Close
Faqja 1066 prej 1135 FillimFillim ... 66566966101610561064106510661067106810761116 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 10,651 deri 10,660 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-05-2006
    Postime
    3,344
    Citim Postuar mė parė nga Eliseu besnik Lexo Postimin
    Por qe ta njohesh Ate separi duhet te besosh se Perendia ekziston,me pas te jesh i bingdur se nuk do te zhgenjehesh.
    Lexo dicka ,me shume per te shtuar njohurite ,une gjysme e kam lexuar per vete se nuk kam pasur kohe ,por te ben te dyshosh .

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=124036

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga Eliseu besnik Lexo Postimin
    I nderuar Marduk!
    Eshte e dukeshme qe nepermjet pyetjeve qe shtroni per dikutim, deshira per te njohur Zotin eshte me e madhja nga te gjitha.Shpesh here edhe une kam pasur pyetje lidhur me Gjithedijshmerine e Zotit.
    Por ceshtja eshte ketu separi ne duhet te njihemi me Zotin dhe me pas te bejme pyetje per Ate.Nese ngreme ne koken tone pyetje dhe mendime rreth dikujt qe nuk e kemi takuar asnjehere,atehere nuk do te dalim diku.
    Njohja e Zotit eshte aq e thelle dhe aq e madhe saqe % e ulet e mases funksionale e trurit te njeriut nuk mund ta pershkruaj ate ne teresine e vet.

Zoti e di shume mire se ku ti edhe une jemi duke shkuar ,e di shume mire kur ti dhe une ngrihemi ne mengjes, shkojme ne pune a shkolle, dalim xhiro apo shohim nje ndeshje futbolli, mendojme per ekzistencen e Tije apo jo. Ai eshte i afte qe ta njoh veprimin edhe para se te ndodhi ,Ai e di shume mire se cfare do te ndodhe me ne edhe pas kesaj bisede,prandaj Ai eshte i interesuar per ne dhe deshiron qe ti edhe une ta njohim nga afer Ate.

Por qe ta njohesh Ate separi duhet te besosh se Perendia ekziston,me pas te jesh i bingdur se nuk do te zhgenjehesh.
    Me respsekt.
    [/SIZE]
    Shkurt po i bi qetu me ty se kejt cka ke fol kerkun s'mu lidhe per posti por veq meshir per Zotin absolutisht sen s'ke than por e pash qaty pak ma nalt qe thane e kemi Trurin shum te kufizum na per me e njoft Zotin. Atehere une po du me dit qysh mujna me besu me nje Zot kur se kena Trurin aq te afert me Zotin qysh mujna me besu vetem si te Verber kur se dina ende saktesisht se a Ekziston a nuk Ekziston? E qetu po bjen ndesh ti me gjith Fejen tane dhe te gjithe Profetet deri me tash se kjo gje nuk eshte e sakt edhe pse Profetet jan mundu me e tregu por prap s'e kan arrit ate maksimale me gjith Fet siq e tregojn Zotin, e ktu po bjen ndesh qe s'mujna me besu na nje ZOT deri sa nuk e njohim per neve kjo quhet: Mister. E me kete po du me thane qe hala asnje Fe s'e ka tregu ekzistencen e Zotit e deri sa nuk e tregojn atehere s'mujna qysh me besu sepse ende asgje nuk eshte e vertetume per Zotin.

