faleminderit per pjesemarrjen :
le ta vazhdojme atehere me ate cka thot testamenti i ri per testamentin e vjeter tek Mateu 5 :17-20
17-mos mendoni se une erdha per te SHFUQIZUAR ligjin ose profetet ,une nuk erdha per ti SHFUQIZUAR po per ti plotesuar
18- sepse ne te vertet ju them ,deri sa qielli dhe toka , te kalojne asnje jote a asnje pike e ligjit nuk do te kalojne , para se te plotesohet gjithcka
19-ai pra ,qe do te shkele nje nga keto urdherime me te vogla dhe do tu kete mesuar keshtu njerezve do te quhet me i vogli ne mbreterine e qiejve , kurse ai qe do ti vere ne praktike dhe do tua mesoje te tjerve do te quhet i madh ne mbreterin e qiejve
20-prandaj une po ju them :neqoftese drejtesia juaj nuk eshte me e larte nga ajo e skribeve dhe e farisenjve ju nuk do te hyni fare ne mbreterine e qiejve .
tani me sa shohim Jezusi nuk erdhi per te ndryshuar ashtu si na thot Abigail apo per te rinovuar ashtu si na thot i Krishteri, ai erdhi per te plotesuar, cka do te thote qe ligji i vjeter pra testamenti i vjeter eshte ne fuqi .
i Krishtere je shume i mirepritur qe te mos e harxhos kohen kot tek kjo teme .
Krijoni Kontakt