Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Rilindja Shpirterore? Graduale apo ne momentin kur vendosim ta besojme Jezusin?!

Cka mendoni...

...A vjen Rilindja Shpirterore momentin kur nje person vendos ta besoje Jezusin, apo eshte graduale gjate jetes se tij si besimtar?

i/e regjistruar Maska e La_Fenice
    Anėtarėsuar
    27-05-2009
    Postime
    143
    Mendoj se eshte diēka graduale!NUk mund te vendosesh se ēfare duhet te besosh e kupton dhe ndjen!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Cka mendoni...

...A vjen Rilindja Shpirterore momentin kur nje person vendos ta besoje Jezusin, apo eshte graduale gjate jetes se tij si besimtar?
    Ah bre mesia4ever, "problem" je ti. Pershendetje.

Unė dua tė jap pergjigje tė shkurtė dhe do tė shprehi sipas asaj qe unė personalisht besoj;

Njeriu rilind nė at moment kur ai beson Jezusit dhe ia hap deren tė hyj Ai brenda tij. Rilindja ne nji Jete tė re , jo mė ai i vjetri por Krishti-Jeta e re nė personin. Por kjo ndodhė duke besuar plotėsisht Jezusit, duke ia dorzuar vetveten Krishtit dhe qe duke ia hapur deren qe Ai tė veproj nė at person. Kjo nuk mendoj se mund tė ndodhė me deklarata dhe imitime, metoda gjėra tė ndryshme. Rilindja e vertetė ndodhė at moment kur njeriu vertetė i besohet Krishtit dhe i thotė "ja ku jam". Pastaj ka riprtrirje dhe perforcime, ndonji sprovė dhe diēka ashtu, por nėse e lejon Krishtin tė veproj nė vetveten tėnde, nuk ka kriza as errėsira. Ėshtė JETA dhe jo vdekja nė personin.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115
    Nuk ka nevoj polemika ketu shkurt shqip:

Rilindja = 7 Sakramentet e Krishtit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Nuk besoj se rilindja ėshtė njė proces qė ndodh nė jetėn e dikujt gradualsiht, por ndodh njė herė e pėrgjithmonė kur njeriu i dorėzohet Jezus Krishtit dhe Ai vjen dhe banon brenda tij nėpėrmjet Frymės.
    Sarayu, the one who is streaming.

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga lamb-of-god Lexo Postimin
    Nuk ka nevoj polemika ketu shkurt shqip:

Rilindja = 7 Sakramentet e Krishtit.
    Unė jam i Krishter - i perkas si anėtar Kishes katolike - famullia e Prishtines, por nuk pajtoj me ty. Jo pse mohoj sakramentet, prite Zot, por unė nuk mund ta kufizoj Zotin ashtu. Pos asaj, Ai asnjėher nuk na ka thėnė ashtu. Krishti troket te dera e secilit, por qe nė mėnyra tė ndryshme, kush hap deren Krishtit, Ai hyn brenda dhe darkon me tė. Dhe nėse ia hapim deren Atij dhe lejojmė Jezusin tė hyj brenda nesh, kjo veq duhet tė thuhet LAVDI HYJIT. Ėshtė permbledhja e tė gjithave.

Unė si person se e dua dhe e besoj Krishtin, nuk ia jap tonit77 at te drejt tė them ashtu, per ndryshe unė jam i Krishtit edhe ma shumė se i gjithkujt tjeter, qoftė bashkėsi, qoftė familje, qoft tė tjera. Krishti ėshtė mbi ēdo Sakrament dhe Ai dhe vetem Ai.

respekte dhe tė ftoj si mik qe tė kam qe tė jeshė mė i ndikuar nga Krishti sesa nga gjithkush tjeter dhe tė keni parasyshė gjatė gjithė jetes se, sakramentet janė tė Krishtit, ndersa Krishti ėshtė vet Krishti, mė i fuqishem ėshtė dhuruesi sesa dhurata. Jam nė perfundim tė nji libri tim ku flitet shumė lidhur me kėtė, sė shpejti do tė keni dhe ta lexoni.

toni77
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga toni77
    Jam nė perfundim tė nji libri tim ku flitet shumė lidhur me kėtė, sė shpejti do tė keni dhe ta lexoni.
    Toni, a ban me mthan si quhet ky liber? Jam shume kurioz me e dit dhe me e porosit qi me e lexue.

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    A vjen Rilindja Shpirterore momentin kur nje person vendos ta besoje Jezusin, apo eshte graduale gjate jetes se tij si besimtar?
    Besoj se rilindja shpirterore eshte e ngjashme me lindjen fizike. Ajo ndodh ne nje moment. Me pas vjen rritja graduale.
    Por, si lindja ashtu dhe rritja jane rezultat i punes se Frymes tek nje i krishter, kuptohet qe dhe vullneti i lire i te krishterit ka vendin e vet.

Ne momentin qe Fryma t'i hap syte, ti e sheh Krishtin dhe e kupton se deri ne ate moment ke qene ne erresire dhe vdekje.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni
    respekte dhe tė ftoj si mik qe tė kam qe tė jeshė mė i ndikuar nga Krishti sesa nga gjithkush tjeter dhe tė keni parasyshė gjatė gjithė jetes se, sakramentet janė tė Krishtit, ndersa Krishti ėshtė vet Krishti, mė i fuqishem ėshtė dhuruesi sesa dhurata.
    Toni me beri pershtypje kjo qe thua se Krishti eshte me i fuqishem se sakramenti.
    Me sa di une, Kishat Orthodhokse dhe Katholike besojne se njeriu e merr Krishtin permes sakramentit ose misterit te Pagezimit dhe me pas ushqehet me Trupin dhe Gjakun e Krishtit permes misterit apo sakramentit te Kungimit.
    Pra, kjo nenkupton qe misteri ose sakramenti eshte ai veprim qe ben qe Jeta e Krishtit te vije tek ne.
    Si mendon ne lidhje me kete?
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

εὐαγγέλιον - Ἰησοῦς Χριστ Maska e lamb-of-god
    Anėtarėsuar
    21-05-2009
    Vendndodhja
    Heaven
    Postime
    115

Smile Pershendetje!!!!

Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Unė jam i Krishter - i perkas si anėtar Kishes katolike - famullia e Prishtines, por nuk pajtoj me ty. Jo pse mohoj sakramentet, prite Zot, por unė nuk mund ta kufizoj Zotin ashtu. Pos asaj, Ai asnjėher nuk na ka thėnė ashtu. Krishti troket te dera e secilit, por qe nė mėnyra tė ndryshme, kush hap deren Krishtit, Ai hyn brenda dhe darkon me tė. Dhe nėse ia hapim deren Atij dhe lejojmė Jezusin tė hyj brenda nesh, kjo veq duhet tė thuhet LAVDI HYJIT. Ėshtė permbledhja e tė gjithave.

Unė si person se e dua dhe e besoj Krishtin, nuk ia jap tonit77 at te drejt tė them ashtu, per ndryshe unė jam i Krishtit edhe ma shumė se i gjithkujt tjeter, qoftė bashkėsi, qoftė familje, qoft tė tjera. Krishti ėshtė mbi ēdo Sakrament dhe Ai dhe vetem Ai.

respekte dhe tė ftoj si mik qe tė kam qe tė jeshė mė i ndikuar nga Krishti sesa nga gjithkush tjeter dhe tė keni parasyshė gjatė gjithė jetes se, sakramentet janė tė Krishtit, ndersa Krishti ėshtė vet Krishti, mė i fuqishem ėshtė dhuruesi sesa dhurata. Jam nė perfundim tė nji libri tim ku flitet shumė lidhur me kėtė, sė shpejti do tė keni dhe ta lexoni.

toni77
    Faleminderit mik i dashun Toni77_toni pėr pėrgjigjen,

Krishti i ka vendos sakramentet, pėr ta bėrė tė mundshme sa mė lehtėsisht qė popullsia ta merr nė zemėr qė Krishti ti mbroj nga e keqja Shpirtėrore.
    D.m.th Krishti asht baraz me sakramentet.

Rilindja Shpirterore ėshtė graduale me Krishtin sepse, njė indivit duhet ta zhvillon jetėn shpirtėrore me dinamik te madhe gradualisht duke i marr sakramentet: Pagėzimi, Kungimin .... , por, mos harroni se ēdo Sakrament eshte njė Rilindje Shpirterore p.sh.

1.Pagėzimi - (njė femijė kur tė dal nė jetė, ai e trashegon mėkatin e rrjedhshem, Pagzimi e shlyen atė mėkat d.m.th Rilindje Shpirterore);
    2.Kungimi - (Kur femija aftesohet, merr njohori se kush dhe qka ėshtė Krishti atehere ai merr Kungim - Krishtin nė Zemėr dmth Rilindje Shpirterore Krishti ne Zemer.)........ nese deshironi per te gjitha sakramentet mund te ju shkruaj.

Besoj se jam i mirėkuptuar,

Tė pėrcjellė me lutje
    Lamb-OF-God

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •