Kjo nuk eshte edhe aq e vertet ca thua ti, ka edhe profet qe shpallja eshte ardhur direkt nga Zoti. E nese ke qen dikur "musliman" i devotshem, duhesh ta kishe ditur kete.
Sepse ferri dhe xhehnemi egzistojn. Sikurse qe egziston e mira dhe e keqja. Edhe sot, kur i keqi then ligjin ai dėnohet me burg per x vite, po beri krime teper te renda e han burgimin e perjetshem. Njerzit se kan pranuar fejen nga friga, por nga zemra ! E ne zemer gjindet besimi. Nuk mund te thuash qe fetaret jan njerez frikacak, si musliman nuk kam te drejt tia kem frigen askujt perpos Zotit ! Dhe vertet qe sia kam frigen askujt pos Zotit 1 ! I cili s'ka as te dytin e as te tretin !2. Perse te gjithe profetet i kane frikesuar njerezit me denimin me zjarr kur i kane ftuar te besojne? Pra nga kjo del se njerezit e kane pranuar fene nga frika e ndeshkimit!
Keto jan edhe taksa qe dikur jan ndertuar shkolla, spitale, universitete dhe mbi te gjitha askush s'ka vdekur nga uria ! I varfėri eshte ndihmuar, eshte respektuar e mbi te gjitha me parat qe ka grumbulluar, ka siguruar ardhmerin e tij. Ky eshte qellimi i bamirėsis.3. Perse secila fe kerkon nga besimtaret te jepet nje shume e caktuar parash nga pasuria e tyre dhe kush mund te garantoje qe keto mjetet e grumbuluara do te perdoren per ēeshtje bamiresie?
Sepse Zoti e beri te shenjt ate vend, e beri qender globale dhe referenc per njerzimin ! Ai vend eshte i bekuar sepse lindi profetėt me te mdhenj qe ndryshuan kahjen e historis se njerzimit dhe shpalli LIGJIN - UNIVERSAL ! Paramendo vetem pakes ēfar kaosi do kishte me qen mbi tok po mos te kishin egzistuar ligjet hyjnore ?! Mendon ti qe do kishte pasur sot civilizim ??? Kurrsesi jo, mjafton ti shiqosh edhe disa vende pagane ne azi-afrik e amerik latine per tu bindur per budalleqet e tyre.4. Perse secila fe kerkon qe te vizitohen vendet e shenjta dhe te nderohen ato?
Je i mirseardhur, me kusht qe ta flasėsh te verteten.Kam edhe shume pyetje te tjera por keto mu duken disa nga me te rendesishmet!
Ti qenke xheloz, si mund te thuash qe "Besoj", kurse ne veper s'je askend ? Kjo ne fakt eshte hipokrizi ndaj Zotit !Tani, po i shpreh disa mendime te mija ne lidhje me te gjitha fete:
Shume besimtare te feve te ndryshme behen arrogante dhe mendjemedhenje kur fillojne te praktikojne ritualet e feve dhe i kritikojne te tjeret pse nuk e bejne te njejten gje.
Krijoni Kontakt