Postuar mė parė nga
toni77_toni
Faleminderit per te gjitha ato qe mi ke shkruar, por njė kerkesė e kam si vėlla.
Qellimi i im ėshtė tė shperndaj Krisht e jo diēka tjeter.
Ti e din se unė u perkas edhe lamive tė tjera dhe kam jeten private, familjare dhe shoqerore, as nuk jam prift as gjakon por i krishter-katolik.
Nuk kam qellim tė ofendoj besimin e askujt, as tė uli, as tė rriti menden, por ajo qe unė kuptoj ėshtė se teoria mbi besimin ėshtė diēka tjeter ndersa praktika ėshtė diēka tjeter.
Unė dua ty tė them diēka, mė je drjtuar duke mė thėnė se qka qenka sakramenti, faleminderit dhe ti e ke bėrė nji punė tė bukur, por beso se i kam tė shkruara nė zemren time dhe janė tė pa shlyeshme. Poashtu i kam te shkruara te komuniteti katolik, e bile kryetemė. Por ti nuk paske lexuar diēka shumė tė rendėsishme se; Pa besuar plotėsisht, me zemer dhe pervujtėri, pa ia hapur Krishtit zemer dhe pa i thėnė Zotit; "urdhėro Zot i im Jezus, unė jam i yti sikurse Ti je i imi", pa vdekė krejt per kėtė botė, nuk ėshtė rilindur askush.
Edhe diēka nuk paske lexuar nė jeten e perditshme as nė jeten shpirtėrore; unė njoh shumė njerez, besa ndoshta i njeh edhe ti, te cilet, kan marrur te gjitha sakramentet, bash te gjitha, edhe kungimin e marrin nė Kishė tė dielen, por nuk lajnė gja pa ba o vėlla, deri edhe vrasje kan bė, e lere mė se kurorthyrje, hajni, rrena, shpifje, urrejtje, egoizem, be tė rrejshme, magji, deshmi nė rrenė qe i perseritin per dit! Atėher beson ti se kėta kan marr sakramente? sakramentet po, por Krishtin JO.
Ai qe rilindė nuk ėshtė mė ai por Krishti qe vepron nė tė. Per mendimin tim, ėshtė fyrje per Krishtin nėse thuhet se ėshtė rilindė ai qe nuk e ndryshon jeten tersisht.
respekte dhe bindu se tė dua nė Krishtin.
Krijoni Kontakt