Mire e ke ti lirikk ,po a i ben dot ne nji mendje shqiptaret e hallakatur ne 5 shtete.Deshira e nje pjese te shqiptareve eshte te sakrifikohet per partite politike e jo per fene e kombit shqiptar, shqiptarine.
Mire e ke ti lirikk ,po a i ben dot ne nji mendje shqiptaret e hallakatur ne 5 shtete.Deshira e nje pjese te shqiptareve eshte te sakrifikohet per partite politike e jo per fene e kombit shqiptar, shqiptarine.
----------------------------
po ne qoftė se liget amerika do te ket shtete tjera qe nuk jan te intresuara
qe serbet egreket te hyjn ne tokat shqiptare- si kina turqia irani dhe shtete tjera te forta
sepse ather ndrysshon straegjija e beraspeshat ater dikush tjeter nuk do te jet i intresuar qe rusia te jet e fuqishme
ndoshta ather kina ndrron qendrim se i trembet forcimit te sllavizmit
por ushtria e fortė shqiptare esht ide e mirė shum jam shum i flakt per at ushtri-
por nese perqahen shqiptart me fe e me tjera ndasi absurde mendjelehta siq jan deshmuar shqiptart me mendjelhtesi ne vitin 1997 kur u shkatrrua shtetit shqiptar ė
ushtria bjen si kullė prej letre
si q ra ne vititn 1997 ku rrebelet i moren anijet ne dorė e municionin luftarak-
koha dhe pervoja e ka deshmua
se pa nje dashuri te fortė kombtare e unitet kombtarė
nuk mund te mbrohet atdheu
sepse vullneti esht ai qe i mban njerzit gjallė e i motivon me ideale
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angert : 09-09-2009 mė 19:25
Lirik , kur ke mėsuar tė shkruash kaq bukur shqipen...?
Po mė bėn jashtzakonisht shume pėrshtypje kjo idea Yte pėr njė fe tė re , sepse vėrtet ne shqipėtarėve na ka mungu diēka e tillė !
Jemi popull i madh ne, dhe padyshim qė na ka mungu edhe njė fe. Duhet tė kemi edhe njė element mė shumė pėr tu pėrqarė !
Propzoj qė moderatoret ta vendosin kėte temė nė ballė tė forumit, si kryetemė .
Le tė shėrbeje pra si shembull pėr tė pa se sa larg mund tė shkoje injoranca e njeriut !!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enkeleu : 09-09-2009 mė 19:57
I lumtur ėshtė ai qė nuk shpreson nė asgjė, sepse nuk zhgėnjehet asnjėherė...!
lirikk, secili prej nesh ka dhunti per dicka te vecante. Ne rastin tend, ajo quhet poezi. Jane pikerisht ato vargje te mbushura plot frymezim dhe te pajisura me nje force te vecante prej teje, te cilat lene nje mbrese te jashtezakonshme tek lexuesi i cili harrohet mbas cdo fjale, dhe cdo shenje pikesimi ne ato vargje.
Do te te rekomandoja qe gjithe ate frymezim dhe energji kaq te madhe qe ke, ta shfrytezosh ne menyren me speciale, nepermjet poezise tende te magjishme.
Politika, feja, ceshtja kombetare, etj...etj, thjesht nuk jane forteja jote, prandaj mos e harxho kot hapesiren e forumit.
----------------------------
As ne politikė as ne shkencė as ne studime as ne biznes as ne ide te miat te cilat lindnin qdo qast e ishin perparimtare
dhe ne dobi te popullit nuk pata perkrahje -
ky popull esht i quditshem pas vdekjes se njeriut mundohet te thot diqka-
ajo nuk i duhet ma kuj-
sa per politiken un kam pasur ide kur disa kan pas luajtur me balt
E NUK EKAN DIT AS FJALEN DHE DOMETHENJEN E SAJ
e sot ata fryhen ata -
por ne te gjitha aspektet jam bojkotuar e nuk jam perkrahur asnjiher nga askush me ka munguar vetem nji perkrahje sa do e vogel qe nuk e gjeta
ne ssecilin aspekt jam ndje i aft qe ta kryej shkollen
ne qdo lloj profesioni
por kurr nuk jam perkrahur nga askush
prandaj kam mbet pas dore por edhe keshtu po jetoj mjafton se doren nuk ja shtrij ma kurr aq ma par disa shqiptarve qe kan qu hunden ne qiell gati sa nuk po ju prek hunda ne re e nuk jan hiq askusha i noh mir ata -
se te till jan njerzit tanė
te bojkotojn e te lene pas dore prandaj kemi mbetur lemosha e botes mu ne mes te europes ku e gjith bota tallet me ne
na poshtrojn na qesin viza na dhunojn na rrahine bejn qka te duan me ne tallen si te duan me ne sepse te metat tona jan katastrofale mos i past a s afrika te metat tona se shkattrrohet -
te metat duhet me i thėnė hapur
sepse ne trurin dhe shpirtin e tyre jan vonesat gjithmonė vonesat shqiptari me nga pes shekuj mbrapa fillone kupton diqka shum vonė pra
POR per gjithqka mos me nenqmo
se edhe ne politikė mund te jap artikuj publicistik e te tregoj talentin -
qe te luan ty kapaku i kresė
por nuk kam hy andej se e kam pa shum mirė se qka mund te bejn cenzurat e forumet-
forumet me diskrimonojnė mua poashtu si dikur gazetat e revistat qe me bojkototnin -
esh i njeti avaz tash asksuh nuk u mohua kshtu tridhejt vjet nuk gjendet asnji shembuil nder sshqiptar per veq meje
rasti ma unikat
sot ata titist qe ather ishin titist te bashkim vllazrimit pansllav
e qe me penguan mua ne qdo aspekt te suksesit ather qe nga viti 1975 kur vargje t e mia nuk i lenin me pa drit as idetė e mia
ata quhen tash patriot jan maskuar ndryshe quhen njerz te mdhej por jan te vegjel i njoh un ata -
me vjen keq te them por ndjehem akoma i aft neper profesione te ndryshme -
mund te dal i sukseshem edhe ne degen e elektroteknikes nese dikush me perkrah vetem pak finaciarisht per te kry shkollen edhe pse jam i lodhur mjaft nga jeta prap un gjej energji te reja se kam burime qe vijn dikah as vet nuk e di kah vijnė ato
por kur je pa krah nuk fluturohet shqiptart ua prejn kraht gjeraqinave e pllumbave te vet kjo dihet neper shekuj kto te meta na kan sjellur ktu ku jemi kuptoje
ne njihemi ne botė si te quditshem fenomen per te penguar njeri tjetrin sidomos
pastaj egoizmi te shqiptart ka arrit majat
tash gjithkush vetem per vete
por si duket kjo nuk do te ju sjell sukses duhet ndryshe -
te gjith per nji e nji per te gjith
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angert : 10-09-2009 mė 03:26
Duke lexuar e degjuar se Profetet ishin te pervuajtur, bile dhe propozues te feve, si Muhammedi a.s, qe kishin nje kuptim mbi rrezikun qe i vardisej njerzimit, po si lirikk tani qe shpreh shqetėsim, pajtohem plotsisht tė zhvillohet debati per fene e shqiptareve, nese nuk keqkuptohem.
Duke lexuar me poshte dhe emrat e Librave te shenjte, dhe te profeteve, u binda se kete pune me devotshmeri dhe seriozisht e ka marre dhe e shpjegon lirikk! Prandaj, pa u tallur, i deshiroj te punoje intensivisht duke gjetur modele origjinale te ritualeve. Bie fjala, Librat e shenjte mos i ngjajne Kur'anit as Bibles, se do te shpallen plagiat! Ndersa lutjet te mos behen duke qendruar me gjunje por te shtrire e duke shikuar ne qiell.
Keto jane vetem shembuj qe i thash se lirikk ka sens per keto dhe do t'i rregulloje.
Natyrisht edhe ata qe do te nderhyjne me ide, si deri tani gjithe kjo mase bashkebiseduesesh qe u nderlidhen, e qe priten te hyjne ne debat pasi te publikojne shkrimet gazetat dhe televizionet. Kjo pune natyrisht behet me menaxhim , dhe me marketing te fuqishem duke zgjedhur qendren si Muhammedi qe shpalli Medinen dhe Meken. Per kete rast, mund te jete edhe Lagja Tavnik, ose Kodra Furre ...
Me nderime lirikk
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gjakushi : 10-09-2009 mė 03:39
KOSOVA - SHENJA E SHENJTĖ E SHQIPTARISĖ
nuk esht e veshtirė kjo me e zbulu -
frymzimi me ka ardhur duke e pa mjerimin e shqiptarve duke i pa vllezrit e nje nėne te ndarė per shkak te kurthave te huaja shekullore
kur e shihja murin hendekun ne mes te katolikut dhe muslimanit-
i kam ndje nga afer katolikt dhe musliman♪7t dhe e kam studjuar secilen qelizė-
ne mbrendesinė e qelizave kishte fenomene qe ne te menduar mund te shkruaje romane ket nuk e sheh qdo kush-
ndasia esht tmerri vet-
greket nuk jan budallej qe thonė grek dhe ortodoks pikė dhe nuk ka diskutim
ndersa un them shqiptarė dhe fe shqipe pikė dhe nuk ka diskutim
me vjen keq por keto fe na kan ardhur nga dhunuesit -
stergjyshja e jote dhe ete gjith neve nuk ka mundur me flejt me burrė te vetin pa i dhanė leje aga begu pasha ose zhumpani serb e andarti grek e cezari romak -
prandaj dijeni se si keni ardh neper fe -
mosnjohja e historisė esht injorancė
esht njejt sikur te harrojm tmerret e millosheviqit
bile ka ktu interesagji qe millosheviqin do ta kishin bė profet
vetem e vetem per interes te tyre
e do te kishin thėnė ai ishte engjulli i shqiptarve
ka njerz q e per nje grusht pare e dhe djallin e dreqin e shpallin te shejt
nuk kam moral e karakter as fe ata punojn per pare e per qellime
te tillė njerz jan tradhtar e aspak fetar as kombtarė
un flas hapur dhe drejt sipas ngjarjeve te verteta historike
neper qytete ilire sa e sa nena ilire motra vasha kan therr vetem me shpatė
gjat pushtimit romak
ose jan ra ne gremina
sa motra e vasha duke lene amanete per fisin e per gjakun -
e ju i beni vesht e shurdher se per je ma i afert esht truku romaku greku se fara e rraca shqiptare
ato kan bertitur me amanet duke ra ne gremina ashtu siq bertiten shqiptare dardane motra kur liheshuin vetem ne duart e sdhkjaut pamshirshem duke e ik prapanicen per vete e duke i lanė ato vetem
ne duar te serbit manjak e kanibal ne vend qe se paku nji mashkull me i mshef diku tridhjet femra me i strehu diku deri sa te ua gjen shtegun per me i qit ne shqipni-
po tash egoizmin e veprimet e veta te turpshme i mbulojnė me fe talibane -
ky nuk esht moral trimni as burrni karrierizmi ja se ku te qon ta deformon shpirtin e moralin
te ben egoist dhe te prishė si qenje pra pa dyshim
te largon prej zoti
se femrat ilire kan ra ne zjarre para kalave per te mos ra ne duart e romakve kjo esht e vertet historike
perse pra tash shqiptart u dashuruan aq shum ne katolike e greke te cilat lan aq shum dhunė e mjerim
te cilat na i shuan gjurmete civilizimit tonė te vjeter pse pra
per te mos ra ne dor te romakut-jan shuar me fise te tana ilire me fshatra e qytete -
ndersa te gjitha shkrimet tona romaket i kan djeg be zjarre ashtu si turqit greket serbet bullgaret vandalet hunet e te gjith duke e sakatosur civilizimin tonė e duke na i humbur gjurmet tona fisin faren gjakun tonė gjurmet shkollore emateriale
sot katoliku i prkushtohet si shejtit dhunuesit cecarit
dhunuesit
ashtu edhe ortodoksi grekut e muslimani turkut -
sa e sa njerz tre gjakut tonė kan lan amanet mos me u nenshtru nen kta pushtues -
duke qa para fmijve e grave e duke bertitur o gjaku ilir on po vet therrem po vetvritem amanet te mos beheni romak grek turq shkje bullgar por shqiptart jo qe jan bė por jan ne gjendje ta therrin njeri tjetrin per turq grek romak shkje bullgar taliban
a doni qe ne at botė te takoheni me romak grek shkje turq taliban bukllgar serb rus ukrain rumun qerkez
apo me gjakun tuaj me te peret tuaj m,e fiset tuaja me qelizat tuaja gjenetike
ata qe ju kan lindur prandaj kthehuni ne fe shqipe
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angert : 10-09-2009 mė 04:11
shume po zgjatet ketu si tia veme emrin kesaj fese se re jam kurioze ta di
Ca thon kam fe,ca thone kam din
njani thote asht turke e tjetri latin
do thone jane greke,shkaj ca te tjere
Por jena vllazen more te mjere
E per sa pare qi do t'fitoni,
Besen e t'pareve t'gjith e harroni,
Baheni robt e njerit t'huej,
Qi nuk ka gjuhen dhe gjakun tuej.