Close
Faqja 83 prej 1135 FillimFillim ... 33738182838485931331835831083 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 821 deri 830 prej 11341
    Perjashtuar Maska e Dragut
    Anėtarėsuar
    14-06-2006
    Vendndodhja
    Pėrtej Gramozit, gati pėr luftė
    Postime
    535
    Citim Postuar mė parė nga Borix
    Per shembull, nese merret nje person si S.J. Gould apo E. Mayr dhe i perkthehet ne shqip nje nga artikujt e tij, atehere do te kuptosh sa me vlera mund te jete ai artikull, sepse shkruhet nga nje shkencetar i specializuar i fushes.
    Pra ti e ke gjykuar artikullin duke e vėnė nė raport me studiues tė tjerė?!

Sigurisht qė KVS nuk ėshtė asnjėri nga ata tė dy!

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anėtarėsuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Salman, nuk po merret njeri me KSV, e as me ty. Sic e thashe me lart, nese nuk je brenda disktutimit, ose lexo dhe futu, ose qendro jashte, se dalin gallata pastaj...

Gjithashtu, artikullin une nuk e kam "gjykuar" (sic i referohesh ti) relativ me artikullin e ndonje tjetri, sepse perndryshe do te ishte nje kritike krahasuese, gje qe nuk eshte e vertete. Ajo cka kam thene eshte nje sugjerim per ekspozimin eventual te ndonje artikulli.
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Perse ti Land je ne gjendje ta mohosh ekzistencen???
    vete ajnshtjani se mohonte dot e biles tha qe me duket me e cuditshme te jemi te ardhur nga rastesia sesa nga zoti....

Respekti per hyjnoren eshte ne gjakun e njeriut...njeriu ka lindur me te shenjten ..edhe ateisti me fanatik e ka trasferuar deshiren e tij per te shenjten ne nje koncept tjeter edhe pse jo hyjnor por ama e trajton si te shenjte...

Mendoj se ne pergjithesi ka mungese respekti ndaj besimtareve e kjo vjen edhe per faj te vete besimtareve qe kerkojne me cdo kusht tju mbushin mendjen te tjereve se kane te drejte....pra per mua zgjidhja do ishte qe besimtaret besimin e tyre ta mbajne per vete e te mos hapen gjere e gjate,pra te mos kryejne misionarin vend e pa vend....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu
    Perse ti Land je ne gjendje ta mohosh ekzistencen???
    vete ajnshtjani se mohonte dot e biles tha qe me duket me e cuditshme te jemi te ardhur nga rastesia sesa nga zoti....

Respekti per hyjnoren eshte ne gjakun e njeriut...njeriu ka lindur me te shenjten ..edhe ateisti me fanatik e ka trasferuar deshiren e tij per te shenjten ne nje koncept tjeter edhe pse jo hyjnor por ama e trajton si te shenjte...

Mendoj se ne pergjithesi ka mungese respekti ndaj besimtareve e kjo vjen edhe per faj te vete besimtareve qe kerkojne me cdo kusht tju mbushin mendjen te tjereve se kane te drejte....pra per mua zgjidhja do ishte qe besimtaret besimin e tyre ta mbajne per vete e te mos hapen gjere e gjate,pra te mos kryejne misionarin vend e pa vend....
    Te mohoj ekzistencen e kujt,te zotit qe ekziston ne trurin e Guracakes,jam i sigurte qe ai eshte nje zot i turbullt,pa forme dhe permbajtje(it's only imagination)dhe krejt i ndryshem nga zoti i einstein pa forme dhe permbajtje gjithashtu
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga land
    Te mohoj ekzistencen e kujt,te zotit qe ekziston ne trurin e Guracakes,jam i sigurte qe ai eshte nje zot i turbullt,pa forme dhe permbajtje(it's only imagination)dhe krejt i ndryshem nga zoti i einstein pa forme dhe permbajtje gjithashtu
    Ekzistencen e hyjnores,e nje vullneti superior e mohon dot me fatke?!!!do isha shume kurioz...
    3 jane pikat kyc...
    1- krijimi i universit ... teoria e bingut eshte teoria e rastesise si dhe sot po pyetet mire 30% te energjise e kemi sot po 70% tjeter nga vajti..

2- krijimi i jetes .... si u krijua kjo jete,prape nga rastesia,nga rrethana te pashpjegueshme ?

3- krijimi i homo sapiens sapiens...befas del ne skene para 120 000 vjetesh ,nuk ka paraardhes te drejtperdrejt..nga dreqin mbiu kush eshte 'arkeopteriksi' ne kete rast?

Me verteto keto pika dhe jam i pari qe mohoj nje vullnet superior me shume qef(dhe shume fare jo po ta pranoj per hir te se vertetes)
    nuk mi verteton dot... atehere lerme te besoj ku te dua e si te dua.....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ekzistencen e hyjnores,e nje vullneti superior e mohon dot me fatke?!!!do isha shume kurioz...
    3 jane pikat kyc...
    1- krijimi i universit ... teoria e bingut eshte teoria e rastesise si dhe sot po pyetet mire 30% te energjise e kemi sot po 70% tjeter nga vajti..

2- krijimi i jetes .... si u krijua kjo jete,prape nga rastesia,nga rrethana te pashpjegueshme ?

3- krijimi i homo sapiens sapiens...befas del ne skene para 120 000 vjetesh ,nuk ka paraardhes te drejtperdrejt..nga dreqin mbiu kush eshte 'arkeopteriksi' ne kete rast?

Me verteto keto pika dhe jam i pari qe mohoj nje vullnet superior me shume qef(dhe shume fare jo po ta pranoj per hir te se vertetes)
    nuk mi verteton dot... atehere lerme te besoj ku te dua e si te dua.....
    Po dalim nga tema megjithate po pergjigjem.Big bang eshte teoria dominante shkencore e krijimit te universit,sipas kesaj teorie universi u krijua nga nje shperthim kozmik i atomit primordial duke sshperndare materje ne te gjitha drejtimet.Ne 1927 belgu Lamaitre qe i pari qe propozoi fillimin e universit me big bang,vite me vone Hubble gjeti prova eksperimentale te cilat justifikonin teorine e big bang,ai zbuloi qe galaktikat distante po largohen nga ne ne ēdo drejtim me shpejtesine ne proporcion me distansen e tyre.Teoria gjithashtu parathote ekzistencen e radiacionit kozmik baze(cosmic background radiation)radiacion i cili u lanēua me vet shperthimin i cili eshte i njejte ne te gjithe universin.Teoria ne fakt mori konfirmimin me te forte kur ky radiacion u zbulua ne 1964 nga robert wilson,persa i perket te ardhmes se universit,kemi hipotezen e universit oshilant,pra big bang(shperthim)dhe big crunch(kontraktim)dhekeshtu perseritet ne infinit,ne kete rast nuk kemi nevoje per zotin qe te kete krijuar universin,eshte gjithashtu nje hipoteze tjeter e universit ekspansiv pra te nje universi qe zgjerohet pafundesisht(ne infinit).Ne kohet moderne po behen perpjekje per te vertetuar teorine e stringave(string theory)e cila e konsideron hapesiren jo me 3 dimensionale por 10dimensionale,e cila hedh dhe idene e ekzistences se universeve paralele,shiko dhe pikat lidhese ndermjet universeve,vrimat e zeza(black holes),pra si perfundim keto jane dijet aktuale qe ka arritur njerezimi dhe shkenca te bazuara me eksperiment,dhe te cilat jane krejt te ndryshme me spjegimin dogmatik te universit sipas kuranit apo bibles,persa i perket Homo sapiens, hap ndonje liber antropologjie pa te ta spjeguar une.persa i perket temes,une respektoj te drejten e tjetrit per te besuar ne budallalleqe,por jo te respektoj budallallekun.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    sme the ndonje gje te re....vetem se bing bangu vazhdon te jete shperthim rastesor si dhe 70 % e energjise mungon ne apel duket sikur eshte zhdukur keto 15 miliard vjet....sa per vrimat e zeza e vetmja gje qe supozohet me njefare sigurie eshte shperberja e materies e cdo gje tjeter eshte star-trek....

Qe nga lashtesia me e hershme dihej ne popuj te ndryshem ,pra mitologjira te ndryshme qe ne fillim ka qene kaosi i paform e pamaterialt nga i cili doli qielli dhe toka pra universi ... e cben teoria e bingut verteton nje bindje mijeravjecare te njeriut e nuk sjell ndonje risi....feja nuk eshte vetem kurani e bibla ,mos i ngaterro gjerat....

Edhe qe jeta ka lindur ne uje e kane thene mitologji te ndryshme dhe e ka vertetuar shkenca sot...

mitologjia ka thene qe homosapiens e krijoi hyjnia,ketu eshte e vetmja pike qe ska vertetuar akoma shkenca se dy te parat i vertetoi fiks fare sic thone mitologjite ....

e se fundmi ti nisesh nga parimi respektoj te drejten per te besuar ne budalliqe ,pra ti nis diskutimin ne forme konfliktuale...eshte njesoj si te them une ty,qe duke besuar ti tek demokracia ,une ti them demokracise ose shkences budallik e injorance...si do pergjigjeshe ti?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    sme the ndonje gje te re....vetem se bing bangu vazhdon te jete shperthim rastesor si dhe 70 % e energjise mungon ne apel duket sikur eshte zhdukur keto 15 miliard vjet....sa per vrimat e zeza e vetmja gje qe supozohet me njefare sigurie eshte shperberja e materies e cdo gje tjeter eshte star-trek....

Qe nga lashtesia me e hershme dihej ne popuj te ndryshem ,pra mitologjira te ndryshme qe ne fillim ka qene kaosi i paform e pamaterialt nga i cili doli qielli dhe toka pra universi ... e cben teoria e bingut verteton nje bindje mijeravjecare te njeriut e nuk sjell ndonje risi....feja nuk eshte vetem kurani e bibla ,mos i ngaterro gjerat....

Edhe qe jeta ka lindur ne uje e kane thene mitologji te ndryshme dhe e ka vertetuar shkenca sot...

mitologjia ka thene qe homosapiens e krijoi hyjnia,ketu eshte e vetmja pike qe ska vertetuar akoma shkenca se dy te parat i vertetoi fiks fare sic thone mitologjite ....

e se fundmi ti nisesh nga parimi respektoj te drejten per te besuar ne budalliqe ,pra ti nis diskutimin ne forme konfliktuale...eshte njesoj si te them une ty,qe duke besuar ti tek demokracia ,une ti them demokracise ose shkences budallik e injorance...si do pergjigjeshe ti?
    Nje black hole eshte nje objekt me nje fushe gravitacionale kaq te fuqishme,sa qe ky rajon hapesire shkeputet nga pjesa tjeter e universit-no matter or radiation,duke perfshire dhe driten qe ka hyre ne vrime nuk mund te shpetoje prej saj,mungesa e radiacionit elektromagnetik e ben te pa dukshme vrimen e zeze(black hole)pertej te ashtuquajtures event horizon(horizonti i ngjarjes),kur nje objekt kalon event horizon ne kufijte e vrimes se zeze ai ka humbur pergjithmone.Megjithese objekti mund te jete reduktuar ne nje singolaritet,informacioni qe ai mban nuk ka humbur(shiko black hole information paradox)presupozohet qe black holes jane pikat lidhese te universit tone me nje tjeter paralel,dhe kjo nuk eshte star trek,besoj e ke pak a shume te qarte ku perfundon 70%e energjise,dhe materjes se eret,dhe e fundit mos prit ndonjehere qe shkenca te vertetoje qe njeriu u krijua nga balta,dhe gruaja nga brinja e Adam(Ademit)te na falin te tjeret sepse jemi komplet jasht teme
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga land
    Nje black hole eshte nje objekt me nje fushe gravitacionale kaq te fuqishme,sa qe ky rajon hapesire shkeputet nga pjesa tjeter e universit-no matter or radiation,duke perfshire dhe driten qe ka hyre ne vrime nuk mund te shpetoje prej saj,mungesa e radiacionit elektromagnetik e ben te pa dukshme vrimen e zeze(black hole)pertej te ashtuquajtures event horizon(horizonti i ngjarjes),kur nje objekt kalon event horizon ne kufijte e vrimes se zeze ai ka humbur pergjithmone.Megjithese objekti mund te jete reduktuar ne nje singolaritet,informacioni qe ai mban nuk ka humbur(shiko black hole information paradox)presupozohet qe black holes jane pikat lidhese te universit tone me nje tjeter paralel,dhe kjo nuk eshte star trek,besoj e ke pak a shume te qarte ku perfundon 70%e energjise,dhe materjes se eret,dhe e fundit mos prit ndonjehere qe shkenca te vertetoje qe njeriu u krijua nga balta,dhe gruaja nga brinja e Adam(Ademit)te na falin te tjeret sepse jemi komplet jasht teme
    ore e di se c'eshte e cben nje vrime e zeze,shperben materien ta thashe me lart,ska nevoje te besh permbledhje.... po fakti qe 70% e materies eshte thithur sic thua ti tregon qe universi po zhduket e jo po perhapet ne pafundesi sic propogandon bingu i bengut.....

Nuk dua te me shpjegoje balten dua te me sjelle 'arkeopteriksin' e homo sapiens sapiens.... kur te me shpjegoje nga dreqin vjen sapiensi sotem kaloj tek lindja e jetes,jo per gje po tek sapiensi shkenca e sotme nuk perdor dot teorine e saj te preferuar ate te rastesise si ne rastin e bingut e ne krijimin e qelizes se pare ......

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Pra perseri jashte teme.O.K.universi nuk po zhduket,ne nuk kemi te qarte te ardhmen e tij,nese ai do te zgjerohet pafundesisht(ne infinit)apo do te kemi edhe big crunch pra mbledhja e universit perseri ne nje pike perte rishperthyer dhe keshtu ne infinit,ti nuk mund ta hedhesh dot poshte teorine e big bang.Sa per homo sapiens sapiens shiko antropologjine(habilis,neadertalensis,australopite cus,erectus,floresiensis)eshte teper e gjate per ta spjeguar tani,se eshte dhe vone dhe une nuk kam me nerva,pershendetje
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •