Ēdo fjale apo emer e ka nje prejardhje dhe nje kuptim te me hershem, nje burim nga nje apo disa fjale primitive te me hershme, rrjell nga diēkahi (ti e din ma mire se une), si p.sh fjalet Zot dhe Perendi (Pereni) duhet te kene nje domethenje, nje prejardhje nga menyra e te folurit apo gjuha jone e me hershme (nga pellazgjishtja apo yllirishtja, por tregona ti se une nuk e di), ponjashtu edhe fjala Allah duhet te kete patjeter nje kuptim ne ate gjuhe qe ekziston kjo fjale apo ky emer.
Emri Allah ka ekzistuar shum shekuj para Muhamedit a.s. dhe eshte nje shkurtese e fjales apo emrit arab Al Ilah. Al Ilah ka qene perendia e Henes tek fiset semite te gadishullit Arabik paraislamik.
Disa mUsliman (faktikisht antimUslimanet) deshirojne qe emri Allah te mos kete kurrfar kuptimi, por te jete nje emer karakteristik qe prezanton Zotin e mUslimanve (pra eshte Shirk haptas ... Zoti i mUslimanve, Zoti i Krishterve, Zoti i Jahudive, Zoti im, Zoti yt, Zoti i ketije, Zoti i atije ... eshte politeizem i paster) dhe i shmagen ēdo hulumtimi apo analyzimi te kesaj fjale, mirpo gjuha arabe eshte gjuhe semite, sikur hebreishtja dhe aramaishtja, dhe fjala arabe Allah (Al Ilah) eshte e njejta me fjalen hebreje Eloah dhe fjalen aramaishte Alah dhe do te thot i Forti apo i Fuqishmi.
Por pa mare parasysh se prej nga e ka prejardhjen dhe se ēka do te thot fjala Allah, sot kjo fjale eshte termi apo shprehje qe identifikon Zotin ne gjuhen arabe e cila eshte nje gjuhe semite.
Pra
ne gjuhet semite Allah, Ilah, Eloah, Alah i thojne Zotit
ndersa
Shqiptaret ne gjuhen e tyre shqip, ketyre fjalve te huaja Allah, Alah, Ilah, Eloah, God, Dio, Gott, Dieu, Bog, Tanri etj. etj. i thojne ZOT.
Nqs dikush flet shqip me ty per fe dhe nuk thot ZOT por thot nje nga keto fjalet e huaja te lartpermendura, at'here duhet ta dijshe qe ai njeri ose nuk eshte Shqiptar fare, ose eshte nje njeri qe e urren dhe e shane Zotin qe e ka fale si Shqiptar dhe deshiron te ishte diēka tjeter e jo Shqiptar. Pra ai eshte nje "njeri" i paudhe qe e urren vetveten.
tung
Krijoni Kontakt