Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    He pra or derebardhe.....per njerezit e asaj kohe, eshte normale ajo qe thua ti.....eshte kjo teze qe kam mbrojtur qe ne postimin e pare......
    Por eshte e papranueshme per nje "Zot" te gjithedijshem........kaq.....Kurani nuk mund te jete fjala e "allahut" ose eshte ndryshuar nga dora e njeriut......
    Ndonje gje kunder???
    Nuk eshte ajo qe ti mendon , nuk eshte e njejta gje qe ti mbron , Drite ne Kur'an eshte quajt edhe ka fakte pse eshte quajt e till kurse kometa te quhet yll eshte tjeter gje .

Ti luan maca miu , dhe nuk arrin te kuptosh se drita qe te eshte tek ty nuk eshte fjala per burim drite ne kuptimin e furnizimit te panderprer me drite , por furnizim me drite naten , edhe jo si dielli por qe luan rolin e diellit .
    Citim Postuar më parë nga gerrard73 Lexo Postimin
    Po edhe nese mund te kete gabime ne Bibel, kujt i plasi more zotni Hoxhe. Merruni me Kuranin se ka aq gjera per t'u ndrequr sa nuk do te mjaftonte e gjitha jeta per t'a bere nje gje te tille. Jane njerzit qe i kane shkruar si Biblen ashtu edhe Kuranin. Bile dhe jo shumme te zgjuar kane qene ata njerz, sidomos ne rastin e Kuranit. Vini te beni propagande per nje liber dhe nje ideologji qe ne krye ishte nje analfabet. Nuk jemi shqiptaret e periudhes se perendorise osmane qe te genjehemi me keto idiotsira. Jemi te gjithe njerz te kultures(do te thote se dime lexim dhe kendim). Dhe ne shume rate edhe te diplomuar.
    Edhe nje gje tjeter. Kur te kete ndonje shqiptare qe do te braktise islamin(qe do te jene te shumte), mos shkoni te ju djegni shtepite, por pyeteni veten perse eshte duke ndodhur nje gje e tille.
    ha ha ha

ja na erdh edhe nje i ndritur , bla bla bla sjelli kundershtimet dhe mos fol gjera koti me mire

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nese e shikoj nga pikpamja energjetike, HENA eshte trup i ftohte, pra nuk rrezaton.Pike.

Pra, siç e pranon eshe vete, nuk mund ta quajme "drite" nga ana shkencore, "fizikisht".
    E pra, eshte ajo qe po ju them ka dit.........Hena nuk eshte drite.Hena eshte trup qiellor i ftohte dhe i ngurte, me permasa te perpjestueshme me ato te Tokes.
    Si rrjedhim, mund te themi se jo vetem ne Kuran nuk thuhet qe Hena eshte e ngjashme me token si trup qiellor, madje gabimisht quhet "drite".Kaq.
    Nuk ishte kaq e veshtire.Nuk ka asjne arsye te kerkojme me çdo kusht, te argumentojme absurden, cilido qofte burimi i saj.
    Pergezime.Nuk e ke dyllosur trurin...
    Kush te tha ty qe hena eshte trup i ftohte ?!!! Jezu Krishti ?!!! Shko bej detyrat e shtepise perseri .
    Sa per Info gjate dites temperaturat ne Hene arrijne mbi 107 Celzius mbi zeron, ndersa gjate nates bie deri me minus 150 grade celzius.
    Qe nenkupton qe hena gjate dites eshte nje objekt si furre , ndersa gjate nates akoma me ftohte se ne Antartik.
    Pra Hena eshte objekt i nxehte , me i nxehte se Toka. E sa i perket rezatimit, infra te kuq , punon ne ate menyre qe trupi qe eshte me i nxehte rezaton energji dhe ai qe eshte me i ftohte absorbon energji!
    Psh gjate dimrin, nese ne nje dhome te ftohte qendron nje njeri , ajo dhome kurre nuk do te ngrohet, por nese i fut nja 15 njerez aty, dhoma do te ngrohet vetvetiu dhe nuk te duhet koftori fare!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Postime
    2,796
    Secili e interpreton si te doj biblen apo kuranin.

relax njeres mos u stresoni per tema feje...zjidhni problemet e tjera ne jeten tuaj se per te zgjidhur problemet e bibles ka njerez te tjere qe jan per ate pune...u beret ju.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Bibla eshte nje mix i se vertetës dhe i pavartetës !

Problemi me biblen eshte, qe nje budalla, injoranto-primitiv ka then qe o pranone ne teresi biblen, o mos e pranoni hic !

Me shqip i bie : Hyp se t'vrava, e zbrit se t'vrava !?

Kur nje i krishter sheh gabime, nuk ka guximin as qe te mendoj mbi to, mendon qe eshte nje "mrekulli" apo nje formul matematikore qe si njerez, nuk kan mundeisn e te kuptuarit dhe ndoshta pas 2oo vite, lind ndokush me i menqur dhe do ta kuptoj kalkulet e 1+1+1=1,... po, po, disa krishtero-ateista kan shpikur edhe nje dimension te ri ku 1 here 3 bejn, 1 !? Un se kuptova, por ata me siguri qe e kan kuptuar kete pun, ani pse nuk i tregojn te tjereve

Kur nje i krishter ballafaqohet me kundërshtime, kundërmësime e skandale nga me te ndryshmet biblike, këta s'flasin dhe heshtin apo mirën me autorin duke i then : Pse po na ofendon ? Ore s'po ju ofendoj, a ofendoni ju me vargje biblike ? Po ju e keni pranuar ne teresi, tash mbrone ! ...e disa me te "mencur", kinse ne po e knaqim e shkojn bien mu ne kurth duke mi cituar kundërshtimet e vargjeve biblike nuk thon dot : Mos pyet, se te tregon vet. Me s'do ti pyes, se sa her qe kam pyetur me kan sherbyer me pika t'kuqe, aj Priti i kishes katolike, toni !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    05-06-2009
    Postime
    782
    Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    O çi zan meraku me Biblen keta te lagjes teqe..., o gallat e molle me ju o çuna..., shifni mer jahu se kena probleme ma t'mlloja se me fol per yjet..., a lum baca per ju, llokum ju kam!
    Problemet nuk perfundojn kurr, nje pune qe mund ta besh sonte, mos e le per neser dajo

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    13 “Kur Jezusi arriti në krahinën e Cezaresë së Filipit, i pyeti nxënësit e vet:

“Ç’thonë njerëzit, kush është Biri i njeriut?”

14 Ata u përgjigjën:

“Disa thonë se është Gjon Pagëzuesi; disa të tjerë Elia; do të tjerë Jeremia ose një ndër profetët.”

15 “Po ju ‑ u tha atyre ‑ ç’thoni: kush jam unë?”

16 Iu përgjigj Simon Pjetri:

Ti je Mesia ‑ Biri i Hyjit të gjallë!”

17 Atëherë Jezusi i tha:

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonës, sepse këtë nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im që është në qiell! 18 Edhe unë po të them: Ti je Pjetër‑Shkëmb dhe mbi këtë shkëmb unë do ta ndërtoj Kishën time dhe dyert e ferrit s’do të ngadhënjejnë kundër saj!

“Kështu është në Shkrimin e shenjtë: ‘Mesisë i duhet të pësojë e të ngjallet së vdekuri të tretën ditë. 47 Në Emër të tij do të predikohet ndër të gjithë popujt, duke filluar prej Jerusalemit, kthimi dhe falja e mëkateve. 48 Ju jeni dëshmitarët e kësaj gjëje.

18 Jezusi u afrua e u tha:

“Më është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë. 19 Prandaj, shkoni e bëjini nxënës të mi të gjithë popujt! Pagëzoni në Emër të Atit e të Birit e të Shpirtit Shenjt! 20 Mësojini të zbatojnë gjithçka ju kam urdhëruar! Dhe, ja, unë jam me ju gjithmonë ‑ deri në të sosur të botës!”
    Shiko pak shtremberimin biblik Jezusi pyet kush eshte Bir i Njeriut kurse pjetri pergjigjet Bir i Hyjit.Nese Jezusi do te quhej bir i Zotit atehere vete ai do kishte pyetur kush eshte Bir i Zotit.Porse kjo tregon ndryshimin biblik nga Bir i Njeriut ne Bir te Zotit.

Ne shume profeci Jezusi ne Bible e permend veten e tij si Biri i njeriut.Lind pyetja pse thote Njeriu.Fjala Njeri eshte ne gjinine Mashkullore.Jezusi nuk kishte baba pse thote pikerisht Biri i Njeriut.Kjo tregon qarte natyrshmerine njerzore te Jezusit mirepo kristianet si kuptojne dot keto fakte se u jane veshur zemrat me verberi.

Ne shume pjese biblike Jezusi permend veten e tij me emrin Bir i Njeriut/

“do ta shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi retë e qiellit me fuqi dhe lavdi të madhe.”(Mateu 24/30)

Pastaj i tha: "Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them se tash e tutje ju do të shihni qiellin e hapur dhe engjëjt e Perëndisë duke u ngjitur dhe duke zbritur mbi Birin e njeriut".(Gjoni 1/51)

Në disa pjesë biblike tregohet se Jezusi do ti vijë me anë të reve

Madje unë po ju them se në të ardhmen ju do ta shihni Birin e njeriut duke ndënjur në të djathtën e Pushtetit, dhe duke ardhur mbi retë e qiellit".(Mateu 26/64)

Dhe atëherë do të duket në qiell shenja e Birit të njeriut; dhe të gjitha kombet e dheut do të mbajnë zi dhe do ta shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi retë e qiellit me fuqi dhe lavdi të madhe. Ai do t'i dërgojë engjëjt e vet me tinguj të fuqishëm borie; dhe ata do t'i mbledhin të zgjedhurit e tij nga të katër erërat, nga një skaj i qiellit te tjetri.Tani mësoni nga fiku këtë shëmbëlltyrë: kur tashmë degët e tij njomësohen dhe nxjerrin gjethet, ta dini se vera është afër.Kështu dhe ju kur ti shikoni se po ndodhin këto ta dini se mbretëria e Perëndisë është afër. 33 Kështu edhe ju, kur t'i shihni të gjitha këto gjëra, ta dini se ai është afër, madje te dera (Luka 21/30-32)

Ardhja e Birit të njeriut ose ardhja e Jezusit tregon se Jezusi nuk është Zot as bir i Zotit porse Bir i Njeriut dhe nuk është e pranueshme për Jezusin emërtimi i tij me emërtim jashtë kontekstit të tij njerzor.Këto janë vetëm shpifje dhe emërtime të pavleshme nga njerzit që ia atribuan Jezusit ndryshe nga termi që ai foli për vetveten. Ardhja e Jezusit në këtë botë për herë të dytë është një nga ngjarjet më të rëndësishme të historisë njerzore.Jezusi bashkë me ëngjëjt do bëjnë korrjen e të ligëve të botës.

Pastaj pashë një re të bardhë, dhe ja, mbi re po rrinte i ulur një i ngjashëm me një Bir njeriu, i cili kishte mbi krye një kurorë të artë dhe në dorë një drapër të mprehtë.Një engjëll tjetër doli nga tempulli, duke i thirrur me zë të madh atij që ulej mbi re: "Vër dorë mbi drapërin tënd dhe korr, sepse ora e të korrurit ka ardhur dhe të korrat e dheut janë pjekur".16 Atëherë ai që ulej mbi re e lëshoi drapërin e tij mbi tokë dhe dheu u korr. (Zbulesa 14/14-16)

Biri i njeriut do të dërgojë engjëjt e vet dhe ata do të mbledhin nga mbretëria e tij gjithë skandalet dhe ata që bëjnë paudhësi,dhe do t'i hedhin në furrën e zjarrit. Atje do të ketë qarje dhe kërcëllim dhëmbësh.(Mateu 13/41-42)

Prandaj edhe ju jini gati, sepse Biri i njeriut do të vijë në atë orë kur ju nuk mendoni". ... zotëria e këtij shërbëtori do të vijë në atë ditë kur ai nuk e pret dhe në atë orë kur ai nuk e di; do ta ndëshkojë rëndë dhe do t'i rezervojë fatin e hipokritëve(Hebrejve). Atje do të jetë e qara dhe kërcëllim dhëmbësh".(Mateu 24/44,50-51)

Dhe atëherë do të duket në qiell shenja e Birit të njeriut; dhe të gjitha kombet e dheut do të mbajnë zi dhe do ta shohin Birin e njeriut duke ardhur mbi retë e qiellit me fuqi dhe lavdi të madhe.Ai do t'i dërgojë engjëjt e vet me tinguj të fuqishëm borie; dhe ata do t'i mbledhin të zgjedhurit e tij nga të katër erërat, nga një skaj i qiellit te tjetri.(Mateu 24/30-31)

13 Unë shikoja disa vegime nate, dhe ja mbi retë e qiellit po vinte dikush që i ngjante një Biri njeriu(Jezusi); ai arriti deri te i Lashti i ditëve (Muhamedi a.s)dhe iu afrua atij.14 Atij iu dha sundimi, lavdia dhe mbretëria, me qëllim që gjithë popujt, kombet dhe gjuhët t'i shërbenin; sundimi i tij është një sundim i përjetshëm që nuk do të kalojë, dhe mbretëria e tij është një mbretëri që nuk do shkatërrohet kurrë".(Danieli 7/13)

Prandaj Kushdo qe se beson Jesusin si Njeri eshte nje antikrisht sipas Gjonit

Sepse në botë kanë dalë shumë mashtrues, të cilët nuk rrëfejnë se Jezu Krishti ka ardhur në mish(si njeri); ky është mashtruesi dhe antikrishti. (1 e Gjonit 1/7)

Këto mashtrues dhe antikrishtë do kenë këto besim

Shumë të dashur, mos i besoni çdo frymë, por i vini në provë frymërat për të ditur nëse janë nga Perëndia, sepse shumë profetë të rremë kanë dalë në botë.Nga kjo mund të njihni Frymën e Perëndisë: çdo frymë që rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, është nga Perëndia.Dhe çdo frymë që nuk rrëfen se Jezu Krishti ka ardhur në mish, nuk është nga Perëndia; dhe kjo është fryma e antikrishtit që, siç e keni dëgjuar se vjen; dhe tashmë është në botë. (1 e Gjonit 4/1-3)

Sepse fryma e antikrishtit sipas bibles eshte ta hyjnizoje njeriun e ta beje Zot.

3 Askush të mos ju gënjejë kursesi, sepse ajo ditë nuk do të vijë, pa ardhur më parë rënia dhe pa u shfaqur njeriu i mëkatit, i biri i humbjes,
    4 kundërshtari, ai që lartëson veten mbi çdo gjë që quhet perëndi ose objekt adhurimi, aq sa të shkojë e të rrijë në tempullin e Perëndisë si Perëndi, duke e paraqitur veten se është Perëndi.!(2 Thelenikesave 2)

Prandaj Jezusi e ndaloi lartesimin e vetes se tij duke i treguar njerzve se ai gjerat i kryente me ndihmen e Zotit.

"Kur ta keni lartësuar Birin e njeriut, atëherë do të njihni se unë jam, dhe se nuk bëj asgjë prej vetvetes, por i them këto gjëra ashtu si Zoti më ka mësuar.Dhe ai që më ka dërguar është me mua; Zoti s'më ka lënë vetëm, sepse bëj vazhdimisht gjërat që i pëlqejnë".(Gjoni 8/27-29)

Te adhurosh njeriun ne vend te Zotit eshte politeizem sipas bibles

Ata e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen. (Romaket 1/25)

Dhe Jezusi thote

9 Dhe më kot më Adhurojne, duke i mësuar doktrina që janë urdhërime nga njerëzit"".(Mateu 15/9).
    "Shoku Mjekesise"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Mjekesia Lexo Postimin
    Shiko pak shtremberimin biblik Jezusi pyet kush eshte Bir i Njeriut kurse pjetri pergjigjet Bir i Hyjit.Nese Jezusi do te quhej bir i Zotit atehere vete ai do kishte pyetur kush eshte Bir i Zotit.Porse kjo tregon ndryshimin biblik nga Bir i Njeriut ne Bir te Zotit.

Ne shume profeci Jezusi ne Bible e permend veten e tij si Biri i njeriut.Lind pyetja pse thote Njeriu.Fjala Njeri eshte ne gjinine Mashkullore.Jezusi nuk kishte baba pse thote pikerisht Biri i Njeriut.Kjo tregon qarte natyrshmerine njerzore te Jezusit mirepo kristianet si kuptojne dot keto fakte se u jane veshur zemrat me verberi.
    Ja edhe perlat e mahnitshme te urtesise islamike, te kristalizuara ne fjalet e nje hoxhe.......
    "Jezusi lindi pa baba dhe kjo eshte prove e "qarte" e "natyrshmerise njerezore" te tij"....si me thene se natyra njerezore eshte ajo, sipas se ciles, njeriu lind pa baba.....kjo eshte normale per njeriun, te linde pa baba.....hajde hoxhe , hajde.....
    Fakti se ka lindur pa baba, nepermjet frymes se shenjte, tregon per origjinen hyjnore te tij dhe jo te kunderten.....eshte kjo qe shkruhet ne Kuran apo jo????

Eshte tjeter mesele, nese eshte Bir i Zotit apo Bir i Njeriut.......eshte teper e thelle per ty........

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Ja edhe perlat e mahnitshme te urtesise islamike, te kristalizuara ne fjalet e nje hoxhe.......
    "Jezusi lindi pa baba dhe kjo eshte prove e "qarte" e "natyrshmerise njerezore" te tij"....si me thene se natyra njerezore eshte ajo, sipas se ciles, njeriu lind pa baba.....kjo eshte normale per njeriun, te linde pa baba.....hajde hoxhe , hajde.....
    Fakti se ka lindur pa baba, nepermjet frymes se shenjte, tregon per origjinen hyjnore te tij dhe jo te kunderten.....eshte kjo qe shkruhet ne Kuran apo jo????

Eshte tjeter mesele, nese eshte Bir i Zotit apo Bir i Njeriut.......eshte teper e thelle per ty........
    Jaritas, po mire be po Adami qe "lindi" pa baba po biles as nene nuk kishte , cfar eshte ky ?!!
    Nqs se Jezusi eshte Zot pershkak se ka linduar pa baba, atehere i del qe Adami sipas Bibles eshte SuperZot!!!
    WE WILL NOT GO DOWN!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Jaritas, po mire be po Adami qe "lindi" pa baba po biles as nene nuk kishte , cfar eshte ky ?!!
    Nqs se Jezusi eshte Zot pershkak se ka linduar pa baba, atehere i del qe Adami sipas Bibles eshte SuperZot!!!
    Gosticari,po mire bre, po Adami a nuk u be prej balte?????Ai ishte si puna e katruves qe mori jete nga fryma e Zotit.....dhe s'pat asnje qe ta shihte.....
    Krishti u rrit ne bark te Marijes, prej fyrmes se Zotit.....dhe pat deshmitar gjithe njerezimin......edhe Muhamedi vete deshmoi......
    Kjo sipas teje tregon natyren njerezore te Krishtit????Per kete po diskutojme.
    Perpara le te percaktojme natyren e tij, mandej kalojme ne tezen e rradhes....!!!!

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Gosticari,po mire bre, po Adami a nuk u be prej balte?????Ai ishte si puna e katruves qe mori jete nga fryma e Zotit.....dhe s'pat asnje qe ta shihte.....
    Krishti u rrit ne bark te Marijes, prej fyrmes se Zotit.....dhe pat deshmitar gjithe njerezimin......edhe Muhamedi vete deshmoi......
    Kjo sipas teje tregon natyren njerezore te Krishtit????Per kete po diskutojme.
    Perpara le te percaktojme natyren e tij, mandej kalojme ne tezen e rradhes....!!!!
    Jaritas, nuk e kupton esencen e pyetjes sime. Pra Jezusi kishte te pakten nene okay, ndersa Adami nuk kishte as nene e as baba.
    Pra si ta merr mendja ty, per Perendine kush eshte me lehte per ty krijuar?!! Ky qe ska as baba as nene, ose ky qe nuk ka vetem baba ?!!!

Ate qe dua te te them, Perendija mund te krijoj njerez pa nevojen e njerit ose te dy prinderve, por kjo ama keto njerez nuk i ben te barabarte me PERENDINE, do jene vetem njerez te krijuar ne nje menyre krejt tjeter jo te barabarte me krijimin e njerezve ne bote.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •