Close
Faqja 302 prej 1135 FillimFillim ... 202252292300301302303304312352402802 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,011 deri 3,020 prej 11341
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Feja monoteiste ne formen aktuale sigurisht qe jo,por nje gje eshte e sigurte,kur njeriu tha per here te pare Zot,atehere ishte monoteist edhe pse perkohesisht....

Arsyeja sot eshte me e fuqishme sesa 50 mije vjet me pare,sepse ka me shume dije se atehere,por a eshte ne gjendje arsyeja ti pergjigjet te gjitha pyetjeve qe ekzistojne ?
    A eshte arsyeja ne gjendje te ngushelloje njeriun ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Trazuar nen qiellin blu Maska e Blue_sky
    Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Feja monoteiste ne formen aktuale sigurisht qe jo,por nje gje eshte e sigurte,kur njeriu tha per here te pare Zot,atehere ishte monoteist edhe pse perkohesisht....

Arsyeja sot eshte me e fuqishme sesa 50 mije vjet me pare,sepse ka me shume dije se atehere,por a eshte ne gjendje arsyeja ti pergjigjet te gjitha pyetjeve qe ekzistojne ?
    A eshte arsyeja ne gjendje te ngushelloje njeriun ?
    Ca 50 000 vjete me pare xhanem? Perderisa ne Greqine e Lashte si dhe ne Romen e Lashte(je ne gjendje te situosh ne kohe keto qyteterime?) mbreteronte politeizmi derisa u kujtua ai figlio de 'na buona madre ne Jeruzalem, nen nje dell megalomanie, te predikonte Perendine e vetme. E nese duhet te gjejme zanafillen e konflikteve fetare te mevoneshme ne bote, duhet ta kerkosh tek Jezusi.

Fete monoteiste jane bomba ne vetevete perderisa kane si pikenisja: une jam feja e vetme e vertete. Feja eshte nje krijim njerezor per te rregulluar jeten e atyre qe s'jane ne gjendje ta bejne ne forme interne por qe kane nevoje per institucione eksterne. Fese ne boten moderne i ka ikur moda. Eshte zevendesuar me spiritualitet.

Mgjth, feja myslimane ne shume aspekte eshte me e zhvilluar se shume fe te tjera:
    -nuk perbehet nga nje sistem hierarkie i cili con ne korrupsion
    -mban llogari me nevojat fizike te predikuesve te saje; nuk kerkon celibat(ne kete forme eviton perdhunimin e femijeve sic ndodh tek prifterinjte)
    -feja myslimane lejone anti-conceptivat.
    (...)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 26-04-2008 mė 10:09
    Kam vetem nje limit: qiellin!

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Zogu nuk eshte e thene te bertasesh per gjera qe nuk di... Ke degjuar per zarathustren ti,i cili mendonte se zoti i vetem ishte ahuramazda apo per shkrimet orfike,po per fene hebraike ke degjuar ti,per akhenatonin e monoteizmin e tij ?

Para se te thuash se u kujtua ai burri i mire te shpikte monoteizmin hap ca faqe librash ....

Fese ne boten moderne i ka ikur moda. Eshte zevendesuar me spiritualitet.
    Spiritualiteti eshte esenca e fese qekur ka lindur feja...Na bere zbulim te madh ti tani,rrofsh qe
    ma mesove.....
    Feja ndihmon shpirtin ,leku mban gjalle trupin e te dyja bashkerenditen e mbajne gjalle individin ....
    Feja islame eshte fe e poligamise muhamedane, fe e pedofilise muhamedane e zhdukjes se piktures,skulptures e muzikes,pra fe qe nuk ndihmon gjekundi ne embelsimin e shpirtit .
    Eshte thjesht nje fe luftarake e maskiliste.

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Zogu?Mos me thuaj qe po mundohesh te me luftosh ne bisede me ngacmime seksiste? Sepse kjo do me bente te qeshja, lepurush.

Jo, s'kam degjuar per Nietzsche, mund te ma permbledhesh pak esencen e asaj qe ai shkruante?Besoj qe je ne gjendje ne forme perfekte ta besh, apo jo lepurush?

Hiqe mendesh qe mund te besh paralelizma ideologjike mes Egjyptit te Lashte dhe ca rrymave monoteiste me rrymat moderne fetare. Je shume larg. E poashtu ēeshtja me Moses ka dimensione te tjera.
    Ne asnje fjale nga ajo c'thashe mesiper, s'do gjesh "shpiku monoteizmin", ai figlio de na bona madre i dha nje kontekst boteror. Zanafilla e cdo shqyerjeje ideologjike fetare e gjen tek principet e tija fetare. Romaket e Lashte respektonin perendite e vendeve te tjera, madje dhe i huazonin, kishin respekt per ato derisa i doli ky...e ngjarjet e tjera jane histori qe dime te gjithe.

Feja ndihmon shpirtin e injorances ne njeren anen, ne tjetren i shkaterron.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 26-04-2008 mė 10:26

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Zogu mos e hidh muhabetin dege me dege...Larg prej meje te beja ngacmime seksiste me nje islamike te thekur qe nuk ha pyke ....

Rrymat moderne fetare jane vetem ne koken tende e te fetareve ateiste. Nje fe nuk ka rryma moderne ,se modernizimi i fese do te thote modernizimi i Zotit,cka eshte thjesht nje absurditet.

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Zogu mos e hidh muhabetin dege me dege...Larg prej meje te beja ngacmime seksiste me nje islamike te thekur qe nuk ha pyke .....
    Hahahahahahahahaha! Flm. I shtova nje perkufizim te ri vetes, lepurush

Atehere? Jam akoma ne pritje te spjegimit te ideologjise te Nietzsche.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Blue_sky Lexo Postimin
    Hahahahahahahahaha! Flm. I shtova nje perkufizim te ri vetes, lepurush

Atehere? Jam akoma ne pritje te spjegimit te ideologjise te Nietzsche.
    po ta ta them vetem me nje fjale te vetme.

UBERMENSCH

ti vetem lojra fjalesh di te besh asgje tjeter...................mediokre
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    29-05-2004
    Postime
    2,300
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    po ta ta them vetem me nje fjale te vetme.
    UBERMENSCH
    ti vetem lojra fjalesh di te besh asgje tjeter...................mediokre
    Shkruhet ÜBERMENSCH dhe JO, nuk mund te permblidhet ne kaq.

Mjaft tani me lojra rrushi e dhelpre se sikur iu iku lezeti. Po pate gje te na thuash ne lidhje me fene, bujrum, ndryshe ik e bej ndonje loje Nintendo.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 26-04-2008 mė 12:27

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    19-04-2008
    Postime
    33
    Citim Postuar mė parė nga Borix Lexo Postimin
    Komunizmi eshte nje ideologji e ndryshme nga feja. Frika e komunizmit qendronte realisht tek argumenti ad bacculum. Ndersa frika e fese, qendron ne dicka te pamanifestuar, por qe pritet te manifestohet ne mase, sipas perralles.

Teksa komunizmi nuk ishte nje sistem viabel dhe njerezit (me mendjet e tyre racionale) e kuptuan qe ishte nje sistem mbytes, te njejten gje do te bejne edhe per fene, por ne ritme shume here me te ngadalta. Per shembull, njerezise iu deshen disa shekuj qe te dilnin nga laku vrases i Inkuizicionit - imagjino nga feja.
    hahahahahhaa komunizmi u permbys mbrenda njeqind vjetesh kurse feja egziston qe qindra mira vjet edhe do te egziston deri ne diten e kijametit

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    do te egziston deri ne diten e kijametit
    Nese do te kete nje te tille.

Gjithsesi, feja eshte nje biznes shum fitim prures, qe duke pare Vatikanin, mund te themi qe eshte superfuqi boterore per te ardhurat qe ka. Edhe e gjith kjo, fale njerzeve qe falin lek tek kta prifterinj pedofille, homoseksuale.. Skam asgje kundra asnjeres fe, sepse un nuk besoj as ne myslimanizem as ne krisht.. Besoj ose me sakte, kam deshire te besoj se ka nje zot, nje force e madhe qe mbizoteron, por kjo eshte deshira ime ta besoj.. Kurse per fete tuaja.. pffff
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •