Close
Faqja 108 prej 1135 FillimFillim ... 858981061071081091101181582086081108 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,071 deri 1,080 prej 11341
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Nuk e di per ty por Styxo, une jetoj ne shekullin XXI, mbase edhe koleget tjere nga forumi mund ta konfirmojne kete.

Sipas kalendarit tim "nga fundi i shekullit te kaluar" nenkuptoj periudhen se kape te fundin e te '60-tave e kendej deri ne fund te shekullit qe shkoi. Sado qe nuk doja ta perfshija plotesisht dekaden e fundit kur fluturimet interplanetare ishin te mundura dhe vazhdojne te jene per nivelin tone te teknologjise.

Une mund te jem edhe cung fare, por me gjithe faktin qe mbase s'e paskam hapur une kete teme spekulative, e di qe deri ketu nuk po benim fjale per ringjalljen por per "mbjelljen" dhe "kultivimin" e racave mbase edhe "kryqzimin" e llojeve nderkohe qe nuk kishim hapur qeshtje te ringjalljes ngase tema eshte e orientuar me teper kah zanafilla.

Ut apo Noe sic thame eshte i njejti person dhe ai nuk vdiq asnjehere.

Mes Noas/Utnapishtimit dhe Poseidonit nuk verej asnje ngjashmeri.

Zakoni i lashte nuk ishte vetem pellasg por mbare-boteror gje qe e kam shtjelluar ne pergjegjen ndaj Lioneshes.

cit.:"PS. Une nuk mendoj qe Utnapishtim qe Noe ne radhe te pare."
    E drejte e jotja.
    Nese nuk gaboj , pra ate qe ti nenkupton me prejektin "Eden" eshte nje eksperimet i kryer ne toke nga jashtokesor e ardhur kete nga nje planet tjeter te detyruar nga kushtet jetesore. Si rezultat i eksperimentit te tyre eshte formuar raca njerezore.
    Ate qe nuk kuptoj une eshte se ti thua qe keta jashtokesoret nuk kane qene te zhvilluar teknologjikisht , ose te perparuar aq shum , sa kuptova une nga postimi i yt ti thua se keta jashtetokesoret akoma nuk kishin zbuluar kompjutrin ?!! Por paskan qene ne gjendje te pershkojne distanca te tilla enorme nga nje planet i nje sistemi yjor deri tek planeti i yne , sitem tjeter yjor per ta.
    Nga ana tjeter , keta jashtetokesor qe nuk kishin zbuluar akoma kompjutrin dalin aq te zotet sa qe kane qene te afte te meren me inxhinjering gjenetik.
    Baptist sikur te tregimin tend ke shum kontradita!!!
    Per veten time nuk mund te imagjinoj nje shoqeri , njerezore ose jashtokesore te jete e afte te bej udhetime nderplanetare , te jete ne gjendje te bej inxhinjerin gjenetik dhe te mos kete zbuluar akoma kompjuterin, per mendimin tim nuk ka llogjike.
    Per nje teme te tille te kisha thene lexo me shum mbi "Doganet" dhe besimin e tyre qe sot e kesaj dite eshte mister.

Respekte Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Tjeter shkembimi, e tjeter gjykimi i tipit "botekuptimi yt eshte krim".

Per temen, ne vitet 1480-te kur Malleus Maleficarum e urdhri papal hodhen rrenje te thella ne procesin e inkuizicionit te femrave, Ballkani po merrej me otomanet, dhe qe u uzurpua. Gjithesesi nuk jam ne dijeni qe ne Perandorine Bizantine te kete pasur nje dukuri te tille. Pastaj (ketu hyjme ne sherre te tjera lol) s'di qe arberit te kene marre shume urdhra nga Papa edhe me perpara.
    Kemi te bejme me zhvillime te ndryshme historike. Keshtu qe s'mund te behen krahasime. Sigurisht qe me behet qejfi qe femrat shqiptare nuk vuajten nga ajo dukuri.
    Lioneshe, me paske lexuar si teper shkarazi. Ky eshte nje keqkuptim. Nejse, edhe fjalia ishte pak teper e gjate dhe e shperndare ne tre objektiva, pak veshtire te ndiqet me sukses te plote.
    Po flisija per gjurmet e imponimit sistematik te doktrines, shkolles dhe shoqerise; per plaget qe ky imponim la ne psikologjine dhe botekuptimin gjinor ndaj botes sone. Thash se ky imponim sistematik paska arritur sukses dhe se nje akt i tille mund te quhet krim. (Jo i yti por ndaj teje)
    Pra po e zbatuam logjiken e cila ka mundur te sjellte deri te ai keqkuptim i bie se:
    -nese dikush thote se serbet kane bere krim kunder shqiptareve. Rrjedhimorja e kesaj qenka se shqiptaret jane kriminele. Por as une nuk po thoja dicka analoge me kete e as ti nuk do te duhej tenenkuptoje dicka te ngjashme me kete.
    Khuuu< memzi ku u sqarova.

Aty paralelisht edhe po sqaroja marreveshtjen e heshtur te fshehjes se faktit se para patriarkatit ka sunduar matriarkati. Ne edhe ne libra shkollore kemi mesuar nje genjeshter te tille se si matriarkati kishte ekzistuar vetem ne fazat e para te shvillimit te shoqerise njerzore pra ne kohe te shpelles dhe te gurit. Por realiteti eshte krejt tjeter. -Patriarkati arriti fitoren e plote vetem pas inkuizicionit.

Une e di qe rendi me i fuqishem nder kristianet shqiptar ka qene ai Franceskan (mund ta kem paur edhe gabim) bile ne njefar menyre dhe lse pikerisht franceskanet u bene shkaktare te levizjes inkuizicioniste sado qe me kohe edhe ata vet u ndoqen prej saj. Me qe jemi ketu, te mos shpekuloj teper por jam i bindjes se edhe Nena Tereze i ka takuar ketij rendi!

Perse ka qene e pamundur te digjeshin shtriga e shtrigane ne boten shqiptare, ekziston vetem nje spjegim.

Por ti ua le fajin otomaneve por qe s'ka te bej, -jo! Hebrenjte ishin pikerisht nen zgjedhen e Romakeve ne kohen kur po e denonin Krishtin si tradhetar dhe revizionist. Roma e kishte gjithet pushtetin edhe ate ligjor etj por nuk mund te bente asgje kunder normave te tyre fetare dhe denimit te Jeshuas se pafajshem. Pa permendur ketu se pushteti turk ne viset tona ka qene krejtesisht jasht ndikimveve te sferat e jetes civile, shume vone legjislacioni turk perfshiu shoqerine shqiptare ne teresi relative dhe kjo ndodhi vetem ne periudhen e vonshme te rilindjes evropiane.

Ajo qe te rreshqet nga vemendja ty eshte nje faktor tjeter kulturor dhe etno-psikologjik ose moral shqiptar i clili ne asnje rrethane nuk do te lejonte ti mungoje nje "shtrige" as nje qime e vetme floku, kurre ne histori...
    Perse tokat e arberit jane te vetemet toka te pushtuara nga nici-fashizmi ne te cilat nuk e pesoi asnje Hebre?

Prap eshte e njejta pergjegje kultura morali etno-psikologjia e ketij kombi te vecante. (Te te rris pak mendjen lol)

Se u zgjata pak pertej. Nese te intereson dicka me gjeresisht ne lidhje me matriarkatin ne periudha te vona kur ai protestohet kategorikisht edhe nga historianet me avantgarde me trego. Do te te sjell ca shembuj te manifestimit te cilat historia nuk arriti ti mbuloje me sukses te plote.

Pershendetje
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Ka aq shume pike aty qe jane te hapura per diskutim (dmth per t'i kundershtuar lol) por s'kam kohe per momentin, se jo darka (jo jo s'po gatuaj ndonje gje kush e di se cfare, se jam "matriakane" nga ajo ane ) jo ca pune te tjera.

Gjithesesi, mua nuk me rritet mendja kollaj, sidomos kur me permend rreshqitjet . Sa me spec i ke postimet per Zotin, lol.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Lioness : 23-11-2007 mė 21:40

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Baptisto, ketu vertet me ke zene. Kisha harruar qe jemi ne shekullin e 21-te. Menyre e dyshimte per te ruajtur me zor rinine

Sidoqofte, ne postimin qe vura kisha parashysh qe koncepti yt ishte se speciet "hyjnore" ne kohen e eksperimentit kishin nje teknologji te perafert me ate qe kemi ne sot. Ky koncept nuk me bind. Teknologjia qe kemi ne sot nuk lejon njeriun me jetegjategjatesine tokesore te fluturoje qofte edhe brenda sistemit tone diellor. Menyra jone e perfitmit te energjise per fluturime kozmike eshte infantile. ne nuk jemi ne gjendje te prodhojme specie nga asgjeja, me sakte nga brumi. Klonimi eshte thjesht transplatim vezesh ne kushte laboratorike. Pa veze nuk behet as klonim. Kam degjuar qe do bejne dhembet e floket, por kjo nuk vjen para 10-20 vjetesh minimumi.

Sidoqofte, keto qe thashe kane pak rendesi ne konceptimin e temes, per faktin se "hyjnoret" mund te kene pasur teknologji shume me te avancua pavaresisht se cfare konceptojne disa nga ne.

Qe te te ndjekim ne kete debat, hipoteza jote duhet te sqaroje se pari ne eksperimenti Eve-Adam ishte zanafille e qenjeve njerezore ne pergjithesi, apo vetem vazhdimesi ne forme te nje race tjeter. Me nje fjale a i konsideron "hyjnoret" njerez ne kuptimin e inteligjences, apo dicka tjeter (dhe cfare). Ne se ajo dickaja tjeter do ishte perendi, si e shpjegon urdheresen per monoteizem?

Je pergjigjur qe jo vetem pellazget, por ne gjithe njerezimin grate "hyjnesha" zgjidhnin burra me te ulet - dmth tokesore. Pse valle grate kishin probleme reproduktimi me burrat hyjnore? Une do te mendoja se eshte me shume e kunderta, me nje fjale qe burrat hyjnore ishin fertile me grate tokesore, po jo me grate e rendit te tyre si perdhembull Poseidoni/Atlanti etj. Pastaj, gjaku hyjnor shprishet me shume nga nje nene tokesore, apo nga nje baba tokesor dhe pse?!

Kaq per sot.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 23-11-2007 mė 21:55
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Ka aq shume pike aty qe jane te hapura per diskutim (dmth per t'i kundershtuar lol) por s'kam kohe per momentin, se jo darka (jo jo s'po gatuaj ndonje gje kush e di se cfare, se jam "matriakane" nga ajo ane ) jo ca pune te tjera.

Gjithesesi, mua nuk me rritet mendja kollaj, sidomos kur me permend rreshqitjet :. Sa me spec i ke postimet per Zotin, lol.
    Hahaha
    lol vertete me je bere si monument nga lufta nac-clir -:- te befte mire darka
    kur po me rri on guard gjithe kohen duke pritur ore e cast nje sulm te papritur dhe te padukshem.
    Ule armen njehere, a se sheh flamurin e bardhe qe ka mbuluar forumin te fundja edhe armiku yt pushon ndonjehere re... spes thote! Ka mendjen te darka
    Aeneas Dardanus

Une nuk besoj ne Eden as Adam as Eva, per mua te gjitha jane peralla por ndoshta permbajne kode qe duhet zbuluar.
    Besoj se ne jemi te mbjellur nga ndonje Planet tjeter apo nga ndonje Galaktike tjter, me se shumti me forcon bindjen ajo se njerzimi gjithmone zhvillohet,(ja 100 vjetshin e fundit ka mare hov me te madh) nga zhvillimi i njerzimit nj dite do arijme te zbulojme te verteten, por ja qe gjeneratat jane vetem ai zinxhiri qe do e shpie njerzimin te e verteta.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Baptisto, ketu vertet me ke zene. Kisha harruar qe jemi ne shekullin e 21-te. Menyre e dyshimte per te ruajtur me zor rinine

Sidoqofte, ne postimin qe vura kisha parashysh qe koncepti yt ishte se speciet "hyjnore" ne kohen e eksperimentit kishin nje teknologji te perafert me ate qe kemi ne sot. Ky koncept nuk me bind. Teknologjia qe kemi ne sot nuk lejon njeriun me jetegjategjatesine tokesore te fluturoje qofte edhe brenda sistemit tone diellor. Menyra jone e perfitmit te energjise per fluturime kozmike eshte infantile. ne nuk jemi ne gjendje te prodhojme specie nga asgjeja, me sakte nga brumi. Klonimi eshte thjesht transplatim vezesh ne kushte laboratorike. Pa veze nuk behet as klonim. Kam degjuar qe do bejne dhembet e floket, por kjo nuk vjen para 10-20 vjetesh minimumi.

Sidoqofte, keto qe thashe kane pak rendesi ne konceptimin e temes, per faktin se "hyjnoret" mund te kene pasur teknologji shume me te avancua pavaresisht se cfare konceptojne disa nga ne.

Qe te te ndjekim ne kete debat, hipoteza jote duhet te sqaroje se pari ne eksperimenti Eve-Adam ishte zanafille e qenjeve njerezore ne pergjithesi, apo vetem vazhdimesi ne forme te nje race tjeter. Me nje fjale a i konsideron "hyjnoret" njerez ne kuptimin e inteligjences, apo dicka tjeter (dhe cfare). Ne se ajo dickaja tjeter do ishte perendi, si e shpjegon urdheresen per monoteizem?

Je pergjigjur qe jo vetem pellazget, por ne gjithe njerezimin grate "hyjnesha" zgjidhnin burra me te ulet - dmth tokesore. Pse valle grate kishin probleme reproduktimi me burrat hyjnore? Une do te mendoja se eshte me shume e kunderta, me nje fjale qe burrat hyjnore ishin fertile me grate tokesore, po jo me grate e rendit te tyre si perdhembull Poseidoni/Atlanti etj. Pastaj, gjaku hyjnor shprishet me shume nga nje nene tokesore, apo nga nje baba tokesor dhe pse?!

Kaq per sot.
    Nejse ato ishin vetem parasupozime te hedhura lirshem sa per te krijuar nje sistem krahasimor komponentesh per kalkulime preliminare. etalona do te rikalibrohen dhe te precizohen nderkohe qe kam frike se do te me nevojjitet te spjegoj edhe nje gjymtyre nga spjegimi im i formimit te sistemit diellor.

Pasi e kam ketu prasysh kete paragrafiun e fundit po te pergjigjem ne te. Sepse ky eshte nje rast per rekalibrim te njerit prej etaloneve qe te mund te matet pak me preciz qeshtja e kryqezimit te etyre me tokesoret.

Sic kam vene ne dukje aterimi i tyre ka mundur te jete i paprovuar me pare dhe te jete percjellur me aksident nga i cili ka shpetuar gjysma e ekipazhit. Tjeter: numri i tyre i kufizuar, -(kanuni shqiptar nuk eshte i marre kur thote se te damunit e zjermit as nuk apin as nuk marrin edhe ne 400 breza me kene.)

Popujt dhe popullata e cila martohet perbrenda gjinise me nje shpeshtesi te konsiderushme e humbe fertilitetin pothuaj plotesisht. (Ne kete menyre presupozoj se kane vdekur shume popuj te izoluar ne lashtesi qe nuk kishin mundesi te perziheshin me popuj tjere ose qe e refuzonin kete). Keshut pas disa gjeneratash mbijetese gjeni vjetrohet, me saktesisht: ngopet! Dhe thejshte shtatzania nuk ka sukses. [sikur rasti me tigrat e kopshtit zoologjik anglez te cilet nuk po shumohjeshin me - ka qene edhe ne lajme u desh qe me muaj negociata te lejonte rusia qe te dergohej nje tiger i asaj race perpllenim. Pas nje vjeti kam para se pat sukses. Ky freskim gjenetik do te mjaftoje edhe per shtimin e nje ose dy gjeneratave te tigtrave ne prone te kopshtit zoologjik anglez]

Kjo ishte qeshjta dhe kjo arsyeja perse ata u detyruan te benin marrdhenie pllenuese me tokesoret primitiv.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 23-11-2007 mė 22:36
    Aeneas Dardanus

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    ne nuk jemi ne gjendje te prodhojme specie nga asgjeja, me sakte nga brumi. Klonimi eshte thjesht transplatim vezesh ne kushte laboratorike. Pa veze nuk behet as klonim. Kam degjuar qe do bejne dhembet e floket, por kjo nuk vjen para 10-20 vjetesh minimumi...
    Ndėrkohė, tokėsorėt autentikė qė marrin frymė mes nesh, (pra, jo supermenėt e llojit 'nibiru genome'/'annunaki'/'wishful thinking' - kahu i vektorit nga shkohet pėr tė mbėrritur nė kėtė temė ) mendojnė shumė mė tepėr se estetika nė sens permanenti apo dentisti:

Biologjia sintetike lėkund monopolin e natyrės

nyje shqip (e pėrmbledhur)

nyje anglisht (e zgjeruar)

- - -

luaneshė, lexova fillimin e atij studimit sociologjik me nuanca tė forta biblike, tė cilin kishe nisur ta shtjelloje.

Ndalova direkt tek rreshti 1, shkrim nr.2

"Gjithcka filloi me Even, nena e pare. Historia e dy njerezve te pare, Eves dhe Adamit, hap Biblen me nje teresi ndjenjash si vetmia, deshira, dashuria..." (?! - se ē'kuptim ka tė hedhėsh 'shkarazi' fjalėn histori, mes kėsaj goxha-mitologjie, ėshtė njė mister tė cilin e zgjidh vetėm besimi..diku mė lart sytė drejtuar..nga qielli).

Unė po mundohem njėherė pa asnjė lloj mendjemadhėsie tė tė them njė fjalė: kurseja vetes ato qyfyret mbi librin e Zanafillės se dhe vetė Krishti (nesė do tė ishte real), nuk do arrinte t'u besonte..femrat nuk mbrohen duke pas si kompas biblėn apo ēdo lloj libri fetar..mundohu njėherė tė thėrrasėsh nė mendje Ligjet e Natyrės.
    Prektora

.... ...
    Anėtarėsuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    Ndėrkohė, tokėsorėt autentikė qė marrin frymė mes nesh, (pra, jo supermenėt e llojit 'nibiru genome'/'annunaki'/'wishful thinking' - kahu i vektorit nga shkohet pėr tė mbėrritur nė kėtė temė ) mendojnė shumė mė tepėr se estetika nė sens permanenti apo dentisti:

Biologjia sintetike lėkund monopolin e natyrės

nyje shqip (e pėrmbledhur)
    Ndalova direkt tek fjalia e dyte ne citimin qe kishe sjelle. Me kujtoi thenien e famshme (pjese nga Zanafilla) "From dust ... to dust" . Pak a shume "from dust you come and into dust you shall return." S'po zgjatem me tej.

luaneshė, lexova fillimin e atij studimit sociologjik me nuanca tė forta biblike, tė cilin kishe nisur ta shtjelloje.

Ndalova direkt tek rreshti 1, shkrim nr.2

"Gjithcka filloi me Even, nena e pare. Historia e dy njerezve te pare, Eves dhe Adamit, hap Biblen me nje teresi ndjenjash si vetmia, deshira, dashuria..." (?! - se ē'kuptim ka tė hedhėsh 'shkarazi' fjalėn histori, mes kėsaj goxha-mitologjie, ėshtė njė mister tė cilin e zgjidh vetėm besimi..diku mė lart sytė drejtuar..nga qielli).
    Tema eshte ne nje nenforum fetar, dhe arsyeja pse u soll ketu eshte thjesht per te korrigjuar idene e "mekatit te pare". Te tjerat pastaj, i lihen besimit personal. Qe ne kete rast, nuk jane per diskutim .

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Mirė, po nuk ke pse e pėrdor fjalėn -historia- tok me mitologjinė e biblės.. kjo mė bėri pėrshtypje.. se kam idenė qė dhe po tė thuash, thjesht, pastėr dhe qartė - Bibla thotė kėshtu mbi filan fistekėt... - nuk ėshtė ndonjė mėkat i madh qė tė numėrohet ditėn kur engjėjt do kalėrojnė karrocat e murtajės mbi ne (ose pasardhėsit tanė). oh, meqė ra fjala..

nga dheu kemi ardhur?
    Prektora

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •