Close
Faqja 571 prej 1135 FillimFillim ... 714715215615695705715725735816216711071 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 5,701 deri 5,710 prej 11341
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-11-2008
    Vendndodhja
    €
    Postime
    597
    Citim Postuar mė parė nga Earta Lexo Postimin
    A priton me m'sqaru cka "jo ti siper" se spo e kuptoj?
    Muslimanėt i quan "Deve", pse ?... nuk e di !

Pres pėrgjigje edhe unė.

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Rruget e Tiranes kane nga keta tipa (sma ha mendja se po flasim per te njejtet tipa) sepse eshte nje metropol dhe si i tille eshte konglomerat. Po nuk ka per te ardhur dita kurre qe te shohesh ne ate Tiranen qe e paske studiuar me kaq sy kritik, mjekrapalare apo callmaxhinj qe te protestojne per profet e per karikatura apo per te heq bustet e Terezes e te Skenderbeut. Perndryshe i vene drune dhe i tredhin ne ajer.
    Darius, ku ashtu ne Kosove, sipas teje qenka protestuar per heqjen e busteve te Nene Terezes dhe Skenderbeut, se une hera e pare qe po degjoj?! Une sa e di keto kane ndodhur ne Shqiperi, Shkoder p.sh. dhe per informim te drejte Skenderbeu dhe Nene Tereza gjenden mu ne qender te Prishtines dhe deri me tani une nuk kam pa apo degjuar qe ndonjehere eshte kundershtuar per to, mirepo ne fakt para bustit te Skenderbeut sheh te shumten e kohes kurora lulesh qe vendosen nga qytetaret e thjesht.

Me shume se Shqiperia, Kosova i lufton keto dukuri dhe sa e di ne Kosove, ne kurre nuk kemi pasur asnje levizje haxhiqamilste apo ndonje konflikt fetar, cka nuk mund te thuhet per trojet tjera shqiptare. P.sh. une kam lexuar ketu se shpernguljen e cameve muslimane e ka bere nje shqiptar, perderisa ne Kosove historira te tilla fetare, nuk mund te degjosh kurre. Dhe, ne fakt edhe pse komuniteti katolik perben nje perqindje shume te vogel ne krahasim me komunitetin musliman, jane pikerisht figurat katolike, te cileve u kane besuar keta te dytit, si akademik Mark Krasniqit, Anton Cettes, Lush Gjergjit etj. Dhe, prape per informim Partia Demokristiane e Mark Krasniqit perbehet kryesisht nga anetare te prapavijes muslimane edhe pse ne thelb eshte nje parti me karakter fetar te krishtere.

Ne te njejten kohe Kosoves nuk i duhet nje mbrojte e tille verbale dhe fallco pasi futja e kokes ne rere te le pjesen tjeter te trupit jashte, sidomos menderen qe ngrihet perpjete 5 here ne dite.
    Une nuk kam nevoje ta mbroje Kosoven, une vetem thjeshte kundershtova nje koment tendin, ku pa asnje baze thua se Shqiperia nuk ka asnje ekstremizem dhe se nuk duhet te ndyhet nga ekstremizmat qe vine nga trojet tjera shqiptare. Gje, qe nuk eshte e vertete, pasi qe mendoj se ekstremizmat kane filluar te futen ne Shqiperi shume me heret se ne Kosove qysh ne fillimvitet e 90-ta, perderisa ne Kosove keto gjera kane qene plotesisht te panjohura. Nje futje te ketyre organizatave ne e kemi vetem ne fillim te vitit 2000. Feja te shqiptaret e Kosoves eshte nje fe tradicionale, qofte muslimane apo katolike, dhe nuk zbatohet nga pjesa me e madhe e popullsise. Nese shikon fshatrat e Kosoves ndodh qe ne 10 fshatra apo me shume ka vetem nje xhami te vetme.

Une do shqetesohesha shume me teper per pranine e ketyre tipave (se di sa je lodhur ti lexosh) dhe ideologjine qe ata kane ne koke sesa per 'prishjen' e imazhit te Kosoven para syve te nje shqiptari te Shqiperise.

Ne fund te fundin ne mbetemi shqiptare dhe midis njeri tjetrit nuk duhet te ekzistojne as dorashka dhe as teorizime te natyres prishje imazhi apo paragjykime.
    Shume e sakte, kete eshte ajo cka une jam duke kerkuar, te mos fryhen gjerat, pa pasur nevoje dhe pa pasur dijeni per to, sidomos per ato pjese shqiptare, si Kosova ne kete rast, te cilen nuk e njeh ne realitet. Une nuk e mohoj se ka ekstremizem fetar, mirepo jo deri ne ate mase sa po e trumbetoni shumica ketu dhe ato ekstremizma fetare mund te shprehen ndoshta vetem permes internetit, sepse ne Kosove nuk gjejne hapesire.

Sa per fyerjen e figurave kombetare, une mendoj personalisht se te quajturit e Skenderbeut ne radhe te pare si nje figure e krishtere, eshte nje ekstremizem i llojit te vet. Dhe, gjithashtu ben mire ta lexosh romanin e Ben Blushit dhe e sheh se si ky bashkeqytetar i yti e fyen ate. Dhe, sipas menyres se te menduarit ketu, une tash duhet ta fyeje tere Shqiperine. Jo more, se gabim eshte ajo. Dhe, gjithashtu ke shume artikuj ketu ku fyhen figurat kombetare ku autoret jane nga Shqiperia. Kete po e them per te vetmen arsye se po behen akuza ndaj tjereve dhe po i mbyllen syte para realitetit ne vendin e tyre.

Prishtina dhe Kosova, eshte nje vend qe udheheqet nga BE dhe SHBA, qe kane kryesisht prapavije te krishtere dhe nuk e di se ndonjehere ka pasur ndonje incident me te voglin ndonjeri prej pjesetareve nderkombetare ne Kosove. Dhe, po flasim per nje numer koxha te madh te nderkombetareve.

Problemi eshte se ketu nje ekstremizem eshte duke e nxitur ekstremizmin tjeter dhe ne shqiptareve, kjo nuk na shkon per shtat dhe nuk do te na ndihmoje. Duhet te gjinden menyra tjera per tu adresuar keto ceshtje qe jane ngritur rishtazi ne opinionin publik shqiptare e jo permes fyerjeve, propagandave, pa asnje baze, virtuale.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 01-12-2008 mė 08:20

' Maska e Earta
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    336
    Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    Muslimanėt i quan "Deve", pse ?... nuk e di !

Pres pėrgjigje edhe unė.
    aha Arpos e kuptova tani, se nuk e dija cka eshte -devete-.

flm white-knight, qe sme ke fut aty, (ama jo vllaqko s'ke nevoje as tjeret t'i quash ashtu, larg percarjes fetare jemi shqiptar, e secili ka drejte te besoj cka te doje.

Respekt per besimin e cdo secilit.
    **** ** ** ***** ** ***!

1
    Zoti eshte Nje, ama Zoti ka len njerzit e lire per t'besu prandaj kemi me shume se nje fe, dmth njrezit jane ata qe kane bo kaq shume fe, e jo Zoti.
    2
    Ne te vertet, eshte vetėm njė fe qė predikuan tė gjithe Profetėt !
    3
    Qe nga njeriu i par e gjer me sot ka pasur dhe do te ket vetem nje fe te vertet ne toke.
    Me keto postime ju pohoni qe ka nje besim, nje Zot..., pra a ka mundesi t'ju bej nje pyetje;
    Kush pra eshte Zoti i vertete, ose me mire kush eshte feja e vertete, ajo e para e dyta ose e treta..., ose e shtateqindenendhjekatra?
    Kush te doje te kthej pergjigje.

Citim Postuar mė parė nga Arpos Lexo Postimin
    Kush tė tha qe lejon shum fe ?

Ai, Lavdiploti dėrgoi Profet ne tė gjitha epokėt qė tua transmetoj njė FE !

Allahu im ėshtė Zot i tė gjithėve !

Njerzit jan te lirė ne veprimet e tyre, kurse ti vetėm shpall injorancėn tėnde me kėt gjuhėn jasht, kinse "po tallėsh me ne". Nė fakt po tallėsh me vet-vetėn.
    ca derdellis ti mer?vetem tek islami jote keni dhjetra sekte a tarek a ca dreqin i quni ju,shiite,sunite,vahabiste talebane a ku di une!!pse pra i lejon allahu kto gjona????mos llogarisim religjionet e tjera.

te pyeta qarte fare.....pse allahu i lejon gjithe keto sekte dhe fe???nuk pashe ndonje pergjigje te qarte dhe te prere....ca dreq teologesh jeni ju,s'dini me lidh dy fjale.

' Maska e Earta
    Anėtarėsuar
    11-08-2008
    Postime
    336
    Citim Postuar mė parė nga crazy_diamond Lexo Postimin
    te pyeta qarte fare.....pse allahu i lejon gjithe keto sekte dhe fe???nuk pashe ndonje pergjigje te qarte dhe te prere....ca dreq teologesh jeni ju,s'dini me lidh dy fjale.
    o crazy_diamond, Zoti ka lon njerzit e lire ne besim, s'ka dashur te ju imponoje asgje edhe sot cdo kush beson ne cka te doje, per kte arsye kemi fe e sekte te ndryshme brenda seciles fe.

(shpresoj ta kuptosh kete here)
    **** ** ** ***** ** ***!

Citim Postuar mė parė nga Earta Lexo Postimin
    o crazy_diamond, Zoti ka lon njerzit e lire ne besim, s'ka dashur te ju imponoje asgje edhe sot cdo kush beson ne cka te doje, per kte arsye kemi fe e sekte te ndryshme brenda seciles fe.

(shpresoj ta kuptosh kete here)
    tani s'po e marr vesh un,ti thua qe ka shume fe,ai t'rapi arpos thote qe ka vetem nje fe....per kto kristiane,ebraike,budiste induiste dhe dhjetra fe te tjera nuk i qun ai.

ps.hyn dot ti ne thellesine e pyetjes apo jo????????????????nese do te kishte nje zot te gjithe fuqishem,gjithedijeshem,i mire etj etj te gjitha ato cilesi qe ja veshni ju,ai nuk kishte pse te lejonte qe ta adhuronin ne menyra te ndryshme...plus pastaj qe ka kriju satanin,pra ja ka pas me te futme njerezimit.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar mė parė nga crazy_diamond Lexo Postimin
    ca derdellis ti mer?vetem tek islami jote keni dhjetra sekte a tarek a ca dreqin i quni ju,shiite,sunite,vahabiste talebane a ku di une!!pse pra i lejon allahu kto gjona????mos llogarisim religjionet e tjera.

Njeriu eshte i lir te besoj sipas bindjes se tij. Zoti ka zbrit nga qielli te verteten per mbar njerzimin, ndersa njerzit jan te lire ta pranojn te verteten ose jo, kemi njerz te devijuar, njerz me besime te gabuar, por kemi dhe njerz te cilet e kan perqafu kete te vertet.

Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    Njeriu eshte i lir te besoj sipas bindjes se tij. Zoti ka zbrit nga qielli te verteten per mbar njerzimin, ndersa njerzit jan te lire ta pranojn te verteten ose jo, kemi njerz te devijuar, njerz me besime te gabuar, por kemi dhe njerz te cilet e kan perqafu kete te vertet.
    Altruisti_ek84, une jam dakort me ty..., por pyetjes qe te kam bere me lart si ty edhe atyre si ti, kush pra na qenka feja e vertete!?
    Pse?, cila, e para e dyta opo e shtateqinde dymbedhjeta..., ke te me pergjigjesh.
    Faleminderit.

Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    kush eshte pra besimi i drejte dhe i vertete,shiitet,sunitet,vahabistet,talebanet,bekta shit qe bohen tap me raki

nuk dini me diskutu ju me arsye,jeni te zotet vetem per copy-paste me propagande aluēinante islamike,nuk vleni per asgje tjeter...mendoni me trut e hoxhes,jo me trunin tuaj,,,qashtu

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •