E gjitha kjo tollovi postimesh dhe keqkuptimesh ne kete tem ka lind nga njerzit aspak te ditur lidhje me religionin. Ne krejt kemi qen duke folur ne nje tem tjeter ku e postuam Ajjetin e Kur'anit "Allahu dergoi profet tek qdo popull ne menyre qe ate popull ta gjykoj drejt - Junuz."
Kjo ka pas per qellim kuptimin se keta pejgamber ishin para kohes se profetit Muhammed, dhe pas tij nuk do te ket mė. Ne ate koh, populli shqiptar nuk ka ekzistuar si popull, dhe ketu u zgjua prej gjumit nje e pa ditur dhe e beri temen se : "Kush ishte profet i shqiptarve" pra nga kjo bised eshte dal kjo tem, gje qe nuk ja vlen te debatojne me shume lidhje me kete.
O Shoki ne skem nevoj ta luftojm askend qe nuk eshte duke na luftuar ,serbet dhe Greket hapur na luftojn neve shqiptarve edhe ate shpesh arsyetohen me dhunen ndaj nesh se keta jane musliman, e ti me mire bene te luftosh kunder armikut tone sesa te luftosh 98 % te shqiptareve . E kame kuptuar shume moti qe je nje pseudopatriot ,Ku ishe ti ne luften e Kosoves edhe ku ishin ata don lushat tjer si ti .e ndegjove ndonjehere ndonje "komandant ati" apo vetem "komandant hoxha".... Po harron prap se shqiptare jemi me komb dhe musliman per kahe besimi, ti qe je ndryshe mos i perlyj te gjith plss.Do te luftoj kunder te dy paleve deri ne piken e fundit te gjakut sepse per dalim prej jush - une jam shqiptar!
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga AVICENNA : 30-12-2007 mė 16:37
Atėherė si njė shkėmb deti, ngrihet shqiptari
Atėherė n'luftė si shqipe, hidhet guximtari,
Nuk mesohet historia ne Kuran djale, as matematika, as mjeksia, as inxhinjeria dhe asnje nga keto. Ktheju shkolles.
When you are in it up to your ears, keep your mouth shut.
Pyetje per ty Arber:
1. Kur lindi populli shqiptar dhe nga se?
2. A mendon ti qe popujt jane zinxhir i pakeputur, apo cdo 10 vjet dalin popuj te rinj nga fillimi. Me nje fjale, prusianet e djeshem jane gjermane, dhe latinet italiane, por a mendon ti se prusianet (kryesisht) jane popull tjeter nga gjermanet, ose italianet nga latinet?
3. Di te thuash vete se cili (cilet) profete kane profetizuar ne Ballkan?
Pergjigja e kesaj pyetje nuk ka lidhje me profetin e fundit. Nje gje eshte e sigurte se te gjithe profetet kane profetizuar te njejtat mesime nga i njejti burim. Valle Kurani te thote ty Moisiu (Musa) profetezoi me dobet se Junusi dhe me mire se Jezus (Isa) ndersa Zoti i shikoi dhe i la te livadhisin?
Zoti qe e di te shkuaren dhe te ardhmen do ishte mjaftuar me nje profet te sakte, ate te fundit per te evituar "gabimet". Me sa duket ai preferoi ta ngreje njohurine kapitull pas kapitulli, cep me cep dhe pastaj dergoi permbledhjen e njohurise se sakte.
Ajo e zgjuara (e pergezoj per maturine e opinionit qe ka treguar ne shume tema) po perpiqej te identifikonte profetin/profetet e derguar ne popullin parardhes te shqiptareve si pikenisje per gjetjen e emrit te lashte te popullit shqiptar dhe keshtu te piketonte gjenezen. Kete une e quaj zgjuaresi.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 30-12-2007 mė 16:52
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Ankohemi te Allahu per keta njerez, na ruaj o Zot.!! O njeri, Allah eshte ai i cili krijoi token dhe qiejt, dhe me pastaj eshte sistemues dhe programues i tyre, cdo gje mes tyre ecėn ne rrugen e vet, ashtu te programuara(urdheruara) nga Allahu,
Ai i cili ben naten dit dhe diten nate, Ai i cili sjell rriskun (shiun, boren, ererat,etj) te gjitha keto ne sherbim te krijesave te Tij, krijoi diellin burim drite(jete) dhe hėnen qe te shkelqej dhe qe te sherbej per njehsimin e kohes, Ai i cili jep shpirtin dhe ta merr kur te doj, pra kush mund ta kete rolin e tij prej nerzeve, Allahu ju udhezoft.
Njohuria nuk ka vetem nje ane, as edhe nuk mesohet e gjitha ne nje linje shkollimi. Deftese po, patjeter qe merr.Postuar mė parė nga drity
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
O njeri ti qenke ne delir fare.
Pike se pari: -Jane 98% shqiptare te te gjitha trojeve qe nuk kane qene kurre ne kishe as ne xhami, -a e di ti kete gje?
Ti nuk e di, dhe nuk te intereson prandaj ia fut kot.
Pergjigju ne pyetjen direkte qe ta bera e mos mu shetit andej kendej edhepse pyetjen nuk ta pata bere ty.
Une ty tu pergjegja fije per peni,
-se po te pash ty a kedo, qe po i kercenohesh nje shqiptari tjeter ne emer te fese( edhe budist ne qofsh), do te mundohem pa asnje hamendje te ta heq kryet ne ate dakik. E atehre e merr vesh ti a jam "pseudo", a, auto a c' patriot jam une!
Ti nuk ke, as guxim, as fetyre t'i pergjegjesh nje pyetje te thjeshte qe secili shqiptar di te te pergjegjet ne gjume. E u bere ti qe t'i tregosh dikujte "pseudo"-ne tende.
Si nuk te vjen turp te mos kesh dinjitetin te pergjegjesh ne kete pyetje pa u hamendur?
Aeneas Dardanus
Edhe paske gjetur njeriun qe ta kupton kete shqipe... lum ti per nervat qe ke.
per t'i kuptuar keto qe i ke then ti ketu kete duhet kthyer serish ne klasen e pare -jo te shkolles fillore por ate parashkllore... lum si ti Styxi, se ku me vullnet ka c'mesuar edhe ato qe ka ditur e ti po do ta kthesh ne dije....
Aeneas Dardanus
Krijoni Kontakt