Close
Faqja 48 prej 1135 FillimFillim ... 38464748495058981485481048 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 471 deri 480 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e XX22
    Anėtarėsuar
    22-10-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    388
    E rendesishme per njeriun eshte te besoje ne nje ZOT dhe te mos e vere ne dyshim qe ka nje te tille , kjo jete eshte sprove dhe mos ti duket ekzagjerim ndokujt qe ende ka vrasje dhe ērregullime ne kete toke,do te kete dhe me shume.Nuk dua te ndalem ne asnje fe,sepse qe te dyja fete kane probleme te tilla mes tyre,nuk po kaloj fare ne analize iluminati etj;sepse edhe ne kristianizem edhe ne islamizem gjejme pakenaqesi te mases qe eshte bere per efekt dalje nje here e pergjithmone nga besimi ne ZOT dhe kjo eshte nje fatkeqesi e vertete .Dime qe edhe ne fene muslimane ka shume sekte,eshe kristianet jane ndare ne shume te tilla duke u nisur qe nga ritualet dhe emrat e kishave etj.Dime qe ka edhe muslimane qe adhurojne Muhamedin a.s me shume se ZOTI,dime qe edhe kristianet e bejne diēka te tille..,pra kjo ve ne medyshje njerezit te cilet perballen si te panjohur me te dyja fete dhe nga keto probleme lindin edhe mosbesimi ne nje ZOT dhe marrja e rruges qe nuk te kthen me mbrapsht asnjehere....rrugen e mosbesimit.Iluminati eshte nje term i gjere qe permbledh shume histori brenda qe po te rrija dhe ti tregoja do te perballesh ne mosbesimin tuaj,ndaj do te isha shume e lumtur qe ti shikoni ne realitet gjerat ne momentin qe do te vijne,dhe do t'ju duken te frikshem postime te tilla.
    Dijeni diēka,kudo fe qofshi mos u largoni nga adhurimi i ZOTIT,sprova me e madhe nuk ka ardhur,njeriu sprovohet me shume kur nuk ka nje rruge te sigurte dhe te detajuar per zgjedhje,por kur i ka ato te ngatarruara sa me shume dhe kjo ngaterrese po mundohet te realizohet nga tipa me fjalet''rendi i ri boteror'',qe ne veshet e mi tingellon rendomti pasi jam e vendosur dhe e sigurte ne dashurine e ZOTIT dhe do te jete vetem per te edhe jeta ime kuzhdo qofshin pasojat apo sprovat.
    satana,apo dexhalli,apo djalli apo qysh te doni ju quajeni jeton ne kete toke si ne te gjithe,tok e rrethuar me uje ku nuk mund te shkojme ne dot,mes oqeanesh qe edhe nese na bie rruga andej me ndonje anije dallget na largojne per dikutjeter larg,dhe eshte premtuar tek ne muslimanet,por edhe tek ju kristianet kur Jezusi ka thene ''kujdes se do t'ju vijne e do t'ju thojne une jam mesiah,mos i besoni''diēka e tille me duket le ta sjelle ndonjeri qe e ka me te sakte)sepse dexhalli apo djalli do te vij ne toke me emrin mesiah dhe kerkon te kete te gjithe njerezit qe ta ndjekin,sepse ai do te vije nga ZOTI vetem si sprove per ne,per te nalarguar nga adhurimi per ZOT dhe duke e hequr veten si ZOT vete.Kush eshte ne te vertete ai nuk do te lekundet,kush eshte ne dyshim ai do ta ndjeke pas.

PS:ky titull nuk me pelqen aspak sepse ngjall pakenaqesi tek anetaret e forumit dhe mos e permendni iluminatin se i rrisni vlerat eshte nje 0 me xhufke nga i cili nuk duhet te trembemi fare,nuk po them mos te dijme rreth tij,por jo ti japim ndonje ēudi te madhe.Mendimi im eshte per adhurim ZOTI e jo feje,feja eshte mbushur me rregulla dhe skica si ta ndertojme jeten tone,pra duke na ardhur ne ndihme ne dhe jo te dalim ne adhurim te saj dhe ne kundershtim.Primare eshte adhurimi i NJE ZOTI TE VETEM.
    Kaq per tashti,po pati ndokush ndonje paqartesi ketu jemi i sqarojme.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XX22 : 07-12-2006 mė 01:58

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    E paske rrase barkun pasul zemer edhe hiq s'po ta ndien.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga XX22
    E rendesishme per njeriun eshte te besoje ne nje ZOT dhe te mos e vere ne dyshim qe ka nje te tille ....
    e thua ti kshu apo thote zoti, dhe nese e thote zoti si e more vesh qe qenka e rendesishme te besosh ne zot.
    rendesia e besimint dhe besimi eshte 100% subjektive. Prandaj me duket pa vend kur thua qe "e rendesishme per njeriun ..." sepse do ishte me sakte "e rendesishme per mua ..."
    PS:ky titull nuk me pelqen aspak sepse ngjall pakenaqesi tek anetaret e forumit dhe mos e permendni iluminatin se i rrisni vlerat eshte nje 0 me xhufke nga i cili nuk duhet te trembemi fare,nuk po them mos te dijme rreth tij,por jo ti japim ndonje ēudi te madhe.Mendimi im eshte per adhurim ZOTI e jo feje,feja eshte mbushur me rregulla dhe skica si ta ndertojme jeten tone,pra duke na ardhur ne ndihme ne dhe jo te dalim ne adhurim te saj dhe ne kundershtim.Primare eshte adhurimi i NJE ZOTI TE VETEM.
    Kaq per tashti,po pati ndokush ndonje paqartesi ketu jemi i sqarojme.
    pikerisht pra, feja eshte e mbushur me rregulla qe kerkojne te bejne nje kukull ne duart e klerit te asaj feje(cilado fe qofte), tema nuk ofendon njeri, eshte nje pyetje qe shtrohet per te gjithe, dhe kush ka deshire te pergjigjet le te pergjigjet. Sa per illuminatin, sado inat ti kesh apo ti urresh, ata nje 0 me bisht nuk jane, te pakten nuk jane as injorant e as budallenj.
    Me mire nje armik te zgjuar se nje mik budalla.

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga DeuS
    Lioness, nuk eshte detyra ime te te tregoj sesi mund te manaxhon temat e forumit dhe sesi te ushtrosh detyren tende ketu, ama, ne temen time, per aq kohe sa une nuk ankohem, nuk eshte e nevojshme te fshish postimet e besimtareve! Te falenderoj per mirekuptimin...

Ne temat e mia, te lutem te lejosh cdo anetar dhe nese une nuk jam i zoti t'ja dal mbane vete me te, te jesh e sigurte qe nuk do nguroj asnjehere te kerkoj ndihmen e nje mikeshe si ty!
    Deus, rregullat e forumit jane te tilla:

Ne kete forum marrin pjese te gjithe ata shqiptare qe ose nuk besojne ne Zot, jane ateiste, ose besojne ne Zot ne menyren e tyre.

Sa per perkufizimin e ateizmit, e ke gabim. Perkufizimi eshte shume i thjeshte dhe i qarte. Ateist eshte nje individ qe nuk beson ne Zot, (nga gr. a = pa, dhe theos = Zot.)
    Agnosticizem nga ana tjeter, eshte te mos besosh pa njohuri. Ne pergjithesi, agnostiket nuk mohojne ekzistencen e Zotit, por ne krahasim me besimtaret, ata mendojne se feja nuk eshte trashegimni, por duhet mohuar apo pohuar ne baze te njohurise. Per ta, dogmat apo shkrimet theologjike nuk kane vlere.

Deus, nqs kerkon pjesemarrjen e te gjithe anetareve atehere temen ta leviz nje kat me lart, te Toleranca. Do thuash ti c'ndryshim ka? Keshtu jane rregullat dhe s'i kam shkruajtur une.

Shpresoj per mirekuptimin tend

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Deus, rregullat e forumit jane te tilla:

Ne kete forum marrin pjese te gjithe ata shqiptare qe ose nuk besojne ne Zot, jane ateiste, ose besojne ne Zot ne menyren e tyre.

E dashur gruaja e Luanit! Ky besimi ne Zot ne menyren e tyre, ta marresh thelle e thelle ose thjeshte shabllon sic perceptohet ne gjykim te pare, eshte pa pike kuptimi, dmth per mendimin tim doesnt make sense, pikerisht kur perdor fjalen Zot dhe Menyre! Te pakten keshtu e gjykoj une. Po te marresh ta shqyrtosh togfjaleshin e pare 'besojne ne Zot' automatikisht do hedhesh poshte teorite e evolucioneve, Darwinat me shoke, dmth nuk jemi aksidentalisht ose si rrjedhoje e nje evolucioni i nisur ne nje Univers bosh, por dicka, dikush, nje force me inteligjente, superiore etj, ndikoi ne egzistencen ose thjeshte ndikon, pershpejton, ndalon, influencon, kontrrollon egzistencen tone ...dhe per mendimin tim nje qenie me superiore se une eshte Zot, sepse ose jam Zot i vetes, ose skllav i Zotit, rruge tjeter s'ka (te pakten nuk eshte provuar deri me sot) ...

Nga ana tjeter, ajo 'menyra e tyre' eshte komplet absurde. Menyra, rrjedhimisht nenkupton nje Fe dhe te them te drejten nuk kam degjuar ndonje Fe moderne e cila te predikoje dhe te ndricoje rrugen e nje te vertete tjeter, rreth egzistencen tone, zanafilles se kesaj egzistence dhe mbi te gjitha qellimin (kjo me intereson mua ne rradhe te pare, sepse gjerat duhen kerkuar me rradhe, shkalle me shkalle, njehere zbulon njeren, pastaj tjetren) e kesaj jete! Pra kjo menyra, nuk interpretohet ndryshe, pervecse nje humbje ne iluzione, mospajtim me te verteten e ofruar deri me sot (qofte nga secila prej 5000 feve, qofte nga nje shkrirje e te terave ne nje, per te nxjerre esencen makes pak me sens), nje skepticizem rreth mjegulles, nje kerkim drejte se vertetes, e cila nuk eshte larg dhe per kete kam nje bindje budallai! Pra nuk kemi nje 'Besim ne Zot sipas Menyres se tyre' ...por thjeshte nje pishtar ne dore dhe nje rruge te paditur brenda labirinthit.

Rreth ateisteve, e pranoj qe ndoshta jam shprehur gabim (me modestine me te madhe) thjeshte sepse nuk mendoj se nje ateist 'deep inside him' egzistencen e tij e etiketon thjeshte si nje proces evolucioni dhe nje fund egzistence ne momentin kur prehet dy metra nen dhe. Ateizmi eshte nje rryme qe bazat dhe zgjerimet i ka te vona dhe mbi te gjitha jo te faktizuara prandaj disi i grupoj ne ate globin tim te perafert me ato te ashtuquajturit sipas jush agnostike, por prape mund te jem i gabuar. Nese nje ateist nuk mohon propabilitetin (normalisht qe jo, mendoj) se nuk jemi te vetem ne kete Univers, shume shpejt do futet edhe ai ne pranimin e nje Zoti, sepse sic e thashe me lart, nje qenie me superiore se ty (nese egziston ne kete Univers) neser do ta kesh ose Zotin tend (skllav i tij do jesh)... Prandaj edhe ne menyre abstrake e formulova te tille me poshte, mgjt e pranoj kritiken e Darwin...

...E pra te them une ty qe nje atesit, nuk eshte gje tjeter vec nje besimtar pa Zot! E quaj keshtu vetem per faktin se ateisti mohon egzistencen e Zotit, por jo se nuk beson diku.

Shpresoj per mirekuptimin tend

Anytime, me kenaqesi! Nuk ma ben zemra te te kundershtoj ... Bej c'te duash me temen, pak rendesi ka per mua!

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Deus, perkufizimi qe solla per ateizmin dhe agnosticizmin jane perkufizime te pergjithshme te pranuar nga shume. (Se si perkufizojne veten individe te tille, apo se si karakterizohen ndermjet tyre, tjeter gje.) Nuk e solla perkufizimin per te bere debat mbi te (me duket ka tema ne kete nen-forum per kete pune) thjesht per te dhene nje ilustrim se kush duhet te shkruaj ketu sipas rregullave.

Nejse, temen e leviza nje shkalle me lart, ne menyre qe te kene mundesine te shkruajne te gjithe besimtaret, jo besimtaret (per pro-kunder idese se debatit.) Faktikisht, duhet te kisha bere kete gje, me pare, pa fshire postimet (pranoj gabimet e mia me modestine me te madhe, lol.)
    Gjithesesi do t'u lutesha bashke-biseduesve, te kene parasysh vete titullin e ketij nen-forumi: "Toleranca fetare" (edhe pse shume here sic e dime, kjo fjale s'ka asnje vlere ketu.)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 07-12-2006 mė 19:47

...
    Anėtarėsuar
    26-11-2003
    Vendndodhja
    PARIS me Xhej-n jo Lopezin jo :P o mo e mir se Lopezi
    Postime
    1,428
    Lioness nga e di ti qe njerzit s'kane ndryshuar mendim qe ti perkufizosh si besimtar apo ateist? Plus qe se besoj se mban ndonje liste me emra. lol

Kshu qe mos i fshi postimet se u never know.

Qe te besosh ne nje fe te caktuar duhet ne rradhe te pare te besosh qe ka nje Zot.

Si mund ta kuptosh ka Zot apo jo?!

Hapi i pare ne teorine time ne ekzistencen e Zotit eshte qe cdo keshtjell ka nevoje per nje lider apo princ. Duke e konsideruar universin nje keshtjell te stermadhe, patjeter qe i duhet nje "Princ" ta drejoje. Gjithashtu ne bote asgje nuk krijohet vetvetiu, cdo gje kerkon nje usta, nje krijues. Mendoj se edhe botes vete i duhejnje krijues qe te ndertohej.
    Ky eshte vetem koncepti fillestar, me tej ka shume e shume arsyetime e fakte te tjera.

Me pas, pasi bindesh qe ka nje Zot perdor llogjiken edhe gjithmon llogjiken per te kuptuar se cila eshte rruga qe ky Zot te kerkon ty te ndjekesh.

Jam gjithmon kunder ekstremistve dhe intolerances. Sejcili ka te drejt te bej zgjedhjen e tij/saj.

Per Biblen mendoj se ka qene fillimisht fjala e Zotit. Per shkak te devijimeve dhe interesave te njerzve te ndryshem eshte modifikuar shume here. Ndaj lindi nevoja e dergimit te profetit te fundit, profetit Mohamed a.s.

Gjithashtu mendoj se vendet myslymane jane ne krize pasi vete myslymanet ne rradhe te pare nuk po e jetojn ashtu sic duhet fene e tyre dhe gjithashtu ndikimi negativ i forcave te jashtme me qellime politike edhe fetare kunder Islamit.

Megjithate vete jeta eshte lufte, ne fund patjeter do fitojn mbi te gjitha ata qe e kishin zemren e bardh.
    HOLLAND...

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Qe te besosh ne nje fe te caktuar duhet ne rradhe te pare te besosh qe ka nje Zot.
    Mos hi laknave
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Sqarim per ata qe duan ta lidhin Krishterimin me mitet pagane.

Disa veb-faqe interesante.

http://www.answering-islam.org/Pagan/dhia.html

http://www.answering-islam.org/Pagan/index.html

1. none of the other many pagan gods died for someone else
    2. none ever died for sin
    3. Jesus death was an actual event in history, the other deaths were mythical
    4. Jesus died voluntarily, the other gods died against their will (Osiris was 5. murdered by his brother, and later dismembered, then reconsituted by Isis). The Mithraic bull was killed against his will; Mithra and the sun worked together to kill him.
    5. Jesus' death was not a defeat, but a triumph.

Vdekja (Kryqzimi) e (i) Jezusit nuk ishte mundje, por nje triumf.
    Kryqzimi i Jezusit ishte ngjarje e vertete historike, vdekjet e tjera ishin mitike

Pershendetje, ata qe ende dyshojne mund t'i lexojne ato veb faqe ne anglisht. Megjithate disa gjera me kryesore do t'i perkthej, por ndonje dite tjeter.

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Cfare argumenti ke ti qe Jezusi u kryqezua?
    Nuk ishin te sigurte as ata qe e kryqezuan a e kane kryqezuar personin e duhur apo jo ndersa ju sot pas gati 2000 viteve flisni me nje siguri aq te madhe.

Sa Bibla i mban Vatikani neper arkivat e tij dhe pse i mban te fshehura?

Nje prej tyre ishte edhe ajo e Barnabas!Kush ishte Barnaba?

Lexoje edhe Biblen e Barnabas po deshe ta dish te verteten se cka ndodhi gjate asaj kohe.Ai flet si i deshmitar i ngjarjes e jo si Lluka ,Marku, Gjoni e Mateu qe kane shkruar me te degjuar nga te tjeret.
    Cfare logjike keni ju une nuk mund te kuptoj!!!.E hedhni poshte nje nxenes te Jezusit deshmitare direkt te jetes se tij dhe i merrni per te verteta shkrimet e te tjereve qe nuk ishin fare prezent me Jezusin gjate jetes se tij si dhe shkrimet e Palit i cili e persekutoi me se shumti Jezusin dhe nxenesit e tij.Ai bile edhe genjen duke thene se e kam pare Jezusin dhe kinese i ka thene se ai ka vdekur per ti lare mekatet e njerezve.Me vite te tera rryma e tij luftoi per t'i mposhtur besimtaret e vertete qe nuk pajtoheshin kurrsesi me thenjet dhe mesimet e tij te devijuara,derisa me ne fund i mposhten dhe e futen sistemin cifut Palijan te coroditur.Pastaj Konstantini futi sistemin pagan si 25 dhjetorin, trinitetin e te tjera pa kurfare baze dhe per t'iu pershtatur ketij vendimi ndryshuan shume gjera ne bibel si dhe persekutoi besimtaret qe e refuzonin me te drejte keto vendime te tij.

Kush dhe sa njerez e pane ate qe u ringjall sepse ka kontradikta ne librat e bibles?
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •