Close
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 123
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Mos paska ngaterruar te dashurin kjo rastesisht? :0)

Duhet te jesh rene ne nivel nentokesor te cmosh kete lloj femre. Jo shqiptare, por edhe e bija e Zotit te ishte. Te shkretet zezake cfare u paska rene hise (shpresoj qe te kem qelluar shijen e vajzave te Perendimit me kete mendim).

*
    Perktheje pak kete ne bold po pati mundesi.

P.S. Per ata qe kane derguar mp, edhe pse jam une qe e hapa kete teme, kjo nuk do te thote qe kjo teme eshte prona ime, por eshte per te gjithe te japin mendimin e tyre, kuptohet sic e thate dhe vete, PA OFENDIME!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Prit se mos me ne fund me ra ndogje gje e mencur nder mend:

A nuk eshte ashtu qe neve te gjithe kemi norma, vlera, botekuptime individuale?
    A nuk eshte ashtu qe kjo pako normash mbushet ne te kaluaren tone dhe nga mjedisi qe na rrethon?
    A nuk eshte ashtu qe neve nepermjet te ketyre normave perceptojme boten dhe pergjegjim dita dites cfare eshte "mire", cfare "keq"?
    Nese po, atehere nuk eshte e mundur qe nje njeri nga nje e kaluar tjeter dhe nga nje mjedis tjeter te pret te vleresohet njejte nga nje njeri me nje te kaluar dhe mjedis tjeter.

Jo vetem njerezit kane dallime me njeri tjetrin. Por edhe shtete e kultura te tera. Po te pyetesh te gjithe gjykatesit e Iranit se cfare eshte drejtesi per nje njeri qe ka vjedhur, do te thone "shkurtimi i dores". Ndersa gjykatesit suedeze do te thone "gjobe parash". Jo qe gjykatesit iraniane deshirojne te jene inhumane, bisha, shtaze. Sepse gjykimet e tyre i perdorin ne vet njerezit e tyre, ne "te dashurit" e tyre. Ata gjykojne keshtu, sepse ushqehen me vlera te tilla nga mjedisi i tyre. Per shoqerine iraniane shkurtimi i dores eshte drejtesi, eshte e sakte, eshte e moralshme. Per gjykatesit e nje shoqerie tjeter jo. Tere bota eshte e mbushur me keso konflikte vlerash. Edhe shoqeria shqiptare ka te sajat. Edhe atje ekzistojne minigjykates te vecante. Per arsyet e tyre te vecanta.

Cfare desha te them?
    Kur gjykon shqiptari, nuk mund te perdore vlera te panjohura per te. Kete nuk e ben as suedezi, as eskimezi e as amerikani. Te pakten jo ne ate mase sa qe ia vlen te ceket. Shqiptari ka kodikun e vet te moralit, drejtesise, kultures, e tjera, qe i vijne si rezultat i tere ekzistences se popullit apo mjedisit te tij. Dhe per kete gje ai nuk mund te akuzohet nga askush.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 10-09-2009 më 16:06 Arsyeja: nga "menqur" u be "mencur" ..

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Kush esht ai qe fyen shqiptaret ne mergim????a thua 1 apo 2 vajza qe njeh ai qe i fyen perbejn Femren Shqiptare ne Mergim....keni kujdes sepse nuk jan te gjitha as te njerit tip as te tjetrit,jo ne mergim jo ne shqipri e kosov e maqedoni,por cdo kund dhe nga cdo nacionalitet dhe qofshin ato vajza apo djem,ke prej te mireve dhe te keqijve,keshtuqe mua personalisht me duket bised e kote sepse ai qe shan nje shqiptare ose ka arsye te madhe ose flet prej inatit,edhe un kam pasur raste kur nuk jam ndjer mir si shqiptar,pasi kam par sjellje te nje shqiptare ketu ne gjermani,mirepo ajo sdmth se ajo esht perfaqsuesja e nderit dhe karakterit femeror shqiptar ne mergim

gjith te mirat
    Jetë e rëndë.......!!!

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Perktheje pak kete ne bold po pati mundesi.
    Per ty a? Menjehere..

Ka shume kuptime kjo fjali. Mund te jete titull romani, libri socio-kritik, madje pse jo edhe i nje kapitulli biblik, e tjera e tjera. Por ne themel ka kete mesazh:
    Nenkupton se rasti shqiptares i treguar nga biseduesi - sipas supozimit, sipas pritjes te cilen vogelsia ime ka per vajzat nga Perendimi - eshte i ulet edhe per vajzat nga Perendimi.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 10-09-2009 më 16:10

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Nje pyetje kam une per kete policin e trafikut, lol

Po ti pse po gjykon vetem anen morale te asaj femre qe na paske njohur, ane te tjera pozitive skish kjo femer? Fundja ne spo flasim per moralin ketu , por per apspekt tjeter te femres, ate te zotesise, pavarur, e sukseshme etc etc. Fundja cpo te hyn ty ne xhep se me ke puthej ajo? Ste pelqen ta shohesh, mbyll syte sikur te vuri njeri koburen te koka ty. Lol

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Citim Postuar më parë nga dea_07 Lexo Postimin
    Ti meriamun mos na bej pergjithesime se na paske njof nje shqiptare qe shkonte me te tera kombesite lol. Ajo ishte ajo dhe jo, cdo femer Shqiptare. Une nuk ofendohem me veprimin e saj, se ajo nuk me perfaqeson mua, ashtu si dhe ty nuk te perfaqeson nje drogaxhi, vrases, perdhunues qe me te cilin mund te kesh te perbashket vetem kombesine shqiptare.
    Pse i ngaterroni gjerat? Pse replikoni pa e lexuar mire tjetrin? Ku kam bere pergjithesim une?

E kam shprehur disa here ne kete teme: Nuk futen te gjithe femrat ne nje thes. Thashe qe po flas cfare kam pare. Gjithashtu, thashe qe cfare kam pare une nuk perfaqeson tere femrat shqiptare jashte.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Nje pyetje kam une per kete policin e trafikut, lol

Po ti pse po gjykon vetem anen morale te asaj femre qe na paske njohur, ane te tjera pozitive skish kjo femer? Fundja ne spo flasim per moralin ketu , por per apspekt tjeter te femres, ate te zotesise, pavarur, e sukseshme etc etc. Fundja cpo te hyn ty ne xhep se me ke puthej ajo? Ste pelqen ta shohesh, mbyll syte sikur te vuri njeri koburen te koka ty. Lol
    Pink,

Ti me duket se nuk e paske lexuar postimin e pare te kesaj teme. Te keshilloj ta lexosh.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Pink,

Ti me duket se nuk e paske lexuar postimin e pare te kesaj teme. Te keshilloj ta lexosh.
    Per kete e ke fjalen?

Eshte mentaliteti jone qe kur shohim ne emigrim nje femer shqiptare te lidhet me dike te nje etnie tjeter, te na vije plasje. Pastaj u mveshim epitetet e bukura qe gjuha jone i ka me boll-llek. Kete lloj sedre e kemi Ne qe jemi rritur ne shqiperi, jo ata te cilet jane larguar qe ne moshe te vogel dhe jane pershtatur me traditat e vendit ku jetojne.

Personalisht ne kete pike, ndoshta i shtyre dhe nga mentaliteti teper fanatik i zones ku jam rritur, mendoj qe: Pa hezitim, gjate nje periudhe 5-6 vjecare qe une kam qendruar jashte shqiperise, per studime dhe pune, mund te them qe tre cereket e femrave shqiptare kane qene te ndyra moralisht. Secili ka kendveshtrimin e vet mbi moralin, per mua te nderrosh nje tufe me dashnore dhe te shesesh nderin per interesa tjera, eshte gje imorale, madje dhe kafsha nuk e ben.

As nuk me vjen inat se me ke e bejne dhe as nuk me duhet hic jeta e tyre personale por kur ndonje shok apo mik i ndershem, qe me ka pyetur per informacion ne lidhje me ndonjeren, kuptohet per muhabet serioz,,, u kam thene te verteten..
    Me pyet ne facebook nje miku im per nje studente nga mallakastra apo skrapari (nuk e di mire se nga eshte), ti e ke pasur ne nje konvikt atje, me thuaj ndonje gje se me intereson..

I thashe..a e paska lene nigjerianin e dyte kjo?

beme shaka icik se ketij nuk i besohej. U interesua dhe me tutje dhe doli cfare i thashe une. lol

Megjithate eshte e kote te diskutojme se ti e paske thene vete qe kur e ke filluar, ka te bej mentaliteti shume. Une nuk e di se ne cfare shteti ke jetuar ti, po kam vene re qe keto perfojle lart e poshte per femrat shqiptare behen ne europe me shume se ne usa. Ngase vjen kjo? Se lloj lloj njerezish kane emigruar ne keto vende, nga krahina nga me te ndryshmet te shqiperise, domosdo vine me mentalitete dhe idelogjira per jeten ndryshe, kjo ne baze te jetes ku jane rritur dhe ku jane shkolluar.

Une do theksoja qe nje njeri shoqerohet dhe me ato njerez qe mendon jane te nje niveli te tij/saj. Jo cdo shqiptare qe te del para ne rruge dhe flet shqip eshte njeri i mire. Keto jane gjera qe dihen dhe te pashkruara askund, qe cdo njeri i mendon dhe peshon sipas trurit dhe bagazhit qe ka. Disave qe e meritojne u jep ate qe u takon dhe atyre qe nuk i aprovon thjesht i tregon rrugen, qe asgje nuk e lidh me ate person, as mentaliteti, as shtetesia , as gjuha dhe as dreqi.

i/e regjistruar Maska e Eve
    Anëtarësuar
    20-06-2002
    Vendndodhja
    albania
    Postime
    1,150
    Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    Degjo ti vajze. Vendodhja: Agli n=?,

Te shkoje nje femer me nje lukuni te dashurish, dhe vjen nje moment qe nje mik interesohet seriozisht per te, dhe me pyet per informacion, une duke e ditur se kush eshte ajo, dhe ta genjej apo t'i them qe nuk di gje.

Nuk ben vaki.

Jan nje kallep i vecante, qe hidhen e priten sa ktej andej, kur u vine mend per nje jete me serioze atehere fillojn te mendojne,,dhe pikerisht atehere opinioni i denon.
    flm qe ma the se nuk e dija si me shkrujt!

Una isha tu citu ate pjese ne bold qe kishte shkruajtur anetarja "era" (rilexohe nese ke mundesi)
    Ou eshte e kot me lodh mendjen, une s'dua aspak te gjykoj ty per menyren se si ti e koncepton jeten qe bejne femrat shqiptare jashte, eshte mendimi yt, por ama sic ta respektoj une mendimin, edhe ti duhet gjithashtu. Eshte budallik te imponosh mendime.

kush tha qe nje femer qe ka pas nje lukuni sic thua ti, (se here e pare qe e degjoj ket shprehje) te dashurish eshte per ti hequr kapelen? Aspak.
    Ajo qe dua te prek si bisede eshte dukuria e pergojimit te femres shqiptare jashte nga vet meshkujt shqiptar.
    Sic e tha dhe Era ka dhe nga ata meshkuj qe jan shume hipokrita, ketej si shok me femren (qe ajo mund te jete goc e mire) dhe ana tjeter ne shoqni me cuna ca s'te kepusin. Mashkull delenxhi i themi nga ana jone. Keta tipa s'me pelqejn.
    Lost time is never found again.
    -Benjamin Franklin-

life is a flower Maska e maryp
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Vendndodhja
    ne univers
    Postime
    3,897
    nga postimet e mesiperme eshte me se normale dhe e llogjikshme qe femra shqiptare nuk ju denjon as me nje shikim dhe jo me t'ju marri ne konsiderate..
    nuk e kuptoj, mendoni se beheni interesante apo e tregoni veten per inteligjente dhe burra kur flisni ne kete menyre???
    nejse.. tregoni vetem kulturen tuaj asgje me shume..
    NESSUNA VITA PUO' DIRSI COMPLETA SENZA UN PIZZICO DI FOLLIA (COELHO)

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •