Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 123
    bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Eshte shume e thjeshte Infinity. Meshkujt te tille jane egoist, dhe zakonisht ato qe jane egoist pa arsye jane dhe meshkujt injorant qe nuk din te vleresojne anet pozitive te nje femre. Shume mire mund ta dallosh dhe ketu ne forum, ne kete teme, nga disa antare meshkuj qe spo jua permend emrat, pasi nuk eshte e veshtire te dallohen. Jane ato qe nuk dine te kapin thelbin e nje teme, nuk dine te argumentojne dhe te balancojne femrat dhe realitetin sot. Jane ato pikerisht ketu te sjellin shembuj ordiner-pergjithesuse-banal te tipit qe ato nuk na flasin ne rruge, ato flasin kinezce me mire , nga sondazhet personale kane dal te tipit 4 femra ne 5 shkojne me te zinj(qe mallkuar qofte kush ta ka dhene diplomen ne matematike ty lol) apo ka dhe ndonje qe na permend se ku duhet te jetojme. Lol

Por e theksoj, thx god ka akoma nje perqindje tjeter meshkujsh qe dine akoma te shohin realitetin me sy,dine te vleresojne nje femer, sakrificat dhe mentaliteti i tyre eshte komplet ndryshe nga te ketyre qe permenda me lart. Kjo gje te pakten te ben te jesh akoma optimist se jo te gjithe meshkujt kane shku per lesh.
    Ndryshuar për herë të fundit nga PINK : 10-09-2009 më 11:13

A e pyesni ndonjehere veten ju meshkujt qe si shpjegohet qe femrat shqiptare qe ju njihni apo qe shoqerohen me ju jane pikerisht ato te perdalat, mendjemedhat, etj.?

A nuk tregon kjo shume gjera per llojin e mashkullit qe mund te jesh ti, qe nuk terheq rreth vetes femra qe ja vlejne, te thjeshta, inteligjente, te pavarura, dhe qe jane dikushi ne jete?

Nje nder keshillat me te rendesishme qe na kane dhene prinderit qe te vegjel eshte: ZGJIDHE SHOKUN/SHOQEN ME TE MIRE SE VETEN!
    Ndryshuar për herë të fundit nga DI_ANA : 13-09-2009 më 06:16

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga klara2009 Lexo Postimin
    Si i thone asaj shprehjes "ME MIRE ME TE DALE SYRI SE NAMI"nuk mendoj se femrat jashte Shqiperise jane me mosperfillse apo me medjemadhe apo me arrogante a po ku di une c'fare epitetesh ju vihen perkundrazi jane me te komunikushme dhe me te thjeshta,mjafte te gjesh menyren e komunikimit .mendoj se thjesht jane me te panvarura (si me thene i kane dale zote vetes studiojne,dhe punojne njelloj si meshkujt).por pikerisht kjo i besdis mendoj meshkujt tone te dashur sepse nuk u ngelet vend me bo heronjte e situates (une te mbaj ekonomikisht,une paguaj nese hame jashte.une te rinovoj garderoben,une....)kjo ndodh rendomt ne shqiperiper fat te keq.kurse Jashte femra duke qene e panvarur ekonomikisht nuk pranon favorizma te tilla dhe per kete ndoshta duket mosperfillse...te nderuar meshkuj zemra e femres nuk blihet .nese femrat ne emigrim nuk pranojne shoqerine tuaj mos e kerkoni fajin vec tek ato bejini nje analize vetes.pastaj kjo nuk eshte aspak e vertet une njof plote cifte Shqiptaresh....sikur njof cuna me goca te huja dhe anasjelltas nuk mund ti vesh faj askujt ,dhe nuk mund te besh receta zemres.
    Shume dakort.
    Ndryshuar për herë të fundit nga mia@ : 10-09-2009 më 13:00
    Feelings change - memories don't.

Fortis Et Honoris Maska e Meriamun
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Citim Postuar më parë nga INFINITY© Lexo Postimin
    A e pyesni ndonjehere veten ju meshkujt qe si shpjegohet qe femrat shqiptare qe ju njihni apo qe shoqerohen me ju jane pikerisht ato te perdalat, mendjemedhat, etj.?
    A nuk tregon kjo shume gjera per llojin e mashkullit qe mund te jesh ti, qe nuk terheq rreth vetes femra qe ja vlejne, te thjeshta, inteligjente, te pavarura, dhe qe jane dikushi ne jete?

Nje nder keshillat me te rendesishme qe na kane dhene prinderit qe te vegjel eshte: ZGJIDHE SHOKUN/SHOQEN ME TE MIRE SE VETEN!
    E pyes veten dhe i pergjigjem pa problem. Ato qe shoqerohen me mua nuk jane te perdala. Se cfare do te thote femer e perdale e di, dhe nuk do ja toleroja vetes te rrija me nje te perdale. Sado e bukur te jete nje femer, sado e zgjuar dhe me karriere te jete, nese eshte e perdale nuk dua ta shoh me sy.

Une tek nje femer, me shume se cdo gje tjeter vleresoj ndershmerine. Deri tani fale deshires mire, nuk me ka rastis te kem te bej me te perdala. Ne asnje fushe te jetes. Per kete jam i lumtur.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

Citim Postuar më parë nga Meriamun Lexo Postimin
    E pyes veten dhe i pergjigjem pa problem. Ato qe shoqerohen me mua nuk jane te perdala. Se cfare do te thote femer e perdale e di, dhe nuk do ja toleroja vetes te rrija me nje te perdale. Sado e bukur te jete nje femer, sado e zgjuar dhe me karriere te jete, nese eshte e perdale nuk dua ta shoh me sy.

Une tek nje femer, me shume se cdo gje tjeter vleresoj ndershmerine. Deri tani fale deshires mire, nuk me ka rastis te kem te bej me te perdala. Ne asnje fushe te jetes. Per kete jam i lumtur.

Me duket se je ti qe ne te gjitha postimet e tua ke shprehur se ne baze te eksperiences tende, ku ke jetuar dhe vajzat qe njeh del ne konkluzionet qe ke dale. Apo jo?

Kur te thashe shoqerohesh me nje te perdale, nuk po flisja per partneren tende, prandaj mos u keqkupto. Thjesht po flas per vajza qe ti njeh. Jam e sigurte qe ku ke jetuar apo jeton ti, ka shum vajza shqiptare qe jane shume te mira ne cdo kuptim te fjales. Por ja qe ti nuk i njeh? E ke pyetur ndonjehere veten pse? Mos ndoshta ngaqe ato vajza nuk gjejne te ty asgje interesante apo qe ja vlen qe te duan shoqerine tende?!

i/e regjistruar Maska e DEA27
    Anëtarësuar
    18-08-2004
    Postime
    511
    Po e hap kete teme e shtyre nga shume tema te tjera te hapura nga meshkujt "e zhgenjyer" shqiptar, neper bote apo ne Shqiperi. Shume postime jane bere prej ketyre meshkujve ku shprehet qarte "urrejtja" qe kane ndaj femrave shqiptare qe jetojne ne perendim. Pyetja e pare qe cdo njerit prej nesh i bie nder mend, eshte: "PSE?"

- Pse femrave shqiptare ne perendim ju jepen epitete nga me te ndryshmet qe nuk jane aspak reale?
    - Pse keto femra pergjithesohen me raste te vecanta dhe shifen si nje pushtim qe nuk realizohet dot nga shume meshkuj shqiptar?
    - Pse nuk mundet nje vajze shqiptare, ne cdo cep te botes qofte ajo, te zgjedhi dike te nivelit te saj, qofte dhe per nje kafe, pa u share mbrapa kraheve?
    - Pse nje femer shqiptare tashme e pavarur dhe e zonja e vetes shikohet si nje dicka e pakapshme nga keta meshkuj?

PSE SHUME NGA JU MESHKUJ SHQIPTAR PERPIQENI TE ULNI PIKERISHT ATO FEMRA QE PO BEJNE NJE EMER PER VETE ME MUND & ME DJERSE DHE CDOKUSH DO TE KISHTE KENAQESI TE ISHTE NE SHOQERINE E TYRE? MOS NDOSHTA NGAQE E NDJENI VETEN INFERIOR NDAJ TYRE?! MOS NDOSHTA...

Diskutim te mbare dhe mundesisht evitoni sulmet personale ndaj femrave ketu dhe hartimeve tuaja te tipit "Femrat shqiptare ne perendim jane mendjemedha se nuk ma varin mua..."
    eshte e qarte se ti flet nga eksperienca personale, ndersa e pergjithshmja seshte aspak e vertete qe meshkujt reagojne keshtu per nje femer qe ka vlera, po nje katundare qe si ka ik akoma era e bajgave dhe ben sikur ka kap qiellin me dore se i ka shkel kemba ne (MA HAN TAN) normal qe do reagoje ashtu.
    failure is not an option!

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730

Me duket se je ti qe ne te gjitha postimet e tua ke shprehur se ne baze te eksperiences tende, ku ke jetuar dhe vajzat qe njeh del ne konkluzionet qe ke dale. Apo jo?

Kur te thashe shoqerohesh me nje te perdale, nuk po flisja per partneren tende, prandaj mos u keqkupto. Thjesht po flas per vajza qe ti njeh. Jam e sigurte qe ku ke jetuar apo jeton ti, ka shum vajza shqiptare qe jane shume te mira ne cdo kuptim te fjales. Por ja qe ti nuk i njeh? E ke pyetur ndonjehere veten pse? Mos ndoshta ngaqe ato vajza nuk gjejne te ty asgje interesante apo qe ja vlen qe te duan shoqerine tende?!
    Ato vajza me te cilat kam shoqeri un me pelqejne keshtu sic jam dhe une i pelqej ato ashtu sic jane. Per te tjerat, nuk kam ndermend te vras trurin si te fitoj shoqerine e tyre, sepse as qe me hyne ne pune dhe nuk dua t'i njoh. Fundja kam krijuar nje rrethin tim, kemi krijuar nje rrethin tone, kompakt, hermetik qe e kalojme shume mire.
    No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po e hap kete teme e shtyre nga shume tema te tjera te hapura nga meshkujt "e zhgenjyer" shqiptar, neper bote apo ne Shqiperi. Shume postime jane bere prej ketyre meshkujve ku shprehet qarte "urrejtja" qe kane ndaj femrave shqiptare qe jetojne ne perendim. Pyetja e pare qe cdo njerit prej nesh i bie nder mend, eshte: "PSE?"

- Pse femrave shqiptare ne perendim ju jepen epitete nga me te ndryshmet qe nuk jane aspak reale?
    - Pse keto femra pergjithesohen me raste te vecanta dhe shifen si nje pushtim qe nuk realizohet dot nga shume meshkuj shqiptar?
    - Pse nuk mundet nje vajze shqiptare, ne cdo cep te botes qofte ajo, te zgjedhi dike te nivelit te saj, qofte dhe per nje kafe, pa u share mbrapa kraheve?
    - Pse nje femer shqiptare tashme e pavarur dhe e zonja e vetes shikohet si nje dicka e pakapshme nga keta meshkuj?

PSE SHUME NGA JU MESHKUJ SHQIPTAR PERPIQENI TE ULNI PIKERISHT ATO FEMRA QE PO BEJNE NJE EMER PER VETE ME MUND & ME DJERSE DHE CDOKUSH DO TE KISHTE KENAQESI TE ISHTE NE SHOQERINE E TYRE? MOS NDOSHTA NGAQE E NDJENI VETEN INFERIOR NDAJ TYRE?! MOS NDOSHTA...

Diskutim te mbare dhe mundesisht evitoni sulmet personale ndaj femrave ketu dhe hartimeve tuaja te tipit "Femrat shqiptare ne perendim jane mendjemedha se nuk ma varin mua..."
    Paragjykime ka kudo ne bote nga secila shtrese e shoqerise. Ne shqiptaret - te pakten shumica - kemi pervoje te madhe me paragjykime ndaj nesh nga tere bota. Me pelqen qe nuk ke futur te gjithe meshkujt shqiptar ne nje thes, ke treguar se nuk jane te gjithe keshtu.

Kishte qene mire te flitej per raste konkrete, sepse keshtu ekziston rreziku qe secili te kuptoje me fatazine e tij se per cfare behet fjale. Une personalisht nuk njoh raste nga ato qe i ke permendur ne katalogun tend. Ndoshta sepse jam mashkull. Por ndoshta edhe pse nuk i ndaj konstatimet e fshehura ne "pyetjet" tua.

Persa i perket meshkujve qe u drejtohesh, mendoj se duhet te jete nje "mozaik arsyesh", perse mund te ndodhin paragjykimet e tyre. Ka nder to keto arsye sigurisht nga aso te uletat, te cilat i presupozon ti (mosaftesia per te arritur femren e pavarur, ndjenja e inferioriteti, e tjera te tilla). Por sigurisht duhet te kete nder to edhe arsye jo negative, p.sh. ndjenja keqardhjeje, ndjenja frike, ndjenja ndihmuese apo tjera ndjenja te bazuara ne instinkte te patjetersueshme te njeriut. Qe mund te kete edhe keso arsyesh nuk mund te perjashtohet paraprakisht. Perndryshe do te gjykonim edhe ne - pra ti - ne menyre paraprake. Do te paragjykonim, do te benim saktesisht ate gje, per te cilen disa nga meshkujt akuzohen ne kete teme. Akuzuesi dhe i akuzuari do ishin poinjejti soj.

Si perfundim nje deshire dhe nje keshille:
    Te marrim nje rast konkret per gjykim.
    Te flasim me meshkujt per arsyet e tyre te prononcuara shprehimisht perse dhe si gjykojne femrat nga Perendimi dhe te marrim per baze mendimet e tyre konkrete. Kjo per shkak te faktit qe ne kete teme deri tani nuk doli asnje mashkull te thote "po, eshte e vertete qe une gjykoj ashtu sic thua ti", pra te mos flasim me fantazine tone ne emer te askujt.

*

Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Paragjykime ka kudo ne bote nga secila shtrese e shoqerise. Ne shqiptaret - te pakten shumica - kemi pervoje te madhe me paragjykime ndaj nesh nga tere bota. Me pelqen qe nuk ke futur te gjithe meshkujt shqiptar ne nje thes, ke treguar se nuk jane te gjithe keshtu.
    chino, une nuk kam si te fus te gjithe meshkujt ne nje thes, kur nuk jane te gjithe ashtu. Futja ne nje thes e te gjitheve, eshte pikerisht ajo qe une po denoj, keshtu qe une nuk kam si te bej te njejten gje. Pikerisht dhe pyetjet e mia ishin drejtuar me teper per meshkujt qe e bejne ate gje ose ata qe njohin te tille.

Si perfundim nje deshire dhe nje keshille:
    Te marrim nje rast konkret per gjykim.
    Te flasim me meshkujt per arsyet e tyre te prononcuara shprehimisht perse dhe si gjykojne femrat nga Perendimi dhe te marrim per baze mendimet e tyre konkrete. Kjo per shkak te faktit qe ne kete teme deri tani nuk doli asnje mashkull te thote "po, eshte e vertete qe une gjykoj ashtu sic thua ti", pra te mos flasim me fantazine tone ne emer te askujt.

*
    Qe ne hapje te kesaj teme une kam shprehur se u bazova ne tema te tjera te hapura ne kete forum, prandaj thjesht shfleto forumin dhe do gjesh disa prej tyre. Se sa ata meshkuj qe jane shprehur ne ato tema, do vijne ne kete teme dhe te tregojne arsyet e tyre, ate nuk e di. Te shohim...

Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    1,730
    Atehere si mund ta njohesh ti nje femer nqs nuk ke shoqeri me te, apo nuk del me te sikur dhe nje kafe, apo nqs ajo nuk eshte ne rrethin tend shoqeror? Pse kontradiktoni kaq shume veten pash zotin, dhe bini brenda me kembet tuaja? Sipas kesaj qe thua ti perfundojme perseri te komenti i nje anetareje tjeter qe tha:

Nese e shoh ne mes te mences se studenteve (kujtoj shume raste te tilla) te puthet sot me nje nigjerian dhe pas nje muaji me nje togolez, mos eshte nevoja ta njoh nga afer qe te bej percaktimin se per cfare malli behet fjale?

Pavaresisht se nuk kisha muhabet me nje pjese te madhe, nuk mund te me shpetonin pa i pare me sy shume gjera. Fundja hanim ne nje mense, leviznim nga nje konvikt tek tjetri, jepnim provimet nga nje salle tek tjetra. Shkonim ne te njejtat kinema, ne te njejtat diskoteka etj etj

Un po te flas pa te genjyer asgje. Nuk me intereson fare te ul imazhin e femrave jashte shtetit. Madje i pohoj me keqardhje keto qe kam pare.

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •