ? - (Pėrgjigju)

Asnje fe tjeter ne botė pos Islamit qe e pranon dhe e nderon Jezusin ne shkallėn me te lart !

Nėse e gjen nje fe qė respekton dhe nderon Jezusin, nenen dhe familjen e tij me shume qe e nderon Kur'ani un do kisha ra ne dakord me ty ! Por kurrsesi keshtu, kjo eshte ofendim dhe munges edukate/intelektuale nga ana yte ! Me fjal tjera, ke deshmuar qė je tamam injorant i fell !
    I kėtij mendimi jamė edhe unė.
    Ajo qė shkruan nė kuran duhet ti gėzonte edhe tė krishtert,por pėr fat tė keq ndodh e kundėrta.
    Unė kurrė skam dėgjuar nga Besimtarėt musliman dhe ato qė e kanė frik Allahun tė thonė diēka tė keqe pėr Isain.
    Ju Pėrshėndes.

Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438

a ke studjuar per kopjimin e krishterimin nga fetė para saj??

cfar na ndihmon ti me studimet e tua??? cfar mesojme prej studimeve te tua??
    Kete qe nenvizova e kane thene Hebrenjte, sikurse kane thene edhe per Fe-ne islame te njejten gje, te cilen madje e mendojne edhe te krishteret: qe Fe-ja islame eshte thjeshte nje bashkim ritesh ndermjet asaj hebree dhe krishtere.

Sa per studimet e mija, une s'jam ketu per te dhene mend ty. Si je ti qe jep mendimin tend e jap edhe une. Te bej ty kritike kur je krejt bllof e ku gjithcka qe thua eshte thjeshte pyetje mbi pyetje e s'ka asnje pergjigje, ose eshte komentim i fjaleve te mija duke riperseritur budallalleqet qe ti ke te drejte. Kjo nuk eshte mencuri. Ti mundohesh te me ngaterrosh me fjalet e mija, por problemi eshte qe s'ja arrin.

E sa per dijeni dhiata e re nuk thote kurrsesi qe Jezusi do mbrohet, por idea ishte pikerisht ajo e ardhjes se tij per te lare mekatet tona.

Cun kur je "jashte teme" je e pyetja eshte: "Pse myslimanet nuk pranojne kryqin?"
    Me e thjeshte se kaq nuk ka me, prandaj permbahu temes e pergjigju "Pse"... mos me devijo me diskutime pa vlere e qe s'ka kuptim te lexohen, prandaj ose thuaj "pse-ne" ose mos shkruaj fare me mire, se me lodh syte kote me ato fjale...
    La vita č bella...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    ????????
    prej mendes sime???
    me vjen keq.. je vertet nje kronkondill sepse nuk thash asgje prej mendjes sime !!!!!!!!!
    Hahahahaha...."kronkondill" thote qy re.........hajde mysliman, hajde...
    Bujar, asgje nuk ke shkruajtur nga mendja jote, per kete nuk kam dyshimin me te vogel......eshte e pamundur te mendosh perla te tilla urtesie.......hahahahah....edhe Era do te jete njemendje me mua ne kete pike...

hahahah te hristorise egjyptiane??????!!!!!!!!!!
    jo mori kronkondille por jane te hristorise krishtere..cfar historie egjyptiane???
    pse quan dicka te pavertet duke mos ditur se cfar esht mori injorante!!!!
    cfar esht kjo sjellje keshtu.. kush te mesoi ti keshtu babi apo mami???
    Per "kronkondillin" do t'a ket mesuar hoxha........
    Kurse per kryqat e Egjiptit, e mesova une.........hahahaha....hajde hoxhe , hajde...
    Ec na trego pak te gjitha ato fete e tjera ku kryqi paska qene ishenjte.....

keto jane fakte qe edhe vet shum krishter i pranojne..
    sa i perket kryqit ai ka qen nje simbol qe kan perdorur paganet para krishterimit sepse edhe shum te tjere jan kryqezuar dhe jan ringjallur ne te treten dit dhe gjithhashtu kan qen bir i zotit!!!!!!
    Kte ta ka thone hoxha ty, se me te krishtere ti s'ke mundesi me fol....hajt pra na sill faktet per ate qe thua, perndryshe, kerkoji falje zonjes dhe behu ēun i mire...

Faqja 2 prej 7 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •