Close
Faqja 849 prej 1135 FillimFillim ... 349749799839847848849850851859899949 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,481 deri 8,490 prej 11341
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Okay ja po pajtohem me ty qe fjalen Allah ta konsiderojme si fjale te huaj, por para se te hedhim kete fjale nga perdorimi ne gjuhen shqipe, fillimisht ju kerkoj juve qe jeni kunder kesaj fjale qe te me pastroni nga cdo fjale e huaj qe eshte futur ne gjuhen shqipe.

Kur ta beni kete , atehere ne shqiptaret musliman nuk do te drejtohemi me Zotit me fjalen Allah, por do ti drejtohemi me fjalen ZOT.

GV_USA
    Eshte e vertete qe nuk eshte vetem fjala Allah fjale e huaj ne shqip. Ka plot tjera. Edhe aso qe s'kane te bejne me Islamin aspak. Mirepo se sa mund te thuash se pasi qe ka fjale tjera te huaja, edhe une do t'i fus/mbaje ato islame, kete e thua ti, kjo eshte pyetje qe pergjigjet nepermjet te ndergjegjes te secilit. Edhe une do te mund te thoja "pasi qe kemi fjale arabe per Zot, edhe une dua te perdori fjale maqedone per zot ose greke". Por nuk e bej kete. Dhe jam mirenjohes sado here qe dikush me meson te zevendesoj fjale joshqipe me aso shqipe.

Kane edhe gjuhet tjera fjale te huaja ne vete. Disa kane plot te tilla. Por disa tjera me mase dhe vetem aso fjale qe jane te pazevendesueshme. E njejta te vleje edhe per fjalet e huaja ne shqip. E njejta per kulturen, traditen, fene e zakonet. Importin e tyre me mase. Se vetem si skllav te shohin. Arabet e turqit me se shumeti. Ndoshta nuk te ka rene ty te diskutosh me te tille. Ndoshta nuk e di se cfare do te thote te perqeshesh nga ish populli sundues per arsye se ia ke marrur kulturen. Une kam perjetuar keso gjera. P.sh. se si turqit perqeshin boshnjaket per "vjedhje" traditash religjioze turke. Se si e quajne Bosnen "Turqia para 100 viteve". Se si eshte te degjosh ne shkolle nxenesin e ardhur nga Turqia qe thote se neve ne Turqi kemi mendimin se neper popujt e Ballkanit kemi qene te mirepritur si misionare, per shkak te fese se vetme te vertete qe shperndanim. Nese ke gjak e jo uje ne trup, kur degjon keso mendimesh te duket vetja si afrikan dhe ate Zot qe t'a kane sjellur pasardhesit e ketij gabeli qe ke perpara e perplase ne shporte te mbeturinave e cdo gje te tille.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 07-07-2009 mė 15:52

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-06-2009
    Postime
    92
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Ky injoranti Jusuf Estes flet edhe per kete foren. Cila eshte e para, pula a veja. Mire qe s'na tha 'ALLAHU E DIN MAS MIRI' se isha dek t'i kesh.
    T'kam thane ty mistria-mesia4ever, ke kujdes sepse nga mllefi mundesh me plas pa exhel.

kjo video vertet eshte NO COMMENT, dhe ju tru shperlare sa te doni ofendoni,fyeni,injoroni por te verteten nuk mund ta mbuloni.
    Bile tash, thirresit me te medhenj ne Islam jane ish jobesimtaret qe kane hy ne Islam psh si ky ish pastor ne kete video.

Shume interesant: Sa ma shume qe e urrejn fene islame aq ma teper e perqafojn jobesimtaret.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Zėu_s cfar po ndodh me ty aman ?!!! Me duket se ke rene pre e propagandes anti islamike qe behet ketu dhe sinqerisht te them nuk me vjen keq qe ca tipa po bejne propagande te rejshme, por me vjen keq kur shikoj qe tipa si puna juaj qe dikur ishit pishtar i te se vertetes kene rrene thelle nen kurthin e propagandes anti islamike qe behet ketu ne forum, por edhe ne jeten e perditcme permes mediumeve te ndryshme.

Ate qe thua ti lene qe nuk ka llogjike fare, por nuk mund te kuptoj se si nje njeri si puna jote shkrimet e te cilit i kam lexuar me vemendje deri me dje, ke kaluar ne kete derexhe sa qe me shkrimet nuk te kane as kuptim llogjik.

Ti thua qe nuk e ke ditur qe dikur dmth para fese islame arabet kane perdorur fjalen "Allah" per te emertuar Perendine supreme te tyre , pra Zotin e Henes.

Tani nese bazohemi tek kjo thenia jote atehere neve nuk duhet te perdorim fjalen ZOT ne gjuhen shqipe , ngase fjala Zot dikur ne lashtesi i eshte atribuar Zeusit, Jupiterit etj etj.
    Edhe keta perendi fantazma jane quajtur ose emertuar me fjalen ZOT !!!!
    Dhe mos me thuaj qe nuk e din qe fjala ALLAH DMTH ZOT!!!!!!!

Te dalim tani ket fjala NE , se me duket se je be shoku i mesia4ever. Ai i bie keto citime , pse ne Kuran thuhet Ne, kush jane keto NE , etj etj.

Pik se pari Duhet te dish se Allahu nuk eshte vete , Allahu ka nen sundimin e tij me biliona engjuj , engjuj qe kane mare pjese aktive ne krijimin e universit dhe njeriut si dhe qenieve te gjalla.
    Pra fjala NE i referohet Allahut sebashku me engjujt. Allahu eshte i drejte , nuk eshte si mesia4ever dhe koheve te fundit si puna jote, Allahu nuk i humb vlerat e punes se bere nga engjujt, ne fakt ate e respekton.

Tani te dalim tek Muahmedi milioneri i arabise. Zot cfar nuk degjoj , cfar do lloj idesh u vijne njerezve ne kohe qe te shajne dhe perbuzin njeriun me te sukseshmen ne bote ( me ndihmen e Allahut ).

Pik se pari , pa para kishte a.s. Muhamedi?!!! Pasi ti me thua qe suksesi i tij kishte te bej me pasurine e tij, me trego sa para kishte ai ?!!! A kishte me shum para se paria e Mekes qe e luftonin ate ose jo ?!!!

Muhamedi ishte nje mize nga ana financiare nese krahasohet me parine e Mekes qe e luftonin ate.
    Muhamedi a.s. ishte jetim, pa nene dhe pa baba dhe ne ate kohe jetimet nuk kishin te drejta. Pasuria qe u takonte prinderve te tyre , perfundonte ne duart te tjereve. Ishte feja islame ajo qe per here te pare ua garantoj jetimeve trashigimine e pasurise se prinderve te tyre.

Sa i perket akuzes se feja islame eshte kopje e besimit monoteist cifuto-kristijan, me trego sikur te kishte qene kjo e veretete PSE NE KURAN NUK GJENDET GABIMET TRASHANIKE SHKENCORE LLOGJIKE QE GJENDEN NE TORA DHE BIBEL ?!!!

100 milion gabime ka ne Bibel dhe cuditerisht asnje gabim Biblik nuk kopjohet ne Kuran!!!!!

Keto arsyetime banale i kemi degjuar dhe jemi mesuar, por me vjen gjunah per ty ke marrur rrugen e mesia4ever.

Te vazhdojme me pergjigjen. Tani me permend ti mua incestin, poligamine e ku te di une se cfar , shtypjen e gruas etj etj.

TE GJITHA KETO JANE SULME KLASIKE QE I BEHEN FESE ISLAME NGA ANA E FUNDAMENTALISTAVE CIFUTO KRISTIJAN.

Ti fort mire e din qe Kurani barazon gruan me burrin, ti fort mire e din qe Kurani ndalon vrasjen e te pajashmeve, dhe ti fort mire e din qe sa i perket poligamise Kurani ven kushte specifike qe duhen te plotesohen para se te praktikohet poligamia, dhe ky kusht eshte drejtesia , dhe barazia midis gvare tjera, dhe Kurani te thot nqs nuk mund te jesh i drejte atehere martoju vetem me nje!!!

Shallom Alekem Zėu_s qe te ka shperla mendjen nje tip me IQ=0 , nje tip si puna e mesia4ever.

Me Respekt

GV_USA
    Para se me t'dhane pergjegjie, po m'intereson me dite a nuk po m'kupton apo nuk po don me m'kuptue ?

seriozisht po t'veti, se e kam pershtypjen qe nuk ke mare vesh as ni troh hiq ēka kam thane une.

Ps.: Ajo Shalom alejhem nuk asht per ty, po per ata qe nuk pershendetin shqip, por semito-jahudo-arabisht.

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Jam ne njohuri mbi deshiren e muslimaneve per kuantitet. Por kur te them se edhe Zeusit ju kane lutur njerezit edhe me shume per nga numri i tyre edhe me gjate per nga koha sesa Allahut, atehere e di se nuk e din cfare pergjigjesh.

Ose ndoshta edhe as qe kupton.

*
    i njorant qe fol pa logjik jezusi a ban ta di sa ka jetuar ne menyre qe te me bindesh qe atij ju kane lutur ma shum se zotit dhe me gjate o papak
    Zotin e adhurojne te gjitha krijesat qe jane ne toke dhe ne qiell e ju kane lutur qe nga krijimi i njeriut te pare e deri ne fundin e kesaj gjithesie do t'iu luten po ik o i gjore
    pastaj jezusi (Isai ) e ka ndaluar adhurimin e tij nga njerzit sepse ai ka qene i derguar si pejngamer (lajmetare ) nga zoti por njerzit si ti mund edhe ti keqkuptojne ose ti keqinterpretojne ose ti mohojne gjerat e verteta sepse ti qdo gje je duke e mohuar e kete po e ben nga gjelozia sepse besoj qe edhe ti e din te verteten po je bere sikur popat e shkieve qe e thojne qe kosova eshte toke e serbis pa as nje argument , mirepo vetem e vetem ta mohojn te verteten
    e lexo pak histori te vertet e jo siq lexon ti perralla te shkruar nga epshet e njerzve dhe deshirat e tyre

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Jam ne njohuri mbi deshiren e muslimaneve per kuantitet. Por kur te them se edhe Zeusit ju kane lutur njerezit edhe me shume per nga numri i tyre edhe me gjate per nga koha sesa Allahut, atehere e di se nuk e din cfare pergjigjesh.

Ose ndoshta edhe as qe kupton.

*
    Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    i njorant qe fol pa logjik jezusi a ban ta di sa ka jetuar ne menyre qe te me bindesh qe atij ju kane lutur ma shum se zotit dhe me gjate o papak
    Zotin e adhurojne te gjitha krijesat qe jane ne toke dhe ne qiell e ju kane lutur qe nga krijimi i njeriut te pare e deri ne fundin e kesaj gjithesie do t'iu luten po ik o i gjore
    pastaj jezusi (Isai ) e ka ndaluar adhurimin e tij nga njerzit sepse ai ka qene i derguar si pejngamer (lajmetare ) nga zoti por njerzit si ti mund edhe ti keqkuptojne ose ti keqinterpretojne ose ti mohojne gjerat e verteta sepse ti qdo gje je duke e mohuar e kete po e ben nga gjelozia sepse besoj qe edhe ti e din te verteten po je bere sikur popat e shkieve qe e thojne qe kosova eshte toke e serbis pa as nje argument , mirepo vetem e vetem ta mohojn te verteten
    e lexo pak histori te vertet e jo siq lexon ti perralla te shkruar nga epshet e njerzve dhe deshirat e tyre
    Beso m'vjen te qaje nganjehere kur i lexoj postimet tua.

Une flas per Zeusin, kurse ti kupton "Jezusin".

Te paste ne qafe kush te ka bere ne kete dite. Edhe ne qofte ky "Zoti".

*

Pasioni pėr shkencėn Maska e KILI MERTURI
    Anėtarėsuar
    23-01-2008
    Vendndodhja
    evropė
    Postime
    1,838
    A hala po bisedohet per librin arab ne ket tem ,a!

Shnet , njerz.

Ky eshte nje rast tipik i kultures sone.

Libri eshte arabisht , i shkruar nga arabet dhe ne arabi , pune e ditur gjithmon , e ne flasim e humbim energji per gjera koti.

Kili

SHQIPERIA ETNIKE ESHTE GJAKU IM QE NUK FALET!
    Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Mos iu jep rast me blegėrue.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Testim Lexo Postimin
    Mos iu jep rast me blegėrue.
    E kuptoj qe pala muslimane ne bisede eshte e interesuar te kaosizoje temen. Te mos flitet per Kuranin, por tema tjera, si sharjet, akuzat e marsakarallaqe tjera. Por kam vendosur te mos me pengoje kjo gje. Sepse tregon thjesht realitetin e ketij komuniteti. Forcen intelektuale te tij. Mjetet ekzistuese. Te cilat sipas rezultatit te kesaj bisede per nje lexues te vemendshem sigurisht se - sic besoj apo vleresoj une - jane: Erresimi, kamoflimi, stigmatizimi i argumenteve kunder Kuranit. Shikuar ne menyre largeparese kjo tregon fare mire, se Islami bazon ne "marramendje". Po nuk erresove, kamoflove e stigmatizove arsyen e njeriut, pason disfata e Islamit. Kjo praktike e bisedueseve muslimane flet me tonelata me shume kunder Islamit sesa teorite e mia. Andaj: Perse te na pengojne? Ndoshta per shkak te keqardhjes, qe duhet te ndiejme per gjendjen ne te cilen na jane sjellur vellezerit tane besimtare muslimane. Kane dije te pergjithshme si te femijeve minorene. Me keso kapacitetit, jo ne Allah, por edhe ne drunje e gure te malit mund t'a beje dike te besoje. Por kryesorja eshte: Nuk ka dyshim se e kalojne shqiptaret edhe kete "fruth". Pike.

*

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190

Une flas per Zeusin, kurse ti kupton "Jezusin".

Te paste ne qafe kush te ka bere ne kete dite. Edhe ne qofte ky "Zoti".

*
    mos baj dert per te tjeret por qaja hallin vetes
    atehere me trego ti per zeusin pra sa ka jetuar o papak e sa eshte adhuruar po ik o i gjore ik se je bere i marre me postime je bere si popat e serbeve je bere si Artemia hahah po i marre qe je bere vetem flet me endrra

Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    E kuptoj qe pala muslimane ne bisede eshte e interesuar te kaosizoje temen. Te mos flitet per Kuranin, por tema tjera, si sharjet, akuzat e marsakarallaqe tjera. Por kam vendosur te mos me pengoje kjo gje. Sepse tregon thjesht realitetin e ketij komuniteti. Forcen intelektuale te tij. Mjetet ekzistuese. Te cilat sipas rezultatit te kesaj bisede per nje lexues te vemendshem sigurisht se - sic besoj apo vleresoj une - jane: Erresimi, kamoflimi, stigmatizimi i argumenteve kunder Kuranit. Shikuar ne menyre largeparese kjo tregon fare mire, se Islami bazon ne "marramendje". Po nuk erresove, kamoflove e stigmatizove arsyen e njeriut, pason disfata e Islamit. Kjo praktike e bisedueseve muslimane flet me tonelata me shume kunder Islamit sesa teorite e mia. Andaj: Perse te na pengojne? Ndoshta per shkak te keqardhjes, qe duhet te ndiejme per gjendjen ne te cilen na jane sjellur vellezerit tane besimtare muslimane. Kane dije te pergjithshme si te femijeve minorene. Me keso kapacitetit, jo ne Allah, por edhe ne drunje e gure te malit mund t'a beje dike te besoje. Por kryesorja eshte: Nuk ka dyshim se e kalojne shqiptaret edhe kete "fruth". Pike.

*
    nje gje dua ta tregoj qe ne fillem te hapjes se temes une e kam kuptue se je i manget ne mendje sepse qdo gje qe e poston e ke me prapavi dhe propagant antiislame sikur Artemia (popi)serb per kosoven, por nuk eshte per tu quditur se ti mendon qe do ti bindesh te tjeret njehere se keto qfare i thue jane te verteta e nese dikush qe eshte i palogjikshem i pranon keto atehere jam shum i bindur qe ti do te mundohesh qe ta bindesh per kosoven se eshte toke e Serbis siq edhe ke deklaruar me heret ne postimet tuaja
    e kjo propagant antiislame ng ana juaj e kuptoj qe nuk do te ndalet sepse je i prirur per kete , por mos dil qesharak me shpifje e me genjeshtra se nuk duhet te merren statistikat ne shumic dhe siq mendon ndokush sepse sikur te pyesim ty ne do te jetonim nen serbi edhe per shume vite sepse te intereson ty politika e tyre kunder popullit te kosoves dhe kunder fese islame
    po ik se ma skemi qfare te bisedojmi me nje antikomtare me nje tradhtare dhe me nje antiislam pro qifut ik nuk po tu drejtohem vetem ty me kete postim por edhe te gjith atyre qe e mohojn realitetin dhe i besojne shkrimeve tuaja

kush eshte bektesh e merr vesh

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •