Close
Faqja 219 prej 1135 FillimFillim ... 119169209217218219220221229269319719 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 2,181 deri 2,190 prej 11341
    SYSHQIPONJE Maska e labi i maleve
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    225
    Aha,kot e ke.........po te kishte pergjigje ekzakte per kete tani fete do ti kishim hequr qafe!
    LABERI O MAL ME THIKA , DJEMTE E TU TRIMA ME CIKA.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Davius Lexo Postimin
    1. Kush krijoi asgjėnė (apo ajo ekzistonte gjithėherė?)

Sigurisht qė njė hapėsirė aq e madhe siē ėshtė Universi duhet tė ketė patur ndonjė paraardhės? Ose nuk pati aspak paraardhės? Sido qė tė jetė, hapėsira e Universit nuk u gjet aty vetė, rastėsisht.
    Ne besimtarėt besojmė qė All-llahu e krijoi atė.

2. Kush krijoi materien (prej asgjėsė?)

Po e supozojmė qė hapėsira qė folėm nė pikėn e parė ka ekzistuar. Po prej saj si u krijua e gjithė ajo masė e materieve tė ngurta qė formojnė planetet, yjet dhe trupat tjerė qiellorė? Keni pėrgjigje pėr kėtė?

3. Kush krijoi jetėn e parė (a thua ajo u krijua nga materia e pajetė?)

A thua prej materies sė pajetė do tė mund tė ngjallej jeta e parė? Cilat ishin qelizat e para qė funksionuan? U bė veza ose pula e para?
    Pėr ne besimtarėt ėshtė shumė qartė. Kjo s’mund tė ndodhte pa komandėn e tė Lartmadhėruarit Zot. Edhe diēka, pėrgjigja e "vezės ose pulės" gjendet nė Kur'an:

35:11. All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej njė pike uji, e pastaj ju bėri ēift.
    42:11. Ai (Zoti) ėshtė Krijues i qiejve e i tokės. Ai nga lloji juaj krijoi pėr ju bashkėshorte, edhe nga kafshėt krijoi ēifte, ashtu qė t'ju shumojė.

Pra, a nuk po mendoni???
    Ti ke pyetur dhe ke dhene pergjigjigje( pa provuar asgje per ato qe thua)po vete lolteper zbavitese kjo
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Denim Division Maska e Diesel Industry
    Anėtarėsuar
    05-05-2005
    Vendndodhja
    Rome
    Postime
    901
    po edhe ti mo Davius meresh me kto gjera..?
    Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anėtarėsuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Akoma nė njė vrimė i bini fyellit?............
    Daullet bien pėr ata qė kan veshė.

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Citim Postuar mė parė nga Davius Lexo Postimin
    1. Kush krijoi asgjėnė (apo ajo ekzistonte gjithėherė?)

Sigurisht qė njė hapėsirė aq e madhe siē ėshtė Universi duhet tė ketė patur ndonjė paraardhės? Ose nuk pati aspak paraardhės? Sido qė tė jetė, hapėsira e Universit nuk u gjet aty vetė, rastėsisht.
    Ne besimtarėt besojmė qė All-llahu e krijoi atė.

2. Kush krijoi materien (prej asgjėsė?)

Po e supozojmė qė hapėsira qė folėm nė pikėn e parė ka ekzistuar. Po prej saj si u krijua e gjithė ajo masė e materieve tė ngurta qė formojnė planetet, yjet dhe trupat tjerė qiellorė? Keni pėrgjigje pėr kėtė?

3. Kush krijoi jetėn e parė (a thua ajo u krijua nga materia e pajetė?)

A thua prej materies sė pajetė do tė mund tė ngjallej jeta e parė? Cilat ishin qelizat e para qė funksionuan? U bė veza ose pula e para?
    Pėr ne besimtarėt ėshtė shumė qartė. Kjo s’mund tė ndodhte pa komandėn e tė Lartmadhėruarit Zot. Edhe diēka, pėrgjigja e "vezės ose pulės" gjendet nė Kur'an:

35:11. All-llahu ju krijoi prej dheu, mandej prej njė pike uji, e pastaj ju bėri ēift.
    42:11. Ai (Zoti) ėshtė Krijues i qiejve e i tokės. Ai nga lloji juaj krijoi pėr ju bashkėshorte, edhe nga kafshėt krijoi ēifte, ashtu qė t'ju shumojė.

Pra, a nuk po mendoni???
    E ti ku i ke pergjegjet?

I paske gjetur ne ate librin e flliqte te Harapeve a?
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

ti duhet mi lexu the universe for dummies, e jo mi bo pytje ateisteve...d'oh
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga amenti : 09-02-2008 mė 20:31 Arsyeja: qenka high ky poshte

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    O ju (me perjashtime Davius-in)...se nuk besonii kjo eshte e qarte dhe e ''kuptoje'' deri dikunde, por nuk e kuptoje pse jeni indiferent ndaj shkences mbi te cilen thirreni ju vet, pra pse jeni indiferent ndaj vetes suaj, ndaj mendimit dhe ''logjikes'' suaj.?!

p.s E tere Bota thote se ka Diqka qe krijoi universin, ndersa ju pretendoni se keto na qenkan ''perralla''.
    Ju ende po vazhdoni ta mbroni teorin e materializmit , kur njekohesisht dihet se ajo teori u pranua ttashme si teori fallco.

Na i tregoni ju argumentet e juaja per ate ne te cilen ju ''besoni''?
    Apo ndoshta per ju argumente jane ato ''qe po te kishte patur Zot nuk do te kishte patur padrejtesira, varferi etj etj''?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga besi84 : 09-02-2008 mė 20:35

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Kujte shkence
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar Maska e besi84
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    n'toke t'Zotit!!
    Postime
    440
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    Kujte shkence
    injorante ??

shkences bashkohore pra!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Kujte shkence bashkekohore!!!kuronit shkencor!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •