po ti Pejan kuj i perket??
po ti Pejan kuj i perket??
Ne kemi lindur nė kėtė botė pėr ta kuptuat esencėn e JETES dhe LIRINE tonė personale
Sa keq me ēene bidatēi, Allah na ruaj nga njerezit si ju.
Imam Aliu k.s u vra nga Karixhite pabesisht teksa po binte ne sexhdxe ne namazin e sabahut ne xhamine e madhe te Kufes, Abd-al-Rahman ibn Muljam beri shpaten me helm dhe e goditi me 19 Ramadan 40 AH. Imam Aliu k.s urdheroi djemte te bijte e tije qe te mos I sulmojne Karixhite nese Ai mbijeton, e nese vdes denimi per te mallkuarin Abd-al-Rahman ibn Muljam do te ishte vetem nje e goditur me shpate, sikurse ai e goditi Imam Aliun k.s. Imam Aliu k.s. nderroj jete dy dite pas me 21 Ramadan 40 A.H dhe Imam Hasani k.s. I dha denimin siē e porositi Imam Aliu k.s.
Ps. Ne ate kohe Imam Aliu k.s. ishte ne lufte me te mallkuarin Muawiyah I
@pejani34 ju jeni pasuesit e Muawiut te mallkuar, I cili me mish e me shpirte luftoi kunder Ehli-bejtit, kur e moren kalifatin te mallkuarit e fisit te Beni Umejes filluan nje fushate te ashper kunder familjes se Muhammedit s.a.w.s. Jezidi I mallkuar I biri I Muawiut te mallkuar vrau Husseinin k.s. se bashku me 72 luftetare, ne mesin e te cileve kishte edhe femije dhe gra. Nuk eshte qudi qe ju selefi/vehabi e rryma tjera radikale hudhni vrere nga goja per familjen e Muhammedit s.a.w.s. InshAlla do shihemi ne diten e gjykimit dhe aty e shofim se kush eshte ne rrugen e drejte, Neve qe respektojme familjen e Pejgamberit tone Muhammed s.a.w.s I cili na porosity para se te vdiste (O ju popull, ju kam lene dy gjera shume te rendesishme ne jete pas vdekjes sime, Kuranin famėlarte dhe familjen time Ehli-Bejt, kush nga ju qe ecen me keto dyjat, do te jete I lartesuar ne kete bote dhe ne ahiret)
Apo do shofim se nese jeni juve ne rrugen e drejte dhe perkrahni dhe citoni verberisht Muawiun e Jezidin, apo ata "dijetaret" e juaj qe ecin ne rrugen e Muawiut.
Elhamdulilah qe kam linde ne nje familje qe kemi bay'ah nga pasardhesit e Pejgamberit tone te ndritur Muhammed paqja dhe meshira e Allahut qofshin mbi te, familjen e tije dhe te gjithe ndjekesit e rruges se Ehli-Bejtit. Amin
Citoj Shkodranin ne postimin me larte
Sipas dijetarit, Sujutiut, nė vepėrn e tij »Tarihul-hulefa » (Historia e
halifėve), Imam Aliu a.s ato dyer i ka mbajtur me njė dorė, kėshtu duke ju ju mundėsuar
luftėtarėve tė vet kalim nė anėn tjetėr tė hendekut. Pas fitores, Pejgamberi-Muhammedi
a.s e pėrqafoi Imam Aliun a.s dhe e puthi nė ballė duke i thėnė :
« Ali ! U frikėsova se muslimanėt ty do tė rrepsektojnė siē tė krishtertėt e rrespektojnė
Jezusin. Dėshiroj tė them pėr ty gjithēka qė ke bėrė pėr muslimanėt, duke tė rrespektuar
dhe duke e parė pluhurin nė kėmbėt e tua. Ky ėshtė njė rrespekt i denjė dhe ka hije tė tė
them se ti je pranė meje, e unė jam pranė teje. Ti je i rėndėsishėm pėr mua ashtu siē jam
edhe unė pėr ty, ashtu siē ishte Haruni pėr Musanė. Ti lufton pėr tė mirėn time dhe ti do
tė jesh i afėrti im nė Ditėn e Gjykimit. Ti do tė jesh me mua nė burimin e Kevtherit.
Armiqėsia ndaj teje, njėherit paraqet armiqėsi edhe ndaj meje. Lufta kundėr teje ėshtė
luftė kundėr mua. Miku yt ėshtė edhe mik imi. Siguria jote ėshtė edhe siguria ime. Trupi
yt njėherit ėshtė edhe trup imi, ashtu siē ėshtė gjaku yt edhe gjak imi. Kush tė pendohet
ty ėshtė njėsoj sikur tė mė pendohet mua. E vėrteta gjendet nė mendimin tėnd, zemrėn
tėnde si dhe gjuhėn tėnde. Ti beson nė All-llahun, ashtu siē besoj edhe unė. Unė do tė
lutem nėpėrmjet udhėzimeve, me tė cilat miqtė e tu do tė jenė tė shpėrblyer nė qiej,
ndėrsa armiqtė e tu do tė ghykohen nė Xhehennem » (39).
E kush tjeter perveq Muawiut luftoi kunder Hz.Ali k.s. ?
Aliun e vrane djajte dhe havarixhet punonin qorrazi per djallin njerezor qe nuk ishte Muvavija, por duke ndjekur stilin e tyre te djajve duhet te kete qene ndonje keshilltare i larte me fytyre kafshe, si gjarper apo derr. Djajte ishin te llojit Ifrit dhe banore te vjeter te tokes por te mbyllur brenda DNA-se se tyre dhe qe tani rrojne brenda amerikaneve deri ne diten e gjykimit kur do te leshohen dhe do te asimilojne njeriun e tyre. Umeri kishte Ifrit dhe gjithe jetes se tij vuante nga gjaknxehtesia kurse Ibliset rrojne lart dhe prane Mbreterve apo Mafiozeve te medhenj si keshilltare sepse jane mendjemedhenj dhe mendojne se Zoti nuk ben dot pa mendjen e tyre dhe keta i perbuzin djajte por jo ne stilin e Zotit por i neverisin dhe poterosin duke dhene keshilla-urdhra te tmerrshme asgjesimi.
Krijoni Kontakt