Close
Faqja 239 prej 1135 FillimFillim ... 139189229237238239240241249289339739 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,381 deri 2,390 prej 11341
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Lexoje postimin tim qe i kam shkruar Albanit qe thot qe doemosdo te ket ekzistuar nje PERSON TJETER me fuqi te njejta si PERENDIJA !!!
    Shiko, ka edhe prej atyre qe besojne ne ate llojin e mjamunit vithkuq si ne qenie mbinatyrore mrekulliberese dhe magjike, por kjo nuk do te thote se duhet ta besojne edhe bota e civilizuar. Por besimi eshte besim -eshte irracional, dhe mbytes i arsyes.

Nje mik i imi po me tregonete per nje vrases te shumfishte ne Kosove i cili ishte zene pas luftes. Nuk ishte i cmendur! 35-36 vjecar i cli fizikisht dukej si nje femi i moshes 10 vejcare, me nje fytyre te bukur engjellore. Gjate pushtimit ta zeme ishte ngaterruar me policine serbe ndersa po malltretonin nje femer shqiptare, polici i kishte kapur veshin i kishte dhene nje te share dhe e kishte larguar. Pas je kohe e kishte vrare si qenin!
    Kishte treguar (ta zeme) edhe per nje grua te cilen ndersa po e mbyste, ajo ende nuk besonte se ky po e bente vertete ate akt, dhe ai vet, cuditej me kete fenomen.

-Pra e kam fjalen per besimin si fenomen i pozicionimeve tona psiqike. Nje femi i tille per besimin tone eshte e pamundur te beje dicka aq tmerrshme sic eshte vrasja me gjakftohtesi, dhe viktima per asnje moment nuk reziston duke menduar se ai po luan me te deri ne momentin e fundit fatal.

Tani ne lidhje te drejteperdrejte me pyetjen: feja e tij nuk thote e ka ekzistuar edhe nje person tjetr me fuqi te njejta por se fryma e perendise ishte misheruar ne trupin e tij. Prandaj ai nuk kishte fuqite e njejta me te por je pjese te vogel te 'ndihmes' qe deshmohej me mrekulli.

Por ate qe nuk arrine ta kuptosh ti ndoshta as ai eshte se te krishteret disa prej atyre me mesime te kanonizuara e njesojne krishtin me perendine por vetem pasi te jete ngritur ai ne qiell. Nese e ke pare filmin Pasioni i Jezu Krishtit te punuar nga Mell Gibson do ta kuptosh me mire edhe fjalen "pasion" te cilen shqiptaret (gazetaret) e keqperdorin si shumicen e shprehjeve tjera me nje kuptim qe aspak nuk i ngjet kuptimit te vertete te saj, prandaj me duhet ta spjegoj kete fjale per te arritur te ta sqaroj ku e si eshte krishti perendi.

Fjala "pasion" do te thote shkurt dhe shqip: kalim (kapercim) pasare. Prandaj dhe emri i filmit ne fjale: pasioni; kalimi; shnderrimi; rrugetimi per t'u bere nje me Atin dhe Shpirtin e Shenjte.

Te tjeret e mund ta kene interpretuar krejtesisht ndryshe. Por sido qe te jete ajo eshte rrene njesoj sic eshte rrene se i ka punu lifti zotit per me ia leshu demek zbrite muhamedit kuranin.

Kam lexuar rishtas se nje coban i madh i kopese kristiane, aty nga periudha e hershme e "kohes se shkurte te akullnajave" ne evrope, kishte predikuar se kryqi eshte simbol i satanes dhe se te krishteret nuk guxojne ta perdorin sepse ne kryq eshte torturuar perendia i tyre. Kjo nuk i heci e shpallen heretik.

(Njerezit kane nevoje te pasherueshme te besojne ne mrekulli).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 10-03-2008 mė 02:37
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    الله غبي، بليد، أبله، معتوه
    Ta shoh se sa nga ju dini arabisht?
    Nuk edi se cka do te thote,por nje arab me tha ta shkruaj keshtu.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 10-03-2008 mė 11:34
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Gjak_Shqiptari_Londer Maska e Fatrii
    Anėtarėsuar
    28-10-2006
    Vendndodhja
    " Para Allahut "
    Postime
    153
    Citim Postuar mė parė nga SNIPER 79 Lexo Postimin
    ti u permbahesh librave te shumte te shenjt por
    a ke pa nonjni mrekulli qe te thuash se zoti ekziston?
    pastaj keto qe thua jan te lehta per allahun,buden,zotin,shpirtin e shenjt apo..........
    se spo e maj men sa lloj zotash ka shoku
    ti ke menjen tate dhe beso sepse esht e drejta jote por un sbesoj hic dhe kjo esht e drejta ime
    klm
    Une mrekullite i kam perjetu vete,, Njehere isha ne rrezik per jeten ne malet e greqise duke kaluar kufirin,, afersisht para 9 vitesh,, kurre s'kisha ecur malit me perpara,, Isha i rrethuar nga kafshe te Egra ,,ishte debore,, isha vetem,, me rrethuan Ujqrit, 5 ujqer,, s'kisha as peme ku te hypja , as me vrap nuk caja dot
    deboren, Ujqerit po afroheshin shume afer meje,,kurre skisha pare ujqer me perpare,, Ujqerit u afruan shume afer,, kisha me afer vdekjen se jeten,, U dorezova ,skisha shpetim,, Mu kujtua nje sure e Kuranit qe duhet lexuar per mbrojtje kur te kanoset rreziku i kafsheve te egra,, dhe e lexova se e kisha mesuar permendesh,, Une i mbeshtetem Zotit te Agimit prej Demit te c'do krijese qe ai e krijoi,,,Une mbeshtetem me mbrojtesin e njerezve,sunduesin e njerezve, me te Adhuruarin e Njerezve, prej demit te c'do krijese qe ai e krijoi,Dhe prej erresires se nates kur ngryset plotesisht !! Dhe i shikoja vete ujqerit si e ulnin koken poshte dhe ma hapnin rrugen duke u larguar sikur dikush i shtynte !! Me kane ndodhur shume ndodhi te tjera qe nuk e kam qefin ti kujtoj shpesh,,dhe nuk je i detyruar qe te besosh,,thjesht e permenda qe me ka ndodhur !!

Besimi eshte zgjedhja jote,,dhe mua nuk me takon qe te kritikoj ty se pse nuk beson,, Secili bie peg i veprave te veta,,dhe askujt nuk i mveshen veprat e tjetrit!!

Gjithashtu edhe ti kalo sa me mire,,Suksesi dhe Lumturia qofshin gjithmone pjese e jete tende!!
    Tung
    "Lutja e atyre qe u behet e padrejte, eshte me e shpejte se era"

DRAGUNOV Maska e SNIPER 79
    Anėtarėsuar
    10-03-2008
    Vendndodhja
    TE CEPI I LAPRAKSAVE NE STADIUMIN QEMAL STAFA
    Postime
    252
    Citim Postuar mė parė nga Fatrii Lexo Postimin
    Une mrekullite i kam perjetu vete,, Njehere isha ne rrezik per jeten ne malet e greqise duke kaluar kufirin,, afersisht para 9 vitesh,, kurre s'kisha ecur malit me perpara,, Isha i rrethuar nga kafshe te Egra ,,ishte debore,, isha vetem,, me rrethuan Ujqrit, 5 ujqer,, s'kisha as peme ku te hypja , as me vrap nuk caja dot
    deboren, Ujqerit po afroheshin shume afer meje,,kurre skisha pare ujqer me perpare,, Ujqerit u afruan shume afer,, kisha me afer vdekjen se jeten,, U dorezova ,skisha shpetim,, Mu kujtua nje sure e Kuranit qe duhet lexuar per mbrojtje kur te kanoset rreziku i kafsheve te egra,, dhe e lexova se e kisha mesuar permendesh,, Une i mbeshtetem Zotit te Agimit prej Demit te c'do krijese qe ai e krijoi,,,Une mbeshtetem me mbrojtesin e njerezve,sunduesin e njerezve, me te Adhuruarin e Njerezve, prej demit te c'do krijese qe ai e krijoi,Dhe prej erresires se nates kur ngryset plotesisht !! Dhe i shikoja vete ujqerit si e ulnin koken poshte dhe ma hapnin rrugen duke u larguar sikur dikush i shtynte !! Me kane ndodhur shume ndodhi te tjera qe nuk e kam qefin ti kujtoj shpesh,,dhe nuk je i detyruar qe te besosh,,thjesht e permenda qe me ka ndodhur !!

Besimi eshte zgjedhja jote,,dhe mua nuk me takon qe te kritikoj ty se pse nuk beson,, Secili bie peg i veprave te veta,,dhe askujt nuk i mveshen veprat e tjetrit!!

Gjithashtu edhe ti kalo sa me mire,,Suksesi dhe Lumturia qofshin gjithmone pjese e jete tende!!
    Tung
    KURSE MUA KJO HISTORI ME TREGON NJI VEPER TE FOQION POSTOLIT
    LULJA E KUJTIMIT titullohet e njejt si histori me perjashtim te asaj qe ate djalin qe e sulmuan ujqerit ne te njejten pozit si ty e ndihmoi pushka qe nena i kishte dhen me vete
    respekte
    SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
    ULTRAS PARTIZONI

i/e regjistruar Maska e Pan
    Anėtarėsuar
    25-09-2005
    Postime
    60
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Nuk e di ku je tu jetu ndoshta ne Mars por ketu ne Toke sa e di une evulucioni ka mbetur ende teori dhe bile drejt shkaterrimit
    Kjo thjesht tregon qe ti ne biologji je nul. Po nuk eshte cudi e madhe sepse duken aftesite tua dhe ne teme.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Pan Lexo Postimin
    Po ti vete ke dale nga tema me ate pyetje pa kuptim. Sepse tema pyet kush e ka krijuar zotin, ti thua qe njeriu nuk pyet dot kush e ka krijuar njeriun, meqe roboti nuk pyet dot se kush e ka krijuar robotin. Pa pike lidhje.

Dhe une per te te treguar se sa pa pike lidhje shte pyetja jote ta zbatova analogjine tende duke zevendesuar fjalen robot me fjalen zot. Pra zoti e ka te pamundur te kuptoje se kush e ka krijuar zotin. Sepse nqs nuk e ke kuptuar tema nuk thote kush e krijoi njeriun, po kush krijoi zotin. E ke qe ne titull.
    Flm per perkujtim sepse paskam harruar ku qenka titulli .
    Nuk po flas per keta robotet fillestar , por jam duke folur per ata te ardhshmit me te persosur dhe me intelegjent .

SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225

Cool

Nuk e di ku je tu jetu ndoshta ne Mars por ketu ne Toke sa e di une evulucioni ka mbetur ende teori dhe bile drejt shkaterrimit
    Po,po ne ate krah fli ti se u shkaterrua.................. shko bej sex me nje qe mbart siden dhe lutju zotit qe te sherohesh se shkenca nuk hyn ne pune............
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

DRAGUNOV Maska e SNIPER 79
    Anėtarėsuar
    10-03-2008
    Vendndodhja
    TE CEPI I LAPRAKSAVE NE STADIUMIN QEMAL STAFA
    Postime
    252
    Flm per perkujtim sepse paskam harruar ku qenka titulli .
    Nuk po flas per keta robotet fillestar , por jam duke folur per ata te ardhshmit me te persosur dhe me intelegjent .
    eeeeeeeee keta rrobotet bejn pjes te teoria e evolucionit ore xhami
    evolucion=evolim e shqiperuar permisim ose perfeksionim
    dole vet te teoria e evolucionit shoku
    po ti beso se ke te drejten tate
    SHKELMIN NE FYT GJITHMON minjve bardh e blu
    ULTRAS PARTIZONI

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Pan Lexo Postimin
    Kjo thjesht tregon qe ti ne biologji je nul. Po nuk eshte cudi e madhe sepse duken aftesite tua dhe ne teme.
    Po e pranoj qe nuk jam eksperte ne biologji por di qka flas une dhe nuk jan fjalet e mija por te shum shkencetarve .
    Une nuk kesh duke mohuar evulucion qe ndodh qdo dite neper gjallesa por kesh duke mohuar ate lloj te evulucionit qe kapercen qdo kufi te imagjinates .
    Me sa di une shkenca eshte e drejtume ne prova ose eksperimente dhe deri me tash askush nuk ka mund te vertetoj se ka ndodhur evulucioni gjigand duke kaluar prej nje gjallese ne gjalles tjeter

Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga labi i maleve Lexo Postimin
    Po,po ne ate krah fli ti se u shkaterrua.................. shko bej sex me nje qe mbart siden dhe lutju zotit qe te sherohesh se shkenca nuk hyn ne pune............
    labi kurr ne jeten time nuk kam thene se shkenca eshte e demshme perkundrazi gjith kam perkrahur shkencen sepse vete aty jam duke studiuar dhe gjith kam qen me shkencen , por jo me ate qe merret me paragjykime me ate qe thot ka mundesi , une jam me shkencen qe e verteton ate qe e merr .
    Mos i ngaterro gjerat

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •