Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 78
    Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Te gjithe duan te jene pasardhes te Ilireve por asnje shqiptar jo- ketu eshte ceshtja.

Provo thuaj ndonje malazezi/apo atyre te novi pazarit se ti dikur ke qene shqiptar - ma merr mendja qe reagimi kishte me qene jo shume i mire. I kam pa disa te Novi Pazarit ne Ulqin. Ata/o rrine e flasin me shqiptare, jane shume miqesor, e din origjinen besoj, mirepo nuk thone/e pranojne kurre qe jane shqiptare apo qe kane qene dikur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Karazhizhi malazez osht , apo jo??

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Edhe Milloshevici me sa e di une eshte me origjine malazeze.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Te gjithe duan te jene pasardhes te Ilireve por asnje shqiptar jo- ketu eshte ceshtja.

Provo thuaj ndonje malazezi/apo atyre te novi pazarit se ti dikur ke qene shqiptar - ma merr mendja qe reagimi kishte me qene jo shume i mire. I kam pa disa te Novi Pazarit ne Ulqin. Ata/o rrine e flasin me shqiptare, jane shume miqesor, e din origjinen besoj, mirepo nuk thone/e pranojne kurre qe jane shqiptare apo qe kane qene dikur.
    Sepse ilirët në kuptimine plotë të fjalës kanë vdekur, dhe nuk mund t'u krkojnë llogari për asgjë.

Kurse po të thonë që jemi shqiptarë, frikësohen se po iu sulmohet egoja.

Edhe Milloshevici me sa e di une eshte me origjine malazeze.
    Karaxhiqi, Millosheviqi, Arkani, Mark Millani, Milo Gjukanoviq, etj.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Mire pra, nese kroatet dhe te tjeret duan vertete te fitojne te drejten e te qenit ilir (edhe pse eshte e pamundur ), le te deklarohen shqiptare e jo ne emer te paraardhesve te shqiptareve te krijohet nje iliri e kroatizuar apo boshnjakizuar. Tung

Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Mire pra, nese kroatet dhe te tjeret duan vertete te fitojne te drejten e te qenit ilir (edhe pse eshte e pamundur ), le te deklarohen shqiptare e jo ne emer te paraardhesve te shqiptareve te krijohet nje iliri e kroatizuar apo boshnjakizuar. Tung
    Ja ke fut shpatit!
    Ne rradhe te pare kroatet e kane te drejten e te qenit ilire,perjashto pjesa qe jane sllave!
    Ne rradhe te dyte as shqiptaret nuk jane 100% ilire,ngaqe kemi perzierje te forta ne disa pjese te vendit!
    Kjo vle gjithashtu edhe per Montenegron,siç e dime ka dy rryma ne malin e zi,pro-serbe dhe anti-serbe,keta te fundit jane iliret/shqiptaret!
    sikur t kisha gja ne dor
    e t u bajsha akullor
    buzt e tuja me shiju
    ne gjoks tandin me piku-Orosh

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    E edhe greket qenkan Ilire pasi edhe ata kane perzierje me Shqiptaret, e pse jo edhe Bullgaret e Maqedonise. Krejt Ballkani eshte nje familje e madhe me origjine e gjuhe te perbashket.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 24-09-2009 më 19:49

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171

Question

pershendetje forumista qeshtja kroate eshte me e kjarte sepse aty edhe sot jetojne nje pjese e madhe ne dalmaci qe e njohin vehten arbnesh ilir kurse nji pjes e madhe e din se jan arbnesh por nuk identifikohen si arbnesh per shkaqe politike, dmth. aty normalisht qe sllavi(skllavi)i ka lane gjurmet e veta por megjithate prape ndihet era hyllise.Sipas nje emisioni qe une e kam shiku ne RTK. "Se emnin kroatet qe e mbajn e kan marr nga fjala (krovate) dmth. pastaj slavi(skllavi) ka dite me ba dredhi me ket emer Krovate dhe prej delmateve i ka pakzu me kete emer Krovat pastaj Kroat,me von Horvat dhe kshtu i ka largu prej hyllirise.
    harrova te sqaroj se dalmatet te paret e kane maru ose e kan zbulu krovaten qe sot gjith bota e mbane ne qafe per zbukurim te qafes.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sharri-Liburna : 24-09-2009 më 20:39

i/e regjistruar Maska e Sharri-Liburna
    Anëtarësuar
    13-09-2009
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    2,171

Angry

Kurse per rumunet si popull jane te perzier me popuj mongolo aziatik pasi edhe osmanet(OSTMANET),pas pushtimit te bizantit me te madhe ka ba asimilimin e asaj popullate dake pasi qe me sllavet(skllavet) e azise,Me perkrahjen e madhe te parshis(persis)dhe e kan shfrytezu per forcimin e radheve te ushtrise se tyre per ta sulmuar yllirin.Dhe pastaj me krijimin e fese islame te cilen e barten ne Ylliri si fe e lashte e osmaneve e ne te vertete ne at Kohe te shekullit 11 kane qene,OST MANET dhe per ti ba musliman e moren emnin osman,se Ost man edhe musliman skishin shku dyjat, dhe njifar forme ia arrite qellimit qe nji pjes te yllirise ta bajn musliman, bile shume pleq deri vone kan qujte vehten se jam "turk me din e iman" kurse me ate helmin e para afer 700 vjete. Edhe sote po te njejtit sllavo aziatikme forma qe i kane perdor para 800 vjete po kan suksesqe te i nersej shume shqipetar kundra kombit te vete (kombite shqipetare).

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Ja ke fut shpatit!
    Ne rradhe te pare kroatet e kane te drejten e te qenit ilire,perjashto pjesa qe jane sllave!
    Ne rradhe te dyte as shqiptaret nuk jane 100% ilire,ngaqe kemi perzierje te forta ne disa pjese te vendit!
    Kjo vle gjithashtu edhe per Montenegron,siç e dime ka dy rryma ne malin e zi,pro-serbe dhe anti-serbe,keta te fundit jane iliret/shqiptaret!
    Shqiptarët janë qendra e racës dinarike. Sa më afër shqiptarëve aq më shumë dinarikë. Sa më larg shqiptarëve aq më pak dinarikë.

Nëse përkah gjaku/gjuha jam ilir/ilir, atëherë ai tjetri për kah gjaku/gjuha është ilir/sllav, dmth unë 100% ai 50%.

Së dyti, nuk ka lidhje aspak drejtimi politik me gjakun/racën. Vasojeviqi fis me prejardhje shqiptare deklarohet serb, kurse Cetina i fis vllehësh deklarohet malazez.

se ne nuk mund të pranojmë çdokënd të flas gjuhën tonë.

Psh Sanxhaklitë kanë simpati për kosovarët, por njëherësh edhe për boshnjakët. T'u thuash sanxhaklive "lëri boshnjakët" nuk duan.

Kshtu edhe ndonjë kroati të Bosnës, t'i thuash lëri kroatët sllavë, nuk duan.
    Ndryshuar për herë të fundit nga andirago : 24-09-2009 më 20:51

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •