po nga lindja e mesme por e perqafoi ne mase rraca e bardhe europiane.
po islamizmin kush e perqafoi ne mase?dhe me thuaj nje komb te bardh islam pervec boshjakeve se gjithe te tjeret jane te zinj e mulat.
une jam i krishter sepse ashtu ishin te paret e mi dhe jam me sojin tim racen e bardhe jo me te zezen e mulaten.dhe sa per kryqin qe kam ne maske eshte kryqi i Justinianit te I :P
hahhaa Mua askush nuk me ka detyruar me dhune ta pranoj Fen Islame mos shpif ti pa lidhje,
kam gjetur knaqesin une ne fen Islame, dhe nuk e nderroj, po e sho se rinia jan te interesuar ne Kosove ta pranojne sidomos studentet,
Por ti leme kacafytjet nuk kena dobi prej kesaj
selam
.................................................. ...............
Te mesoj un
Es-selamu Alejkum we Rahmetullahi we Berekatuhu
Po jane te interesuar sepse permbi 75%e studenteve e kan pranuar Islamin ne Prishtin dhe falin namazin sepse aty kan gjetur qetesin shpirterore,
e kan pare se ne kafene nuk gjindet lumturia perveq se ne namaz, Ai i cili deshiron Kenaqesi shpirterore le ta pranon Islamin se VAllahi do ta gjej sikurse une qe e kam gjet, mos e merr si ofendim poor, po ta tregoj une se ku gjendet lumturia, Thuani:
ESHHEDU EN LA ILAHE ILLALLAH WE ESHHEDU ENNE MUHAMMEDEN RESULULLAH ( NUK KA TE ADHURUAR TJETER PERVEQ ALLAHUT DHE SE MUHAMMEDI ESHTE ROB DHE I DERGUAR I TIJ) ketu eshte kenaqesia nese e thua me zemer nuk ka mundesi pa te dalur lotet kur ta thuash, provojeni...
Ehh lum ajo Kosove per ty o palle arabi. Mbeturinat e kultures se felliqur te dylbereve e ashikeve pedofile. Keni harruar edhe gjuhe, edhe tradite edhe zakon edhe komb. Nje tufe laviresh arabe qe na keni mbetur ne dere, e nuk po dime si tiu heqim qafe.
Po s'ke faj, te lene te besh pa ben. Deri sa te dale ndonje kokeshkrete e tiu coje te gjitheve ne arabi, me carcafe ne koke atje ne mes te shlretetires per te cilen iu qan zemra, se vetem shqiptare nuk jeni ju, Turq e Arabe po.
Lexojeni edhe nje here se cfare thote Kadare per felliqesiren arabo-islamike ne ate dhe. Ja se cfare kulture i perkisni ju.
"Mjafton njėfarė pėrqendrimi nė kėto tekste e kėto melodi, mjaftojnė dėshmitė e shkruara tė kohės, pėr tė kuptuar se cili ėshtė thelbi i kėsaj nėnkulture, tė futur kontrabandė, nėn pasaportėn e artit popullor.
“Ēunat e vegjėl”, adoleshentėt, dylberė me shallvare mėndafshi e vetulla tė hequra, nga njėra anė dhe ashikėt e moshuar, “lalėt” me mustaqe, qė psherėtinin tė dergjur pėr ta, nga ana tjetėr, ishin personazhet kryesore tė kėtyre idileve tė neveritshme.
Ende nuk dihet nga kishte buisur kjo kundėrkulturė, qė jo vetėm me shqiptarėt, por me asnjė popull ballkanas s’kishte lidhje. Nė thelb ajo bartte brenda saj njė program tė fshehur zhburrėrimi e zvetėnimi moral tė pashembullt. Nuk duheshin veē disa breza “ēunash” e “lalėsh” tė tillė qė jo liria, por vetė ideja e lirisė tė perėndonte pėrgjithmonė.
Kundėr kėsaj lyre qė s’dije ē’emėr t’i vije, u ngrit Rilindja Kombėtare Shqiptare. Me programin e saj tė qartė evropianist, me kthjelltėsinė e mendimit, strategjinė burrėrore dhe idetė iluministe, ajo e mėnjanoi si njė rreckė atė kinse kulturė qė po rrihte t’i zinte frymėn Shqipėrisė.
Pas tėrheqjes sė shtetit osman nga gadishulli, lufta midis identitetit tė lodhur shqiptar dhe kėtij kinse identiteti lėngaraq, u duk se do tė pėrfundonte shpejt. Ky i fundit s’e kishte mė pėrkrahjen e shtetit pushtues, kurse identiteti shqiptar, si njė luan i zgjidhur nga zinxhiri, dukej se mund tė fshinte ēdo pengesė qė do t’i dilte pėrpara."
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zarathustra. : 26-08-2008 mė 01:29
Studio historine e Shqiperise per perhapjen e krishterimit.E perqafoi Europa ne mase.Shikoje harten e perhapjes se krishterimit dhe islamit.Europa e krishtere,Arabia dhe llumi i Azise islam.Merre dhe nga ana shpirterore qe islami ka ardh me dhune merre dhe nga ana politike qe svlen per asgje.konkluzioni eshte 0
More plak ca me intereson mua te pershendes arabisht.Kam gjuhen time dhe falem dhe pershendes ne gjuhen time sepse krishterimi ma lejon kete.Islami nuk lejon te falesh ne gjuhen tende me sa shoh por vetem ne arabisht.Atehere ky quhet asimilim i paster dhe 75% e studenteve as e vrasin mendjen per islamin se e kane mendjen te shkojne te studiojne ne Viene e Europe e jo ne Arabi.
Krijoni Kontakt