Ketu tek ne kur i shperndanin kuranet falas, i perdornim per t'i vene ne dysheme kur lynim shtepine ose i grsinim fletet per te ndez zjarr. Tashi ka ca kohe qe nuk na i shperndajne me falas.
Ketu tek ne kur i shperndanin kuranet falas, i perdornim per t'i vene ne dysheme kur lynim shtepine ose i grsinim fletet per te ndez zjarr. Tashi ka ca kohe qe nuk na i shperndajne me falas.
youtube.com/watch?v=gy-HtLCQw_k
Fatmirsisht un e kam edhe biblen qe vellezerit emi te orjentimit katolik i besojn me admirim,un e rruaj se vellezerit ne forum jan qe te gjith shqiptar .me nderime Liqvd.
Shqiptar me fe islame .
sic kan thon cunat e tirones i vetmi kuron qe ndrico, osht ai ne flake
Kadale tora-bora se po me nė thu diku.
Trego cfar rrene , ku ėshtė ajo renė.
Pastaj kush tė tha ty qė unė jam i krishter. Mos ja fut kot.
Unė jam vetėm shqiptarė.
Kurani ėshtė njė libėr qė kishte vleren e vet kur doli , edhe pse qėndroj pas asaj qė thsh mė parė , se ishte dal pėr shkak tė mbulimit tė asaj qė do tė ishte rend i ri perandori e re .
Tani , ky libėr ėshtė i vlefshėm pėr studim.
Nė tė studiuesit mund tė gjejn informata pėr mėnyren e tė menduarit dhe psikologjin e njerėzve nė atė kohė dhe nė at vend ku doli ( e jo edhe diku tjetėr si psh jo tek neshqiptarėt)
Kili
SHQIPĖRIA ETNIKE ĖSHTĖ GJAKU IM QĖ NUK FALET!
Nė dreq tė mallkuar tė gjithė antishqiptarėt dhe tradhtarėt e kombit!
po sjell disa argumente per ju te "mencurit" edhe pse ju nuk do kuptoni dot edhe me argumente sepse zemrat tuaja jane ngurtesuar.
Kurani i Lartė
Shkėputur nga libri "Minhaxhu el Muslim"
Autor: Ebu Bekėr el Xhezairi
Pėrktheu: Bledar Albani
Muslimani beson se Kurani i Shenjtė ėshtė Libri i Allahut tė cilin ia ka shpallur krijesės sė Tij mė tė mirė dhe Pejgamberit tė Tij mė tė zgjedhur, tė Dėrguarit tonė, Muhamedit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!). Ashtu siē ka zbritur edhe Librat e tjerė tek tė Dėrguarit e mėparshėm. Kurani i abrogoi tė gjitha dispozitat e vendosura nė Librat qiellorė tė mėparshėm, ashtu si dhe me profetėsinė e atij tė cilit iu shpall ai (Kurani), u vulos ēdo profetėsi e mėparshme.
Kurani ėshtė Libri gjithpėrfshirės i legjislacionit mė tė madh Hyjnor, pėr zbatuesin e tė cilit, Zbritėsi i tij ka garantuar lumturi nė tė dyja jetėt, ndėrsa atė i cili i kthen shpinėn atyre, Ai e ka kėrcėnuar me mjerim nė tė dyja botėt.
Ai ėshtė libri i vetėm pėr tė cilin Allahu ka garantuar paprekshmėrinė, ruajtjen nga tė shtuarit apo tė pakėsuarit prej tij, ndryshimin apo shtremėrimin e tij dhe mbetjen e tij nė tokė deri sa ta ngrejė atė nė fund tė jetės nė kėtė botė.
Pėr tė gjitha kėto kemi argument nga tekstet Hyjnore dhe nga logjika e shėndoshė:
Argumentet nga tekstet Hyjnore:
1. Allahu i Lartėsuar thotė: I Lartėsuar me Madhėshti qoftė Ai i Cili zbriti Kriterin e sė Vėrtetės (Kuranin) te robi i Tij (Muhamedi), qė tė jetė kėshillues pėr tė gjitha botėt! [El Furkan: 1].
Ne tė tregojmė ty tregimet mė tė mira me anė tė shpalljes sė kėtij Kurani, edhe pse para kėsaj (shpalljeje) ti ishe prej atyre qė nuk dinin asgjė pėr tė. [Jusuf: 3].
Ne tė kemi zbritur ty Librin me tė vėrtetėn me qėllim qė tė gjykosh mes njerėzve me atė qė tė ka shpallur Allahu, ndaj mos kėrko falje pėr tė pabesėt! [En Nisa: 105].
O ithtarė tė Librave tė parė (ēifutė e tė krishterė)! Tashmė ka ardhur te ju i Dėrguari Ynė (Muhamedi). Ai u sqaron juve shumė prej atyre qė ju i fshihnit prej Librit dhe i kalon shumė tė tjera. Vėrtet qė ju ka ardhur nga Allahu Dritė (Muhamedi) dhe Libėr i qartė (Kurani). Me anė tė tij Allahu udhėzon tė gjithė ata tė cilėt kėrkojnė Kėnaqėsinė e Tij drejt rrugėve tė paqes dhe Ai i nxjerr ata nga errėsira nė dritė me Vullnetin e Tij dhe i udhėzon nė Rrugėn e Drejtė. [El Maide: 15-16].
Kushdo qė ndjek Udhėzimin Tim, nuk do tė humbė, as nuk do tė bjerė nė mjerim e skamje. Por kushdo qė i kthen shpinėn Mesazhit Tim, padyshim qė pėr tė do tė ketė jetė tė vėshtirė dhe nė Ditėn e Kijametit do ta ringjallim atė tė verbėr. [Taha: 123-124].
Dhe ai ėshtė njė Libėr i nderuar dhe i vlerėsuar. Nuk hyn gėnjeshtra nė tė as nga para dhe as nga prapa: ai ėshtė i zbritur nga mė i Urti dhe mė i Denji pėr tė gjitha lavdėrimet. [Fusilet: 42].
Vėrtet qė Ne e kemi zbritur Pėrkujtimin (Kuranin) dhe padyshim se Ne jemi Gjithėruajtės tė tij. [El Hixhr: 9].
2. I Dėrguari i Allahut (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) tė cilit i ėshtė shpallur Kurani, ka thėnė: Vėrtet qė mua mė ėshtė dhėnė Kurani dhe njė i ngjashėm si ai bashkė me tė.[1]
Ai (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) gjithashtu ka thėnė: Mė i miri prej jush ėshtė ai i cili e mėson Kuranin dhe ua mėson atė tė tjerėve.[2]
Zilia nuk lejohet veēse nė dy gjėra: pėr atė burrė tė cilit Allahu i ka dhėnė Kuranin (e ka mėsuar atė) dhe ai e lexon atė ditė e natė dhe pėr atė burrė tė cilit Allahu i ka dhėnė pasuri dhe ai e shpenzon atė (jep lėmoshė pėr Hir tė Allahut) ditė e natė.[3]
Cdokujt prej pejgamberėve i janė dhėnė mrekulli me tė cilat njerėzit nuk kishin tjetėr veēse tė besonin, ndėrsa ajo qė mė ėshtė dhėnė mua ėshtė shpallje tė cilėn ma shpall Allahu dhe unė shpresoj tė kem mė shumė pasues se tė gjithė ata, nė Ditėn e Gjykimit.[4]
3. Besimi i biljona muslimanėve se Kurani ėshtė Libri i Allahut dhe shpallja e Tij tė cilėn ia ka shpallur tė Dėrguarit tė Tij, Muhamedit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!) dhe bindja e tyre e prerė pėr kėtė gjė, shto edhe leximin, mėsimin e tij pėrmendėsh dhe tė vepruarit sipas udhėzimeve tė tij prej dispozitave e ligjeve. Ky ėshtė argument i qartė se Kurani ėshtė Libri dhe shpallja e Allahut tė Madhėruar dhe agrogues i tė gjitha librave tė mėparshėm.
Argumentet logjike:
1. Fakti qė Kurani i Ndershėm pėrmban shkenca tė ndryshme brenda tij, megjithėse njeriu tė cilit ai iu shpall ishte analfabet qė nuk dinte shkrim e lexim, dhe as qė kishte shkuar ndonjėherė tek ndonjė mėsonjės apo shkollė.
Prej kėtyre shkencave tė pėrmendura nė Kuran ėshtė: Astronomia, Historia, Legjislacioni dhe Drejtėsia, Politika dhe Strategjia luftarake.
Pėrmbajtja e Kuranit kėto shkenca tė ndryshme ėshtė argument i fortė se ai ėshtė Fjalė e Allahut tė Lartėsuar dhe shpallje nga Ai, pasi qė ėshtė absurde qė tė gjitha kėto shkenca tė burojnė nga njė njeri analfabet i cili nuk di shkrim e kėndim.
2. Allahu i Madhėruar, Shpallėsi i Kuranit i ka sfiduar me tė njerėzit dhe xhinėt nga tė pėrpiluarit e njė libri si ai, me Fjalėn e Tij: Thuaj: Sikur tė mblidheshin njerėzit dhe xhinėt sė bashku qė tė sillnin njė Kuran si ky, ata nuk do tė mundnin edhe sikur tė ndihmonin tė gjithė njėri-tjetrin. [El Isra: 88].
Ashtu si dhe ka sfiduar oratorėt dhe gjuhėtarėt arab nga tė pėrpiluarit e dhjetė sureve si ai, madje tė njė sureje tė vetme, por ata u sfiduan dhe nuk mundėn ta bėnin kėtė gjė.
Ky ishte argumenti mė i madh dhe prova mė e fortė se Kurani ėshtė Fjalė e Allahut dhe nė asnjė mėnyrė nuk ėshtė fjalė e njeriut.
3. Fakti qė Kurani pėrmban njė numėr tė madh njoftimesh tė fshehta, disa prej tė cilave kanė ndodhur ashtu si ka thėnė ai, pa shtuar dhe pa pakėsuar asgjė. Shembull pėr kėtė ėshtė njoftimi i tij se Romakėt do tė triumfonin mbi Persėt pas disa vitesh nga zbritja e atij ajeti, ndėrkohė qė romakėt ishin tė mundur nga persėt dhe tė nėnshtruar para atyre. Nuk kaluan nėntė vjet, veē kur romakėt i mundėn persėt. Allahu i Lartėsuar pėr kėtė ka thėnė: Elif, lam, mim. Romakėt u thyen, nė tokėn mė tė ulėt (nė Sham), por ata pas humbjes do tė jenė fitimtarė, brenda nėntė vjetėsh. Er Rrum: 1-4].
4. Pėrderisa Allahu i Madhėruar ka zbritur edhe libra tė tjerė tek pejgamberė tė tjerė pėrveē Muhamedit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!), si Teuratin tė cilin ia ka zbritur Musait dhe Inxhilin tė cilin ia ka zbritur Isait (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi ta!), atėherė nuk mohohet qė Kurani tė jetė zbritur nga Allahu ashtu si edhe librat e mėparshėm. A ka gjė tė paimagjinueshme qė Kurani tė ketė zbritur nga Allahu?! Sigurisht qė jo. Pėrkundrazi, logjika e aprovon me forcė dhe e konsideron tė detyrueshme shpalljen e tij.
5. Paralajmėrimet e Kuranit janė mbikqyrur me kujdes dhe ato janė vėrtetuar ashtu si janė parashikuar. Ashtu si dhe janė studiuar tregimet e tij pėr tė kaluarėn dhe kanė dalė nė pėrputhje me atė qė ai ka thėnė. Po kėshtu janė provuar ligjet dhe dispozitat e tij dhe kanė dhėnė rezultatet e pritura prej sigurisė, krenarisė, nderit, dijes e mirėnjohjes, gjė pėr tė cilėn tregon shteti i Halifėve tė drejtė (Allahu qoftė i kėnaqur me ta!). Madje edhe ne vetė e kemi parė atė ndodhi me Arabinė Saudite nė njė kohė kur siguria kishte humbur nė tė gjithė tokėn e Hixhazit, rrėmuja dhe trazirat kishin pėrfshirė vendin, vjedhjet dhe vrasjet ishin shtuar sa qė pelegrinėt nuk ishin tė sigurtė pėr pasurinė dhe jetėn e tyre. Por menjėherė me shpalljen e Arabisė Saudite shtet tė Kuranit, ato vende i mbuloi siguria e gjithanshme, si shembulli i tė cilės nuk kemi parė veēse shtetin e Halifėve tė drejtė (Allahu qoftė i kėnaqur me ta!).
E ēfarė argumenti dhe prove mė tė madhe se kjo kėrkohet pėr tė vėrtetuar se Kurani ėshtė Fjalė e Allahut dhe shpallje e Tij tė cilėn ia ka zbritur krijesės sė Tij mė tė mirė dhe vulės sė Lajmėtarėve e tė Dėrguarėve tė Tij (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė gjithė ata!)?!
[1] E transmeton Ebu Daudi (4604), Ibėn Maxheh (12). Imam Albani e ka konsideruar tė saktė.
[2] E transmeton Ebu Daudi (1452), Tirmidhiu (2907) dhe Ibėn Maxheh (211). Shejh Albani e ka konsideruar tė saktė - Sahih.
[3] E transmeton Buhariu (9/189).
[4] E transmeton Muslimi (1/134).
Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162
tani cfare do qe te shkruani nuk do kete fare kuptim
Thuaj!Namazi im,kurbani im,jeta dhe vdekja ime jane vetem per Allahun Zotin e boteve.6:162
Qe kjo fjalia jote te mos mbetet vetem e zbrazet, do e vertetoj une se vertete cdo mendimdhenie pas kesaj "mrekullie" qe solle ti eshte e pakuptimte. *kudjes ironi*
Uf uf, ti a?
E para: Nuk eshte e mundur qe Allahu te kete derguar librat e meparshem. Sepse librat e meparshem mesojne te shijosh veren (alkoholin), te kenaqesh duke ngrene mishin e derrit. Sipas teje atehere, Allahu qenka instance e pavendosur, here lejonka alkoholin e derrin, here ndalonka keto. Shpresojme se Allahu tani pas Kuranit nuk do te luaj bisht prap.Kurani i Lartė
Shkėputur nga libri "Minhaxhu el Muslim"
Autor: Ebu Bekėr el Xhezairi
Pėrktheu: Bledar Albani
Muslimani beson se Kurani i Shenjtė ėshtė Libri i Allahut tė cilin ia ka shpallur krijesės sė Tij mė tė mirė dhe Pejgamberit tė Tij mė tė zgjedhur, tė Dėrguarit tonė, Muhamedit (Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin mbi tė!). Ashtu siē ka zbritur edhe Librat e tjerė tek tė Dėrguarit e mėparshėm. Kurani i abrogoi tė gjitha dispozitat e vendosura nė Librat qiellorė tė mėparshėm, ashtu si dhe me profetėsinė e atij tė cilit iu shpall ai (Kurani), u vulos ēdo profetėsi e mėparshme.
E dyta: Qe Kurani abrogoi librat tjere, nuk eshte dicka per te cmuar. Sepse nese eshte ashtu, une qenkam edhe me i cmueshem se Kurani, sepse une e abrogoj Kuranin. Fakt eshte qe Kurani tentoi te zhduke librat tjere. Por qeniet me shqisa funskionuese e shohin kete gje si deshtim total te Kuranit.
Tctctc fillova ta akuzoj veten perse pergjigjem ne keso shkarravina. Po ku paska ketu argumenta mori e gjore?
Nuk ka liber ne bote qe e quan veten te shenjte, i cili nuk i ateston vetvetes keto gjera. Nuk eshte puna per autolavdata, por per argumente! Nese une i them vetit jam hyjnor, a jam vertete hyjnor? Jo pra. Ku eshte hyjnorja e Kuranit? Te tregosh kete eshte detyra e jote. Se ta quash Kuranin hyjnor, nuk eshte argument. As "garantimi i lumturise ne te dy boterat" nuk eshte argument, por vleresim mbi vetvete, lavdate ndaj vetes. E njejta sikur une te thoja: Me degjoni mua se ju garantoj parajsen. A me ben kjo gje mua hyjnor? Sigurisht nuk me ben. Atehere perse shiteni kaq budallenje? Aq te mposhtur shpirterisht e intelektualisht jeni te besoni ne keso bull-shiti a?Kurani ėshtė Libri gjithpėrfshirės i legjislacionit mė tė madh Hyjnor, pėr zbatuesin e tė cilit, Zbritėsi i tij ka garantuar lumturi nė tė dyja jetėt, ndėrsa atė i cili i kthen shpinėn atyre, Ai e ka kėrcėnuar me mjerim nė tė dyja botėt.
Hicu se nuk kam nerva te replikoj me ne kete nivel parashkollor. Nuk kam pare femije qe jane aq te pazhvilluar intelektualisht qe te besojne ne keso gjera qe besoni ju. Ju mendoni qe keni besim. Por as nuk e dini cka eshte besimi. Ju besoni per te besuar. Besimi i juaj bazon ne indoktrinim dhe mosafinitet per te logjikuar. Besimi i juaj nuk ka asnje bindje sado pak te thelle. Sepse sillni "argumente" te cilat u thyehen per 5 minuta. Kjo shihet ne kete teme. Keshtu mendoj te pakten une.
*
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 25-06-2009 mė 18:06
Krijoni Kontakt