Close
Faqja 99 prej 1135 FillimFillim ... 49899798991001011091491995991099 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 981 deri 990 prej 11341
    Rrnoft Princ Luciferussssssssss...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-03-2006
    Postime
    74
    Me punen e fese jane marre qe ne kohet e vjetra paraardhsit tane pellazget.
    Per mendimin tim zgjidhja e ketij problemi eshte bere aq llogjike saqe edhe sot mund te jete zgjidhje me e mire edhe per kohet e sotme moderrne.
    Do te thoni pse :
    Pasi qe pellazget hodhen tezen se ata vete e zbuluan perendine dhe jo perendia pellazget
    Keshtuqe ata i dhane emer perendive,dhe njeri ishte mbi te gjithe perendite zoti diell zeusi.
    Religionet e tjera qe rrodhen nga israeli(luftues me zotin)domethenie e kesaj fjale nga ku jakobi beri lufte me nje dike te panjohtur dhe meqe e fitoj kete dyluftim kunder tij perhapi lajmin se ky dyluftim paska qene nje dyluftim midis tij dhe zotit dhe se ai doli fitimtar kunder zotit pasi zoti e pranoj ate si besimtar te tijin,jane me se qesharake per ti besuar.
    Fakt eshte se ne librat e moisiut gjenden shume vargje qe i kushtohen diellit dhe se keto vargje nuk ishin te panjohura per moisiun.
    Moisiu jetoi gjate sundimit te echnatonit(faraon i egjiptit 1250 para eres sone)qe beri revolucionin e pare fetar monoteist te njerezimit ku u shpall vetem nje fe dhe nje zot dhe ai qe do te lavdrohej do te ishte zoti aton dielli apo drita,pra zoti i padukshem,gje qe le te kutojme se cdo mundim shpjegimi apo formim i nje besimi te ri kane origjinen e njejte pra nga religioni diellor pellasgo-ilir.
    Pra nuk ka nevoje te te beje asnjeri per kete apo per ate fe ,por thjeshte mendo me anen e llogjikes dhe kujto paraardhesit tane qe i kane dhene cdo gjeje enigme pergjigje me ane te llogjikes dhe shpjegim me anen e gjuhes shqipe.
    desha vetem te them se religionet qe vijne nga lindja jane fallso dhe se jane thjeshte kundervenie e rreligionit apo kultures tone shqiptare perendimore.
    Pra vete fjala perendimor e zberthen enigmen fjale n.qs mund te quhet keshtu.
    Ti qe je shqiptar je automatikisht perendimor me siguri sepse nuk do ta pranosh kurre qe je oriental me kete lloj orientimi qe ke ti.
    Athere ti je me perendine pasi vete ti e pohon me siguri sa here ne dite se je perendimor ne biseda me njerez tjere, dhe se nuk ka nevoje askush qe te sjelle argumte qe te beje te jesh adhurues i kesaj apo asaj feje.

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Nese supozojme ekzistencen e zotit qe eshte nje pse ka kaq shume fe te ndryshme(se bashku me te gjitha sektet dhe nensektet e tyre)kaq kontradiktore me njera tjetren(dhe brenda seciles fe sekte totalisht kontradiktorme njeri tjetrin).pra kush sekt esht ai i verteti,une jam agnostik,ma mbushni mendjen te behem pjestar i sektit tuaj
    Sipas disa informatave te mia tejet sekrete, shume shpejt do dal nje sekt i ri i moderuar. Te lutem duro edhe disa vjet se do kesh goxha post.
    Kur jam rrethuar nga njerėz tė vegjėl s'ndjej madhėshti, por mjerim! M.Roēi

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    jo zoti ska deshte te ket shum fe
    kete e ka bere njeriu
    e para fe e vertet ka qen feja krishtere po ata e kan mbajtur deri ne momentin kur e kan shpall jezusin zot
    tani fe e vertet eshte islami
    Quiz +, po me pas kush do te jete ?

Oh zot, nese ver8 ekziston, e kupton si pergojohet emri yt, qellimet, deshirat e tua... ?

Po te kishte nje Zot, me e pakta qe do kishte bere , do te kishte c'rrenjesur fete !

Cun Fantastik Maska e Tribal_heart
    Anėtarėsuar
    23-08-2007
    Vendndodhja
    Anej dhe Knej
    Postime
    63
    ti shoku paske ikur dem e te keqen

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Tribal_heart Lexo Postimin
    ti shoku paske ikur dem e te keqen
    mendime rreth temes?

i/e regjistruar Maska e Angel_4_U
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    :)
    Postime
    39
    kjo teme eshte njesoi sikur te mundohesh tia gjesh fundin pyetjes "pse" po e beni si nastradini po edhe ai u dorezua dhe tha nuk e di koha do ta tregoi.

jetoni jeten qe u kan dhene prinderit dhe mos e lodhni trunin me gjera pa lidhje, sepse edhe sikur tia gjeni konkluzionit nuk u rritet pensioni.

Canna-log Maska e Artson
    Anėtarėsuar
    24-07-2007
    Vendndodhja
    Loading...
    Postime
    416
    Citim Postuar mė parė nga Angel_4_U Lexo Postimin
    '

Jetoni jeten qe u kan dhene prinderit dhe mos e lodhni trunin me gjera pa lidhje, sepse edhe sikur tia gjeni konkluzionit nuk u rritet pensioni.
    Mire e thene.

P.s Mos harro qe ka disa ketu qe edhe rrisin pensionin nderkohe qe une e ti e kemi kohe te lire per te diskutuar.

i/e regjistruar Maska e Angel_4_U
    Anėtarėsuar
    13-10-2002
    Vendndodhja
    :)
    Postime
    39
    plako un ne parajse jam nuk dua te gjej dhe ktu ku jam un ta dhjefsha pensionin jemi bere milionere.

Citim Postuar mė parė nga JestersWorld Lexo Postimin
    Cuq nuk jane perralla se perrallat jane me qellim edukativ. Keto jane me shume tip anekdodash dhe barcaletash ose perpjekja e nje populli per tu shpallur superior.
    kontradiktė ide'sh?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •