Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 123
    i/e regjistruar Maska e KokeKatrori
    Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    Femra :
    ne 8:00 ne pune,8 ore pune,kthimi ne shtepi fillon turni i dyte(familja,gatimi,pastrimi etj etj ), Turni i tret
    hahahahah kerkon pak si shume ; )))))

Mashkulli :
    8:00 pune,turni i dyte (jam mashkull dhe pres te afrohet ora e te ngrenit ,tv etj etj eshte shume i lodhur dhe ka nevoje per pak qetesi ), turni i tret : D normal qe je fit.
    ncncncncncn

Arsyeja e nje femre qe krijon familje ,nuk eshte ti fusi me shume bela vetes,por te jetoje me partnerin ne menyre harmonike , harmonia fitohet te ndihmojme dhe te perkrahim njeri-tjetrin.
    Me fal, dy pika do shtroj :
    1- them se keshtu si une e mendojne 90% e djemve te forumit dhe keshtu e kane pas menduar historikisht 99% e meshkujve Shqiptare ne boten reale (pra edhe Yt Ate e Im Ate) - Pra perse duhet ky ndryshim i shpejte ku Femra te vije dhe ta gjeje shtepine te pastruar dhe gjellen e ngrohte ne tavoline ?

2- kur thashe bej cte mundem lashe te qarte te vetkuptohet : Une bej dicka ne shtepi !! Ku di une, ngul gozhde, rregulloj dollapin, lyej shtepine, gatuaj me grille perjashta, bej shoferin(dal dhe e pres Sorkadhen nese e ka punen larg), e shoqeroj kur behen pazaret, e keshtu me radhe ...

Ndoshta ke te drejte, Femra ben me shume, ndoshta lodhet me shume, nuk e di.
    Di vetem qe ne Shqiptaret keshtu jemi mesuar edhe nga Nenat tona - ishte ajo qe i bente keto pune pa u ankuar.

Edhe ne Gjermani ku jeton Ti keshtu ka qene me perpara - Femra i bente me deshire keto pune dhe Familja ishte me e forte ..
    Ne ditet tona, nje Femer prendimore kur behet me femi, punon edhe vetem gjysem dite, apo gabohem ??

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    kokekatrori. ne fakt ashtu si thu ti asht, femra duhet ti bej punet e shtepise, kurse mashkulli duhet te punoj e ti plotsoj kushtet si psh. lavatrice, frigorifer,mikroven, rroba, ushqime, leke per te dal shetitje, etj, nqs mashkulli nuk i ben kto atehere femres nuk duhet ti vihet faj ne asnje aspekt. nqs mashkulli ja ploteson te gjitha kushtet, ateher femra duhet te heshti, dhe ta rrespektoj mashkullin ne kulm.
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

yep Maska e Izadora
    Anëtarësuar
    11-09-2008
    Vendndodhja
    ne zemren e atij qe ka "zemer"
    Postime
    8,793
    Ne ditet tona, nje Femer prendimore kur behet me femi, punon edhe vetem gjysem dite, apo gabohem ??
    Po ,por shume bashkshorte per hir te partneres se tyre, marrin persiper edhe kohen e rritjes se femijes , i ndajne nje vite njeri (nena) dhe vitin tjeter baba.

Pyetja do ishte :
    A do e bente kete nje mashkull shqiptar ?????

Di vetem qe ne Shqiptaret keshtu jemi mesuar edhe nga Nenat tona - ishte ajo qe i bente keto pune pa u ankuar
    Ku tu ankoshin ??? Mendon se i ka pelqyer roli i supergrua ???
    Jeto sot se neser nuk i dihet

Erando
    Anëtarësuar
    19-07-2004
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    865
    Izadora, po kush do e fshi shtepin sipas torise tuaj? burri qe lodhet gjith diten tu ba kollona betoni, tu bajt qimente, apo gruja qe rri gjith diten tu pa telenovela
    HISTORY HOLDS
    for the time to come and share.

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anëtarësuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Secili ka dinjitetin e tij dhe nuk i ndryshon kur del jashte Shqiperise!Eshte e vertet qe shikon lloj lloj femrash dhe meshkujsh por di te them qe ata ose ato qe bejne jete te çrregullt numerohen me gishta!Nje gje eshte e vertet qe shumica e meshkujve shqiptare nuk durojne dot nje femer te zonjen dhe kane tendence te flasin nga inati!Edhe ne shkollen time ka pasur goca shqiptare qe shkonin me zezake siç kishte çuna qe shkonin me zezake,pune e tyre ne fund te fundit por kam vene re diçka tek çunat shqiptare,per nje femer qe ka pasur qofte vetem nje te dashur te huaj flasin 100 here me keq se per nje qe mund te kete pasur 3 shqiptare,psene nuk e kam kuptuar kurre!!!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga padrilla Lexo Postimin
    Izadora, po kush do e fshi shtepin sipas torise tuaj? burri qe lodhet gjith diten tu ba kollona betoni, tu bajt qimente, apo gruja qe rri gjith diten tu pa telenovela
    Po kur te dy punojne, nuk i takon dhe burrit te japi nje fare kontributi ne familje mo padrilla?
    Nuk po themi fshesen , po gjera sikur dhe te vogla jane goxha ndihme per gruan. Nje shpirt ka dhe ajo. Dhe u ngelet qejfi burrave kur gruaja s'ua ploteson deshiren ne darke. Pune dite e nate femra e gjore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 13-09-2009 më 17:35
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Citim Postuar më parë nga Izadora Lexo Postimin
    A do e bente kete nje mashkull shqiptar ????? (kontribut ne rritjen e femijes)
    O Izadora, po mua vecse te me jept Perendia disa Femije se vete do ti rrisja !! Gji nuk do u jepja dhe kur te menderoseshin do ti mbaja pak larg - hahaha, por ama sdo e kisha problem te ngrihesha naten dhe tu jepja biberonin apo ti merrja ne krahe dhe ti tundja (bile edhe mamane e femijes do ta tundja :-D).
    Citim Postuar më parë nga La_Fenice Lexo Postimin
    Nje gje eshte e vertet qe shumica e meshkujve shqiptare nuk durojne dot nje femer te zonjen dhe kane tendence te flasin nga inati!Edhe ne shkollen time ka pasur goca shqiptare qe shkonin me zezake siç kishte çuna qe shkonin me zezake,pune e tyre ne fund te fundit por kam vene re diçka tek çunat shqiptare,per nje femer qe ka pasur qofte vetem nje te dashur te huaj flasin 100 here me keq se per nje qe mund te kete pasur 3 shqiptare,psene nuk e kam kuptuar kurre!!!
    Ta them une nese me lejohet ("Psene") - sepse ne mentalitetin tim, nje Vajze Shqiptare (dicka teper e vecante dhe e mrekullueshme !!!!) nuk mund te kete provuar seriozisht te kete nje lidhje serioze me nje zezak apo te huaj (perjashto raste te ralla kur eshte nisur nga ... spo i them arsyet per te mos ofenduar askend). Kurse me tre Shqiptare eshte relativisht e shpjegueshme me faktin qe nuk ka kerkuar "qejf" por nje lidhje serioze. Kjo eshte e vecanta e mentalitetit Shqiptar, Vajzat tona ishin dhe duhet te ishin te pastra si bora !!, ato nuk i jepeshin epsheve ose deshirave !! Qejfi behej pas martese ...
    Tani, se sa e dhimbshme mund te jete kjo ne realitet .... une mund ta kuptoj ne realitet, por mire nuk me vjen dhe nuk e perkrah ndryshimin ne kete pike !!!

@Izadora - ndonjehere te qenit SuperHero (SuperGrua) te demshperblen mundimin qe mbart me vete kjo fjale, te lumturon. Une keshtu e gjykoj Nenen time, nje SuperGrua te lumtur.

@Padrilla - Ne ketu muhabet bejme Vella, jam dakort edhe une me cka thua Ti dhe ne fund te fundit edhe pse Shqiperia po ndryshon ka akoma mijera SuperVajza te mrekullueshme Shqiptare !!! Dashte Perendia dhe Ti, Une, Merjanimune, Luke, Ed-Durrsaku, Tanku, EdiR, dhe cdo Shqiptar i paster "konservator" te gjeje nje te tille .... Dhe pasi ta gjeje, ta trajtoje si Qellimin e Jetes se Tij

Dhe tani me falni se kam armiqesi me kompiuterin qe mat kohen kur fillon puna ne mengjes ;-) Naten

Anëtarësuar
    18-06-2009
    Vendndodhja
    perballe Malit
    Postime
    237
    Woooow - Si ka mundesi qe dikush tjeter pervecse nje Femre te kete fshire postimin e Luke mbi Shoqerine Shiptare ne pergjithsi dhe rolin e Femres ne vecanti ??

Ai ishte vertet nje diskutim shume Temembylles sepse kishte vene pikat mbi "i" dhe asnje Femer smund ta kundershtonte .... por qe SuperExtraModeratorja thjesht e fshin sme besohet ...

Hajde Forum hajde ...

p.s kushedi sa gezon ajo Bukuroshja tani :-D ka force te fshije cdo SuperPostim - gagaga
    Po pse moj DiAna pse, ti ngjan edhe goxha e embel ne foto ...

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    Po e hap kete teme e shtyre nga shume tema te tjera te hapura nga meshkujt "e zhgenjyer" shqiptar, neper bote apo ne Shqiperi. Shume postime jane bere prej ketyre meshkujve ku shprehet qarte "urrejtja" qe kane ndaj femrave shqiptare qe jetojne ne perendim. Pyetja e pare qe cdo njerit prej nesh i bie nder mend, eshte: "PSE?"

- Pse femrave shqiptare ne perendim ju jepen epitete nga me te ndryshmet qe nuk jane aspak reale?
    - Pse keto femra pergjithesohen me raste te vecanta dhe shifen si nje pushtim qe nuk realizohet dot nga shume meshkuj shqiptar?
    - Pse nuk mundet nje vajze shqiptare, ne cdo cep te botes qofte ajo, te zgjedhi dike te nivelit te saj, qofte dhe per nje kafe, pa u share mbrapa kraheve?
    - Pse nje femer shqiptare tashme e pavarur dhe e zonja e vetes shikohet si nje dicka e pakapshme nga keta meshkuj?

PSE SHUME NGA JU MESHKUJ SHQIPTAR PERPIQENI TE ULNI PIKERISHT ATO FEMRA QE PO BEJNE NJE EMER PER VETE ME MUND & ME DJERSE DHE CDOKUSH DO TE KISHTE KENAQESI TE ISHTE NE SHOQERINE E TYRE? MOS NDOSHTA NGAQE E NDJENI VETEN INFERIOR NDAJ TYRE?! MOS NDOSHTA...

Diskutim te mbare dhe mundesisht evitoni sulmet personale ndaj femrave ketu dhe hartimeve tuaja te tipit "Femrat shqiptare ne perendim jane mendjemedha se nuk ma varin mua..."

ne ca viti po jeton ti? ata meshkuj qe ke permendur ti jane hipokrite dhe fanatik plus disa kane metalitet te pa zhvilluar qe shoqeria shqiptare duhet ti eliminoj. ne qofte se ka ndonje femer jashte shqiperise apo brenda shqiperise qe
    kontrollohen nga meshkujt, fajin ja ve femres ne kete rast qe nuk i ben pak zbor atij mashkullit.
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

i/e regjistruar Maska e davidd
    Anëtarësuar
    02-09-2009
    Postime
    2,016
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    shkova ne nje dyqan ne Ilford,,,kisha deshir mei ble nje kostum vllaut dhe hyna brenda....nisi me vllain shiko kte shiko ate,,,ne duke fol Shqip dhe shiteset duke na shiku ne por ama pa fol aspak, behem gati 10 minuta ne dyqan duke shiku sa nje kostum sa nje tjeter

....mua me boni pershtypje se si me shikoi njera dhe i them vllait,,,nqs kjo bjondja ta vesh kostumin dhe ta desh une ta paguj....por ama me te madhe se nuk e disha qe mund te me kuptoj njeri.

kur vjen pikerisht koj bjondja,,dhe thot he po ju pelqen?

na i kthehem dhe une i them: Ti Shqiptare, ta habitur pasiqe ne kishim fol per 10 min SHqip dhe ajo heshte.

jo ma kthen Kinieze:

une: si mund ta shperblej digen qe na ndertut,,ne emer te populliot SHqiptar falenderoj popullin vlla kinez....ma jep faqen ta puthi se Shqioptar e kinez jemi nje.

vazhdova duke u tall pak me 1 miliard patiotat e saj dhe kur ika me koken ulur me zor me tha mire u pafshim.

une te shoh shqiptar ne londer,,,,me gjith shpirt perpiqem ti jap doren dhe jo ti kthej shpinen apo ti flas kinezce sikur ajo shoqja.

une kam rastisur te shkembehem me shqiptare dhe shqiptare, ketu ne londer dhe su kam folur fare per arsye se ne radh te par si kam njohur se kush jan dhe ne radh te dyte nuk me jane dukur tipa te kulturuar.
    njehere ne shkolle me ndodhi qe nje goce shqiptare qe do vazhdonte te njejten dege si une. e njoha qe ishte shiptare dhe nuk i fola. me vone pas disa ditesh kur filluam te prezantoheshim i thash qe jam shqiptar. kjo sme kishte njohur fare. do ti qe eshte tap fare kjo, dhe kopjon nga une
    krishti, mesija eshte afer duke ardh,duani dhe ndihmoni njeri tjetrin,faluni qe tju falan mekatet

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •