Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Sikur te isha kryeprokuror i Kosoves, do e kisha nisur nje aktpadi kunder ketij zoteriut, i cili duke thene "Kosova nuk eshte shtet laik" anashkalon Kushtetuten e Kosoves dhe predikon haptazi kunder saj.

Si signal i qarte edhe per komunitetet tjera fetare.

*

i/e regjistruar Maska e firaku
    Anëtarësuar
    03-04-2008
    Vendndodhja
    Nen qiell
    Postime
    660
    Qeveria e Kosoves do kishte bere mire te jete me syqele ndaj ketyre dukurive qe per mua personalisht jan mjaft serioze.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga lirikk Lexo Postimin
    ka kohë qe un ket dukuri e them me vargje
    se jan shfaqur gjëra n emer te fesë ne trojet shqiptare qe nuk kan të bëjnë fare me fe-
    por moderatorja shigjeta msuesja e gramatikes me ndalon te shkruaj te vargjet-
    pasi qe vargjet e mia
    nuk qenkan ne pajtim me rregullat gramatikore
    pretekste gjithfar llojesh per te arrit absurdin e diskriminimit tim cenzurë fshirje ndalesa -
    ku ka autorë ma i dikskriminuar se liriku cili mund te jet ai ne trojet shqiptaere-
    qe ja bejn ket zullum forumet asnji nuk ka per veq lirikut pra
    le ta din e gjith bota pra
    O Lirik, provo te shkruash ne proze dhe do te shikosh se do te fitosh lirine e humbur.Ne te gjithe gabojme ne rrgullat gramatikore, por poesia eshte delikate dhe kerkon profesionalizem dhe moderatoret e kesaj rryme jane me te ndjeshem, pra kane te drejte qe ne ate rubrike te kete shkrime kualitative.Nuk kam lexuar asgje atje po nisem vetem nga ato cfar thua ti.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga andirago Lexo Postimin
    Lëndë fetare???

Nuk mjaftoi 500 vite nën Turqinë???

Tjetër gjë s'kemi mësuar atëherë.
    Qfare lidhje ka mesimi fetare me Turqin ??? Apo me Greqin ???

Oj shqipe e malit ka te beje me gjendjen shpirterore te popullates , kap shiko shifrat sa njerz vetvriten , sa tentojn te vetvriten ? Sa mirren me droge , me alkool, me prostututcion ???

Dhe mandej eja e hap gojen .

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar më parë nga lirikk Lexo Postimin
    ka kohë qe un ket dukuri e them me vargje
    se jan shfaqur gjëra n emer te fesë ne trojet shqiptare qe nuk kan të bëjnë fare me fe-
    por moderatorja shigjeta msuesja e gramatikes me ndalon te shkruaj te vargjet-
    pasi qe vargjet e mia
    nuk qenkan ne pajtim me rregullat gramatikore
    pretekste gjithfar llojesh per te arrit absurdin e diskriminimit tim cenzurë fshirje ndalesa -
    ku ka autorë ma i dikskriminuar se liriku cili mund te jet ai ne trojet shqiptaere-
    qe ja bejn ket zullum forumet asnji nuk ka per veq lirikut pra
    le ta din e gjith bota pra
    O pemë pa kokra vetëm SHQIPE nuk mund ta quash këtë mënyrë të shkruari. Dhe një fëmijë që ka mësuar ABC do e shkruante më pastër dhe pa gabime gjuhën e ëmbël dhe të dlirë siç është Shqipja. Ti di të kakarisësh vetëm, asgjë më tepër je si ajo pula në kotec që rënkon kur lëshon vezët. Qënie e padobishme, pseudopoet, ti fëlliq penën dhe asgjë më shum.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    do te vije edhe ajo dit , pse jo, kerkush zdo ti pyt minoritetet

ketu asht qellimi per qka nuk i dua fet minoritare, per shkak se jan ne shkatrim te shqiptarizmit, dhe tolerances fetare.

i/e regjistruar Maska e Anesti_55
    Anëtarësuar
    22-10-2005
    Postime
    2,647
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Tërnava, kërkon ndërhyrjen e shtetit
    02/09/2009 21:38:00
    Madhesia e shkronjave:

http://lajmpress.com/intervista/1005.html

se që nga paslufta ka pasur përpjekje për ndërhyrje të elementeve të skajshëm fetar që nuk kanë të bëjnë fare me besimin islam.
    Ternava kujtojn se po flet me budallenj.Sikur ato elemente i ka pare tek tregu fshatare duke blere speca.Por ato ai aty i ka pese here ne dite, po si duket i pelqejne paret qe ato te fusin ne xhep.Nuk paskan asnje lidhje me besimin islam, por me cfar kurani mesojne ato?Po qe per islamizem ato jane me afer origjinalit se Kosovaret e Ternaves qe pine raki e shkojne ne disko.

Dihet mirëfilli se bashkësitë fetare në Kosovë, në vazhdimësi kanë pasur një harmoni ndërfetare mes vete dhe për këtë me të vërtetë mund të jemi edhe shembull jo vetëm këtu në rajon por edhe më gjerë.
    Po ato presione dhe akte dhune si per familjen Mehja kush po i ben?Keto grupe njerzish me tipare terroriste nuk mund te zhvillohen jashte sferes se parise se komunitetit e ne vecanti te Myftiut.Por ternava luan rrolin e qorrit apo te budallit.

Ekstremizëm nuk ka vetëm në islam, radikalizmi dhe fundamentalizëm nuk ka vetëm në islam, por ka edhe tek të krishterët dhe të tjerët, gjë që ajo në një masë jo të madhe, mirëpo është reflektuar në Kosovë edhe në indoktrinimin e një pjesë të vogël të atyre të cilët nuk i kanë njohur fondamentet e fesë islame sa duhet dhe se për një moment e kanë parë veten aty ku duhet me e pa, sepse islami asgjë nuk ka të përbashkët me ekstremizmin, me terrorizimin, me vrasje, me dhunë, me jo tolerancë, por islami është fe e paqes.

Kjo qe thote ketu eshte paralelizem , pra pedreisa ka dhe ne fetete tjera ekstremizem le te kete dhe ne islam.E nese thote se islami nuk ka lidhje me terrorizmin atehere me duket se atij i duken filma ato kulla qe hidhen perpjete me kamikaze islamike.Bota eshte e tronditur e ky me thote se nuk kane lidhje me islamin.

nuk janë njerëz që i kemi ftuar ne si Bashkësi Islame, por janë ata që vijën nga vetë iniciativa e tyre që të shohin Kosovën dhe me vete sjellin edhe elemente destruktive, apo janë mysafir të ndonjë shoqate që numëron dy-tre vet dhe nuk i përgjigjet askujt dhe për një interes, shumë të vogël, parcial, individual, ai mund të shesë edhe interesat e këtij vendi, gjë që është në kundërshtim me vet natyrshmërinë tonë, me fenë tonë, në kundërshtim me vetë kombin tonë, me këtë liri për të cilën kemi flijuar dekada me radhë.
    Natyrisht qe vetem dekada (ng serbet),se para dekadave eshte ndjere mire nen pushtuesin Turk.Ne fakt shqipetaret nuk tradhetojne kurre,kete e ka treguar dhe historia, jane nje popull shume cilesore,besnik , po i dhane fjalen armikut nuk e kthejne me.

Andaj, unë i ftoj të gjitha institucionet e Kosovës, por edhe faktorin ndërkombëtarë që të shohin gjendjen në Kosovë. Nuk është gjendja alarmante absolutisht. Edhe këta që janë kapur në Prizren, janë të dyshuar ende.
    Po ku ndodhen keto institucionet e kosoves qe do me ftuar ky?Ne fakt ky pret ti kapin ne flagrance duke hedhur ndonje tren apo gradaciele.Po ky ka harrue dhe fjalet e urta popullore se "ku ka ze seshte pa gje"

Naim Tërnava: Bashkësia Islame e Kosovës i ka dhënë vetes detyre që të kontribuojë edhe në këtë fushë. Dhe deri tash vërtetë jemi të kënaqur me atë që kemi bërë deri sot, por sigurisht do të bëjmë edhe në të ardhmen. Besoj se njohjet për Kosovën do të vijnë, por qeveria, ministria e punëve të jashtme duhet më tepër të jetë prezentë në atë rajon. Nëse nuk shkohet, nuk vizitohen ato vende, nëse nuk ju shpjegohet atyre se kush është Kosova,
    Ka te drejte per njohjen e kosoves e ka fajin ministri i jashtem dhe dipllomatet.Pasi ato nuk kane shkuar atje e ti tregojne se cjane kosovaret.Me fal mor zoti ternava , po cfare kane te vecante kosovaret qe do ti beke me qare ti qeverite e tyre?Ska tjeter , vec te thuash se ne jemi islamike si ju se ne kemi luftuar per perandorine osmane dhe kemi treguar akte te trimerise duke dhunuar lirite e popujve te tjere,ja ne emer tuaj ne emer te islamit.Biles kemi dhe nje kenge qe thote"Ne emere te Allaut kemi dale me leuftue" dhe ne vitin 2000, jo ne emer te popullit, per liri e demokraci se bie ne kundershtim me parimet e tyre.

Kosova nuk është shtet laik, sepse ky popull beson në Zot.
    Me kete e ka qa fare.Pranon pluralizmin, pranon institucionet demokratike , pranon pra barazine dhe ne fund i detyron te gjithe te jene fetare e natyrisht muslimane.Pra sipas tij femija te duroje nje ore mesim me dogmat e tij se ja ka qefi Ternaves.Ndonje nxenes qe eshte i nje feje tjeter, o te dale perjashte o te nderroje fene ne islam.A ka shume rrota palle si ky ne kosove?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Anesti_55 : 21-09-2009 më 18:50

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    Citim Postuar më parë nga Anesti_55 Lexo Postimin
    Naim Tërnava: Kosova nuk është shtet laik, sepse ky popull beson në Zot.
    Huh!
    ........
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-09-2009
    Postime
    324
    Qfare lidhje ka mesimi fetare me Turqin ??? Apo me Greqin ???
    Ka lidhje shumë.

Sepse ky mësim fetar është vetë asimilimi. Turqia muslimanisht e greqia ortodoksisht, na kanë mësu për 5 shekuj rresht, pa na lanë kurrë me qelë shkollat tona.

Sot ka nevojë më tepër se kurrë me msue shqip, jo vetëm gjuha shqip, por çdo gja me kanë shqip. Me msu histori shqiptare, kulturë shqiptare, mendim shqiptar.

Oj shqipe e malit ka te beje me gjendjen shpirterore te popullates , kap shiko shifrat sa njerz vetvriten , sa tentojn te vetvriten ? Sa mirren me droge , me alkool, me prostututcion ???
    Unë nuk i bëj asnjërën nga këto: Sepse jam Ateist

Kurse këtyre dorgirashava u nevojitka i drogë ma e fortë (islami) për me lanë atë ma të lehtën. Çfarë poshtërsie !!!

i/e regjistruar Maska e belive-god
    Anëtarësuar
    21-09-2009
    Vendndodhja
    All Over the World
    Postime
    79
    Citim Postuar më parë nga pejani34 Lexo Postimin
    do te vije edhe ajo dit , pse jo, kerkush zdo ti pyt minoritetet

ketu asht qellimi per qka nuk i dua fet minoritare, per shkak se jan ne shkatrim te shqiptarizmit, dhe tolerances fetare.
    Minoritet!!!
    Po me sa po e shoh ne Kosovë, ne ditët e sotme fjala e minoritetit po ka drejt ma shumë se fjala e maksimitetit. Po të mos ishte ky minoritet i Kosovës t`i do të ishe ende ndër okupatorin Turk dhe Serb.

Shume personalitete të zgjuar u vrane nga Turqit ne Shqiperi një qytetet që ësht sulmuar më se shumti është Shkodra kurse, në Kosovë gjithashtu Serbët bënë shumë vrasje dhe qyteti me i sulmuari ka qenë Gjakova, sepse e kan pas dëshiren me i zhduk përsonalitetet e zgjuar dhe të veprojnë pastaj si të dojne, por Turqit edhe Serbet gjithmone i kanë përndjekur "MINORITETET" dmth *Personalitetet e shquara*.

Kshtu që nëse e fusim nëper shkolla lënden e edukumit Islam atehere friksohem se kush do te jene profesoret (??mos jane wahabit ekstremist??), por me mir e kena Edukimin Qytetar ne te cilen ceket kjo "Çdo indivit ka lirinë dhe të drejten e zgjedhjes së religjionit."

Më mirë është keshtu se sa ta imponojme religjionin ne kokat e fëmijeve të pafajshem te cilet ne te ardhmen mund te jene viktima tonat ☺☻‼

Zoti ju Bekofte
    ◄Belive God►

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •