Close
Faqja 47 prej 1135 FillimFillim ... 37454647484957971475471047 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 461 deri 470 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga alko71
    E pashe videon e pare dhe nuk me habit aspak.Ne e dijme qe ka plot simbole te paganizmit te futura me vone ne te.Po ashtu festa qe u adaptuan si, krishtelindjet rregullimi i pishes apo pemes me dekorime te ndryshme pa e pasur asnje urdher per keto nga Zoti.Ne Dhijaten e vjeter mund te gjejme edhe poezi te njerezve si Kuantiku psh. qe nuk kane te bejne aspak me shpalljen. poashtu verehet shumesija e autoreve qe e shkruan dhe kete mund ta dalloni qarte nese e krahasoni Ligjin e perterire me Kuantikun.
    Po ashtu verehet se Dh .V .eshte shkruar me vone nga dikush tjeter sepse kemi plot raste kur thot:

31Ligji i perterire.
    1 Moisiu erdhi e i drejtoi mbarė Izraelit kėto fjalė.

2 Ai u tha:....

Ose

Ligji i Pėrtėrirė: 33. Bekimet e Moisiut
    33
    1 Dhe ja bekimi, me tė cilin Moisiu, njeriu i Hyjit, i bekoi bijtė e Izraelit para se vdiq.

2 Ai tha:.....

Do te thot ,po qe se eshte ruajtur shkrimi i pare origjinal, nuk do te ishte kjo menyre e te treguarit.Pra keto jane shkruajtur me vone pas vdekjes se Moisiut si tregime cka kane mbajtur mend nga te paret e tyre.
    Haptas shihet se eshte rrefyer nga dikush tjeter sikurse Dhijata e re, e jo nga vete Moisiu.
    pa ofendim, por ne video thuhet edhe se te gjitha fete kane prejardhje pagane,
    thuhet se vete judaizmi eshte nje ritregim i paganizmit, dhe duke patur parasysh qe dy fete monoteiste jane te lidhura ngushte me judaizmin , rrjedhimisht keto fe rrjedhin nga paganizmi.

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Pse mos te themi qe paganizmi lindi si pasoje e deformimeve qe jan bere ne fete monoteiste mijra vjet me pare?(nuk e kam fjalen per tri fete qe njihen sot si monoteiste)
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga FLORIRI
    Pse mos te themi qe paganizmi lindi si pasoje e deformimeve qe jan bere ne fete monoteiste mijra vjet me pare?(nuk e kam fjalen per tri fete qe njihen sot si monoteiste)
    mund te themi,
    vetem se nuk dihet natyra e kesaj feje monoteiste.
    Si e shihte kjo fe "Zotin" si e pershkruante, ēfare cilesish i jepte, etj etj.

Ne fakt paganizmi ka besim ne nje force te vetme "Zoti" dhe shume ndihmes te zotit, ose zota me te vegjel. Koncepti i Enjejve (Melekeve) ka dale nga egjipti i lashte, nuk eshte se erdhi me moisiun thote nje studiues Jordan Maxwell.
    Edhe ne shkrimet e okultit esenca eshte nje zot, ose bashkimi me zotin, Unity With God, ne fund del vetem nje zot.

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    mund te themi,
    vetem se nuk dihet natyra e kesaj feje monoteiste.
    Si e shihte kjo fe "Zotin" si e pershkruante, ēfare cilesish i jepte, etj etj.
    po sikur bibla dhe Kur'ani te jene te sakte ne deshmine e tyre qe ne c'do popull jane derguar profete te cilet kane urdheruar besimin ne nje Zot,si fete monoteiste sot,por me pas keta fe jane deformuar dhe si pasoje lind paganizmi?
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga FLORIRI
    po sikur bibla dhe Kur'ani te jene te sakte ne deshmine e tyre qe ne c'do popull jane derguar profete te cilet kane urdheruar besimin ne nje Zot,si fete monoteiste sot,por me pas keta fe jane deformuar dhe si pasoje lind paganizmi?
    Fale bibles dhe kuranit njerezit po i hane gurrmazin njeri tjetrit ne emer te besimit ne nje zot. dyshoj shume ne saktesine e ketyre librave qe i kane hapur rrugen vatikanit dhe halifatit arab ne kontrollin ne mase te popullsise.
    Armiku i vertete i njerezimit eshte vatikani ne nje ane dhe arabia ne anen tjeter,
    ndersa vatikani kontrollon politiken dhe financat dhe mban ne injorance boten perendimore duke perdorur krishterimin si nje mjet te fuqishem ne kete drejtim,
    arabia mban me ane te islamit nen kontroll popullsine myslimane te lindjes se mese dhe rrethinave ka fuqine politike e financiare ne ate pjese se botes,
    edhe pse keto dy pale jane ortake te mire biznesi, fatkeqesisht popujt qe jane nen ndikimin e tyre luftohen , urrehen, jane gati te vdesin per nje besim falls qe eshte krijuar jo per te miren e njerezimit por per te miren e atyre pak personave qe kontrollojne keto besime.

Nothing personal, it's just business.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-09-2006
    Postime
    18

Pagan Eshte Kushdo Qe..

Citim Postuar mė parė nga xfiles
    pa ofendim, por ne video thuhet edhe se te gjitha fete kane prejardhje pagane,
    thuhet se vete judaizmi eshte nje ritregim i paganizmit, dhe duke patur parasysh qe dy fete monoteiste jane te lidhura ngushte me judaizmin , rrjedhimisht keto fe rrjedhin nga paganizmi.
    PAGAN ESHTE KUSHDO QE NUK VENDOS NE VEND TE PARE ZOTIN POR VENDOS GJERAT E TJERA SI PUSHTETIN PASURIN EPSHIN ETJ SA PER VIDJO LLAFE ME MIRE NJERIU E KUPTON ZERIN E ZOTIT KUR I FLET NE ZEMER

Vlonjat sa te jete jeta Maska e Igli_Vlonjati
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Vlore/Tirane
    Postime
    439
    E para dhe pa dyshim madje
    Ne Jete Duhet Te Udhehiqemi Nga Arsyeja Dhe Jo Nga Pasioni

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Postimet e anetareve qe nuk jane ateiste apo agnostike u fshine. Ne kete nen-forum marrin pjese vetem anetaret e permendur me siper. Nqs s'jeni ne dijeni, lexoni rregullat e ketij nen-forumi.

PS per anetaret myslymane: Kur Cappucino/ Kilimanxharo hapte tema indinjuese per fene islame, plaste sherri (me te drejte, dhe per kete Cappua u perjashtua.) Por nga ana tjeter, nuk pertoni te ofendoni besimin e bashke-atdhetareve tuaj. Po e le me kaq.

Authentic Maska e DeuS
    Anėtarėsuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Lioness, nuk eshte detyra ime te te tregoj sesi mund te manaxhon temat e forumit dhe sesi te ushtrosh detyren tende ketu, ama, ne temen time, per aq kohe sa une nuk ankohem, nuk eshte e nevojshme te fshish postimet e besimtareve! Te falenderoj per mirekuptimin...

Si mund te krijohet nje debat konstruktiv ne nje teme te tille, ku nese do mungonin pergjigjet, replikat dhe mendimet e besimtareve, nuk do shihnim gje tjeter, pervec se nje monolog me veten?!

C'eshte nje ateist? Shume veta shoh qe e keqinterpretojne kete term, krijojne urrejtje ndaj mbartesve te ketij termi dhe gjilpera perfundon mes turres se kashtes si zakonisht. ...E pra te them une ty qe nje atesit, nuk eshte gje tjeter vec nje besimtar pa Zot! E quaj keshtu vetem per faktin se ateisti mohon egzistencen e Zotit, por jo se nuk beson ne nje Krijues, jo se nuk beson diku. Me fjalen Zot, i referohem Zotit qe prezantohen nga cdo besim fetar qe njohim, rruges qe na ofrojne drejte tij dhe predikimeve, fakteve dhe gjithckaje qe na prezantojne...Ateisti eshte dikush qe nuk bindet nga keto Zota (se fatkeqesish kemi nja 200 fe qe na servirin nja 500 Zota) dhe ne vend se te kenaqen me pranimin e nje Zoti thjeshte se aksidentalisht familja e tij, shoqeria e tij, bagetija qe i rreth beson te njejtin...kerkojne diku me thelle brenda labirinthit, gerrmojne drejte asaj arsyes qe i ngacmon dhe i dhuron dot gje tjeter, pervec panorames se turbullt qe dhuron cdo fe. Pra, ateistet me besimtaren nuk kane asnje ndryshim persa i perket Zotit, thjeshte qe njeri e ka gjetur, tjetri po e kerkon! Po ti kushtosh pak vemendje dhe te lexosh analogjite e dy paleve, do vesh re qe ateistet jane ato qe 'question' cdo gje, analizojne, lexojne dhe shfletosin drejte kesaj te vertete misterioze shume me teper se nje besimtar i nje feje perkatese...dhe kete ta thash ne menyre qe te mos e cosh ndermend faktin qe ateisti mohon faktin qe ka nje Krijues, sepse ky do ishte absurditet sapo te mendosh natyren e tij, thjeshte qe nuk e ka gjetur akoma (e kam thene edhe me pare, besimi eshte gjeja me e shtrenjte qe une do dhuroja)...dhe per kete, debatet me fetaret, besimtaret e ndryshem do ishin gjithmone mese te mirepritura per mua dhe keto tjeter (mgjs une do klasifikohesha me shume si agnostik, shame shit) ...

E keqja qendron ne menyren sesi e trajtojne diskutimin shumica e fetareve ne forum, te cilet ndryshe nga ateistet, te cilet gjithnje i lexon tolerante neper shkrime te apasionuar pak debatit kontruktiv, ato shpesh-here jane teper te gatshem te pushtohen nga extremizmi, dhuna, etj. Kjo nuk eshte gje tjeter vec se tipar i injorantit, i te verberit te pagdhe.

Ne temat e mia, te lutem te lejosh cdo anetar dhe nese une nuk jam i zoti t'ja dal mbane vete me te, te jesh e sigurte qe nuk do nguroj asnjehere te kerkoj ndihmen e nje mikeshe si ty!

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Postimet e anetareve qe nuk jane ateiste apo agnostike u fshine. Ne kete nen-forum marrin pjese vetem anetaret e permendur me siper. Nqs s'jeni ne dijeni, lexoni rregullat e ketij nen-forumi.

PS per anetaret myslymane: Kur Cappucino/ Kilimanxharo hapte tema indinjuese per fene islame, plaste sherri (me te drejte, dhe per kete Cappua u perjashtua.) Por nga ana tjeter, nuk pertoni te ofendoni besimin e bashke-atdhetareve tuaj. Po e le me kaq.

me leje?

Une kam nje pyetje enciklopedike, dhe e bej per hir te rregullave te perfolura me lart..

Cfare do te thote "komuniteti ateist" i forumit shqiptar? Pyes, sepse megjithese jam "kryetari" (flm gjithsesi.. per cmimin inkurajues) une jam i pari qe nuk kam me te voglen ide se si 'perkthehet' nje emertim i tille .. pervec ngazellimit idealist amerikan per te perfshire gjithcka ne tufe, une nuk di nese mund te gjendet ndonje arsye , sepse nuk ekzistojne klishe "Gezuar festen e ateisteve!", ose "Miting festiv me rastin e dites se ateizmit", ose ndonjefaresoj ceremonie te posacme kushtuar.. - > mungeses se zotit..

Kodi:
    njehere nje ish-anetar me pyeti :

"Plako, tani qe u bera anetar, cfare duhet te bej une?" .. dhe une i thashe (pasi qesha nja 3 minuta kur e lexova) - "bej c'te te pelqeje, por mos u grind me njeri se do lodhesh veten tende.. tjeter gje, me thene te drejten nuk di"..
    Cfare jane keto rregulla qe permenden? Nqs jane te tilla, atehere thjesht duhen ndryshuar pasi jane te papershtatshme, sepse kufizojne lirine e njerezve (sigurisht, nuk shkohet direkt ne sensi negativ - liria per tu grindur) dhe nje gje e tille kuptohet qe nuk eshte dicka e mire per identitetet virtuale qe kalojne apo rrotullohen ne fsh..

Une nuk shkruaj te komunitetet fetare jo sepse "jane rregullat" por sepse nuk kam t'u them ndonje gje pjesemarresve aty.. nja dy here qe ka patur gjera qe me kane interesuar nuk me ka thene njeri "Ti ik.. nuk ke pune ketu"..

Se afermi, 2007(!)..akoma paska nevoje per viza virtuale? .. per mendimin tim dicka e tille shkon drejt qesharakes.. ne jemi te gjithe shqiptare, pastaj jemi besimtare te Krishtit apo Islamit, apo hic-besimtare bie fjala..

- - - - - - - - - - - -
    Deus, me vjen keq qe ta them por per pjesen e ateizmit nuk eshte e sakte ajo qe thua ti.. kam idene se ngaterron forcen e brendshme te cilen kerkon njeriu me zotin.. ateist do te thote te mos besosh ne njesi, qenie, fenomene qe thyejne ligjet e natyres..kaq e thjeshte eshte.. po agnostik cfare do te thote? (emertim i pakuptimte, sepse ne vetvete eshte 100 % mungese besimi, pra.. a - teizem)

Liber fantastik per kete eshte : "Atheism - The Case against god".. nqs ke kohe dhe gjen deshire per te lexuar, me thuaj se e ngarkoj ne rapidshare.. bile per keto qe ka deshire.

(nuk ka fetar qe i shpeton efektit detonator nese fillon e kuriozohet ne faqet e atij libri, dhe nese arsyeton pa dogme ne koke)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •