Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    "Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    A ka baze kjo lutje ne Bibel,
    PO

e kam ndegjuar me heret ne 'Radio Maria' por edhe ne raste tjera?
    Ani mirė se e paske degjuar, por tash e tutje bėnu pjesė e kėsaj lutje nėse vertetė ka bazė biblike, sepse ėshtė mirė, ėshtė mirė per dy arsye;
    e para; kujtojmė vepren e Shpirtit te Shenjt per shpetimin tonė, kujtojmė ndarjen nga Eva, kujtojmė se nė ne (njeriun) erdhi hiri qe humbi Adami i cili tash e fituam nė karahrorin e Eves sė dytė - lindjen e Shpetimtarit Jezus Krishtit - Zot dhe njeri.

e dyta; Pos qe lutesh vet, porositė edhe Nėnen qe tė lutet per ty, ėshtė mirė sepse kemi nevojė tė madhe per lutje para Trinisė sė Shenjt.

A ka baze kjo lutje ne Bibel,
    Tė lexojmė:

Shenjta Mari,
    - Ajo ėshtė Hirplote, “o Hirplote!” Maria eshte ajo ne te cilen Shpirti Shenjt aktualizon Misherimin e Birit te Atit. Si rrjedhoje, Maria eshte vendbanimi i plote i Hirit te Trinise Shenjte dhe po kjo Nene e Jezusit, e mbushur me Hirin hyjnor ("Te falem, o Hireplote, Zoti eshte me ty" [Luka 1, 28])

- Shpirti I Shenjt shenjteron.

- Maria ishte e para qe nė mish dhe gjak, zemer dhe shpirtin e saj ishte, baoj Shpirti I Shenjt.

- Matia ishte ajo qe nė krahror mbajti Jezusin tėjet te Shenjt.

Andaj Maria ishte e shenjt – hirplotr. Ka asrye. Nuk e dij se si e kupton dikush fjalen “HIR – PLOT”, plot me hire, plot! Qe do te thote, te gjitha hiret zbrasen ne Marinė, andaj shenjteria kjo ėshtė, ėshtė sepse nepermes hirit te Shpirtit te Shenjt njeriu shenjterohet, Maria ishte "e para - nder gra". Eva dhe Adami humben hirin e Hyjit, por Eva e ardhshme do te jetė plotė hire, Maria; "mder gra" - “hirplote”. Si rrjedhoje, Maria eshte vendbanimi i plote i Hirit te Trinise Shenjte.

Zoti eshte me ty.
    28 “Zoti me ty!” (LK 1; 28)

E bekuar je nder te gjitha grate,
    “Je mė e bekuar se tė gjitha gratė dhe i bekuar ėshtė fryti i kraharorit tėnd! (Lk 1; 41-43)

dhe i bekuar eshte fryti i barkut tend Jezusi.
    “dhe i bekuar ėshtė fryti i kraharorit tėnd! (Lk 1; 41-43)

Shenjta Mari, Nena e Zotit,

Dhe, nga e pata fatin tė vijė tek unė Nėna e Zotit tim?! (Lk 1; 41-43)

lutu per ne mekataret,

Askush nuk gabon nese I thotė Nėnes sė Krishtit; lutu per ne”, unė mund tė them, edhe ty nėse besoj se ti je ai qe beson nė Zotit; lutu per mua, dmth, porositim njeri tjetrin nė lutje. Andaj nese kerkojme nga Hrplotja qe te lutet per ne ėshtė mire dhe unė e porositi gjithmonė nė lutje.

tash ne hijen e vdekjes sone.

Nga tash, nga ky moment e deri sa te vdesim, te ndahem nga kjo botė. Ne mund te mashtrohemi nganiher dhe most e jemi ne lutje, por gjithsesi, ne porostim Nėnen dhe ajo nuk na harron dhe lutet per ne.

Amen.

Ėshtė AMEN
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-09-2009 mė 17:41
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga marcus1 Lexo Postimin
    Un per vedi, kam kene ne kundershtim me ata qi thone se Bibla thot se duhet me ju lut Marise. Ne Bibel nuk ka as edhe nji gjysem vargu qe mbron lutjen ndaj Marise apo njerzve te tjere, sado te shejt qi mund te ken kene.
    .
    Shiqo o vėlla, nėse dikush I lutet Marisė nė kuptimin e Hyjit, ai ma mire mos tė ishte lindur nga nėna e vet fare.
    Nese dikush I lutet Marisė per shelbim, ai ma mire mos ta kishte lindur nėna nga barku.
    Nėse dikush adhuron Marinė, ai mė mire ėshtė sikurse ta merr nji gurė tė rėndė nė qafė dhetė shkoj e tė mbytet nė ujė.
    Por, nė qoftė se I lutet dhe porositė Marinė nė lutje; lutu per ne, Zoti ia pranoftė lutjen dhe e bekoftė at person.

Maria nuk adhurohet por nderohet. Ndoshta ndodhė ndonji person se nuk din sikurse unė nėse nuk dij, apo sikurse gjyshja e ime ndoshta nuk ka ditur, ndoshta edhe e ka tepruar, besa ndoshta edhe gabuar, por barra bie mbi tė dhe mbi atė qe e ka mėsuar ashtu. Por, unė ne asnjė shkrim, ne asnjė meshė, as, asku nuk takova shkrme as doktrina nga Kisha katolike qe meson besimtarėt tė adhurojnė ndokėnd tjeter pos Atit, te Birit dhe Shpirtit Shenjt – HYJIT. Unė shumher vėrej njėfar keqkuptimi tek te tjeret lidhur mbi Marinė dhe Kishen katolike. Por realisht, katoliket adhurojnė Zotin, i vetmi ndermjetsues nė mes njeriut dhe Hyjt ėshtė Jezusi, ndermjetsues nė falje, shperblim te mėkateve – jeten e pasosur. Ndersa ajo qe nganjiher keqkuptohet lidhur me ndermjetsimin e Marisė dhe shumher thuhet duke akuzuar, eshte se ndermjetsimi I Marisė tek katoliket nuk ėshtė as nuk besohet per Shelbim, por vetem pėr lutje, ajo ndermjetson nė lutje, si nėnė, si nėna se ndermjetson per fėnijet e vet, ne kete kuptim. Lutjet tona dhe lutjet e sh. Marisė qe I derjtohen Zotit, na nxerrin hire dhe bekime nga Hyji I jonė nė Krishtin. Pra nuk ėshtė as lutje nė kuptimin hyjnor, as ndermjetsim nė kuptimin e shelbimit, por te lutjeve.

Kshu qi, nuk jam ne kundershtim se Maria asht nana e Jesusit ne mish dhe se ajo asht me a bekuemja e te gjitha grave.
    Edhe ti dhe secili qe ka pranuar Krishtin per Zot te jetes sė vet, ėshtė I bekuar dhe I shenjtruar nė Krishtin.

Shpresoj qe shkrimet e mia te mos merren si "sulme" ndaj katolikeve apo fese katolike.
    Jo sulem fizik, por realisht ishte sulem nė besimin e tyre, dhe sikurse tė ishte ashtu siē thonė tė tjerėt per Marinė, unė I pari e kina bindur veten ashtu, pork am meditue shumė, jam lutur shumė, dhe si perfundim, edhe pse kam patur shumher probleme me vetveten lidhur me Marinė, dhe si perfundim ajo qe mua mė ėshtė zbuluar ėshtė se Maria ėshtė e shenjt dhe pas Jezusit, meriton Maria respect, nderim dhe ėshtė Nėnė jonė, unė nuk pranoj se jam I biri I eves por I Marisė dhe Nėna nuk perjshtohet nga shtepia, por e ka parinė e vendit nė shtepinė e vet. Por gjithsesi vlera e sajė dhe dashuria, respekti dhe te gjitha vijnė nga Jezusi dhe vetem Jezusi, pa Jezus Krishtin, ajo as besimi I krishter nuk ka vlerė. Gjithqka lidhet nė Krishtin, besimi nė Hyji, per shenjter respekti dhe nderimi.

Thjesht kam dhan mendimin tim sipas zbulimit qi m'asht ba, por kurrsesi nuk due me gjyku asnjenin prej jush.

Nuk bėhet fjalė per gjykime, por per gabime, sipas asaj qe unė lexova dhe qe mund te lexohen, ishin gabime doktrinore, keqiterpretime etje te katolikve ndaj Bibles, ashtu ishte e shkruar nga disa anetar. Prandaj unė pasi lexova, kerkova qe ata qe mendojnė ashtu, le tė japin pergjigje se qka nenkuptojnė ata rreshta te Bibles, kjo edhe ėshtė normale.
    Vėlla, nuk kam qellimin tė bindė dike nė Marinė, sepse po te besoj njeriu nė Jezus Krishtin, pot e besoj njeriu se Krishti ėshtė Bir I Perendisė, pot ė besoj se Ai vdiq dhe u varros dhe u ngjall nga te vdekurit dhe rri ne te djatheten e Hyjit dhe pot e pranoj Krishtin per Zot te jetes sė tij, ai e ka Jeten dhe as qe dyshoj bile, ėshtė punė e perfunduar por, tė perjashtojsh Marinė nuk mė duket e mire. Po te mos besojsh se ajo ėshtė e shenjt – mbi te gjith njkerėzit, nuk me duket e mire. Por unė kam ardhur nė perfundim se, Krishti ua ka dhuruar Marinė atyre qe e nderojnė dhe e pranojnė. Ky ėshtė besimi im ne kete rast. Per ndruyshe unė e dua Marinė sepse e dua Krishtin dhe gjithė mbretėrinė e Tij. Maria per mua ėshtė Nėnė e respektuar. Aty ku ėshtė Jezus Krishti ėshtė Maria, e Jezusi ėshtė nė zemren time pastaj, sigurisht se aty ėshtė edhe Maria - bash nė thellsinė e zemres time.

Kur i kam dhane zemnen Krishtit, Ai ka ardhe e ka banue tek mue e mendoj se edhe une e kam Frymen e Tij

Qoft Krishti perher nė ty dhe gjithmonė Ai veproftė nė ty, qofsh I bekuar dhe I nderuar. Gjithsesi, ne njerez jemi dhe debatojmė, bisedojmė – komunikojmė, por qe Ai qe ėshtė nė ne ėshtė mė I forte se sa na dhe bota.

Respekte
    toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 11-09-2009 mė 18:57
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashtun vlla Toni, ne radhe te pare due me t'falenderue qi m'ke hap deren e shpis tande (virtuale) e po m'pret si mik e si vlla, e jo si anmik. Duhet me t'thane se kam edhe une pergjegjsine teme qysh kur kam shkel pragun e deres tande e duhet me kene i kujdeshem e me u sjelle si mik e jo si zot shpie. Ma ban hallall pra, e pranoji me dashamirsi e me durim kundershtimet e mia qi une kam n'kyt teme.

Une i kam trokit ksaj dere sepse e kam dite se kam te baj me vllazen e me miq, e per ma tepen me vllazen te nje gjaku te shejte, gjakut te Jezu Krishtit, i cilli na ka shpengue dhe na ka ba vllazen te nji familje te madhe hyjnore, te familjes se Atit te vet. Keshtu pra, pasi une kam mujt me pa pa sforcim Krishtin ne ty kam marre guximin me i trokit deres (virtuale) tande. Sespe, e di mire se ne kishen katolike ka persona qi jane te indoktrinuem aq shume saqe me nejt me pa me lente tan diten me shpresen se mos e gjen nji fije Krisht, nuk e gjen dot, por ti, jo vetem qi nuk je i tille, por Krishtin e ke me bollek, jo vetem per vedi, por edhe per te tjert me u dhane e me i ngi.

Meqi ra fjala, para se me fol per lutjen ndaj shejtve, me lejo te them se kam marre prej teje kaq Krisht sa kam mendue njikyt Krisht me e da edhe me njerez te tjere. Ne shtepine teme, mblidhemi se bashku disa te shejt rreth Jezu Krishtit e keshtu dajm Krisht me njani tjetrin. E pra, javen qe kaloi, kam printue deshmine tande e jua kam lexue te shejtve qi mblidhen ne shpin teme. Te gjith jan mbush me Krisht e kan thane me gojen plot Amen, e te gjithe jane inkurajue nga deshmia jote. Ikyt Dile mblidhena prap se bashku me hanger e me festue se bashku e me u kungue (po perdor fjalorin katolik qe te kuptohem ma mire) dhe kam nder mend me printue nji shkrim tjetrin tandin qe asht plot Krisht e due me e nda me njata vllazen e motra qi mblidhen ne shpin teme, se e di se do mbushen edhe ata me Krishtin qe ti ke da ne nji kyt forum.

N'lidhje me temen, une e kam kuptue mjaft mire se katoliket nuk e adhurojne Marien e te shejtit e tjere si Hyj, une e kam kuptue se katoliket vetem e nderojne Marien dhe se i kerkojne asaj te "lutet per ne", megjithese e di shum mire se pjesa derrmuese e katolikeve, nuk i lutet Maries dhe te shejtve te tjere thjesht duke i than qe te lutet per ne, por i lutet per me pas shendetin e shume gjana te tjera.

Por une due me than, se perpos faktit se un nuk gjej asnji varg ku te inkurajohem me ju lut te shejtve, se Krishti gjindet ma afer se kurre tek ne, Ai banon mbrenda nesh, bash mu ne frymen tone. Ndersa Maria dhe te shejtit e tjere gjinden ne qiell e jane shume ma larg se asht Ati e Krishti qi banojne ne ne permes Frymes se Shenjte. Atehere, lind pvetja: A duhet me u lodh e me e pi ujin atje ku lumi derdhet ne det a liqe, apo duhet me e pi ujin direkt e nga burimi? Dhe burimi gjindet jo ma larg se mbrenda nesh, sepse Krishti na ka premtue se prej nesh do dalin vershueshem lumi i gjalle. E Lumi i gjalle asht Jezu Krishti, e na ujin e kena me bollek, mbrenda nesh, e nuk po paskena nevoje me shkue atje ku derdhet ky lum.

Do thuesh ti, me te drejte: Po perse na u themi vellazenve dhe motrave qe te luten per ne, dhe nuk paskena te drejten me i thane Maries dhe te shejtve te tjere? Na kena te drejten me u lut per njanji-tjetrin se keshtu inkurajojme njani tjetrin dhe kisha e Jezu Krishtit forcohet dhe jeton ashtu si e don Ai. Ai na ka kerkue qe te lutena per njani tjetrin, sepse keshtu na i kallxojme njani tjetrit dashurine qe kena per secillin. Kisha jemi na, te shejtit qi jan pastrue nga gjaku i Krishtit, e na jemi trupi i Tij, a na duhet me u kujdes per pjeste e tjera te trupit, prandej edhe e kemi si detyrim per me u lute per vllaznit e motrat tona, por kjo praktike nuk ka asnji lidhje me lutjet qe bajne disa te kshtene ndaj Maries.

Nuk e di a m'ke kuptue vlla, por prep se prep nuk ka problem nese dikush mendon me ja ba nji lutje Maries apo ndonji shejti. Problemi me mue asht, dhe shpirti jem trishtet shume, kur sheh si si te kshtent ma shum u luten shejtve se Krishtit, ma shum ju luten shejtve se Atit, e asht me u dishpirue shume, se un mendoj se edhe Ati dishpirohet kur njerezit indoktrinohen kaq shume sa mbushen me tradita njerezore dhe harrojn Krishtin.

Ma ba hallall, nrase t'kam merzit, por e ndjejsha si detyr me than mendimin tim, njashtu si mendoj se Zoti ma ka zbulue mue. Siq e ke than edhe ti, randsi ka qi dikush t'kete nji besim te gjalle tek Ati, Krishti e Fryma e Shejt. T'besojne se Ati dergoi Birin e Tij per me u kryqzue per mekatet e gjith botes dhe kushdo qi beson ne Te, merr shpetimin dhe jeten e perjetshme. Kshtu vlla, une te ty shikjoj Jezu Krishtin dhe vetem njat due me pa te ty, e jo diferencat e vogla qi mund te kemi.

Me dashuni ne Krisht,

marcus
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga marcus1 : 12-09-2009 mė 06:43

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin
    Vllau im ne Krishtin - Messia4ever

Nese je katolik apo i krishter, atyre """"tespihve"""" i thojne RRUZARE shikoje mir Kryqin.
    Lutja : Te Falem o Mari
    eshte ne BIBLE por lexo ma mir.

Lajmėrimi i lindjes sė Jezusit

(LK 1: 28) Te Falem o Mari, Hire plot Zoti me ty!

Vazhdon
    Lamb of God,Zoti ti shtoft hiret per kto sherbime ndaj TIJ.
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Une mendoj se Shen Ambrozi i Milanit e ka shprehur shume bukur qendrimin qe duhet te kete i krishteri ndaj Marise

Christ is not divided but one. If we adore him as the Son of God, we do not deny his birth from the virgin... But nobody shall extend this to Mary. Mary was the temple of God but not God in the temple. Therefore only the one who was in the temple can be worshipped.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Christ is not divided but one. If we adore him as the Son of God, we do not deny his birth from the virgin... But nobody shall extend this to Mary. Mary was the temple of God but not God in the temple. Therefore only the one who was in the temple can be worshipped.

Me pak fjale: Krishti nuk eshte i ndare por nje. Nqs ne e adhurojme Ate si Bir te Perendise, nuk e mohojme lindjen e Tij nga virgjeresha... Por asnje nuk duhet ta shtrije adhurimin ndaj Marise. Maria eshte Tempulli i Zotit, por jo Zoti ne Tempull. Pra, vetem Ai qe eshte ne tempull mund te adhurohet.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Djalli jo Shen Ambrozini flet nepermjet rreshtave tua. Koncepti i shen Ambrozinit asht keqinterpretua dhe ai e ka korrigju at menjher. Ai ka shpejtu me korrigjua duke than qe Maria asht Nana e Zotit.

Ti dhe lukunia juj turke po bani perpjekje te organizume me falsifiku Biblen e Shejte tu harru qe "Ai qe shton ose heq edhe nje pike presje nga ajo do te denohet me Shtat Plaget e Apokalipsit.." (Apokalipsi).

Katoliket nuk e reduktojn imazhin e Virgjeres Mari thjesht brenda kuadratit te Tempullit te Zotit, por e zgjenojn me e akomodu si NANA E ZOTIT!!!
    Nepermjet saj "FJALA U BA NJERI" dhe jetoi mes nesh...!
    Nepermjet saj u pergatit shpetimi i njerzimit dhe u realizua. Nana Mari ka mbajt ne barkun e saj Zotin dhe e ka sjell ne toke ne form njerzore me shpetu njerzimin nga djalli dhe sherbysit e tij. Kshtu duke sjell Zotin Krisht ne toke, ajo na unifikon si vllezer me Zotin Krisht, dhe bahet NANA HYJNORE E TAN NJERZIMIT. Kjo pikpamje e Marise si NANA E ZOTIT dhe e NJERZIMIT ju tmerron ju islamikve dhe perpjekeni me ja zbeh natyren e saj divine.
    Por ka fmij qe nuk e dojn nanen e tyne. Qe nuk e NJOHIN, qe nuk e majn ne zemer. Nanan gjithmon if al fmijt e saj. Per ket ajo si nane mundet me ju fal ju islamikve tralltar qe keni ra mohit KRISHTIT , por si bir i saj nuk ju fali. Un nuk mundem me harru lotet e saj qe leshon ne LORETO ... E ju tralltart e fes tparve jeni ata qe e keni ba me derll lot. Sot per sot ma shum se kaq nuk mundem me u dhan denim... por as falje!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga GANGO of SG : 15-09-2009 mė 13:06
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Shenjta Mari, Nena e Zotit,
    lutu per ne mekataret,

Normale, qe kur e keni ber Jezusin Zot, qe ktu ka marr fund feja juaj!
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

humble
    Anėtarėsuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    Per sa na perket neve e Fen ton mos u shqetsoni, "por qani veten dhe bijet tuaj" (Ungjilli sipas Mateut). Sepse na nuk shpikim kurana e profeta t'rrejshem nen efekte t'opiatit dhe djallit. Por Zoti Krisht e feja jon kurr ska pas fillim as ka kurr per te pas marim".... (Un prej Zotit jam i Kshten). Ati yne dhe Zoti Krisht nepermjet Shpirtit Shejt (ne NJI te vetem) asht ne gjendje me i kujdes fmijt e vet. Tu na ba te aft dhe t'pavarun me jetu e kthy tek Ai.
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Sepse na nuk shpikim kurana e profeta t'rrejshem nen efekte t'opiatit dhe djallit.
    Jo, juve jeni ndryshe nuk shpikni profete, juve shpikni direkte ZOTIN.

Jeni te papare.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •