Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269

Nevrikosja...Me apo Pa arsye!

Kohet e fundit eshte vene re nga shume analiste se eshte shtuar nevrikosja ndermjet njerezve. Njerzit jane te gatshem te vendosin gjilperat maje me maje me apo pa arsye dhe te nisin lufte me njeri-tjetrin, me komshiun, me bosin, ne autobuz, ne parking, ne dyqane, restorante dhe kudo. Ekulibret kane ndryshuar mjaft ne te gjitha shoqerite e botes sidomos ato perendimore. Asnje nuk hap rruge asnje nuk ulet, ka edhe nga ata qe haen me leckat e tyre.

po valle kush eshte shkaku i nevrikosjes?
    Si shpjegohet ky fenomen dhe si ndikon ne shoqerine e sotme?

Me konkretisht ne shoqerine shqiptare grate ishin mjaft te perulura dhe ne nje fare menyre apo nje tjeter si te thuash nuk kishin te drejte te nevrikoseshin. Kurse sot gjithcka ka ndryshuar.

Sidoqofte, njerzit sot inatosen shpejt dhe e nxjerrin inatin e tyre ne personat e tyre te dashur dhe padashur lendojne shume njerez.
    Sa e rrezikshme eshte "inati" i nje personi, dhe c'fare zgjedhje duhet te beje shoqeria e sotme per te lehtesuar kete fenomen te rrezikshem?

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Cili eshte shkaku? Nese do te prononcohej ndonje i moshuar, do t`i jepte kete pergjigje pyetjes tende:" Ka dale dreqi nga perroi dhe ka hyre ne bark te njeriut!" Perendia i ka dhene njeriut gojen per te folur por edhe mendjen per te perpunuar mendimin! Ai qe ka logjike nuk nxitohet, ai qe nxitohet nuk ka te drejte, te pakten keshtu konsiderohet! Situata te tilla, mua me bejne shume keq edhe kur nuk jam e perfshire ne to! Mendoj qe shkaku kryesor qe pason keto situata eshte stresi! Ata qe jane me te qete i zbusin keto situata duke perdorur gjakftohtesine e tyre!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    28-12-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    8
    Pershendetje dhe urime per temen .

Doja te thoja qe mbeshtetem me mendimin e Mines dhe eshte e vertete qe siper te gjitha ketyre qe shohim dhe degjojme, qendeon STRESI . E them kete dhe jam e bindur pasi ne disa raste nen ndikimin e tij kam pasur reagime te tilla .Mund te shtoj qe nati eshte helmi i shpirtit te njeriut .Te gjitha keto qe permenden ndodhin pasi tashme kohet kane ndryshuar ne krahasim me te kaluaren qe pak a shume te gjithe njerezit kishin po te njejtat halle ndersa tani alle halle kjo dynja , halli hallit nuk i ngja.

Me respekt Gea.

hmmm Maska e Niko D'Angelo
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Minnesota, USA
    Postime
    127
    Kush nga ne ketu e ka nje njeri kujt mund ti tregoje CDO gje, ose te pakten shume shume nga ato qe ndien. Sa persona kemi ne me te cilet mund te jemi intim dhe te mundohen te na kuptojne???
    Shkaqet kryesore jane stresi dhe vetmia. Ne kete bote ka mbi 6 miliarde njerez dhe perseri shume njerez nuk kane nje person me te cilin/en mund te ndanin intimitetin e tyre. Shume njerez nxitojne dhe jane moskokcarres per problemet dhe hallet e te aftermeve, shokeve, njerezve qe i rrethojne dhe as nuk mundohen te perpiqen ti njohin keta njerez. Jetojme me te njejtin komshi ne te njejtin kat te fjetores se universitetit, dhomat aq ngjitur qe mund te degjosh pa problem edhe tingujt qe prodhohen gjate seksit...dhe perseri nuk u dime as emrin ketyre njerezve shpesh here. Njerezit jane bere shume vetjak shume shpejt...Kjo eshte ironike, sepse te gjithe kemi nevoje per dike te aftert ne jete dhe shume shume pak nga ne e marrin mundimin te perpiqen te gjejne nje njeri te tille, perkundrazi shume njerez proferojne te ulen para kompjuterit apo talevizorit per ore te tera me gojen hapur, proferojne te flasin me nje grumbull metali ne vend qe te komunikojne me njerez te vertete. Ne presim qe ky person te na trokasi nje dite te bukur me diell ne deren e dhomes tone dhe athere ne do te jemi te lumtur....bull sh*t. Edha ata qe kane nje te dashur nuk harrijne kete faze kenaqesie me te. Jeta e perditshme nga ana tjeter, nevoja per me shume leke, hedhim nga syte nga aktore dhe kengetare, apo edhe nga komshinjte tane, shohim sa leke kane dhe kemi zili, ne vend te qe levizim bythet dhe te ndryshojne jeten tone.
    Muzike miku im, pak muzike te me kanaqi shpirtin, nje buzeqeshje, dashuri ne zemren time, dhe njerez kaq na duhen per te kapercyer shume strese te jetes...te ndryshojme jeten tone dhe jo ta shohim te keqen te te tjeret. Nese duam ta ndryshojme bote, shikoni veten ne pasqyre dhe ndryshojeni ate.(Man in the Mirror)
    Dikush nga ju ka lexuar "Te jetosh, te dashurosh, te kuptohesh" ose ne Anglisht: "Living, Loving and Learning" nga Leo Buscaglia??? Jeta juaj do te filloje te ndryshoje pas leximit te faqes se pare te ketij libri. Eshte kaq fantastik sa do t'ju marre ne nje udhetim te bukur ne mendjen tuaj dhe kur te ktheheni prape, do kuptoni monotine e jetes qe jetoni, dhe do te mundoheni ta ndryshoni ate sa me shpejt.
    Peace, Love and Smile
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Niko D'Angelo : 26-01-2003 mė 22:11
    Winners Don't Quit

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Vendndodhja
    New Jersey
    Postime
    19
    po cdo njeri ka nje arsye pa nevrikoset
    nuk ja fut ashtu me tyme lol
    Ajo qe duam eshte ajo qe dime
    Por pa realizim !!!

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054
    Te pershendes Estella dhe e mbeshtes plotesisht temen tende.
    Nuk kam gje te re per te shtuar ,pasi eshte e vertete se njerezve u eshte sosur durimi,jane te gatshem per te dhene pergjigje per cdo gje,ne cdo kohe dhe cilidoqofte ai/ajo.
    Une personalisht mendoj se jane shqetesimet e hallet e jetes qe te bejne te mos permbahesh, ndoshta dhe kur ke deshire ta besh nje gje te tille.

Kam lexuar nje shkrim nga psikologe te njohur boterore, nuk me kujtohen emrat, ku shkruhej:"Shekulli 21 do te jete shekulli i streseve".Kete e shoh cdo dite dhe shpesh me kujtohet ky konstatim i tyre.
    Streset lene gjurmet e veta dhe njerezit i vuajne pasojat e tyre.

siqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e regjistruar Maska e hope31
    Anėtarėsuar
    23-11-2002
    Vendndodhja
    ketu
    Postime
    1,054

Semundja e shekullit,STRESI

Per kete jane bere dhe vazhdojne te behen studime shkencore dhe eshte konkluduar se "Stresi eshte semundja e shekullit 21"
    Stresin e hasim cdo dite ne forma te ndryshme tek njerez te ndryshem.
    Dhe nuk eshte lehte te luftohet stresi,por te pakten ne aparence me duket qe disa individe dalin nga stresi me lehte se te tjeret.
    Dhe kjo eshte nje e mire per vete dhe per ata qe te rrethojne.

Le te bisedojme sebashku e te perfitojme nga pervoja e njeri -tjetrit.

Kur keni nje stres cfare beni dhe si ia dilni ta largoni ate?

Ne pritje te mendimeve tuaja,

sinqerisht
    hope31
    Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
    Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
    :^proton

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-01-2003
    Vendndodhja
    tetov
    Postime
    4

Thumbs up pershendetje....

Ne radhe te pare ju pershendes te gjithve,antaret pra,pasi une ndoshta jam edhe antari me i rri.........

Sa i takon temes qe eshte zgjedhur me sa duket nga Estella, dhe i bashkohem mendimit te saj, Ne anen tjeter nje nga shqyrtuesi e kasj teme pra GEA, ku ne shkrimin e saj permend se: "inatin eshte helm i shpirtit te njeriut" Un do te thosha se inati eshte nje fare helmi qe te helmon shpirtin por ndonjeher eshte edhe sherues i tij,por kjo e fundit eshte ashtu si e kap kete, du te them, ne qoft se ne ndjekim nje ruge ne te cilen ecen nje me i aferm dhe mu ne kete ruge ai ka suksese, atehere, inatin shfritezoe si stimul per t'ja kaluar atij por pa mos e penguar ate.
    Ne fund "inati" te nervozon por kapu ne anen pozitive te tij.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    10-01-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    70
    faliminderit Estella bukur fare
    une them se neve shqiptaret e kemi tensjonin e gjakut
    me te lart se gjith bota ne pergjesi
    ti ske nevoje te sqaroj une mire fare se ti e shikon vete ketu ne londer po thuaj sherret i bejme neve te gjithe cfare do dhoj pissllik neve e kemi ne gjak baby

i/e regjistruar Maska e pood_ax
    Anėtarėsuar
    01-01-2003
    Postime
    6
    Shiko Estella zemer,edhe kur them kete fjale te dashur ose afruese njerezit sot ta marrin per terrz.Une besoj qe shkaku i keture presioneve eshte media jo e pastert njerez te pa shkolle qe skuptojne ku e ka fjalen.Dhe pastaj farferia ben te veten,se kur shikon nje qe ka te gjitha kushtet ti nuk thua po pse babai im nuk mi beri edhe mua.Per mendimin tim kjo ka qene dhe do te mbetet si rradhoje e pa barazimit te shoqerise & njerezimit.

Pse jemi ne shqiptaret; sepse ne vuajtem me shume se askush ne europe,dhe tani kerkojme te drejtat tona te jetojme te lire dhe jo te masakrohemi nga policia shqiptare.Po ti mblidhesh te gjitha ketu me siguri do te dalesh diku pse.Megjithate ne jemi njerez me sukses duke kaluar disa vite shume te veshtira.

Jam ne teme?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •