Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 78
    i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171

Angry

Kurse per rumunet si popull jane te perzier me popuj mongolo aziatik pasi edhe osmanet(OSTMANET),pas pushtimit te bizantit me te madhe ka ba asimilimin e asaj popullate dake pasi qe me sllavet(skllavet) e azise,Me perkrahjen e madhe te parshis(persis)dhe e kan shfrytezu per forcimin e radheve te ushtrise se tyre per ta sulmuar yllirin.Dhe pastaj me krijimin e fese islame te cilen e barten ne Ylliri si fe e lashte e osmaneve e ne te vertete ne at Kohe te shekullit 11 kane qene,OST MANET dhe per ti ba musliman e moren emnin osman,se Ost man edhe musliman skishin shku dyjat, dhe njifar forme ia arrite qellimit qe nji pjes te yllirise ta bajn musliman, bile shume pleq deri vone kan qujte vehten se jam "turk me din e iman" kurse me ate helmin e para afer 700 vjete. Edhe sote po te njejtit sllavo aziatikme forma qe i kane perdor para 800 vjete po kan suksesqe te i nersej shume shqipetar kundra kombit te vete (kombite shqipetare).

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171

Wink

Citim Postuar më parë nga Sharri-Liburna Lexo Postimin
    Kurse per rumunet si popull jane te perzier me popuj mongolo aziatik pasi edhe osmanet(OSTMANET),pas pushtimit te bizantit me te madhe ka ba asimilimin e asaj popullate dake pasi qe me sllavet(skllavet) e azise,Me perkrahjen e madhe te parshis(persis)dhe e kan shfrytezu per forcimin e radheve te ushtrise se tyre per ta sulmuar yllirin.Dhe pastaj me krijimin e fese islame te cilen e barten ne Ylliri si fe e lashte e osmaneve e ne te vertete ne at Kohe te shekullit 11 kane qene,OST MANET dhe per ti ba musliman e moren emnin osman,se Ost man edhe musliman skishin shku dyjat, dhe njifar forme ia arrite qellimit qe nji pjes te yllirise ta bajn musliman, bile shume pleq deri vone kan qujte vehten se jam "turk me din e iman" kurse me ate helmin e para afer 700 vjete. Edhe sote po te njejtit sllavo aziatikme forma qe i kane perdor para 800 vjete po kan suksesqe te i nersej shume shqipetar kundra kombit te vete (kombite shqipetare).
    Popujt yllir ne ish jugosll.jan shume te dermuar por qysh po thu ti orosh qe nuk munden me qe shqiptar,nuke eshte mire per bashkeluftetare te qendreses te i perzam nga aradha yllire.Pasi edhe ne lufte nje luftetar demtohet me shum e tjetri ma pak.E ate te demtuarin shume ti po thu ta gjujme se nuk na vyne se.JO ajo sashte mire(mendimi im)

Sharri,nuk ta kuptova qellimin e postimit,pak ma qarte te lutem!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga andirago Lexo Postimin

Psh Sanxhaklitë kanë simpati për kosovarët, por njëherësh edhe për boshnjakët. T'u thuash sanxhaklive "lëri boshnjakët" nuk duan.

Kshtu edhe ndonjë kroati të Bosnës, t'i thuash lëri kroatët sllavë, nuk duan.

Po po de ate po e them edhe une. Grupet e asimiluara jane shume jostabile, sepse ata/o kane krijuar nje identitet te ri dhe kurre nuk mund ta dish se ne cilen ane do te percaktohen. Une kam degjuar qe shpesh per boshnjaket thone " jane me shka se shkau".

Malazezet si ata te Cetines, qe jane anti-serb, nuk do te thote qe jane pro-shqiptare. E kane deshmuar ata me kohe se cfare ndjejne per shqiptaret.

Sa per kroatet, nje pjese qe kane ruajtur identitetin arberesh deri vone, si ata te Zares, jane me origjine ilire, ne rregull kjo. Mirepo, jo kroatet. Cdo gje qe transformohet ne sllave nuk mund te jete ilire.

P.sh. edhe turqit ka raste qe thone se jane trojane, meqe jetojne ne territorin ku supozohet se ka ekzistuar Troja

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Unë po them që duhet mëshuar teorisë se ata rrjedhin nga shqiptarët. Jo nga ilirët, por nga shqiptarët.

Të njëjtën gjë bëjnë serbët kur flasin për neve. Duhet t'ua kthejmë dhëmb për dhëmb.

Kurse sa i përket identitetit tyre, mendoj që ka vend për rikthim, sepse popullësia e Sanxhakut janë tërësisht muslimanë, këta nga ana tjetër lidhen me malazezë muslimanë përmes fesë, e këta lidhen me malazezë ortodoksë përmes gjuhës etj.

Po filloi shqiptarizimi nuk do të ndalet derisa të përfshijë gjithë ata që janë produkt i qelizave tona.

Edhe serbët në Kosovën e veriut, në përqindjen më të madhe janë malazezë me prejardhje shqiptare që kanë ardh nga Kollashini i Malit të Zi, prandaj e kanë qujt Kollashin edhe vendin ku janë vendos. Veçse këta janë përzier me serbë 'izbeglica', prandaj meritojnë "fshisë", duhet mi hjek.

Mendimi im është që me ato popullësi që janë shumë të vogla për kah numri, dhe janë shqiptarë të pastër po aq sa edhe ne, duhet praktikuar ri-shqiptarizimi. Psh sanxhaklitë janë dikun 220.000 (një e treta e Prishtinës), kurse malazezët gjithsej në Mal të Zi mund të jenë 270.000 (as sa gjysma e Prishtinës), ndërkohë që përfshijnë territore të mëdha me rëndësi strategjike për ne.

Meqë tema 'është për kroatët, sa iu përket kroatëve atë që thashë deri tash, mund t'a përmbledh ma pak fjalë, që kroatët, nuk mund të lëvdohen si pasardhës të ilirëve, dhe është shumë cinike, ngaqë jo vetëm që ata nuk i përkasin të gjithë të njëjtës racë, por edhe vetë fakti që kanë emrin "kroat" që s'ka të bëjë me ilirët, dhe flasin sllavisht, nuk lejon që ata që krenohen me emrin "ilir".

Kanë bërë hesape pa hanxhinë, hanxhiu jemi ne.

Ndërsa ku është n'ë pyetje historia, kjo shkruhet siç është. Ajo që thotë Stipçeviqi, është mjaft e kjartë, duke marrë parasysh gradacionin e përhapjes së racës tonë, "sa më larg shqiptarëve, aq më pak dinarikë".
    Ndryshuar për herë të fundit nga andirago : 25-09-2009 më 05:34

Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171
    pra do mundohem me kjarte, nje pjese e madhe e popujve te ish jugosllavis si psh. ne kroaci,bosnje maqedonin,etj.ne nuke mundemi lehte qe ti largojm nga prejardhja yllire,pasi qe dihet mire psh.edhe delmatet ne nje form kan kontribu dhe kan punu per qeshtjen kombetare(yllire),psh. Dr.Aleksander Stipqeviq shume vjet me heret ka shkru ne librat e ti per kroatet qe jane me prejardhje yllire,.
    Kurse per boshnjaket duhet te mendojm nje,qe popullin boshnjak qe jane me prejardhje yllire kjo dihet botrisht, mendoj qe historianet shqiptar e njohin kete popull si yllir,tashe te kuptohemi ata qe jane mbete,pasi qe ne bosnje ka pase masakra qfarosese gjate luftes se dyte botrore dhe ksaj te fundit.
    Kurse per me punu shteti ame ose per tu dale ne ndihme keti populli te kesaj ane ka qen zerojo qe i ka mbrojte por vetem qka i ka largu ma shume prej vehtes.
    kurse te delmatet, mendoj se te delmatet dhe sllaveve ka ndermjetesu me te madhe kisha sllave dmth.kishate sllave e kan ndihmu q`komtarizimin e delmateve, kurse nje pjese tjeter e delmateve per shkaqe qe me mujt me u fute ne rrjedhat shoqrore-politike,jane mbylle ne gezhojen e vete si kermilli,qe me mujte me punu pa u hetuar dhe sot ne forma te ndryshme e ndihmojne qashtjen tone komtare.
    ashtu eshte edhe me maqedonet e krishtere.Pra ka shume shqiptar ne maqedoni qe jane te besimit te krishter, e ku popullata shqipetare e besimit musliman e asaj ane as sot me kembe ngulje nu i pranon si shqiptare,pra ata jane te detyrum sot si maqedon te veprojne ne qeshtjen tone komtare.
    Te k shqipetaret duhet qe ta ndajme qeshtjen kobetare nga ajo fetare, se kjo e dyta popullin tone e ka de orjentu prej udhes komtare,sepse nje pjese e madhe e popullit tone edhe ne Shqipri edhe ne Kosove edhe sote ne shek.21 shqipetaret te besimit muslimane atyre te besimit te krishtere ju thone(kqyri kta shkijet),dhe nje shqiptari musliman,nese femija i ti martohet me nje te krishten-ene te evropes nuk e bane fare problem,por nese i martohet me nje shqipetar te besimit krishten ai do ta leqit apo likuidoj fmine e vete duke e cilesuar se ka marre shka.Kurse per shqipetaret e maqedonise kjo puna e marteses me shqipetare krishten eshte TABU, a shume prej tyre une personalishte qe i njo jane te martur me ruse polake etj. kure i pyes pse je martu me nje te krishtere,pergjigjet lehte kjo ashte gjermane.
    Mendoj qe me teper keto gjana i kane detyru qe ylliret ne maqedoni dhe kroaci te terhiqen dhe te punojne te pa mvarun.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    A.Stipceviq,historian ne librin etij"iliret botuar ne prishtin me 1967 ne faqen 167 thote;"Mbarimi i kohese Se vjeter dhe fillimi i kohes se mesme ne Ballkane si nji nder periudhat mate erta.Gotet,hunet,avaret dhe popujt tjere barbar sulmuan nga te gjitha pjeset ,duke plaqkitur e shkatruar gjdo gje qe krijuan romaket dhe iliret gjate atyre shekujve te punes e perparimite ,Nji qytetrim i zhvilluar filloj te zhdukej ne goditje vdekjepruse qe i shkaktonin hordhit barabare me terbimin e tyre shkatruese ,Ne fillim te shekullite VII fillon kolonizimin nga ana te popujve te dryshum sllav, te cilet pak nga pak e pushtuan gati tere vendin qe dikur i takonte ilirve.Ne kete menyr u vendosen serbete e bugarete ne Ballkan duke shtyr popullsin ilire autokton drejt jugut te cilet u quajten iliret e jugut nga Kosova ne Arte dhe nga deti adriatik ne Shkup .Pjesa qe mbeti ne veri e verilindje te Dardanise (Kosoves)u asimiluan ose u shfaros.Popullsit sllave te perbera nga popullsi te se njejte race,por me emra fisesh te dryshme si serbe,kroate-sllovene etj...qe u formuan gjat mesjetes ishin pagane.Ata u futen ne kishen krishtere ortodoks ne vitin 879,ndersa kroate-sllovene u futen ne kishe katolike.Ne te gjitha kishat katolike te sllavet e jugut ,gjuha serbe quhej si gjuhe ilire dhe shenohej si "ilyrica lingua"qe nuka qen aspak ilire,por sllave.Serbete deshironin te perziheshin me ilirit autoktone.Bullgaret ariten ta quan gjuhen e tyre Maqidonishte,(pra ilire),por edhe ajo esht gjuh sllave.Bullgaret meqe pushtuan Maqidonin e quajn Aleksandrin e Madhe paraardhes te tyre,d,m.th.Bullgar.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Po po de ate po e them edhe une. Grupet e asimiluara jane shume jostabile, sepse ata/o kane krijuar nje identitet te ri dhe kurre nuk mund ta dish se ne cilen ane do te percaktohen. Une kam degjuar qe shpesh per boshnjaket thone " jane me shka se shkau".
    andirago, nje shembull te grupeve te asimiluara mund ti marrim turqit e Kosoves, qe eshte e dukshme qe nje pjese e tyre nuk kane asgje turke. Sa prej tyre ne luften apo rezistencen e fundit iu bashkuan shqiptareve ?

ata/o shkojne vetem kah te fryn era.

i/e regjistruar Maska e fegi
    Anëtarësuar
    29-05-2009
    Postime
    5,767
    Thone me pre nji boshnjak te Bosnes dalin tre shki,kjo esht shum e vertete.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    andirago, nje shembull te grupeve te asimiluara mund ti marrim turqit e Kosoves, qe eshte e dukshme qe nje pjese e tyre nuk kane asgje turke. Sa prej tyre ne luften apo rezistencen e fundit iu bashkuan shqiptareve ?
    E njëjta gjë vlen edhe për turqit e Kosovës.

Kush ka prejardhje turke, srbosjek në gërklan, kush ka prejardhje shqiptare le të flet shqip.

Njerëzit lidhen për kombin em kalimin e kohës. Apetiti shtohet tuj hangër, dmth që ata kur kontribojnë pak për kombin e vet, me kalimin e kohës do të kontribojnë shumë.

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •