Close
Faqja 11 prej 1135 FillimFillim ... 91011121321611115111011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 11341
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120

Dialog me ateistin ose mosbesimtarin

NE KETE TEME DO TE DESHIROJA QE TE DISKUTONIM PER ARGUMENTET OSE FAKTET NE LIDHJE ME MOSBESIMIN POR SDU QE TE KRISHTERET TI PERGJIGJEN PYETJEVE TE ATEISTEVE PER TO ESHTE HAPUR TEMA DIALOGU I MUSLIMANIT ME KRISTIANIN.HE EDHE PERMBAHUNI RREGULLIT QE TE MOS KETE ME SHUME DISKUTIME SE 2 HERE NGA I NJEJTI PERSON EDHE PYETJET TE JEN NJE NGA NJE JO 234 MENJEHERE CDO GJE DO TE MUNDOHEM TUA ARGUMENTOJ ME ARGUMENTE FETARE SHKENCORE EDHE LLOGJIKORE

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120

shkaqet e lindjes dhe ardhjes se ateizmit

ketu mund te jepni shkaqet dhe argumenta pse lindi ateizmi si dukuri ose ideologji qe me pare ska egzistuar ne kete permase qe eshte Sot

raku
    i/e ftuar
    e ke shume gabim ademir kur thua qe prifti dhe mjeku flasin latinisht .
    nqs prifti do fliste latinisht ne kishe ,ajo do ishte per shkak se ai vinte nga amerika latine.une kam qene ne kisha te ndryshme ne amerike dhe asnjehere nuk e kam degjuar priftin te na flasi latinisht.kjo eshte brockulle e plote qe ti te mbrosh ato qe tha usama.nqs prifti do fliste latinisht ne kishe ,atehere si do merrej vesh me anetaret e tjere te kishes kur bibla eshte e shkruajtur ne anglisht.ky eshte ndryshimi me kuranin dhe biblen se kurani shkruhet gjithmone arabisht dhe perkthehet ne gjuhe te tjera ndersa bibla gjithmone eshte shkruajtur ne gjuhe te ndryshme.shkaku pse kurani eshte shkruajtur gjithmone arabisht eshte doktrina qe ja u lajne trurin me arabet juve duke thene se vetem ne ate gjuhe kuptohet ashtu sic duhet dhe vetem ne ate gjuhe duhet mesuar.nqs lexohet ne gjuhe te tjera atehere nuk lexohet ashtu sic duhet.kjo e gjitha per ta rritur gjuhen e te folurit arabisht ne bote per interesat e atyre qe e shkruajten librin ne ato kohera.

raku
    i/e ftuar
    po e vazhdoj te mesipermen sepse nuk mund te shkruaja me teper nga madhesia e postit.
    mjekun se kam degjuar ndonjehere te na flasi latinisht ketu ne amerike.pastaj ti mos harro se vete anglishtja eshte nje gjuhe e re dhe ka per baze shume fjale qe rrjedhin nga latinishtja .pastaj ato qe shkruan mjeku ne shqiperi i shkruajne edhe ne arabi dhe ne gjithe boten sepse ilacet vetem nje emer te perbashket kane.ky eshte nje krahasim i dobet nga ana jote midis gjuheve dhe metodave qe ato fliten.nqs ti nuk ke degjuar ndonjehere per keto qe po degjon tani eshte sepse ti je nga maqedonia dhe prinderit e tu mendojne se ata jane me fetar dhe me prane zotit se ne te tjeret dhe na quajne ne shqiptaret kaurr te dashuruar pas krishtit dhe antishqiptar.kjo qe po te them une ty mund te duket e tepruar por une flas gjithmone nga eksperienca qe kam hasur.ka me antishqiptar sesa kur perdor dhe prezantohesh me fjale arabe ne forumin shqiptar?
    sic tha me siper iliria,kjo vjen nga injoranca dhe analfabetizmi qe ata shqiptare kane rreth fese sepse qene te paret qe rane ne doren e turkut dhe nuk ishin ne gjendje te komunikonin me shqiptaret nga shqiperia per shkak te ndarjev te trojeve tona.fene ata e gjeten si nje gur te fort qe ti rrinin rreth e qark dhe te bashkoheshin nepermjet saj kundra serbeve dhe maqedoneve.feja nuk i ka asmiluar shqiptaret qe jane ne maqedoni edhe sot sepse kane pasur gjithmone nje fe te perbashket .ti kur shikon edhe emrat e shqiptareve nga maqedonia dhe nje pjese te madhe nga kosova ,jane emra myslymanesh dhe jo emra qe rrjedhin nga gjuha shqipe.duke filluar qe nga zv.kryeministri i maqedonise musa xhaferri dhe ish lideri i uck ali ahmeti dhe kryeministri i kosoves bajram rexhepi dhe presidenti ibrahim rugova.tani edhe ne shqiperi ka emra myslimanesh por jo me permasat qe ndodhen ne maqedoni dhe ne kosove.keto jane shembuj konkret qe kane te bejne me ndikimin e larte te fese ne keto shoqeri.une vazhdoj ti jap ty ndersa ti ben te kunderten .

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Une ne smestrin e kaluar pata dy profesor nga shqiperia ,qe me ligjeronin nja dy lende ,ata te dy ishin shipetar ,por interesant ,asnjeri nuk e pat emrin me kuptim shqip,njeri quhej Sotiriq Dhamo dhe tjetri Stafan Qiric,cka mendon ti rakku ,cfar emra jan keto a shqip a greqisht apo latinisht,,pse te keto ka ndikur aq shum feja sa qe po te mos paraqiten se jan shqiptar,nuk dallohen aspak nga nje grek ,e cka di une .
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Edhe dicka ,une tani e tutje (nja tre muaj e dicka )nuk do te mund te debatoj ne forum ,per disa shkaqe objektive ,per ate edhe kerkoj falje ,edhe mos mendoni se nuk po kam cka te flas,por punet ashtu jan saqe nuk melejojne te futem ne forum per te debatuar.
    Me respekt nge une Usama per te gjith anetaret e forumit
    Selam (paqe-rakku)
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Ademir, nuk jam motra por vellai. Emri iliri simbolizon krejt tokat shqiptare. Tashti pakez per ate qe shkrova, une nuk kam tjer vellezer perpos jush pa marr parasysh fene.Mue nuk me pelqejne fundamentalist te asnje feje. Une besoj ne fuqi mbinatyrore e nuk e quajta me e mer se do e njofin si Zot, tjeret si Allah apo Zeus apo........
    Fete jane mjet percares sic po e shef ti vet nese don me e pa.
    Kur te flasim duhet te jeme te sinqerte dhe te flasim te verteten, pa marr parasysh se per kenin behet fjale.Ai qe don mund te verej se si krishterizmi si muslimanizmi i kan sjedhe me shume dam se te mira kesaj bote. Kan shkaktuar luftra dhe urrejtje.Sikurse te kishim mundesi ti pyesim te paret tone per perjetimet e tyre gjat historise? Ēka do te na thonin? Me sa e kuptoj je nga Kosova(do te vizitoj Kosoven ne korrik),ēka do te thonin Idriz Seferi, Ise Boletini, Haxhi Zeka, Bajram Curri, Azemi dhe Shota, etj etj?
    Kunder kujt kan luftuar dhe per ēka?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

raku
    i/e ftuar
    te pakten une s'kam intelektin tend.
    prape dua te kritikoj dhe nuk e kam me qellim por thjeshte dua ta kuptoj me qarte ate qe shkruan.vendos shenjen e pikepyetjes kur ben nje pyetje!
    nuk kam si ta le une kete qe thua ti ,sepse kjo eshte dicka e rendesishme dhe per ate qellim e hapa temen une .kjo ndikon ne shoqerine e shqiptareve dhe kulturen e tyre ne pergjithesi.e din ti zoterote se kur u luajt boterori i vitit te kaluar ne japoni dhe kore te jugut mori pjese turqia dhe na kishte sjelle me vete tifoze nga turqia.nder tifozet ishin femra te mbuluara me shami ne koke dhe me flamuj turk.ne nje sken te madhe boterore kjo tregon traditen myslimane fetare qe nje komb si turqia ka dhe po e shfaq nepermjet njerezve te saj.a me kupton o intelekt i papershkruar?
    dmth sikur shqiptaret e maqedonise qe na ndjekin me kaq pasion kete fe [se kam fjalen per shumicen],te shkonin ne stadium kur luan kombetarja jone dhe te na vishen si arabet edhe turqit dhe te na prezantojne shqiperine ne ate menyre.cfare opinioni do kishte bota per popullin dhe kulturen shqiptare?

raku
    i/e ftuar
    shume bukur e the ate postin e siperm ti iliria!

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    zvicer
    Postime
    27
    Rakut dhe ilirit
    Une nuk jam nga maqedonia.
    Shih raku mos me rej se une e kam ndegju priftin me vesh te mi kur e hapi ungjillin dhe lexoj ne latinishte apo grke nuk e di.mandej kur e majti meshen me duket se ashtu thiret ajo bisede,spjegoi shqip,edhe hoxha kur e cek ndonje ajet nga kurani e thote ne gjuhen e kuranit e mandej tone dersin e mban ne gjuhen amtare,pra shqip.Edhe kurani eshte ne shqip i perkthyer edhe ato hoxha e lexon xhematit.Kush te ka rrejt se hoxha fol arabisht apo ti pe qpik.Une tamam po foli po ju po mundoheni me tallavit punt.E po me dukesh se ty ti paskan jo la po shperla trunt.E mos mi perzi prinderit e mi ketu ne kete faqe se me ja nis une ashtu si ti ke mu qudit edhe ti se qka te gje.
    Sa i perket emrave pse a po te duken shqiptare emrat NUH,MARK,GJON,PJETER,LAZER,FAN,GJERGJ,ANTON,NIK,MA RTIN,ZEF,GJUVALIN,e mmos ta zgjas se na pret sabahi me bo mi shkru te gjitha emrat katolik,e mos ti permeni ato ortodokse se asnje per ilaq smundesh me gjet.Une vertet nuk kam shkolle aq sa ti po njo eshte e sigurt nuk rrej si ti as nuk mshtjelli si ti.
    E pse botes pi pengojka shamia e grave tona,po bash pune e madhe nese i pengojne pse a mos po jetoj per ta une a qysh do njeri veshet a nuk eshte kjo e drejta e njeriut si thoni ju.Apo apet rreni.Ti ndash tonen dishe krejt cullak,mue hiq sme pengon.
    Shih do te tregoje nje ngjarje qe e kam perjetur vet.Kam qene ne Holland para luftes me familjen(po du me te pergjegj per kulturen)
    por smujta atje dhe u ktheva.Kur isha atje me quan ne nje katund afer shtetit belgjik aty skishte nga ne askush veq une isha shqiptar,ishte nje lum aty afer dhe une shume u merzitsha dhe per cdo dite shkojsha atje,e bleva nje grep edhe une si ata holandezet e risha prane lumit.Nje dite pe thiri nje prej atyre edhe nese nuk ishin shume nja 7-8 me dore eja ko,edhe ai erdhi une veq nja disa fjal i pata mesue ne gjuhen e tyre flamane,pi htom ulu o burre ti pexhim keta peshqi dhe i ham,e aj mue e pse!po qe pi thome se vetem spo muj spo me shkon ka fyti,nejse u ul dhe i ham ngadal ato peshqi po me vet nga jam e qeshtu.Nesrit e thira e i thash mere edhe familjen e eja te une,sepse ishte afer meje me shpi(shpit ishin rrend)Ape me tha e pse? po me nejt more burre me kqyri nje here habitshem,une hajt thash mere familjen e eja te une sonte.Ate nate erdhi nejtem gruja ime i boni sajgi atyre kur shkuan dolem i percullem.Nje dite tjeter pi thom e kush jane ata qe jane ma andej ty zone peshqi.me tha edhe keta e kane ketu afer shpite e tyre se krejt jemi 9 familje.Thirri edhe ata te ne ketu te rrim bashk,ai gjethmon me pyste e pse,po shko more i thash thirri me nejt.Nejse shkoj dhe erdhen ndejtem peshqit qe i kishin zone i puqem muhabet e u knaqem,mandej te gjithe i kam thirre te une ne shtepi se kishte edhe bahqe edhe thmija lujshin bashk e qashtu disa muj,por nona ime ishte smure dhe une menjehere u ktheva(mavone edhe diq nona)une mbeta ne Kosove,krisi lufta,NATO-ja donte ti mshonte,ata te hollandes me thirrnin eja ketu te ne se po te presim,o jo i thojsha me telefon se mo nuk vie atje se shume u merzita,eja thojshin se na ke msu shume mire kur nuk ta harojme,tash po knaqemi tuj nejt sbashku te gjithe gati perdite.Ata ishin krejt me shkolla te larta,po adi se cka me thonin ne telefon"ti na msove cka eshte njerezia"Une keto e disha edhe me perpara se kultura jone eshte e madhe po ata nuk e kane dite,prandaj ti mos u merzit per kulturen tone se mire e kemi edhe hiq sdo te nalemi.
    Mire mbetshi te gjithe
    Ademiri

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •