Close
Faqja 818 prej 1135 FillimFillim ... 318718768808816817818819820828868918 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 8,171 deri 8,180 prej 11341
    el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Qe te mos e perseris cdo here:

Kete ofendimin e mesiperm e bej (ne mend) cdo here qe nje besimtare muslimane me shpifet apo me ofendon. Jo vetem mua por cdo bisedues tjeter. Kjo nuk vlen vetem aterehe, kur shihet se shpifja apo ofendimi behen me mosdije apo si pasoje e keqkuptimit.

Ne duart e juaja eshte se a e ofendoj une Allahun apo ato posfiamilje qe i keni.

*

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    E kisha nje Pyetje per Chino & Co

Nese pohon ne Teorin (Budallakin) tende se Kurani eshte Ligj Arab! Si ka Mundesi qe ne nje pjes te konsiderueshme te ketij Ligji te kete te dhena per Universin(Astronomi),per Mjeksin, Per Matematiken, per Fiziken e Kimin, per Jeten e ardhshme (Xhennetin dhe Xhehenemin- Vendbanimi yt i ardhshem)etj etj ?
    Postimet tua voluminoze nuk i lexova akoma me vemendje. Sapo te i kam lexuar, do pergjegjem. Por sic thash me larte: Nuk pergjegjem ne mendime te huaja, por vetem ne ato qe e shoh se jane nga ti personalisht.

Pergjegja ime ne pyetjen e mesiperme:

E para: Nuk eshte e vertete qe Kurani permban ato mrekullira te cilat ti ia ateston. Lexo me poshte se si i shpjegoj une keto sure.
    E dyta: Ka mundesi qe nje njeri i vetem apo nje grup njerezish te jete i informuar me mire se tere shoqeria e tij. Apo te jete me intelegjent sesa shoqeria tjeter. P.sh. Albert Einstein ishte me i informuar se shoqeria e tij. Sepse foli i pari per gjera qe nuk i dinte askush. A eshte e thene se Einsterin paska biseduar poashtu ne enderr me Allahun? Repliken me mendime tua, jo te "dijetareve" muslimane. Se per ndryshe te bombardoj me shkenctare qe Kuranin e shohin si nje misprodukt arkaik.

[COLOR="Navy"]
    "A nuk e dinė jobesimtarėt se qiejtė dhe toka ishin tė ngjitura, e Ne i ndamė ato tė dyja dhe ujin e bėmė bazė tė jetės sė ēdo gjėje. Pėrse nuk besojnė pra?" (El Enbija 30)
    Nuk eshte e vertete qe toka e qiejte ishin "te ngjitura". Nese Kurani tenton te thote se Toka ne fillim nuk pati atmosfere, por kjo u krijua me vone, pra nuk pati shtrese ndarese ne mes te tokes dhe qiellit dhe ne kete menyre toka dhe qielli ishin te ngjitur, atehere si i gjithdijshem mund te pritet nga ti te sqarosh kete gje me qarte, jo me fjali kamofluese si kjo qe mund ta definosh e mbushesh me fantazi si te duash. Nga kjo fjali personalisht edhe Big Bangun kisha mundur te ia atestoj Allahut.

Pastaj une si njeri i thjeshte, pra pa qene aspak i "gjithdijshem" sikur te doja te tregoja se jam i gjithdijshem do kisha gjetur argumente pak me konkrete, me bindese. Kisha folur p.sh. per "supermassive black holes" apo per zbulimet tjera ne 20 vjeteshin e fundit nga shkenca e astronomise.

Pastaj eshte deshmuar se shume popuj te lashte njihnin zhvillume shkencore me te sofistikuara sesa popujt tjere. P.sh. mbi matematiken, medicinen, biologjine apo arkitekturen. E kam fjalen per popuj edhe me te lashte se sa Kurani, dhe te cilet nuk kishin degjuar asnjehere per Allahun.

Etj etj...
    E pe se si interpretoj une Kuranin?
    Ashtu i interpretoj te gjitha suret e tij qe kane te bejne me "argumenta" te "gjithdijesise" e bla bla tjera.

Aman me mire eshte per ty ,pas ketij postimi ta besh nje Azil Diplomatik ne Ambasaden Greke apo nje Azil territorial ne Gugistan
    Jo more se nuk jam as i pari as i fundit ne kombin tone qe nuk i ha palla per perralla te arabeve. Largo pak koken nga Kurani e meso histori shqiptare. Refuzimin e Kuranit ne shqiptaret e kemi tanime tradite mbi 700 vjeqare. Nuk sjell une asgje te papare, shokuese. Tere mahallen tende e ke me njerez si une. Vetem te lejohen te mendojne te lire dhe e sheh se sa "Chinot" dalin.

*

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-06-2009
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    11
    me sa kom une njehuri lidhje me krijimin e njeriut.

2 meleqe njeriun e 1 e kan kriju prej gjerave qe gjinden ne toke(me urdherin e Allahut kuptohet),deri te koka,por koken e ka ndertuar vet Allahu xh.h. dhe i ka dhan shpirtin dhe njeriu i par ishte mashkull,ndokush kish me pyt po njeriu i dyt si osht kriju,ateher njeriu i dyt eshte kriju prej brinjes se 2y(nese nuk gaboj) te gjoksit te njeriut te 1-re. dhe keta dy njerz te par i kan pasur 2her nga 2y bineq dmth 4 femi, te cillet kan qen 2y te bardh 2y te zi dhe keshtu e keshtu deri me sod.

kurr nuk eshte von,mu kthy ne rrugen e drejte.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin

Nuk eshte e vertete qe toka e qiejte ishin "te ngjitura". Nese Kurani tenton te thote se Toka ne fillim nuk pati atmosfere, por kjo u krijua me vone, pra nuk pati shtrese ndarese ne mes te tokes dhe qiellit dhe ne kete menyre toka dhe qielli ishin te ngjitur, atehere si i gjithdijshem mund te pritet nga ti te sqarosh kete gje me qarte, jo me fjali kamofluese si kjo qe mund ta definosh e mbushesh me fantazi si te duash. Nga kjo fjali personalisht edhe Big Bangun kisha mundur te ia atestoj Allahut.
    Djalo ke humbur edhe arsyen kohen e fundit edhe nuk di qfar flet, dhe madje iu kape tash shkencave exakte se fet e bane ,ne ato shoqerore.

Hajde ta jap pergjigjen per kete tentim tendin per te dhene pergjigje ne menyre gjakovarqe.

"A nuk e dinė jobesimtarėt se qiejtė dhe toka ishin tė ngjitura, e Ne i ndamė ato tė dyja dhe ujin e bėmė bazė tė jetės sė ēdo gjėje. Pėrse nuk besojnė pra?" (El Enbija 30)

Fjala "retk", e pėrkthyer "tė ngjitura", nė gjuhėn arabe do tė thotė "tė pėrziera me njėra-tjetrėn, tė bashkuara". Kjo fjalė pėrdoret nė ato raste kur u referohemi dy substancave tė ndryshme, tė cilat pėrbėjnė njė tė plotė. Fraza "Ne i ndamė" ėshtė folja arabe "feteka" dhe nėnkupton diēka qė vjen si rezultat i shkėputjes apo shkatėrrimit tė strukturės sė ngjitur"retk". Carja e farės sė bimės nė momentet para tė mbirjes ėshtė njė nga rastet nė tė cilat pėrdoret kjo folje.

Le tė shqyrtojmė pėrsėri ajetin kuranor, duke pasur nė mendje faktet e lartpėrmendura. Nė ajet, qielli dhe toka janė subjekti i parė i gjendjes "retk". Mė pas ata ndahen (feteka), duke u shkėputur nga njėri-tjetri. Kureshtja jonė rritet kur rikujtojmė momentet e para tė Big Bengut dhe shohim se e gjithė lėnda e universit pėrfshihej nė njė pikė tė vetme. Me fjalė tė tjera, ēdo gjė, duke pėrfshirė "qiejt dhe tokėn", tė cilat ishin krijuar ende, ishin pjesė e kėsaj pike nė gjendjen "retk". Pas njė shpėrthimi tė fuqishėm, lėnda e kėsaj pike u nda (feteka) dhe mė pas ndodhi procesi i krijimit tė strukturės sė tėrė universit.

Kur krahasojmė ajetin kuranor me zbulimet shkencore, shohim se ato pėrputhen nė mėnyrė tė pėrkryer me njėra-tjetrėn. Fakti mė interesant dhe mė habitės ėshtė se kėto zbulime u bėnė vetėm nė shekullin XX.
    http://ttt.astro.su.se/~claes/big_bang_cern9108002.jpeg
    Fotoja paraqet Big Bengun, i cili bėn tė qartė edhe njė herė se Zoti e krijoi universin prej asgjėsė. Big Bengu ėshtė njė teori e vėrtetuar me dėshmi tė qarta shkencore. Megjithėse disa shkencėtarė u pėrpoqėn tė sillnin teori tė kundėrta me Big Bengun, dėshmitė e qarta shkencore bėnė qė kjo teori tė pranohej tėrėsisht prej komunitetit shkencor.

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 20-06-2009 mė 16:08
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895
    Veq une e di qe teoria e big-bengut nuk ekziston,,,Perendia(zoti) krijoji token e universin ai leshoji frymen e tij dhe gjithcka u be...

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Une nuk e njoh as jeremiqin e as chinon aq mire sikur ti, por prap po te them kundershtoj shkrimet e tije nese mundesh me fakte pa i zerdhi dhamt, se edhe ti hiq s'po han llafe, qe sa here jam tu ta ba bajat ate ves te shemtuar qe e paske vet me fole e vet me keshe ...

Shalom alejhem
    hej nuk e di a je ti duke i percjellur shkrimet me vemendje nuk ka kundershtim ma te madh per ta se kur tja argumentosh gjerat , por une sa here qe ja kam argumentue ai prap u mundue kinse me u arsyetue mos vall edhe ti e pranon se serbia ka te drejt te thot se Kosova eshte toke e serbis siq e e ka cek ai e pastaj une ja kam kundershtue kete fjali e ai qohet e me shet menquri kinse kurani keshtu e kinse ashtu pastaj edhe per ju eshte turp ta mbash kete fotografi si simbol i Shqiptareve , por edhe pse e mban nuk ehste dert se edhe ne jeten e perditshme ka njerez qe sillen si patriota e ne fund jane antikombtaret me te medhej qe kane bashkepunuar me armikun kunder popullit te vet po nejse
    e ju edhe Chino sillni diqka e une ja argumentoj sepse ato qka ja kame argumentue ma nuk i argumentoj por hape debatin

i/e regjistruar Maska e Jeton Aliu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    190
    Citim Postuar mė parė nga Pizeveni Lexo Postimin
    Ore zoteri, dukesh qe nuk ke haber fare nga shkenca apo fizika, thuaje si te duash... Ne gjithesi kane ndodhur dhe shkaterrime galaktikash nga vrimat e zeza, thjesht kjo gje nuk ka ndodhur akoma me galaktiken tone dhe nuk dihet nese mund te ndodhi dicka e tille apo jo..... Edhe nuk merrni vesh dhe ja fusni pordhes kot...
    o ti matuf nga vet pseudonimi juaj ne kete forum tregohesh arrogant dhe injorant mos valle kete sistem te rrotullim e rregullon dikush tjeter pos Allahut

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Pak etimologji
    Kapitulli i pare te Kuranit ,quhet AL-Fatiha,hapja,fillimi apo hyrja.
    Sura Al-Fatiha apo suratu al-Fatihah AL=ALFA,ALPHA ne gr, fillimi.
    Sura apo Suratu -seksion,kapitull i Kuranit ,ne i themi surrat =fytyres ose faqe ,per te treguar faqen e fytyres se njeriut ,si dhe faqe libri.
    Ne shqip-faqe
    Ne ang dhe fr- face
    Ne ital faccia etj

Mare nga nje punim i Clirim Xhunges.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar mė parė nga Jeton Aliu Lexo Postimin
    hej nuk e di a je ti duke i percjellur shkrimet me vemendje nuk ka kundershtim ma te madh per ta se kur tja argumentosh gjerat , por une sa here qe ja kam argumentue ai prap u mundue kinse me u arsyetue mos vall edhe ti e pranon se serbia ka te drejt te thot se Kosova eshte toke e serbis siq e e ka cek ai e pastaj une ja kam kundershtue kete fjali e ai qohet e me shet menquri kinse kurani keshtu e kinse ashtu pastaj edhe per ju eshte turp ta mbash kete fotografi si simbol i Shqiptareve , por edhe pse e mban nuk ehste dert se edhe ne jeten e perditshme ka njerez qe sillen si patriota e ne fund jane antikombtaret me te medhej qe kane bashkepunuar me armikun kunder popullit te vet po nejse
    e ju edhe Chino sillni diqka e une ja argumentoj sepse ato qka ja kame argumentue ma nuk i argumentoj por hape debatin
    Une ate shkrim te tije nuk e kam pa, por leht eshte kjo pune, trego ku eshte ai shkrim ose sille ketu at shkrim te tije qe ta shohim te gjith se a eshte e vertet kjo qe po thua ti apo ke keqkuptuar diēka ti, si ne rastin e asaj fjalise se tije "Une nuk jetoj me", apo si ishte ...

Ps.: Nese don silli ato qe te thash une ty, per te vertetuar ate qe the ti, mirpo mos me detyro me shkrime te tjera te shkruaj peresi ne kete teme, se separi po pertoj dhe sedyti ketu ne kete teme u ba gjize ma kjo pune ... jo asht q'ashtu jo s'asht qashtu ... jo e lagi jo s'e lagi ...

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Kronikė Lexo Postimin
    Veq une e di qe teoria e big-bengut nuk ekziston,,,Perendia(zoti) krijoji token e universin ai leshoji frymen e tij dhe gjithcka u be...
    Nga e di ti qe teoria e Big Bangut nuk ekziston ?!!! Mos je ti Stephan Hawkins i ri?!!
    Shkencetaret me te medhej e pranojne teroin e Big Bangut , mos je si me i ditur se ata qe refuzon kete teori ?!!!
    Nese urdhero dha ne i paraqit deshmite e diturise tende.

Sa per info teoria e Big Bangut eshte perdeftuar okay, por ajo qe eshte akoma me interesante eshte se Kurani flet edhe per nje teori tjeter qe sot akoma eshte ne zhvillim.

Kurani flet per te ashtu quajturen teori Big Crunch, ose Teoria e Tkurjes se Madhe.
    Lexo ma shum per keto teori .

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •