Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Kryetari i Londrës Boris Xhonson- Agjëroni

Xhonson: Agjëroni që ti kuptoni muslimanët

Londër: Kryetari i Londrës Boris Xhonson ka kërkuar që jo-muslimanët të agjërojnë për një ditë gjatë këtij muaji të Shenjtë të Ramazanit për ta ndihmuar kuptimin e fqinjëve të tyre muslimanëve, raporton sot e përditshmja Daily Mail.

"Kërkoj nga njerëzit veçanërisht gjatë Ramazanit për të mësuar më shumë rreth Islamit," tha Xhonson gjatë një vizite në xhaminë në Lindje të Londrës dhe në Qendrën Muslimane në Londër.

"Shtone kuptimin dhe mësimin rreth Islamit, edhe agjëroni për një ditë bashkë më fqinjët tuaj musliman si dhe bëni iftar në xhamitë afër jush."

Xhonson tha se një mirëkuptim i Islamit do ti ndihmonte njerëzit të largoheshin nga idetë negative dhe dallimet në shoqëri.

"Unë do të jem i befasuar se nëse ju nuk do të gjeni shumë më shumë gjëra të përbashkëta se sa keni menduar," tha ai.

Ai gjithashtu vlerësoi rolin e muslimanëve në sfidimin e "stereotipave tradicionalë".

"Janë në teatër, komedi, sport, muzikë a politikë muslimanët po i sfidojnë stereotipat tradicionalë," tha ai.

"Ata po tregojnë se ata janë, dhe dëshirojnë të jenë pjesë e komunitetit të zakonshëm."

Një studim i komisionuar nga qeveria ka zbuluar se grumbujt e tregimeve negative në mediat Britanike kanë djallëzuar muslimanët dhe fenë e tyre duke i paraqitur ata si armiq të brendshëm.

Muslimanët Britanik, që llogaritët të jenë rreth 2 milion gjithashtu kanë marrë barrën kryesore të ligjit anti-terror pas sulmeve në Londër.

Ata janë ankuar vazhdimisht për keqtrajtime të përsëritura nga policia për të vetmen arsye se janë musliman.

Kryetari i Londrës vlerësoi rolin e muslimanëve Britanik në ndërtimin e shoqërisë Britanike në vend.

"Muslimanët janë në zemër të çdo aspekti të shoqërisë," tha ai.

"Kontributi i tyre është diçka prej së cilës përfiton çdo Londinez."

"Policët, doktorët, shkencëtarët dhe mësuesit musliman janë pjesë themelore e "fabrikës Londër," tha ai.

"Financa Islame po kontribuon në ekonomë duke e ndërruar mënyrën se si Londinezët po investojnë, kursejnë, huazojnë dhe harxhojnë."

"Ka mësime të vlefshme që njerëzit nga çdo përkatësi mund të mësojnë nga Islami," tha ai.

Ai tha se të gjitha praktikat e mira të muslimanëve pasqyrohen në mësimet e Ramazanit.

"Të tilla siç është rëndësia e bashkësisë, lidhjeve familjare, mëshirimi dhe ndihmesa për ata në nevojë," tha ai.

"Krejt këto që qëndrojnë në zemër të mësimeve të Ramazanit."

Boris Xhonson që njihet për mbështetjen e tij të madhe për muslimanët ka prejardhje muslimane Turke nga ana e gjyshit të tij. /timeturk, daily mail/
    Ndrysho Firmën

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131

Agjëroni që ti kuptoni muslimanët

Londër: Kryetari i Londrës Boris Xhonson ka kërkuar që jo-muslimanët të agjërojnë për një ditë gjatë këtij muaji të Shenjtë të Ramazanit për ta ndihmuar kuptimin e fqinjëve të tyre muslimanëve, raporton sot e përditshmja Daily Mail.

E shtunë, 05 Shtator 2009 13:06

"Kërkoj nga njerëzit veçanërisht gjatë Ramazanit për të mësuar më shumë rreth Islamit," tha Xhonson gjatë një vizite në xhaminë në Lindje të Londrës dhe në Qendrën Muslimane në Londër.

"Shtone kuptimin dhe mësimin rreth Islamit, edhe agjëroni për një ditë bashkë më fqinjët tuaj musliman si dhe bëni iftar në xhamitë afër jush."

Xhonson tha se një mirëkuptim i Islamit do ti ndihmonte njerëzit të largoheshin nga idetë negative dhe dallimet në shoqëri.

"Unë do të jem i befasuar se nëse ju nuk do të gjeni shumë më shumë gjëra të përbashkëta se sa keni menduar," tha ai.

Ai gjithashtu vlerësoi rolin e muslimanëve në sfidimin e "stereotipave tradicionalë".

"Janë në teatër, komedi, sport, muzikë a politikë muslimanët po i sfidojnë stereotipat tradicionalë," tha ai.

"Ata po tregojnë se ata janë, dhe dëshirojnë të jenë pjesë e komunitetit të zakonshëm."

Një studim i komisionuar nga qeveria ka zbuluar se grumbujt e tregimeve negative në mediat Britanike kanë djallëzuar muslimanët dhe fenë e tyre duke i paraqitur ata si armiq të brendshëm.

Muslimanët Britanik, që llogaritët të jenë rreth 2 milion gjithashtu kanë marrë barrën kryesore të ligjit anti-terror pas sulmeve në Londër.

Ata janë ankuar vazhdimisht për keqtrajtime të përsëritura nga policia për të vetmen arsye se janë musliman.

Kryetari i Londrës vlerësoi rolin e muslimanëve Britanik në ndërtimin e shoqërisë Britanike në vend.

"Policët, doktorët, shkencëtarët dhe mësuesit musliman janë pjesë themelore e "fabrikës Londër," tha ai.

"Financa Islame po kontribuon në ekonomë duke e ndërruar mënyrën se si Londinezët po investojnë, kursejnë, huazojnë dhe harxhojnë."

"Ka mësime të vlefshme që njerëzit nga çdo përkatësi mund të mësojnë nga Islami," tha ai.

Ai tha se të gjitha praktikat e mira të muslimanëve pasqyrohen në mësimet e Ramazanit.

"Të tilla siç është rëndësia e bashkësisë, lidhjeve familjare, mëshirimi dhe ndihmesa për ata në nevojë," tha ai.

Boris Xhonson që njihet për mbështetjen e tij të madhe për muslimanët ka prejardhje muslimane Turke nga ana e gjyshit të tij. /timeturk, daily mail/
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin
    NO COMMENT!

Dominus Albanae Maska e Geri Tr
    Anëtarësuar
    17-08-2009
    Vendndodhja
    Tirana the Shitty Metropolis
    Postime
    1,837
    Citim Postuar më parë nga Explorer Lexo Postimin

Une mednoj se me shume eshte nje lloj mesazhi per te gjitha vendet e botes qe te kete tolerance fetare midis tyre,ata qe e marrin si nxitje per te shkaktuar polemika mdis shqipatreve te feve te ndryshme te shkojne te bejne nje dush te mire mendor,se ketu as nuk po ngrihet e as nuk po ulet asnje fe,eshte thjesht nje mesazh human
    Të gjitha gjërat që ne shohim apo duken, janë vetëm një ëndërr brenda një ëndrre

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anëtarësuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Agjerimi ne bibel dhe Ne Kuran

Jezusi thote

21 Por ky lloji demoni nuk del veçse me anë të lutjes dhe të agjërimit".(Mateu 17)

Por do të vijë koha kur do t'ua marrin dhëndërrin dhe atëherë ata do të agjërojnë.(Mateu 9)

Jezusi Agjeroi

2 Dhe, mbasi agjëroi dyzet ditë e dyzet net, në fund e mori uria(mateu4)

Davidi Agjeroi

“Atëherë Davidi iu lut Perëndisë për fëmijën dhe agjëroi...”. (2 Samueli 12:16)

Danieli Agjeroi

Danieli 9:3
    E ktheva, pra, fytyrën time drejt Zotit Perëndi, duke e kërkuar me lutje e stërlutje, me agjërim, me thesin dhe me hirin.

Agjerimi ne bibel eshte ne muajin e 9 henor Ramazan .

9 Në vitin e pestë të Jehojakimit, birit të Josias, mbret i Judës, në muajin e nëntë u shpall një agjërim para Zotit për të gjithë popullin e Jeruzalemit dhe për gjithë popullin e ardhur nga qytetet e Judës në Jeruzalem.Jeremia 36;9

Muajt sipas vitit ne Islam jane si vijon:
    1)Muharrem,
    2)Safar,
    3)Rabia Aual,
    4)Rabia Thani,
    5)Xhumaada Aual,
    6)Xhumaada Thani,
    7)Rexheb,
    8)Sha'ban,
    9)Ramazan,
    10)Shau'al,
    11)Dhul-Ki'dah dhe
    12)Dhul-Hixhah (Muaji i Haxhit).

Filozofia e agjerimit ne Bibel

58:2 Më kërkojnë çdo ditë dhe dëshirojnë të njohin rrugët e mia, si një komb që zbaton drejtësinë dhe nuk braktis ligjin e Perëndisë të tij; më kërkojnë gjykime të drejta dhe dëshirojnë t'i afrohen Perëndisë.

58:3 Ata thonë: "Pse kemi agjëruar, dhe ti nuk e ke parë? Pse kemi hidhëruar shpirtërat tona dhe ti nuk e ke vënë re?". Ja, ditën e agjërimit tuaj ju bëni atë që ju pëlqen dhe i detyroni punëtorët tuaj të kryejnë një punë të rëndë.

58:4 Ja, ju agjëroni për grindje dhe mosmarrëveshje dhe për të goditur pabesisht me grusht. Duke agjëruar ashtu si bëni sot, nuk bëni që zëri juaj të dëgjohet lart.

58:5 A është ky agjërimi të cilin e pëlqej, dita në të cilën njeriu pikëllon shpirtin e tij? Të përkulësh kokën si xunkthi dhe të shtrihesh mbi një shtrat prej thesi dhe hiri? A e quan këtë vallë agjërim dhe ditë që i pëlqen Zotit?

58:6 Agjërimi që më pëlqen a nuk është vallë ky: të thyesh zinxhirët e ligësisë, të zgjidhësh verigat e zgjedhës, t'i lësh të lirë të shtypurit, të dërmosh çdo zgjedhë?

58:7 A nuk konsiston vallë në ndarjen e bukës sate me atë që ka uri, në sjelljen në shtëpinë tënde të të varfërit pa strehë, në të veshurit e atij që është lakuriq, pa lënë pas dore ata që janë nga gjaku yt?

58:8 Atëherë drita jote do të shpërthejë si agimi dhe shërimi yt do të mbijë menjëherë, drejtësia jote do të të pararendë dhe lavdia e Zotit do të jetë praparoja jote.

58:9 Atëherë do të thërrasësh dhe Zoti do të të përgjigjet, do të bërtasësh dhe ai do të thotë: "Ja ku jam!". Në rast se ti heq dorë nga zgjedha, tregimi me gisht dhe të folurit mbrapsht,

58:10 në rast se plotëson nevojat e të uriturit dhe ngop shpirtin e pikëlluar, atëherë drita jote do të lindë nga terri dhe terri yt do të jetë si mesdita.

58:11 Zoti do të të udhëheqë vazhdimisht, do të ngopë shpirtin tënd në vendet e thata dhe do t'u japë forcë kockave të tua; ti do të jesh si një kopsht i vaditur dhe si një burim uji, ujërat e të cilit nuk shterojnë.(Isaia 58)

Agjerimi ne Kuran

2:185.
    (ato ditë të numëruara janë) Muaji i Ramadanit që në te (filloi të) shpallet Kur'ani, që është udhërëfyes për njerëz dhe sqaruesi i rrugës së drejtë dhe dallues (i të vërtetës nga gënjeshtra). E kush e përjeton prej jush këtë muaj, le të agjërojë, ndërsa kush është i sëmurë ose në udhëtim, le të agjërojë aqë ditë nga ditët e mëvonshme. All-llahu me këtë dëshiron lehtësim për ju, e nuk dëshiron vështërsim për ju. (të agjëroni ditët e lëshuara më vonë) Që të plotësoni numrin, të madhëroni All-llahun për atë se u udhëzoi dhe që të falenderoni.

Filozofia e Agjerimit

2:183.
    O ju që besuat, agjërimi u është bërë obligim sikurse që ishte obligim edhe i atyre që ishin para jush, kështu që të bëheni të devotshëm(te perfeksionuar).

2:184.
    (jeni të obliguar për) Ditë të caktuara, e kush është i sëmurë prej jush ose është në udhëtim (e nuk agjëroi), atëherë ai (le të agjërojë) më vonë aq ditë. E ata që i rëndon ai (nuk mund të agjërojnë), janë të obliguar për kompenzim, ushqim (ditor), i një të varfëri ai që nga vullneti jep më tepër, ajo është aqë më mirë për te. Mirëpo, po që se dini, agjërimi është më i mirë për ju.

2:187.
    Natën e agjërimit u është lejuar afrimi të gratë tuaja, ato janë prehje për ju dhe ju jeni prehje për ato. All-llahu e di se ju e keni mashtruar vetveten, andaj ua pranoi pendimin tuaj dhe ua fali gabimin. Tash e tutje bashkohuni me to dhe kërkoni atë që ua ka caktuar All-llahu dhe hani e pinin derisa qartë të dallohet peri i bardhë nga peri i zi në agim, e pastaj agjërimin plotësojeni deri në mbrëmje. E kur jeni të izoluar (në i'tikafë) në xhamia, mos t'u afroheni atyre (për marëdhënie intime). Këto janë dispozitat e All-llahut, pra mos i kundërshtoni. Ja kështu, në këtë mënyrë All-llahu ua sqaron njerëzve argumentet e veta që ata të ruhen.

33:35.
    Nuk ka dyshim se për myslimanët e muslimanet, besimtarët e besimtaret, adhuruesit e adhurueset, të sinqertit e të sinqertat, durimtarët e durimtaret, të përvuajturit e të përvuajturat, sadakadhënësit e sadakadhënëset, agjëruesit e agjërueset, ruajtësit e nderit e ruajtëset e nderit, shumë përmendësit e All-llahut e shumë përmendëset e All-llahut, All-llahu ka përgatitur falje (mëkatesh) dhe shpërblim të madh

9:112.
    (Të xhennetit janë) Edhe ata që pendohen, ata që sinqerisht adhurojnë, ata që falënderojnë, ata që agjërojnë, ata që bëjnë ruku, që bëjnë sexhde, që urdhërojnë për të mira e ndalojnë nga të këqijat, edhe përmbushin dispozitat e All-llahut. Pra, përgëzoj besimtarët.
    "Shoku Mjekesise"

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •