Close
Faqja 819 prej 1135 FillimFillim ... 319719769809817818819820821829869919 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,181 deri 8,190 prej 11341
    i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Une ate shkrim te tije nuk e kam pa, por leht eshte kjo pune, trego ku eshte ai shkrim ose sille ketu at shkrim te tije qe ta shohim te gjith se a eshte e vertet kjo qe po thua ti apo ke keqkuptuar diēka ti, si ne rastin e asaj fjalise se tije "Une nuk jetoj me", apo si ishte ...

Ps.: Nese don silli ato qe te thash une ty, per te vertetuar ate qe the ti, mirpo mos me detyro me shkrime te tjera te shkruaj peresi ne kete teme, se separi po pertoj dhe sedyti ketu ne kete teme u ba gjize ma kjo pune ... jo asht q'ashtu jo s'asht qashtu ... jo e lagi jo s'e lagi ...
    hej une ja kam sjell argumentet ne te gjitha postimet e mija kur ka qene tema A dueht shqiptaret ta nderojne fene se aty eshte fol edhe per identitetin e shqiptareve e shume gjera te tjera e hulumtoje ate teme e e gjan a
    Kjo tem ka qen e hapur nga Chino e i kam sjell argumente te bollshme , por edhe ne kete teme i ka sjellur Fisniku studenti shikoj postimet e tij e tani fol , po une te kam then qe nese don sill argumente kunder kuranit e une te argumentoj realitetin a
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jeton Aliu : 21-06-2009 mė 01:54

i/e regjistruar Maska e shalja1
    Anėtarėsuar
    18-05-2009
    Postime
    427
    te gjitha librat e shenjta jane nje besim per nje zote krijuas te botrave dhe shpirtit po ateistet dhe politeistet kan te drejten e tyre te mos besojne se fundja secili eshte i vetedishem per ate qe flet feja eshte besim e shkenca eshte mundim i trurit shkenca provohet e besimi eshte i pa prova beso ose mos beso secili beson ne diqka edhe ne muslimanet besojm ne tonen andaj ju qe nuk besoni mos besoni eshte puna juaj e sa per argumente feja eshte besim fiks e pa ndryshuar sikur se eshte krijuesi i pandryshuar eshte e vetet qe feja islame ka bere revolucion te arabet ne aspekte te ndryshme se ata perpara ishin pagan ka sjell shum rregulla pozitive etj dhe eshte fe universale kurani ju sajua njerzimit permes hazreti muhamedit jo per ta mbrojt popullin e izraelit siku te feja kristiane mesia u flijua per popullin e tij - izraelin ashtu qe popujt te tjer qe nuk jan izrael skan qka kerkojn te mesija se sipas librave populli i zgjedhur izrael duhet te dominoj mbi te tjeret e ju qe nuk jeni izrael qka po kapeni per nje profet qe nuk erdhi tu shpetoj as do tu shpetoj pasi nuk jeni loza e abrahamit e nese nje shqiptar ska lidhje me ta ska qka lype se edhe me dashte izraelet nuk ju marin se keni gjak jo izraelit pra jakobi dhe ismaeli ishin vllezer e ne qfar kishim me ta

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Une ate shkrim te tije nuk e kam pa, por leht eshte kjo pune, trego ku eshte ai shkrim ose sille ketu at shkrim te tije qe ta shohim te gjith se a eshte e vertet kjo qe po thua ti apo ke keqkuptuar diēka ti, si ne rastin e asaj fjalise se tije "Une nuk jetoj me", apo si ishte ...

Ps.: Nese don silli ato qe te thash une ty, per te vertetuar ate qe the ti, mirpo mos me detyro me shkrime te tjera te shkruaj peresi ne kete teme, se separi po pertoj dhe sedyti ketu ne kete teme u ba gjize ma kjo pune ... jo asht q'ashtu jo s'asht qashtu ... jo e lagi jo s'e lagi ...
    Nuk eshte e vertete qe kam thene sic me akuzon Jetoni se kosova eshte toke serbe apo dicka te tille. Por me Jetonin kemi te bejme me nje legastenik klasik qe nuk din te lexoje e kuptoje asnje fjali qe permban dicka me shume se kryefjalen dhe kallezuesin. Ofendim per sistemin arsimor te Kosoves.

Ne temen "A duhet populli shqiptar te nderroje fene?" bisedonim mbi kete gje: Jetoni erdhi ne bisede dhe thoshte panderprere se Islami qenka feja me e mire ne bote. Gati cdo postim e mbushte Islamin me levderime te zbrazeta. Kurse une u mundova te i shpjegoj se nese nuk je musliman, nese nuk e ke tere dijen te kufizuar nga Kurani, Islami per ty nuk eshte aspak per te u levderuar. Jetoni nuk pajtohej me kete gje dhe sillte perseri levderime, te cilat i thot vet Islami per vetveten. Per t'ia nxjerrur gjumin ne fund i sqarova mendimin tim me nje shembull. I thash se gjykimi mbi nje sistem nuk mund te behet me norma te vet sistemit. Duke i thene se sikur ceshtja e Kosoves te ishte gjykuar nga normat e sistemit te vlerave serbe, ajo do te ishte pare nga Bota si toke serbe. Kaq kishte kjo bisede.

Sidoqofte, e shoh se paskam arritur te ia nxjerri gjumin. Sepse e ka mbajtur ne mend shembullin tim shokues per te. Tani vetem duhet te rritet edhe intelektualisht qe ta kuptoje shembullin dhe mire eshte puna.

Jeton, a don edhe nje pyetje apo shembull tjeter shokues? Trego kur te jesh qetesuar nge shembulli i pare...

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 21-06-2009 mė 05:14

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nuk eshte e vertete qe kam thene sic me akuzon Jetoni se kosova eshte toke serbe apo dicka te tille. Por me Jetonin kemi te bejme me nje legastenik klasik qe nuk din te lexoje e kuptoje asnje fjali qe permban dicka me shume se kryefjalen dhe kallezuesin. Ofendim per sistemin arsimor te Kosoves.

Ne temen "A duhet populli shqiptar te nderroje fene?" bisedonim mbi kete gje: Jetoni erdhi ne bisede dhe thoshte panderprere se Islami qenka feja me e mire ne bote. Gati cdo postim e mbushte Islamin me levderime te zbrazeta. Kurse une u mundova te i shpjegoj se nese nuk je musliman, nese nuk e ke tere dijen te kufizuar nga Kurani, Islami per ty nuk eshte aspak per te u levderuar. Jetoni nuk pajtohej me kete gje dhe sillte perseri levderime, te cilat i thot vet Islami per vetveten. Per t'ia nxjerrur gjumin ne fund i sqarova mendimin tim me nje shembull. I thash se gjykimi mbi nje sistem nuk mund te behet me norma te vet sistemit. Duke i thene se sikur ceshtja e Kosoves te ishte gjykuar nga normat e sistemit te vlerave serbe, ajo do te ishte pare nga Bota si toke serbe. Kaq kishte kjo bisede.

Sidoqofte, e shoh se paskam arritur te ia nxjerri gjumin. Sepse e ka mbajtur ne mend shembullin tim shokues per te. Tani vetem duhet te rritet edhe intelektualisht qe ta kuptoje shembullin dhe mire eshte puna.

Jeton, a don edhe nje pyetje apo shembull tjeter shokues? Trego kur te jesh qetesuar nge shembulli i pare...

*
    me vjen mire qe din ta mbrosh edhe genjeshtren
    mirepo une nuk them pa fakte e nese dikush don argument le te kthehet e te lexon postimin tend aty shifet qarte se qfare ke thene e une nuk jam i menqur t'ia kuptoj njerzve se qfare kane deshtur te thone mirepo une e kuptoj fort mire ate qfare thone dhe shkruajn sepse une te kame thene duhet ta argumentosh ate qfare thue ne menyre qe te kesh te drejt ta mbrosh e ti ma ke kthye se nuk duhet te gjykohen ashtu sepse edhe nese i shikojmi normat serbe ata thojne qe Kosova eshte toke e serbis dhe ajo ma e keqja qe ke thene eshte se ke thene edhe ata kane te drejt kur e thojne kete e une te kame then se nuk kane te drejt keshtu ka qene diqka tema
    mirepo ajo le te jet nje gabim i juaji e me shpres qe te permirsohesh ose per ndrshe vazhdo me kundershtime por une jam ai qe ti argumentoj a
    e ruaju qfare shkruan se nese shkruan gjera qe skane te bejne me realitetin njerzit ne forum ta bejne sabah ne mes nate, sepse ketu ka njerez te dijes dhe shkences
    pastaj, te akuzoj per kete teme sepse eshte teme qe sja vlen te debatohet sepse me dal ti e me qit teori vetem pse deshiron te shpifesh diqka eshte marre sepaku per nje shqiptare , sepse parim ,i shqiptareve ka qene te mos genjehen njerzit e ti ke gjet mbeshtetje te disa njerze te thojne se e ke mi,r por ata nuk jane asgje tjeter veqse njerez injoranta qe nuk shofin ma larg se hunda e tyre
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Jeton Aliu : 21-06-2009 mė 07:07 Arsyeja: eshte ndryshuar per shkake te permirsimit te nje fjalie

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    Duke i thene se sikur ceshtja e Kosoves te ishte gjykuar nga normat e sistemit te vlerave serbe, ajo do te ishte pare nga Bota si toke serbe. Kaq kishte kjo bisede.
    Ēa lodh kokėn me ta, kėta janė majmunė tė posa evoluar, qė nuk dinė as tė lexojnė. Dhe jo vetėm ky, por tė gjithė muslimanėt e kanė zakon tė lexojnė nė kėtė mėnyrė. Krijesa tė dobėta, shih ti, nuk osht nė gjendje me mbrojt atė ēa thotė edhe kapet pėr fjalėve "ky tha serbia ka drejtė", shih ti ēfarė debilla.

Prenku i Dalmatėve
    Anėtarėsuar
    12-12-2008
    Vendndodhja
    Nė dritėn fosforike qė lėshojnė varrezat gjatė natės
    Postime
    1,008
    se nuk duhet te gjykohen ashtu sepse edhe nese i shikojmi normat serbe ata thojne qe Kosova eshte toke e serbis dhe ajo ma e keqja qe ke thene eshte se ke thene edhe ata kane te drejt kur e thojne kete e une te kame then se nuk kane te drejt keshtu ka qene diqka tema
    Sė pari, pėrmbaju debatit, e mos iu gjuj njerzve nė qafė, se nkoft se ka than diēka qa s'thuhet ka ktu shum ma patriota se ti, e nuk je met ti ktu me i akuzue tjert pėr ēa flasin. E sa po shohim veē ty tu ka tek ky budallak. Bile nkoft se ka njerėz qė s'kanė lidhje me shqiptarinė, jeni ju muslimanėt njerėz pa komb.

luftėtare
    Anėtarėsuar
    23-05-2009
    Vendndodhja
    Maqedoni
    Postime
    157
    Ti Testim pikė sė pari nuk e ke idenė se ēfarė shkruan,
    pikė sė dyti ti nuk e bėn dallimin nė mes monoteizmit dhe politeizmit,
    pikė sė treti nuk pranon ēfarė shkruajnė tė tjerėt dhe as qė i lexon ata, po si duket edhe nėse lexon nuk kupton asgjė nga ajo ēka lexon,
    nėse mua mė ka folur hoxha, ty tė flet veē koka jote e zbrazur e cila nuk ka ē'tė tė mėsojė tjetėr send veē zbrazėtisė.

Nėse ti nuk e din se a ka Zot, unė e di se ka Zot dhe Ai na sheh edhe mua edhe ty, paramendo sa i mjerė je ti nė sytė e Tij.

Pėrpara se tė pėrdorėsh ndonjė fjalė, hape fjalorin dhe mėso ēkuptim ka nė shqip,
    shizofrenia ėshtė sėmundje tė cilėn ti nuk ke tė drejtė ta pėrqeshėsh, po ku e merr vesh ti se...

Pastaj bravo tė qoftė me fetė aziatike,
    mė trego ti njė fe qė nuk ėshtė aziatike,
    apo mos ndoshta do na sjellėsh ti ndonjė fe amerikane,

ncncncnc
    turp tė keshė pėr sjelljen tėnde, pėr kulturėn qė po tregon kėtu,
    dhe pėr injorancėn e thellė qė ke dhe qė nuk je i vetėdijshėm aspak.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nga e di ti qe teoria e Big Bangut nuk ekziston ?!!! Mos je ti Stephan Hawkins i ri?!!
    Shkencetaret me te medhej e pranojne teroin e Big Bangut , mos je si me i ditur se ata qe refuzon kete teori ?!!!
    Nese urdhero dha ne i paraqit deshmite e diturise tende.

Sa per info teoria e Big Bangut eshte perdeftuar okay, por ajo qe eshte akoma me interesante eshte se Kurani flet edhe per nje teori tjeter qe sot akoma eshte ne zhvillim.

Kurani flet per te ashtu quajturen teori Big Crunch, ose Teoria e Tkurjes se Madhe.
    Lexo ma shum per keto teori .

Me Respekt
    GV_USA
    Big bang nuk ka te beje aspak me kuranin por me Lamaitre(prift) dhe me Hubble...kurse big crunch me nje nga tre mundesite e universit..1-universi statik.2-universi ekspansiv.3 universi oscilant(ktu supozohet nje riperseritje big bang dhe big crunch pafund,ne kte rast nuk eshte krijuar asgje por ka egzistuar cdo gje qe nga perjetesia)

ps.Pa na sill versetin e kuranit per big chrunch

sepse fisnikun e pame qe mburret me ***** e priftit Lamaitre se kuroni nuk ka
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 21-06-2009 mė 09:18

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Veq une e di qe teoria e big-bengut nuk ekziston,,,Perendia(zoti) krijoji token e universin ai leshoji frymen e tij dhe gjithcka u be...
    O pse behesh kaq i ulet ...si mer nuk egziston , din ti per zgjerimin e universit?

Nese po me thuaj si pra zgjerohet???

Citim Postuar mė parė nga Buddy Lexo Postimin
    Big bang nuk ka te beje aspak me kuranin por me Lamaitre(prift) dhe me Hubble...kurse big crunch me nje nga tre mundesite e universit..1-universi statik.2-universi ekspansiv.3 universi oscilant(ktu supozohet nje riperseritje big bang dhe big crunch pafund)

ps.Pa na sill versetin e kuranit per big chrunch

sepse fisnikun e pame qe mburret me ***** e priftit Lamaitre se kuroni nuk ka

O zoteri ne Kur'an te ka then Allahu ne e zgjerojm universin , pra duhet filluar prej nje pike me nje forc jashtezakonishte te madhe per te arritur zgjerimin .

Galaktikat qe zgjerohen jane shembulli me i mir i kesaj teorie.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin

O zoteri ne Kur'an te ka then Allahu ne e zgjerojm universin , pra duhet filluar prej nje pike me nje forc jashtezakonishte te madhe per te arritur zgjerimin .

Galaktikat qe zgjerohen jane shembulli me i mir i kesaj teorie.
    Po mer zoteri po,por ne kuran thuhet qe allahu e shtriu token si qilim,pra toka eshte e sheshte,thuhet dhe qe hena u ca ne dysh dhe u ngjit prape....pra c'pune ka big bang me kuranin!!

ps.Di ndonje gje ti per egzistencen e ndonje qilimi sferik

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •