Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 24
    Citim Postuar mė parė nga loni-loni Lexo Postimin
    Goce, une kom jetu ne Zvicer dhe e di mire pikpamjen e tyne ne lidhje me shqiptaret

Per Zvicerianet etnia shqiptare asht shume e vogel ne teritorin e shtetit Shqiperise (gja qe eshte e gabuar sigurisht)
    Pra, Etnia shqiptare nuk fillon e mbaron vetem tek kanuni! Ka dhe trashėgimi tjera kulturore!

Ju qe keni marr zjarr pėr kanunin... Une nuk e mohoj qė ekziston e kanunit. Ajo qe duhet nxjerr ne pah eshte qe ne historikun e zhvillimit tė popullit dhe kultures shqiptare nuk eshte vetem kanuni. Kanuni iu pergjigj nje zhvillimi, nje epoke, po per epokat e tjera para dhe pas kanunit ē'ndodhi kulturarisht!

Mund te me informoje dikush mbi emrat e antropologeve dhe etnologeve shqiptar qe kane lene gjurme ( doreshkrime apo libra) tek ne, me qellim qe te di cfare librash te porosis ne Shqiperi.

Dite te mbare te gjitheve,

Elna!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 16-09-2009 mė 01:26

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Ju preferoj ta lexoni librin ,,Raca Shqiptare '' nga Jakove Milaj.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 16-09-2009 mė 02:14

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-01-2009
    Postime
    280
    Elna me duket se nuk e ke lexuar kanunin.Them qe per kohen kur eshte shkruar duhet ta kene zili edhe ato shtete ku ne ate kohe vepronte inkuizicioni, apo zhvillohej tregtia e sklleverve. .
    Ne kohen kur nuk kishte shtet e burgje , kanuni luante rolin e kushtetutes.
    Ne shqiptaret duhet te krenohemi qe ka patur nje " kushtetute" qe ka vendosur rregull ne jeten e njerezve dhe jo te na vije " inat" qe ai profesori yt i antropologjise ja ka futur kot. Per pune inati apo turpi Elna duhet ti vije
    atyre shteteve qe pasurine e fuqine e kane vene mbi gjakun e pasurine e popujve te tjere,
    dhe ku ligjin e kane zevendesuar me fene e tyre per ti treguar popujve te tjere se sa dominant jane. Une them Elna qe duhet ta lexosh kanunin ne menyre qe te debatosh me profesorin tend , pasi ashtu si dhe ti, ai vetem ka ngjuar per kanunin e Leke Dukagjinit, por nuk e ka lexuar.
    Uroj qe tema jote mbi antropologjine dhe etnologjine e shqiptareve te jete me e mira.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Elna, kėrko Mark Tirta dhe do gjesh informacione sa tė duash nga librat e kėtij Antropologu dhe Etnologu.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga flora57 Lexo Postimin
    Elna me duket se nuk e ke lexuar kanunin.Them qe per kohen kur eshte shkruar duhet ta kene zili edhe ato shtete ku ne ate kohe vepronte inkuizicioni, apo zhvillohej tregtia e sklleverve. .
    Ne kohen kur nuk kishte shtet e burgje , kanuni luante rolin e kushtetutes.
    Ne shqiptaret duhet te krenohemi qe ka patur nje " kushtetute" qe ka vendosur rregull ne jeten e njerezve dhe jo te na vije " inat" qe ai profesori yt i antropologjise ja ka futur kot. Per pune inati apo turpi Elna duhet ti vije
    atyre shteteve qe pasurine e fuqine e kane vene mbi gjakun e pasurine e popujve te tjere,
    dhe ku ligjin e kane zevendesuar me fene e tyre per ti treguar popujve te tjere se sa dominant jane. Une them Elna qe duhet ta lexosh kanunin ne menyre qe te debatosh me profesorin tend , pasi ashtu si dhe ti, ai vetem ka ngjuar per kanunin e Leke Dukagjinit, por nuk e ka lexuar.
    Uroj qe tema jote mbi antropologjine dhe etnologjine e shqiptareve te jete me e mira.
    Pervec kesaj me siper, mos harro ta permendesh edhe nje detaj shume me rendesi tek profesori dhe te pranishmit tjere, se derisa paraardhesit e tu shqiptare kishin krijuar rregulla dhe kod jetese dhe themelonin shtyllat e para te civilizimit, paraardhesit e tyre ishin ne kete epoke dhe merreshin me kete zanat

Kam pershtypjen qe ka keqkuptim.

Askush nuk nenēmon vlerat e kanunit per kohen kur u konceptua dhe praktikua, por kur nje shqiptaret prezantohen ne ditet e sotme si popull qe funksion sipas kanunit, dhe jo sipas ligjive aktuale te vendit, ka vend per kundershti. P.sh. Une nuk funksionoj sipas kanunit. Familja ime nuk funksionon sipas kanunit. Ne qytetin nga vij, deri para disa 15 vitesh qe kam pas jetuar atje nuk degjonim qe funksionohej sipas kanunit. Pra, nese kuptoni, cehstja nuk eshte mohimi apo pohimi i kanunit, por pergjithesimi i shqiptareve te sotem si funksionues sipas kanunit.

P.s. Kanunin nuk e kam lexuar, por mendoj qe per kohen qe eshte krijuar ka patur arsye te ekzistojė dhe funksionoje. Personalisht per kanunin nuk kam gje kundra pse ka ekzistuar dhe kuptoj qe ka qene nje forme "kushtetute". Jam kundra idese qe populli shiptar ka nevoje ende per kanun ne ditet e sotme dhe kundra idese qe tek shiptaret ligjin e ben ende kanuni. Sqarova sepsse po me "vrisni" per kanun,megjithese..., duke parė reagimet e forta ne kėtė temė, po mė duket se profesori ynė paska patur tė drejtė: Shqiptarėt ende funksionokan me Kanunin!

Tani, ti kthehem temės, a ka ndokush ndonje material te dokumentuar mbi zhvillimin kulturor te shqiptareve qe nga préhistoria e deri ne ditet e sotme?!

Elna.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Elna Durrėsi : 16-09-2009 mė 09:26

Citim Postuar mė parė nga Aikido Lexo Postimin
    Elna, kėrko Mark Tirta dhe do gjesh informacione sa tė duash nga librat e kėtij Antropologu dhe Etnologu.
    Flm per informacionin Aikido.

Mbasdite te mire.

Elna.

Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Ju preferoj ta lexoni librin ,,Raca Shqiptare '' nga Jakove Milaj.
    Flm per informacionin Xh. Gashi.

Mbasdite te mirė.

Elna.

Citim Postuar mė parė nga Rina_87 Lexo Postimin
    Pervec kesaj me siper, mos harro ta permendesh edhe nje detaj shume me rendesi tek profesori dhe te pranishmit tjere, se derisa paraardhesit e tu shqiptare kishin krijuar rregulla dhe kod jetese dhe themelonin shtyllat e para te civilizimit, paraardhesit e tyre ishin ne kete epoke dhe merreshin me kete zanat

Kėtė e them dhe nuk mėrzitem fare, por mė duhen fakte ku jam bazuar per te thėnat. Fjalė nė erė, pa material referues nuk m'i pranon njeri.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar mė parė nga Elna Durrėsi Lexo Postimin
    Kėtė e them dhe nuk mėrzitem fare, por mė duhen fakte ku jam bazuar per te thėnat. Fjalė nė erė, pa material referues nuk m'i pranon njeri.

Elna, ne fakt ai eshte vetem nje "konkluzion" i imi dhe nuk mund te te gjeje reference te drejtperdrejt per kete. Mendoj se ka shume ketu ne forum (si Baptist, Javan, Darius, andirago etj.) qe mund te te ndihmojne me shume se une, sepse une thjesht kam vetem pasion per historine. Lexo edhe te ky nenforum dhe mund te shohesh edhe disa kendveshtrime ndryshe nga historia "zyrtare".

Tung dhe suksese.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •