Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1

Një çelës për suksesin!

Forca e vertete levizese ne kete mbreteri te padukshme te mendimit e ne kete bashkim intelektual qe rrjedh nga te gjithe shekujt e qe edhe zgjerohet nga nje komb ne tjetrin,eshte fuqia e fjales
    Fjala eshte motori sovran,motori i se mires e se keqes.Tere sekreti eshte te dish ta adresosh.Sekreti qendron ne te folurit sejcilit per ate qe i intereson e ne mosmerzitjen e tjetrit duke i folur per hallet tona.
    Bera tere keto paranteza per te dale ne konkluzionin dhe pyetjen se :

- A eshte fjala nje celes per suksesin?
    -Ju kane sjelle probleme fjalet e nxjerra nga goja pa menduar mire me pare,ne shoqeri familje e miqesi?Respekte teta Vera!

.................... Maska e iktuus
    Anëtarësuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin
    Forca e vertete levizese ne kete mbreteri te padukshme te mendimit e ne kete bashkim intelektual qe rrjedh nga te gjithe shekujt e qe edhe zgjerohet nga nje komb ne tjetrin,eshte fuqia e fjales
    Fjala eshte motori sovran,motori i se mires e se keqes.Tere sekreti eshte te dish ta adresosh.Sekreti qendron ne te folurit sejcilit per ate qe i intereson e ne mosmerzitjen e tjetrit duke i folur per hallet tona.
    Bera tere keto paranteza per te dale ne konkluzionin dhe pyetjen se :

-Ju kane sjelle probleme fjalet e nxjerra nga goja pa menduar mire me pare,ne shoqeri familje e miqesi?Respekte teta Vera!
    Teta vera jo per te kundershtuar por thjesht menyr e te menduarit nga ana ime.
    Nese flet per fjalen dhe e vesh ate me kuptime fugurative ateher jam dakord me ty dhe idet e tua.
    Por nese flet per kuptimin e mirfillt dhe ma quan motori sovran i te mires edhe te keqes te pergjigjem.
    Fjala shfaqet ne dy plane e shprehur dhe e shkruar pra oratori dhe tekst.Tekste te bukura kam lexuar (edhe kjo qe shkruani ju eshte shume e bukur me argumenta krahasues mangesi artistike nuk ka por jo bindese) edhe orator kam pare shume shprehin bukur ato qe mendojn.
    Qellimi i vertet nuk eshte tek fjala e shprehur ose e shkruar por tek fakti real qe thuhet me fjal, fakti i kryer...
    Fjala nuk eshte celes suksesi sepse te gjithe kemi fituar imunitet tek fjala por jo te gjithe jemi te suksesshem. Jam dakord nje fjal e thene bukur dhe ne vendin e duhur mund te na ndryshoj rrjedhen e gjerave por vall kemi te gjithe mundesin ta themi atje ku duhet fjalen.
    Te jesh i zgjuar nuk mjafton duhet te jesh edhe i ditur. Jam me shume dakord se celesi i suksesit varet nga bindja dhe vullneti i fort sesa nga fjala.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga iktuus Lexo Postimin
    Teta vera jo per te kundershtuar por thjesht menyr e te menduarit nga ana ime.
    Nese flet per fjalen dhe e vesh ate me kuptime fugurative ateher jam dakord me ty dhe idet e tua.
    Por nese flet per kuptimin e mirfillt dhe ma quan motori sovran i te mires edhe te keqes te pergjigjem.
    Fjala shfaqet ne dy plane e shprehur dhe e shkruar pra oratori dhe tekst.Tekste te bukura kam lexuar (edhe kjo qe shkruani ju eshte shume e bukur me argumenta krahasues mangesi artistike nuk ka por jo bindese) edhe orator kam pare shume shprehin bukur ato qe mendojn.
    Qellimi i vertet nuk eshte tek fjala e shprehur ose e shkruar por tek fakti real qe thuhet me fjal, fakti i kryer...
    Fjala nuk eshte celes suksesi sepse te gjithe kemi fituar imunitet tek fjala por jo te gjithe jemi te suksesshem. Jam dakord nje fjal e thene bukur dhe ne vendin e duhur mund te na ndryshoj rrjedhen e gjerave por vall kemi te gjithe mundesin ta themi atje ku duhet fjalen.
    Te jesh i zgjuar nuk mjafton duhet te jesh edhe i ditur. Jam me shume dakord se celesi i suksesit varet nga bindja dhe vullneti i fort sesa nga fjala.
    Une iktuus e kam fjalen per fjalen nga ana figrative-edukative dhe efektet e saj,ne familje shoqeri e kudo.Une e quaj motor sovran e promotor sepse me pas them qe po te dish ta adresosh eshte ajo pra fjala qe ben mrekullira,tregon kulturen,edukaten,ndan njerez,bashkon zemra e plot shembuj te kesaj natyre...deri edhe ne gojet e oratoreve sic citoni dhe ju qe me fjalen e tyre ndalojne ose nxisin katastrofa te medha...nepermjet fjales realizohet fenomeni kyc per jeten e njeriut ...biseda... dhe te gjithe e dime se biseda eshte nje kapital ku sejcili ka pjesen e vet ashtu si ne cdo tregeti tjeter qe behet ne pergjithesi.Ne kete konteks ia ngre vlerat fjales dhe them qe eshte nje celes suksesi ...pse?Sepse po te dish te flasesh do te thote te dish te edukosh e te dish te edukosh do te thote te behesh i pavdekshem nepermjet koncepteve te tua per pasardhesit e per ata qe te ndjekin...Dhe kam nderin t'ju bej nje kompliment se ju jeni nje zoterues i/e mire e fjales me c'kam lexuar nga aktiviteti juaj dhe mendoj se kini nje celes suksesi ne dore...Respekte per ju.

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    ndonjehere thjesht fati ....

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Fjala e mire qe del nga goja eshte lidhese midis personit qe e perdor dhe jetes civile te njerezve.Sa me mire ta menaxhosh fjalen aq me pak armiq do te kesh.

=ஜ۩۞۩ஜ= Maska e toni007
    Anëtarësuar
    02-03-2009
    Vendndodhja
    Ne vendin e Shqiponjave
    Postime
    3,266
    [QUOTE=p
    ![/QUOTE]

Sigurishte qe ndikon ne arritjenen e qellimeve tona ...po per mendimin time çelsi eshte "vullneti dhe perkushtimi" po nje njeri munde ti abinoje keta te dyja si çeles supsesi mendoj se diçka do nzierre ne drite.
    Mendjemadhesia eshte KRENARIA e njerezve te dobet!

i/e regjistruar Maska e Vler@
    Anëtarësuar
    10-02-2009
    Postime
    55
    Citim Postuar më parë nga pranvera bica Lexo Postimin

Duhet te komunikosh qe t' arrish te shprehesh vetveten!!
    Por mbi t' gjitha duhet t'dishe t'shprehesh fjalen e duhur n'vendin e duhur!!!
    Ashtu siç jam,ashtu shoh!!

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Nuk thone kot ;
    Fjala te lidhe fjala te zgjidhe.
    ===================
    JU NJE HAP - PUNA DY...

Larguar..
    Anëtarësuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    ka edhe fjale lajkatare qe qellimi i tyre eshte perfitimi

Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    Citim Postuar më parë nga gloreta Lexo Postimin
    ka edhe fjale lajkatare qe qellimi i tyre eshte perfitimi
    Gloreta!Ato lloj fjalesh nuk mund te jene celes suksesi!Ato kane nje funksion tjeter...duhet te mundohemi te jemi ashtu sic na pershkruajne lajkataret...dhe kemi nje celes suksesi ne dore!

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •