Ademgashi flm per pergjigjen
Emri Edlira? Pervec "e delire" ka ndo nje domethenje tjeter? Si eshte krijuar si emer?
Ademgashi flm per pergjigjen
Emri Edlira? Pervec "e delire" ka ndo nje domethenje tjeter? Si eshte krijuar si emer?
Edlira eshte emer rrenjesisht shqiptar...nje nga emrat me te bukur qe egzistojne ne bote per nga muzikaliteti dhe per nga ngarkesa ndjenjesore(emotive) qe mbart....nuk ka dhe nuk mund te kete kuptime te tjera perveē atij qe i ke dhene vete...eshte kaq i qarte kuptimi ne shqip.....![]()
Jarigas
Edlira ėshtė njė emėr i bukur shqiptar. Mbaj mend kohėt e kaluara kur vajzave u vinin emra tė bukur shqiptarė si: Edlira, Ermira, Vjollca, Mimoza, etj., qė kanė domethėnie nė shqip.
Ndėrsa sot vajzave u vėnė emra si: Xhoi, Roi, Kiki, Soni, Sindi, etj. Kėta emra pėrveēse nuk janė shqiptarė, nuk arrin t'i kuptosh nėse janė emra djemsh apo vajzash. Edhe nė emra njerėzit kanė filluar tė bėhen uniseks.
Agim ėshtė emėr i bukur, mirėpo tė huajt ngaqė nuk e dinė kuptimin e tyre dhe duke ditur qė ka shqiptarė myslimanė, ndonjėherė i keqkuptojnė kėta emra.Postuar mė parė nga Kinney
Kisha njė shok qė e quanin Lulėzim. Njėherė po flisja me ca rusė dhe kur doli fjala tek ky shoku, mė thanė qė ishte mysliman.
- Ai nuk ėshtė mysliman - u thashė unė.
- Po atė e quajnė Lulėzim?
- E po pastaj? Lulėzim nuk ėshtė emėr mysliman.
- Ne menduam se ėshtė emėr mysliman, se mbaron me -im, si Qazim, Qerim, etj.
- Nuk ėshtė emėr mysliman - u thashė - ėshtė shqiptar. Jo ēdo emėr qė mbaron me -im ėshtė ashtu. Pse, emri Vadim qė ėshtė rus dhe mbaron me -im, ėshtė mysliman?
Nuk dinin ē'tė thoshin dhe mė dhanė tė drejtė.
.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 25-05-2010 mė 08:51
Cila eshte domethenia e emrit "Shaqe" se e kam nje kusherire me kete emer
.................................................. ........................................
Krijoni Kontakt