Njeri kqyr mendohu me shum edhe kqyri do sene jasht Librave Fetare edhe kqyri qysh po te bjen n'fund rezultati edhe qite gishtin n'kry se me qesi postime si tu deri me tash jam ngopur shumica e njerzve qeshtu me kan than por jo kshtu nuk vertetohet Zoti. Think Bro Think shkrije trunin pak.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-07-2009
    Postime
    567
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Thash se ka ndodhe mrrekulli dhe na e dhashkan sqarimin.
    Ja si mendoj une
    Zoti thone ka egzistuar gjithe, pra nuk ka nje fillim. Milijadetrilijadetrilijarde milemiumesh kishte qene i vetmuar. Nje dite para 4-5 miliarde vjetesh i ra ndermend te ndertoi diēka, thjeshte nga monotonia, megjithese Atij/Asaj nuk i duhet asnjesend.
    Ja filloi me ujet, edhe pse nuk i duheshin, krijoi
    galakset e shumta edhe pse nuk i duheshin bile me milione, dhe me milone vjeteshdrite larg njeratjetres....
    krijoi diellin edhe pse nuk i duhej
    planetet edhe pse nuk i duheshin
    atehre gjera tjera edhe pse nuk i duheshin
    natyren dhe dinosauret edhe pse nuk i duheshin, por kishte deshtuar dhe i zhduki
    pastaj krijoi dhe gjallesat tjera edhe pse nuk i duheshin,
    krijoi njeriun edhe pse nuk i duhemi, (shume nga ne psikopat dhe te semure)
    krijoi parjsen edeh pse nuk i duhet
    krijoi engjujt
    krijoi ferrin
    krijoi shejtanin
    krijoi fete edhe pse asnje nga keto nuk i duhen
    Pra ēdo gje qe krijoi ishte e kote. Pse?
    Shum postim interesant ky i joti, ne Qoftese Zoti e ka cdo sen atehere nuk ju ka desht njeriun me e kriju se ai o Zot ai gjithckah mundet me bo edhe pa ndihmen e Njeriut.

Por problemi eshte se ne Kuran thote: I krijuam njerzit vetem per me Adhuru Allahun.

Kurse nje Sure tjeter thote: Ne i krijuam Njerzit vetem per me i dergu ne Ferr dmth nje kontradikt ndermjet vet Kuranit sa qe kurgja nuk eshte e sakt dhe Absolute siq parashikohet tek Librat Fetare.

Me te mira.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar mė parė nga Kaligula Lexo Postimin
    Perkufizimi i zotit :

Ngushėllimi i dėshtakėve,

shpresa e vetme e njerėzve te dobėt,

"Zeusi" i ri i viteve 2010

Hyjni e frikacakeve

Flamur i lakmitareve te "Feve"

Strehe e rreckamaneve, mashtruesve, te lenduarve, rrenuarve pa shpetim ...........
    WOW kur te "rritem" dua te behem "ateiste"

P.S jeni bere me te zi se komuniteti musliman per heqje postimesh

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga MIRIAM Lexo Postimin
    WOW kur te "rritem" dua te behem "ateiste"

P.S jeni bere me te zi se komuniteti musliman per heqje postimesh
    Tė kujtohet ē'kishe "shkruar" zotrote?
    Prektora

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Historia e Noehit - PĖRMBYTJA!

Pershendetje dhe nderimet e mia te sinqerta!

Po hapi njė temė edhe pse jam i vetdieshem se rregullorja e forumit nuk ma lejon por besoj se do tė hasim ne mirkuptim. Sidoqoftė, nėse vlersoni se duhet tė fshihet, lirisht fshijeni dhe nuk me mbetet hatri.

Kam deshirė tė marr mendimin e juaj lidhur me njė histori biblike.

Nė Bibel, konkretisht nė librin e zanafilles; 6 - 10 ku ėshtė e shkruar Historia e Noehit - historia e permbytjes sė botes, kjo histori pershkruan se si Noehi ndertoj njė arkė dhe nepermes asaj arke Zoti shpetoj racen njerzore, shtazore dhe te gjitha gjallresave gjatė permbytjes qe ndodhi.

Janė duke u bėrė hulumtime dhe arka e Noehit qe ėshtė edhe vet historia e tij, ka gjasa qe kjo tė vertetohet nga arkologet dhe historianėt si e vertetė!

Nėse kjo veretohet nga arkologet historianet dhe hulumtues profesional dhe tė tjerė, pra nėse konstatohet se ėshtė veretė dhe perputhet me historinė biblike, ēka dhe si do tė ipet pergjigja nga ateistet qe nuk besojnė nė Zot?

Jam kurreshtar tė degjoj nga ateistet para qe tė ipet ndoni rrezulltat konkret nga hulumtuesit lidhur me kėtė histori se ēka mendojnė ateistet?

respekte dhe gjithė tė mirat.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Pergjigje Mardukut.

I nderuar Marduk!

Ti shkruan "Atehere une po du me dit qysh mujna me besu me nje Zot kur se kena Trurin aq te afert me Zotin qysh mujna me besu vetem si te Verber kur se dina ende saktesisht se a Ekziston a nuk Ekziston?"

Sipas kesaj ne fillim pra, pranojme qe Zoti ekziston,apo jo?Nese po atehere rruga eshte me e thjeshte. Jo nepermjete fese, jo nepermjet filozofise, por personalisht ti mund ti therasesh Atij. Duke i kerkuar qe ta njohesh Ate :si Ai eshte dhe a ka dicka per te te thene. Une e kam bere dhe nuk jam zhgenjyer.
    Kush kerkon gjen...

3 - Errėsira dhe Drita

Dhe kėshtu kemi ciklin e pėrjetshėm tė ditės dhe tė natės, luftėn e pėrjetshme ndėrmjet errėsirės dhe dritės. Shumė prej besimeve tė lashta flasin pėr kėtė luftė tė pėrjetshme.
    Sigurisht qė dielli ėshtė shumė i rėndėsishėm pėr mbajtjen e jetės nė planetin tonė. Nėse dielli do tė zhdukej papritur, atėherė e gjithė jeta nė planetin tonė do tė pushonte sė ekzistuari. Gjatė ditės dielli na jep energji nė formėn e dritės dhe tė ngrohtėsisė. Energjia nga dielli ėshtė nė njė formė tė tillė e cila mund tė pėrdoret nga bimėt nėpėrmjet fotosintezės. Po aq e rėndėsishme sa koha gjatė ditės ėshtė edhe ajo gjatė natės kur toka i ekspozohet territ tė ftohtė tė hapėsirės. Kjo ndodh kur toka ēliron energjinė e marrė gjatė ditės. Nėse toka nuk do t’a ēlironte kėtė nxehtėsi natėn, atėherė me tė vėrtetė do tė bėhej njė vend shumė i nxehtė dhe ngado do tė kishte ērregullime.

Toka nuk ėshtė njė sistem i izoluar, nuk ėshtė njė sistem i cili vetėm thith gjithnjė e mė tepėr energjinė e rrezatuar nga dielli duke e akumuluar atė. Por toka ėshtė njė sistem me energji tė njė forme tė shfrytėzueshme gjatė ditės, dhe me shkarkimin e nxehtėsisė pak tė shfrytėzueshme gjatė natės.
    Kėshtu ne kemi shembullin e parė se sa i rėndėsishėm ėshtė ekuilibri pėr jetėn.
    Nėse dielli do tė ndriēonte me shkėlqim mbi ne pandėrprerė, duke na lėnė nė ngrohtėsine e dritėn e tij tė mrekullushme, do tė bėhej nxehtė njithnjė e mė tepėr e do tė vdisnim nga kjo nxehtėsi e tepėrt. Gjithashtu nėse i ftohti i errėsirės sė natės do tė mbizotėronte vazhdimisht do tė kishim ftohtė gjithnjė e mė tepėr e do tė vdisnim nga mungesa e ngrohtėsisė dhe dritės. Jeta lind vetėm kur ka balancė nė tė. Ne kemi nevojė pėr tė dyja, pėr ditėn dhe natėn. Ne kemi nevojė pėr ciklin e vazhdueshėm ndėrmjet tyre.

Mund tė gjeni Arushėn e Madhe midis yjeve nė tė majtėn e sipėrme tė animimit gjatė pjesės sė natės tė ciklit. Animimi na i tregon yjet si tė palėvizshėm gjatė natės. Nė tė vėrtetė yjet lėvizin gjatė natės ashtu si dielli lėviz gjatė ditės.

... (postimi i ardhshėm 4 - Parajsa dhe Ferri )

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Citim Postuar mė parė nga Dalan
    Lindi nga njė virgjėreshė nėpėrmjet ngjizjes sė papėrlyer pėrmes ndėrhyrjes sė shpirtit tė shenjtė. Me kėtė vėrtetohej njė profeci e lashtė. Kur lindi, tirani asokohe nė fuqi donte ta vriste. Prindėrit e tij u detyruan te arratiseshin nė njė vend tė sigurtė. Tė gjithe fėmijėt e seksit mashkull nėn moshėn dy vjeē u vranė me urdhėr tė sovranit, qė donte ta vriste atė fėmijė. Engjėj dhe barinj shpirtėrorė e pritėn nė lindje dhe i dhanė pa kursyer si dhuratė ar, temjan e mirrė. U nderua si shpėtimtar i njerėzve dhe bėri njė jetė tė virtytshme e tė thjeshtė. Kreu mrekulli, midis tė cilave shėrimin e tė sėmurėve, kthimin e shikimit tė verbėrve, largimin e shpirtrave tė kėqinj dhe ringjalljen e tė vdekurve. U ekzekutua nė kryq midis dy hajdutėve. Zbriti nė ferr dhe u ringjall prej tė vdekurve, pėr t'u ngjitur pėrsėri nė parajsė.
    Duket pikėrisht sikur ėshtė fjala pėr Jezusin, apo jo?
    Por nuk ėshtė ai. Kėshtu pėrshkruhet perėndia shpėtimtare lindore e njohur si Virishna, 1.200 vjet pėrpara lindjes sė hamendėsuar tė Krishtit. Nėse kėrkoni njė perėndi shpėtimtare qė tė vdesė me qėllim qė mėkatet tona tė mund tė falen, nuk ju duhet shumė mund pėrveē sikletit tė zgjedhjes, sepse bota e lashtė na ofron njė mori tė tillė. Ja vetėm disa prej figurave heroike prej "Bijve tė Perėndisė", protagonistė historish shumė tė ngjashme me atė tė Jezusit, por mjaft mė tė lashta:
    Khrishna nė Hindustan; Buda Sakia nė Indi; Salivahana nė ishujt Bermude; Osiridi dhe Horusi nė Egjipt; Odini nė Skandinavi; Kriti nė Kaldea; Zarathustra nė Persi; Baal e Taut nė Feniki; Indra nė Tibet; Bali nė Afganistan; Jao nė Nepal; Vitoba nė Bilingo; Tamuzi nė Siri e Babiloni; Atisi nė Frigji; Ksamolksis nė Traki; Zoar i Bonzėve; Adadi nė Asiri; Deva Tati e Samonokadami nė Siam; Alkidi nė Tebė; Mikadoja midis sintove; Bedrui nė Japoni; Hesusi ose Erosi dhe Bremrillahmi midis druidėve; Thori, i biri i Odinit, midis galėve; Kadmi nė Greqi; Hili e Feta midis mandejve; Xhentauti dhe Kuetzalkoatli nė Meksikė; Monarku Universal i Sibileve; Iski i Formozės; Mjeshtri Hyjnor i Platonit; I Shenjti i Ksakės; Fohi dhe Tieni nė Kinė; Adoni, i biri i virgjėreshės Io nė Greqi; Isioni dhe Kuirinoja nė Romė; Prometeu nė Kaukaz dhe Muhameti nė Arabi.
    Jeten e shembujve qe kam permendur me te zeza e njoh dhe asnjeri nga keto nuk ka vdekur i kryqezuar :

Krishna -> vdes i vrare gabimisht nga nje gjahtar
    Buda-> vdes ne menyre natyrale
    Muhamedi-> vdes ne menyre natyrale

Nqs ne keta shembuj ka te pakten 3 shembuj qe jane te gabuar, me llogjike i bie qe gjithe materiali qe paraqitet eshte thjesht demagogji dhe jo i denje per t'u marre seriozisht.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Citim Postuar mė parė nga Matrix Lexo Postimin
    Jeten e shembujve qe kam permendur me te zeza e njoh dhe asnjeri nga keto nuk ka vdekur i kryqezuar :

Krishna -> vdes i vrare gabimisht nga nje gjahtar
    Buda-> vdes ne menyre natyrale
    Muhamedi-> vdes ne menyre natyrale

Nqs ne keta shembuj ka te pakten 3 shembuj qe jane te gabuar, me llogjike i bie qe gjithe materiali qe paraqitet eshte thjesht demagogji dhe jo i denje per t'u marre seriozisht.
    Me llogjikėn tėnde bardhė e zi po...
    Do tė ishte mė e denjė pėr ty tė paktėn tė ndryshoje avatarin.

Pse?

"sepse duke ngritur sytė nė qiell dhe duke parė diellin, hėnėn, yjet, tė tėra, domethėnė tėrė ushtrinė qiellore, ti tė mos nxitesh tė biesh pėrmbys pėrpara kėtyre gjėrave dhe t`u shėrbesh, gjėrave qė Zoti, Perėndia yt, u ka dhėnė tėrė popujve qė ndodhen nėn tė gjithė qiejtė"

Ligji i Pėrtėrirė 4:19

p.s. do tė rri edhe ca kohė kėtej rrotull forumit deri sa t'a sjell tė pėrkthyer kėtė material, e t'a shihni demagogjinė tuaj...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga baaroar : 28-04-2010 mė 18:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •