Close
Faqja 8 prej 1135 FillimFillim ... 67891018581085081008 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-07-2002
    Postime
    3
    Une jam nga Shqiperia dhe sigurisht nuk me vjen mire kur lexoj shembuj prostituimi te SHQIPETAREVE te Shqiperise sjelle nga SHQIPETARE jo te Shqiperise. Prostitucionin, qe eshte "profesioni" me i peshtire, nuk e shpiken dhe as e aplikuan te paret shqipetaret (ngado qe te jene ata). Une jam i sigurt qe ky zvetenim qe iu be vlerave te larta dhe te pamohueshme te karakterit unik te shqipetareve ne keto vitet e fundit eshte pa dyshim kalimtar. Ne kete bote te udhehequr nga materializmi dhe njeri-shfrytezimi allacifut ne dolem vone, te papergatitur dhe natyrisht qe pasoja,qofte edhe dramatike, do kishte. Nuk kam shume kohe te filozofoj, por shkurt do thoja qe tashme qe CESHTJA shqiptare nuk eshte me edhe aq CESHTJE, duhet t'i heqim ca paragjykime te tipit "c'do mendoje amerikani apo anglezi apo dreqi i s'emes per c'bejme ne". Le te geloje diversiteti edhe ne komunitetin tone (nqs me te vertete jemi nje i tille) dhe kush te doje le te vere perce e kush te doje te qihet me ke te doje. Nuk mund te qendrojme me ne kuadrate e korniza e te shajme apo perqeshim komshiun apo kusheririn

raku
    i/e ftuar
    diversiteti eshte ai qe na prish e na ndan ne si komb.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-07-2002
    Postime
    3
    Mos me duhet te te rikujtoj se jetojme ne vitin 2003?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    23-10-2002
    Postime
    2
    padyshim e dimi se ne kete tok jemi qe te adhurojme zotin
    adami a.s nuk kishte komb ? por nje njeri ivetem e pastaj dolen kombet

in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Postuar mė parė nga rakku
    po leila ,njerez si puna e prizrenit.

quote")
    per mendimin tim ju nuk keni te drejte te mendoni sa me shume duhet ti dhene vlere kombit apo fese.

une kam te drejte te mendoj ate qe dua .eshte thjesht nje mendim i imi dhe jo shprehje apo veper.ti prizreni me duket e vlerson me teper fene sesa kombin.normale ,sepse ti vjen nga prizreni i cili eshte i vetmi qytet i kosoves ku gjuha shqipe eshte pakica.une s'jam aspak kundra fese islame ne perhjithesi por jam kundra shqiptareve qe e praktikojne ket fe si arabet dhe turqit ne vecanti.ne jemi popull evropian dhe i lashte e me vlera e kulture evropiane.ajo qe ndodh ne prizren dhe me shqiptaret e maqedonise eshte kundra vlerave te kombit tone.keta shqiptare duhet te ndjekin shembullin e shqiperise ,tokes nene dhe gjithashtu kosoves intlektuale dhe te civilizuar.
    Se pari, qe te jemi te qarte nga vjen opinioni im, une jam Tepelenase-Elbasanase. Se dyti: JAM AGNOSTIK! As qe e caj koken shume per fe. Po pati Zot, mire jam se mire e kam jetuar jeten, s'kam vrare, s'kam bere keq me qellim, etj.. Po s'pati, s'do te thote se do iki rrotull dhe do vras te gjithe. Por ne jetojme ne nje bote qe edhe miresia eshte perverse, se kur njerezit bejne nje gje te mire e bejne me qellimin qe te shkojne ne Parajse ose qe te pakten te mos shkojne ne Ferr.
    (Flas gjeneralisht, s'po them qe TI ose AI e ben kete.)
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    Rakku ka shtruar pyetjen:
    Pse janė kaq fetarė shqiptarėt e Maqedonisė?

Kėshilla ime:
    Intervistoji sė paku nja dhjetė kosovarė qė kishin qenė tė ngujuar nėpėr vendkalimet kufitare...e do tė gjesh pėrgjigje tė mjaftueshme pėr ty lidhje me kėtė brengė.

Cdo tė mirė!

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Ne kete forum lexone -brockulla- sa te duash,po kjo e ketije "rakkut"me "shqiptaren nga maqedonia"eshte BROCKULLA me e "lezecme" qe kame lexuar!!!
    Pa tregona ndonje tjeter o "rokku",se tani eshte tamam koha e BROCKULLAVE.
    RRofte -gjiza me cukunidha-dhe velenxa me dy pellembe lesh dhije.

raku
    i/e ftuar
    ca interesi kam une honezmi te shkruaj nje brockulle te tille.
    kjo me ka ndodhur mua ketu ne amerike dhe dihet ne pergjithesi se shqiptaret e maqedonise jane shume me fetare se ata te shqiperise dhe kosoves.fakti qe nuk te pelqen ty kjo e quan brockulle ti!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-10-2002
    Vendndodhja
    pėrjashtuar
    Postime
    1,008
    [QUOTE][i]Postuar mė parė nga rakku

...ju te tjeret po filloni ti bini me dredha temes duke folur per refugjatet qe erdhen ne kohen e luftes edhe kush flet me shume shqip e ca tjeter te them une...

rraku
    me kete me siguri ke menduar ne mua. Une te thash e te them prap se vetem te ngujuarit ne kalimet kufitare mund te ta shpjegojne "fanatizmin" e shqiptareve te Maqedonise. Ti mund te gjesh nje shembull, ndoshta dy e me shume shembuj... cka eshte me kryesorja ti nuk mund te gjesh aq shume shembuj me cka mund t'i gjeneralizosh te gjithe shqiptaret e Maqedonise. Te ne thuhet: "Fukaraja ta lė syrin ēelur". E keta nga maqedonia janė "fukara" qe ta lene gjithmone syrin hapur. Shembulli me i mire eshte i atyre te ngujuarve ne kufi e pastaj shperndarja e tyre neper shtepi private ne vend qe te shkonin neper cadra... Prandaj edhe keshilla ime: "Intervistoi se paku nja dhjete persona qe kane qene te ngujuar..." e keshtu do te marrish pergjigje me te sinqerte, gje te cilen edhe mund ta gjeneralizosh.

Shendet!

raku
    i/e ftuar
    kam folur edhe me te tjere qe me kane dhene te njejten pershtypje.punoja me nje shqiptare tjeter ne afersi te new yorkut dhe ky i fundit ishte i martuar me nje grua amerikane qe e kishe takuar ne disko dhe me vone u martuan.pastaj ai i kishte kerkuar gruas se tij te mbulohej me perce sepse ashtu ja kerkonte feja atij.kur shkov ne shtepine e ketij shoku me emrin ramadan ,ja pashe gruan te mbuluar me perce edhe brenda shtepise dhe u cudita se ajo ishte amerikane dhe ishte mesuar me kulturen e vendit te saj.perseri ky shoku nuk me prezantoi me gruan e tij dhe vazhdoi duke thene se ja kishte kerkuar te mbulohej me perce para se te martoheshin.edhe ne murin e tij kishte si pune qilimesh te varura me shkronja arabe.keta njerez e kane humbur fare ndjenjen e te qenit shqiptar sepse e konsiderojne te qenit mysliman me te rendesishme.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •