Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 78
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    E di qe Stipcevici deklarohet si arberesh i Kroacise
    Nuk deklarohet por është.

Nuk kemi ne faj per ata qe kane kaluar ne faza te ndryshme te asimilimit dhe ndonjehere jane bere armqite me te medhenj te popullit origjine te tyre.
    Pra edhe vetë e pranon atë që thotë Stipçeviqi, se gjaku ilir ka marrë pjesë në formimin e stramastikëve të më'vonshëm, boshnjakë, dallmatinë e malazezë.

Gjithnji ka dimensione të ndryshme të një identiteti që nganjëherë janë të pavarur nga njëri tjetri.

Vetëm në fillet e historisë njerëzore ka qenë një rregull: një racë, një gjuhë, një fe, një kulturë, etj

Pastaj kanë ndryshu gjërat për shkak të asimilimeve.

Stipçeviqit duhet dhënë dorën për mundin e tij, që më në fund e ka nxjerrë të vërtetën: Jugosllavët janë kopilat tonë (kah baba )

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Postime
    49
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin
    Aq sa e dun Polaket gjermonin aq e dun edhe Kroatet shqiptarin

Perse ngulmojn ne prejardhjen Ilire?????????

Sepse osht ne karakteristike te rraces sllave qe ti largohen tartarizmit, asht e njohun ndarja e kombeve sllave ne baze te perqindjes tartare, Rus i verdhe, Rus i bardhe, Ukrainas, sllovak, jugosllav bullgar etj
    Sepse nuk deshirojne te identifikohen me ruset dhe serbet

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Nga sllavet kan dallim kroatet slovenet dhe polaket tjerte sen svlejne.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Postime
    49
    Citim Postuar më parë nga fegi Lexo Postimin
    Nga sllavet kan dallim kroatet slovenet dhe polaket tjerte sen svlejne.
    QWfare dallimi kane me serbet ,malazezet ..,kur kane te njejten gjuhe ?

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    jo per gjuhe pak mate mir,mate kulturun.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga andirago Lexo Postimin
    Nuk deklarohet por është.

Pra edhe vetë e pranon atë që thotë Stipçeviqi, se gjaku ilir ka marrë pjesë në formimin e stramastikëve të më'vonshëm, boshnjakë, dallmatinë e malazezë.

Gjithnji ka dimensione të ndryshme të një identiteti që nganjëherë janë të pavarur nga njëri tjetri.

Vetëm në fillet e historisë njerëzore ka qenë një rregull: një racë, një gjuhë, një fe, një kulturë, etj

Pastaj kanë ndryshu gjërat për shkak të asimilimeve.

Stipçeviqit duhet dhënë dorën për mundin e tij, që më në fund e ka nxjerrë të vërtetën: Jugosllavët janë kopilat tonë (kah baba )
    Dmth ne njefare menyre ata kane te drejte pronesie mbi cdo gje qe u takon "eterve" te tyre jashte ligjor

Nejse, per mos me zgjat, une po e shoh kete nga nje kendveshtrim tjeter dhe mendoj se si teori nuk eshte fort e mire e konvenuese. Tung

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Dmth ne njefare menyre ata kane te drejte pronesie mbi cdo gje qe u takon "eterve" te tyre jashte ligjor
    Dmth duhet shikuar historinë ashtu siç është. Ka këtu dhe të tjerë që nga inati Krajlin e bën fjalë të pastër shqipe. Mund të marrësh dhe ti rrugën e tyre.

Mua më nevojitet përvoja e të parëve të mi. Kjo është historia.

Vetëm me këtë përvojë ndërtoj ardhmërinë.

Nëse ti e ke menden me pushtue gjithë Ballkanin, me rikthye Ilirinë, teoria e Stipçeviqit nuk të pengon asgjë. Sepse ndryshon Iliria e kohës antike nga Jugosllavia e sotme. Atëherë përvishju punës ktheje botën ashtu siç ishte.

Përndryshe poqese ty të mjafton territori kombëtar që ke, atëherë pse e lodh veten kot me histori ilirësh.

Për menim tem kush do trojet shqiptare kështu siç janë, e nuk e ka menden me rikthye Ilirinë, për këta njerëz historia është fare e panevojshme.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Problemi tjetër i frikës tate, është përsëri bëre përgjithësim.

Psh, pse të marrin ata cep më cep, kur ne nuk dimë cilët janë ilirë cilët janë sllavë???

Se ata janë përzierje, i copë rumunë, i copë shqiptarë, i copë sllavë, i copë iranianë.

Personalisht nuk i konsideroj të denjë për t'u marrë me histori ata që bëjnë përgjithësime. Kur thotë dikush se filan komb është përzierje e ktij dhe ktij, kjo do të thotë se është përzierje e ktij dhe ktij, dhe jo ndonjë gjë tjetër.

Nga ana tjetër sikurse një racë kërkon tokën e vet, edhe një gjuhë kërkon tokën e vet. Gjuha shqipe kërkon tokat e saj në ato troje.

Mali i Zi dhe Sanxhaku, kanë pak familje sllave që numërohen me gisht, po edhe këta është shumë e dyshimtë se a janë sllavë a shqiptarë të sllavizuar, kurse të tjerët rreth 95% janë shqiptarë të sllavizuar. Këtu nuk ka punë raca, se raca është në vend të vet, por gjuhës duhet t'i kthehet territori i saj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga andirago : 22-09-2009 më 08:28

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Andirago (ku e gjete kete nickname bre ), nuk eshte se une po kam frike, vetem se nuk mund te krijohet Iliria se bashku me nje race qe eshte a mixture of everything. Nuk dyshoj se te kroatet, apo me mire dalmatet kane gjene iliresh, mirepo ata me siguri kane me teper gjene qe jane jo-ilire, dhe sipas te gjitha teorive nuk mund te quhen kurre shqiptare apo pasardhes iliresh. Teori te tilla per prejardhje ilire sllavet i perdorin (nuk e kam fjalen per Stipcevicin tash) per te mbeshtetur autoktonine e tyre ne Ballkan (dhe per ta mbeshtetur shpesh teorine se shqiptaret jane te ardhur nga Kaukazi)

Une nuk kam asgje kunder kroateve si komb, bash perkundrazi, mirepo me mire po i permbahem vetem kombit tim, pa enderruar se ndonjehere do te krijojme me grupe te perziera ilirine e dikurshme. Nese ndonjehere krijohet Iliria e dikurshme, ajo duhet te jete shqiptare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Andirago (ku e gjete kete nickname bre ), nuk eshte se une po kam frike, vetem se nuk mund te krijohet Iliria se bashku me nje race qe eshte a mixture of everything.
    E harrove ti Çikën Poturicë??? Kërko në google "istraga poturica" e kqyr çka po del.

Lej poturicat, po i harrove çerkezët, s'ka ni javë qi kena fol për ta.

Eh nuk janë këto gjana bash qashtu "mixture" qysh pe koncepton ti. Në veri të lumit Sava dominon gjaku sllav, në jug gradualisht zëvendësohet me gjak shqiptar.

Dallmatinët e Bosnës, Malazezët dhe Sanxhaklinjtë, për mu paraqesin kandidatët e vetëm për shqiptarizim në alpet dinarike.

Nuk është njësoj si një kroat i zagrebit si një "katolik" i Jajces. As nuk është njësoj si një Boshnjak si një Sanxhakli.

Jashtë treshes që përmenda, nevojitet fshisë.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •