Close
Faqja 92 prej 1135 FillimFillim ... 428290919293941021421925921092 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 911 deri 920 prej 11341
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga xfiles
    qe kur dolen karikaturat, danezet kane hyre ne zemren time, perjetesisht.
    Rrofte danimarka, rrofte karikaturisti danez.
    kjo tregon se qfar njeri je ...madje madje me flet per sinqeritet ne bisedė...

shiko nje thenje nga unė ...mir do beje nese mban ne mend...

Te kerkosh sinqeritet tek nje pabesimtar (ateist) eshte njesoj si te kerkosh ujė dhe lageshti tek nje Saharė

keshtu qe tek keta persona nuk e gjej veten dotė...sepse nuk mbaj syze te errėta...
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Edhe pula ha jashteqitje,por te gjithe e hane mishin e pules,fetare dhe jo fetare,komentojeni

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Te kerkosh sinqeritet tek nje pabesimtar (ateist) eshte njesoj si te kerkosh ujė dhe lageshti tek nje Saharė
    Me siguro nje bombe, te lutem, se dua te heq qafe 10 mije persona.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ēfare bombe?atomike

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Ti din gjithecka Borix, pse ti vete nuk e gjen nje bombe? Je introspektiv, me shume se sa eshte nevoja. Je shume elokuent ne fjalor dhe devijon shume nga tjeret per arsye se din te argumentosh, por nje gje ende nuk e paske msesuar- te nderhyjsh ku duhet dhe te mundohesh te gjejsh kuint esencen e debatit, e jo te mundohesh te margjinalizosh njerin me paragjykimet tua. Behu dhe pak me profesional, sepse nuk te shkojne keto paragjykime qe i ke.

ref. : Citim

Fisniku Student, kjo qe the nuk eshte genjeshter, por rren e madhe i nderuar, mbase kete e kam degraduar dhe me siguri qe edhe vete do e degradosh gjate njoftimit me njerez te ndryshem. Te jesh ateist dmth qe thjeshte nuk beson ne Zot. Mos besimi ne Zot nuk eshte e thene qe ateistet nuk jane njerez te moralshem. Nuk eshte e thene qe morali dhe Zoti patjeter kane nje afinitet, mbase besimi ne Zot ne shume raste eshte dhe bazuar ne dogmet e kultures dhe te historise, qe dhe une vete ne shume raste do i kundershtoja.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student
    kjo tregon se qfar njeri je ...madje madje me flet per sinqeritet ne bisedė...

shiko nje thenje nga unė ...mir do beje nese mban ne mend...

keshtu qe tek keta persona nuk e gjej veten dotė...sepse nuk mbaj syze te errėta...
    po pra, them ate qe mendoj, pranaj jam i sinqerte.
    pse duhet ti urrej danezet?
    sepse dikush prej tyre karikaturoi profetin tuaj te urryer?
    jo more, me hyne akoma me shume ne zemer.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga Gurracake
    Asnjehere nuk ja ndaloja njeriut ta praktikoje fene e tij, dhe poqese do e beja kete, do e beja ne nje menyre paksa diplomatike. Jo sikur ti me shprehjet e tua. Gjithnji ke keto shprehje te mbushura krejt urrejtje.
    une nuk dua ti ndaloj askujt besimin.
    as ne menyre diplomatike, as jo diplomatike.
    Por nese e njeh mire islamin, nese e ke studiuar thellesisht(dhe pse duket qarte),
    islami nuk toleron fete e tjera.
    Urrejtja ime eshte e natyrshme kunder nje ideologjie qe cenon lirine time te te qenurit vetvetja, te besoj ne ēfare te dua une, qofshin keto idhuj, apo asgje.

e kupton tani ku dua te dal?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Si ne cdo religjion, feja Islame definohet nga pjesemarresit e saj, dmth muslimanet, te cilet kane adaptuar arabizmin. Por kushtetutat e Zotit kane dhe interpretimin alternativ, qe ndoshta nuk del ne pah, sepse jane shume pak nga ata qe u lejohet te shprehen per nje mendim te tille. E kam parasysh qe ekziston nje majoritet te muslimaneve qe jane shume introvert ne mendime, dhe e kam parasysh qe pakica e intelektualeve qe hulumtojne ne kapitujt e Kuranit jane pjese e marginalizuar.Dmth qe ne keto kohera te fese Islame nuk tolerohet nje "jashte", ergo eksterioriteti, qe eshte absolutisht dnryshe, dhe qe trancedon dhe kritikon. Besoj qe kjo ndodhe edhe ne shume religjione tjera.

Une e urrej ne cdo aspekt totalitarizmin dhe do sulmoja cdo faktor qe derogon pluralismin dhe natalitetin. Jam pro te asaj qe eshte "inkomensurable" (nuk dij si thuhet ne shqip, prandaj e kam vene ne thojza) ne vend te njeanshmerine. Kete ta them qe te percaktoj perceptimin tim. Me kete dua te denoncoj faktin qe shume nga ju ketu keni nje urrejtje aq te madhe ndaj Islamit, sa qe nuk e kuptoj nga rrjedh? E shof qe kjo urrejtje nuk eshte e derivuar nga nje studim te Kuranit, sepse po te ishte, me siguri do kishe shkruar referimet, apo?

Ti po te kishe lexuar per fene Islame, do kishe qene ne gjende te dallosh keto dy gjera: Islami si kushtetute dhe muslimanet. Po mbase thjeshte me shenon ca paragjykime ketu, as nuk dua te vazhdoj debatin me tej.

Ti shkrove me larte: "Islami nul toleron fete tjera", per rrjedhoje konstatimi im qe ti, sikur shume tjere ketu, thjeshte hudheni fjale te bosha ne notim ne ajer; fjale qe ndoshta thjeshte i keni degjuar ane mbane. Tani lirisht mund te konstatoj qe ti nuk ke lexuar aspak per kete qe konkludom me bindje:

Kurani 2:257
    Kurani 4:59

Te kisha lutur te lexosh pak me shume, qe te dalesh ne beteje oratorie me mua.

Dhe nje gje tjeter, qe eshte shume me rrendesi.Ne mesin e muslimaneve cdohere ka ekzistuar nje luft apo nje monopolizm per te drejten se kush do interpretoje Kuranin. Kjo "lufte" involvon ne njeren ane grupet reakcionare, te cilet tentojne me cdo kusht te mbajne interpretimin konzervativ te Islamit dhe ne anen tjeter jane grupa prgresive, te cilet mundohen te reformojne dhe te zhvillojne nje interpretim, e cila bazohet ne principet demokratike dhe ato humane; vlera te cilat konsidurohen te jene pjese e integruar ne Kuran.

Xfiles, you better do your homework, sweetheart, otherwise I“ll do them for you.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-07-2006
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    856
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    hahahah...e forte kjo borix...me kaq pak i ke thene te gjitha

p.s
    gurracake i qenke qepur kemba kembes ketij borix...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2007
    Vendndodhja
    Ne bote
    Postime
    192
    Bla Bla Bla, Engjellorja.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •