Close
Faqja 125 prej 1135 FillimFillim ... 25751151231241251261271351752256251125 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,241 deri 1,250 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    P.S. - Se kur do postoje njeri brenda temes ketu nuk e di
    nuk e kuptoj pse prokupohesh.nqs nuk shkruan njeri cfar ?asgje.ne fakt me mire mos te shkruajne(dmth jan dakort, ose nuk duante japin mendim)se sa te flasin kot.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    Nuk e di se a te qaj a te qesh kur shoh keso sqarimesh nga njerz si i gostivarit?!
    Nuk i sheh ato qe shkruajne me mend, por me zemer, tipike per fetaret. Pergjigjen ne pyetje vec aq sa duan e asesi ne tersi e ne te gjitha!!! I shtrmbojne fjalet dhe interpretojne ashtu si u konvenon atyre. Sikurse ti analizonin vet se cka thone dhe se cila eshte e verteta? Tashti edhe hadithet po i quajne te dyshimta. Per kete do te vrisnin arabet dhe nuk do te lenin te jetosh as edhe nje minut. Lexo edhe nje here pyetjet, pastaj shiqo se ne cka dhe si je pergjigjur! Vet Muhamedi ka thyer "ligjin kuranor" tek martesa, e mos te flasim per cestje tjera. Do te doja qe edhe ju tjeret qe mendoni se jeni musliman te pergjigjeni ne pyetjet emija me larte.
    Degjo , sa i perket haditheve , une nuk mund te mohoj faktin se jam skeptik sa i perket vertetesise se tyre.
    Shum hadithe qe besohen nga muslimanet jane kontraditore midis veti dhe kontradiktor me Kuranin vete, por kjo nuk i pengon dijetaret musliman ti quajne hadithe te besueshme. Mua me pengon!!!
    Andaj kur folim per numrin e grave , edhe pse sipas tradites folet se profeti ka pasur 9 gra , prap se prap ky numer bazohet ne hadithe dhe hadithet sic e thash me larte ne shum raste dine te kontradiktojne veten e tyre.
    Andaj nga nisur nga kjo pikepamje nuk isha ndalur shum e shum tek numri i vertete i grave sepse ku numer bazohet ne theniet e njerezve qe kane jetuar 250 vite pas vdekjes se profetit.
    Ekziston mundesia qe dikush te kete dalur dhe te kete thene , se i eshte transmetuar nga babai i babait , babait te tij se profeti ka pasur nje grua psh. me emrin Suada, dhe per shakak te thenies se tille te dali fqinj i tij dhe te thote se profeti pervec asaj qe thua ti ka pasur edhe nje grua tjeter me emrin Marigona se kjo me eshte percjellur mua nga gjyshi i stergjyshit tim.
    Andaj , hadithet jane irelevante per mendimin tim , nuk duhet te meren me cdo kusht te verteta.
    A.s. muhamedi nuk erdhi te shpalli fene e tij , por fene e Allahut dhe feja e Allahut nuk eshte e shpallur ne hadithe por ne Kuranin vete.
    Njerezit qe e luftojne fene Islame e dine shum mire kete fakt se Kurani eshte i perkryer ( nuk ka si te mos jete - ngase eshte fjala e Perendise vete) andaj kapen tek hadithet dhe gabimet qe gjenden aty ia atribojne fese islame.
    Kur une te sjell ndonje postim ketu , nuk bazohem aspak ne thenie dhe veprat e dijetareve tjere, i marr si referim , por vertetimin e bej vete ne menyre personale.
    Asnjehere ne jete num kam besuar njerezit qorrazi dhe asnjehere nuk do ti besoj.
    Sa i perket zgjerimit te universit , e kam lexuar neper broshura te ndryshme. E kam besuar ate menjehere ?!! Jo , aspak ! Perkundrazi, kam marrur dhe kam hapur librat dhe kam vertetuar personalisht se ate qe dikush e ka thene eshte e vertete.
    Pra duke u bazuar ne keto qe thash , une nuk mund te them se Kuranin ben pershkrim te gabuar te universit. Edhe sikur te dua tethem nje gje te tille, te gjitha te dhenat qe sot ekzistojne per universin ne menyre te cudicme perputhen me theniet Kuranore, dhe kete nuk mund ta mohoj , jo vetem une , por cdo njeri i sinqerte.
    Ti thua qe Muhamedi paska thyer ligjin Kuranor, dhe une them se ti mundohesh te argumentojsh kete thenie duke u bazuar ne hadithe.
    Andaj kisha thene se profeti kurr nuk e ka thyer ligjin Kuranor, njerezit, autoret e haditheve e paraqesin prefetin si te tille.
    E di , ke te drejte kur thua se me e then nje gje te tille ne vendet muslimane , do ma kishin prere koken, dhe kete num e mohoj, eshte e vertete.
    Por ama edhe kete qe them une eshte e vertete per njerezit qe mendojne, per njerezit qe kane njohuri te pergjithshme te natyres.
    E di ti se ne hadithe thuhet se profeti ka thene se " toka mbeshtete mbi nje bik te madh dhe sa here qe ky biku dridhet - perjetojme termetin!!!" ndersa ne Kuran thuhet shum qarte se toka ka formen e vezes !!!
    Shum musliman kete hadith e besojne si autentik, si te vertete , ndersa une as qe dua te degjoj per kete shpifje.
    Pra juve qe quani veten agnostik, nese deshironi te sjellni kontradita nga Kurani , athere ju kisha lutur qe ato ti sillni dhe Kurani e jo nga hadithet.
    Tema quhet kontraditat ne Kuran, e jo kontraditat ne hadithe.
    Nga ana tjeter, pasi me quan fetar tipik i tipit fanatik, kisha dashur te te tregoj dicka me shum per mua.
    Une nuk jam tip qe shkoj ne xhami e falem cdo dite nga pese here, ne fakt kam haruar se kurre kam qene ne xhami!
    Sa i perket mjekres, e ruaj cdo dite , nuk jam tip qe mbaj mjeker, cfar te te them tjeter per veten time.
    Jam njeri real, cdo gje tek une bazohet me fakte e jo me emocione.
    Sa i perket asaj qe thua se une shtremberoj fjalet , je shum gabim sepse une nje gje te tille nukjam duke bere.
    Une i analizoj fjalet , ne baze te njohurive te mija dhe sjell vendim , kurr njohurit e mija nuk jane te mjaftueshme atehere u referohem librave dhe njerezve me te ditur.
    Ketu dallojme une e ti dhe Baptisti qe mohon faktin qe krejt bota e ditur sot e kane kuptuar qe universi zgjerohet.
    Ua kam thene edhe me pare , eshte kot te folim per vertetesine e informacione ne Kuran , sepse ato jane te vertetuara shum here si te verteta.
    Ajo qe mund te diskutohet lidhur me keto informacione eshte burimi i tyre! Kush ia tregoj profetit?!!
    Per kete mund te diskutojme, por jo per verteteseine e informacioneve sepse sic e thash me larte , jane te vertuara nga njerez shum me te ditur se une dhe ti qe jane te verteta.

Me Respekt Gostivari_usa
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e Silence
    Anėtarėsuar
    20-01-2007
    Postime
    32
    Cifut qenke zotrote qe paske hap temen ...

Dhe sa per dijeni dhe vet cifutet e mbajn nje lloj peme dhe e rrisin qe te behet sa me e madhe , se vetem ajo do i fshehi ne diten e gjykimit .Pra perderisa e mbajn do te thot qe besojn se ekziston allahu dhe feja muslimane .Jo dava horrash qe jan nje hic per te gjykuar nje liber te madheruar .

i/e regjistruar Maska e ^AngeL^
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    U.k . London
    Postime
    2,169
    Citim Postuar mė parė nga tammy Lexo Postimin
    pastaj foli per parajsen dhe per ferin.gje qe nuk dime nese ne te vertete ekzistojne.
    kjo eshte mase normale qe nuk e dime nese ekzistojne, por tek e cila besojne
    Two Heart, Two Minds, In Time, Did Find, One Love, One Aim, Two Paths, The Same

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Kurani gjoja eshte shkruajtur ne lekuart e gameleve, neper drunj,.....e si ka mundesi qe Zoti nuk u kishte dhene dituri qe ta shkruajne si liber ne ate kohe? Ne cilin vit shkruhet Kurani i parė? Ku eshte?
    Po me prinderit e Muhamedit ēka ndodhi?
    Po me femijet e tij ēka ndodhi?
    Po si ndodhi qe eshte martuar me Aishe 6 vjecare?
    Po qielli ēka ėshtesipas Kuranit? Ku ndahen toka me qiellin? Po yjet ēka jane sipas kėtij libri? Po hėna si pėrshkruhet? Kėso pyetjesh ka mjaft, por ai qė don i sheh gabimet mu kėtu.
    Si ka mundesi qe Muhamedi then ligjin per martese? Ku jane studiuesit e fese qe nuk flasin?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Iliria... sinqerisht. A nuk ndalesh nje sekonde vella e te shikosh se eshte humbje kohe te flasesh me keta?
    Sikur neser te shpikej makina e kohes per ti kthyer njerezit pas ne kohe per te pare me syte e tyre qe nuk ka patur Jezus apo Muhamed si pershkruhet ne librat perkates, keta do ta quanin blasfemi dhe mashtrim te djallit!
    Duhet vene ban masiv ndaj radikaleve talebane dhe atyre qe perserisin permendesh si papagall te njejtat gjera pa kuptim.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Smile

Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    E kush ti jep semundejet qe Zoti don te sheroje nga ato? A nuk ti jep Zoti? A por kur te pershatet ty, thue qe jane nga Zoti dhe se ēdo gje vjen nga Ai, por kur nuk te konvenon, atehere vine nga Shejtani!!! Cili eshte me i forte?
    Nqs Zoti te sjell semundjet atehere nuk mund te kesh besim tek Ai dhe kjo eshte nje mesim i genjeshtert nga feja qe normalisht e ka krijuar njeriu dhe disa fe direkt nga shejtani qe ne shqip eshte satani ose kundershtari i Zotit.
    Por une kam shume deshmi se si jam sheruar ne menyre te mrekullueshme nga Zoti dhe njoh te tjere besimtare qe jane sheruar prej semundjeve Perendia i ka sheruar sigurisht
    Sepse nuk mund te sherohesh vetvetiu nga kanceri bie fjala ose nga tiroidet ose dhe nga epilepsia
    Keto deshmi do ti shkruaj ketu ne internet nese doni por edhe mund te me kontaktoni qe tua them sy per sy
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Inxhinier Maska e albani1
    Anėtarėsuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Ti plako duhet ta kesh shume mire me Zotin (dmth do e kesh mik shpie)... dhe me siguri qe nuk jeton ne Shqiperi. Sepse me ca shoh une ne pergjithesi ne bote, Zoti ka nderruar numer celulari dhe nuk i pergjigjet me numrave qe nuk njeh.
    E ke gabim kur thua se Zoti ska numur celulari por ti nuk e shikon dhe nuk do qe ta provosh numurin e Tij
    Provoje njehere pastaj flasim
    Numri i Tij eshte Bibla e Shenjte Aty i ke te gjitha pergjigjet.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Neve besojme ne a.s. Isane , por neve nuk themi se ka qene biri i Perendise,

nuk pranojne kryqezimin , nuk pranojme qe eshte lindur me 25 dhjetor etj etj.

Per neve eshte vetem profet.
    Dhe Horas dhe a.s. Isa nuk kane ngjajshmeri nese bazohemi tek Kurani.
    Ngjajshmeria shikohet vetem kur bazohemi tek Bibla.

Andaj eshte shpallur Kurani qe te largohen keto rite pagane te futura ne Bibel ngo dora e njeriut.

Gostivari_usa
    Gostivari_usa edhe Kurani e pranon se Jezusi (Hazreti Isa) ka lindur nga nje lindje e virgjer e a d.m.th. se kjo eshte plagjiature nga paganet.

Jezusi sipas autorit te Kuranit nuk mund te jete Biri i Perendise, sepse 'Perendia nuk ka patur bashkeshorte'???!!!

6:101. Ai (All-llahu) ėshtė qė krijo (pa kurrfarė shembulli) qiejt dhe tokėn (e duke qenė i tillė), e si do tė ketė Ai fėmijė kur nuk pati bashkėshorte? Ēdo send e krijoi Ai, dhe ėshtė mė i dijshmi pėr tė gjitha sendet e krijuara.

Pershendetje

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    3. Nena e Horasit eshte quajtur Meri; Nena e Jezu Krishtit Miriam (aka Mary)
    Isis apo Mari, mos ndoshta Merjem?!...

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •