Close
Faqja 93 prej 1135 FillimFillim ... 438391929394951031431935931093 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 921 deri 930 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    e kam studiuar dhe jetuar islamin kohe me pare dhe njoh mire psikologjine e nje besimtari si nje ish-besimtar qe jam, dhe detyrat i kam bere,
    do te keshilloja ta studioje ti islamin, duke e pare per ate qe eshte.
    E vetmja menyre me te cilen islami mund te "toleroje" eshte me anen e nenshtrimit dhe taksave.
    Por detyra e ēdo muslimani eshte te lufotje qafirat deri sa ata te besojne ose te vihen ne sherbim te muslimaneve duke u nenshtruar, ose alternativa e trete eshte vdekja.
    kuptohet qe kjo sot nuk ndodh sepse muslimanet po vriten mes tyre,
    po ne te kaluaren ka ndodhur, jo me kot lindja e mesme eshte arabizuar.

pra i bie qe une si jo besimtar nga nje shtet musliman apo nga nje regjim musliman universal, te kem tre alternativa aspak te mira. Te behem besimtar, te behem sherbetor, te vdes.

une do zgjidhja te jetoja e lire, me besimin tim ,e pa i sherbyer askujt.

fakti qe kurani interpretohet ashtu si e interpreton shumica, eshte i thjeshte, sepse kurani flet qarte mbi qellimet islame.

madje madje, profeti ka dhene shembullin personal te tijin mbi politiken e jashtme islame.
    sapo mori fuqi ne arabi profeti ēberi?
    nisi te kercenonte te gjithe mbreterite qe e rrethonin me "besoni ne allah dhe mua si profet, ose prisni pushtimin nga ne".
    mos thuaj se po shpif, se kjo eshte e vertete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Me jep referime te kjarta, perndryshe as qe dua te diskutoj me tye. Ka shume si ti, jo vetem ne lemein e religjioneve, por edhe ne lemi tjera. Jam lodhur nga njerez qe nuk bejne referime, sepse pa bere nje gje te tille, krijohen dhe shuem konflikte. Pikerisht keto "paragjykime" krijojne percarje te madhe. Jam e pajtimit per nje debat profesional, por keto "kam degjuar,skam degjuar" nuk merrem me keto. Me jep referime te preciza, atehere do te marr parasysh. Dhe nje gje tjeter: Une nuk i takoj grupeve muslimane as ketu as ne realitet, por nuk eshte e thene qe nuk debatoj per hire te se drejtes. Edhe pse eshte Islam, dhe mesa e shof e urrejtur, nuk do e diskriminoj ne aspektin e debatit profesional. Na takon te jemi sepaku te drejte dhe te realt.

Perndryshe keto pallavrat tjera me duken vetem pallavra.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Citim Postuar mė parė nga Gurracake
    Bla Bla Bla, Engjellorja.

he se shaka bera

Mesa di une insulina nxirrej kohe me perpara nga kafshet tani eshte menyra e insulines sintetike. (nuk jam 100 % i sigurte).
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Bera dhe une shaka, Engellorja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Gurracake
    Me jep referime te kjarta, perndryshe as qe dua te diskutoj me tye. Ka shume si ti, jo vetem ne lemein e religjioneve, por edhe ne lemi tjera. Jam lodhur nga njerez qe nuk bejne referime, sepse pa bere nje gje te tille, krijohen dhe shuem konflikte. Pikerisht keto "paragjykime" krijojne percarje te madhe. Jam e pajtimit per nje debat profesional, por keto "kam degjuar,skam degjuar" nuk merrem me keto. Me jep referime te preciza, atehere do te marr parasysh. Dhe nje gje tjeter: Une nuk i takoj grupeve muslimane as ketu as ne realitet, por nuk eshte e thene qe nuk debatoj per hire te se drejtes. Edhe pse eshte Islam, dhe mesa e shof e urrejtur, nuk do e diskriminoj ne aspektin e debatit profesional. Na takon te jemi sepaku te drejte dhe te realt.

Perndryshe keto pallavrat tjera me duken vetem pallavra.
    ē'fare referimesh kerkon, merr e studio historine islame.
    nuk jane te gjithe besimtaret si ty,
    do vije koha e do ta kuptosh, une personalisht nuk jetoj me ndryshe nga nje musliman mesatar, vetem se nuk falem e nuk besoj ne allah e profet.
    alkol nuk pi, mishin e derrit po nuk me bie rasti te ha e nuk e kam problem te mos e ha, etj etj si keto. Por ajo qe me beri te largohem nga islamit eshte egoizmi prej besimtari qe me vete thote "shyqyr qe zoti me ka dhene besim, e te tjeret do digjen sepse nuk besojne", apo bemat e profetit tuaj.
    une nuk e di se ku jeton ti, apo nese ke patur te besh me muslimane te devotshem.
    Personalisht kam provuar ndjenjen kur nje shok me te cilin ke kaluar vite dhe e ke si vella , vetem prej mosbesimit tend te quan qafir e te thote "o me qafirat , o me ne".
    Ja ku arrin shpelarja e trurit.

Puck Love Maska e Black_Mamba
    Anėtarėsuar
    01-11-2006
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    2,501
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu
    Ja e dhe pergjigjen qe e prisja...Kurse shqiptari i vertete do thoshte menjehere Jam shqiptar perpara nje zgjedhje te tille....

Ju jeni semundje e vertete dhe une kam takuar e folur me njerez qe thone jam myslyman shqiptar e jo shqiptar myslyman sepse per ju Feja eshte me e rendesishme se kombi te cilit i perkisni...Jua meson Muhameti kete gje e ti nese nuk e di ben mire te pyesesh e te mesosh te verteten...

1-Nuk ka per myslymanin bashkesi me te shenjte se bashkesia e vllaznia myslymane

2-Nuk ka per shqiptarin bashkesi me te shenjte se bashkesia e vllaznia shqiptare

Beje zgjedhjen tende ti se kujt i perket ,sepse nuk mund te pranohen te dyja se bien ne kundershtim me njera-tjetren ..kuptohet qe edhe ketu do verdallisesh me llafe bosh e une e di se cfare zgjedhje ben ti dhe ata si ti......

Ok hajt se tash po te drejtohem ti si jo-musliman dhe te tjereve qe mundoheni te tregoheni me kombetar se te gjith ne qe jemi musliman qe jemi turko-arab siq na thoni lloj gjera se e teproni me fyerje e teproni.

Me tregoni ju si ortodoks si katolik sa femra Shqiptare jo muslimane jane martuar me Sllav(Grrek,Maqedon,Serb,Malazes) e ku ta di une cka tjeter.

Ka plot raste po ja po tregoj une vet nje qe e di shuuum mire edhe e njoh shum mire eshte e martuar per nje Maqedon ketu ne Tetov ka plot raste po une kete e di,vetem dicka Shqiptare esht e,kur u bo lufta ne Maqedoni ne 2001 ajo bashk me te martuarin e vet i kane ushqyer ushtaret Sllav dhe e ka ditur me kan po bohet e ka ditur se jemi Shqiptar po buken atyre jua ka dhen e jo neve.

Eshte e martuar ne rrethin te Tetoves me sakt ne fshatin Rataje ku ai fshat eshte 100% sllav pse e boni ajo kete,ose shuum tjera qe vin nga Shqiperia nuk martohen me Shqiptar po martohen me Sllav hmmm po ju bashkon feja hmm sa keq.

Mandej ju them mos me thuani se jeni me kombetar se nje musliman,se ne qoft se nje musliman nuk e don kombin e vet nuk i del zot kombit te vet eshte e kot ti kryje obligimet e fes,sepse nuk e don edhe zoti ate a u kuptuam more zotni dhe ju te tjeret.

Me te vertet me vjen keq pse vjen derri ketu,ti dallojm gjerat mendoj fet ndermjet njeri tjetrit ku neve na bashkon gjaku se jemi Shqiptar krejt,po e detyroni me zor njeriun te flas dicka.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Black_Mamba : 08-08-2007 mė 21:09
    SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ti din gjithecka Borix, pse ti vete nuk e gjen nje bombe? Je introspektiv, me shume se sa eshte nevoja.
    Ajo qe shkruajta me lart ishte humori i rradhes, sepse te gjithe kane nevoje per humor here pas here. Por, me teper po ironizoja nje fakt te diskutuar, se sa po introspektoja vetveten kundrejt fese islame ne ceshtjen e mishit te derrit. Kudo ku ka argumenta te tilla si "mishi i derrit nuk duhet ngrene se keshtu ka thene ai siper", atehere ia vlen te ironizosh logjiken, per momentin.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    A bit malplaced, don“t you think Borix?

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    A bit malplaced, don“t you think Borix?
    Thenia ime, mendja ime, une?
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •