Ok po alkooli?Meshkujt shqiptare jane pothuajse te gjithe perdorues te alkoolit.Dhe ka qene perhere tradite kjo gje ne ode burrash.Si bene qafire tani?Po shqiptaret nuk perdorin as perce?Mos ja edhe nje shkelje tjeter.Po shqiptaret nuk shkojne fare neper faltore se se vrasin mendjen fare per fete.Mos ja edhe nje tjeter.
More vesh tani?
Ik tani se u bere super i besdisshem.Ik e kullos nga veriu.
p.s Ca eshte tradite shqiptare,ne islam eshte haram.
p.s Sa % e shqiptarve falin namaz?Ja ke idene?...lol
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 10-01-2009 mė 12:35
Pershendetje Aeriel.
Ne te gjitha fete por edhe ne tek besimtaret ne fene islame me kalimin e kohes femrave ju kane ndaluar shume te drejta .
Ne te gjitha fete me kalimin e kohes ja kane nis me i ndryshuar disa gjera dhe i kane interpretuar simbas qejfit te tyre diktatoret ne perandorite e shumta.
Jam besimtar i thjesht dhe kam lexuar per te gjitha fete por normalisht ma shume per islamin . Nje gje ēka e kam verejt tek te gjitha fete , asnjehere nuk kam lexuar se profetet (pejgamberet) ,njerezit e shenjte te Zotit kane abuzuar me gjinine femerore apo nuk i kane respektuar ato.Ne te vertet ka ndodh e kunderta njerezit e Zotit kur nuk kane lejuar qe pasuesit e tyre te sillen keq me gjinine femerore dhe gjithmone kane predikuar te kete dashuri dhe mirekuptim. Qendrat e ndryshme fetare tash apo ne kohen e kaluar i kane perdorur ne menyra te padrejta tekstet e shenjta kunder gjinise femerore por kete nuk e kane predikuar as Jezusi (Isa a.s) as Muhamedi a.s apo ndonje profet tjeter.
Nuk eshte bash e kollajshme te kuptohen disa verse te Kuranit. Jo te gjithe dijetaret ja qellojn kur interpretojn Kuranin dhe mundet te kete edhe gabime qe disa musliman i pasojn ashtu si te verber.
Nje ajet i Kuranit ,nje rresht i vogel dijetaret e vertet kane arritur ta interpretojn deri ne 70 menyra pa e kundeshtuar asnje ēeshtje te fese.
E marrim shembull ajetin ku flitet per ato virgjereshat apo hyriat. Kursesi nuk ben ky ajet te lexohet ne menyre literare se ketu nuk po flitet thjesht diēka per kete bote por po flitet per boten e ardhshme. Nuk ben te kuptohet ky ajet se i merr te gjitha ato hyrija apo virgjeresha pernjeher se atehere behet parajsa bordel. Ajeti ne fjale ka per qellim te tregoj se besimtaret e vertet do te kene jete pa brenga te kesaj bote , besimtaret e vertet mashkull apo femer gjithmone do te jene te virgjer atje ne te boten tjeter dhe nuk do te kete tradheti apo brenga te ksaj bote. Ky ajet mundet te tregoj ne nje menyre tjeter se besimtaret do te kene ndoshta disa jete tjera ne boten tjeter , nuk po flas per jeten sikur ne qe jetojm. Nje femer apo mashkull mund te martohet i virgjer dhe te jetoj vetem me nje person tere jeten por ndodh se ai apo ajo e ka tradhtuar ēdo dite bashkeshortin e tij ne mendime , ne dashuri dhe ne te gjitha aspektet e jetes. Mund te ndodh edhe e kunderta se mashkulli apo femra e ka pas nje moment te dobet ne jeten e tij apo ka qene i martuar me pare por me personin qe ka afer tash i duket se ēdo dite eshte si dite e para e tyre , si dashuria e pare , ndoshta eshte edhe ne te vertet dashuria e pare e tyre.
Thote nje dijetar Mevlana Rumi , keni kujdes kur i lexoni disa verse te Kuranit qe nuk i kuptoni mire se mund te jene si kurthe ku ju do te tregoni dobesite e juaja , edhe kete thenie ja bashkangjis interpretimit te atij ajeti.
Ka ajete te Kuranit ku diktatoret dhe grupet extremiste i shfrytezojn (interpretojn) per qejfe te tyre por aspak nuk kane lidhje kto me fene islame.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 10-01-2009 mė 12:43
SE KENDUAM "LET IT BE"
Prap GENJESHTAR ende gjindesh kesajde, hewww
Konsumimi i alkoolit nuk te ben qafir, por te mohuarit e asaj qe thua se eshte e lejueshme dhe asesi haram, kjo te ben qafir.....
dhe alkooli te shpije ne kufr, kosumimi i tij ka mundesi qe te deshmosh diqka qe te ben qafir, si : te mohosh Allahu s.w.t te derguarit e tij, etj etj ...
Alkooli eshte nana e te kqijave........./veper e shejtanit te mallkuar
kush te rrejti se eshte tradite e shqiptarit,.......apo mos ti je genjeshtar dhe e thua vete. Ps, eja ne rrafshin e kosoves, dhe shif qfar shqiptaret pinė ne odat e tyre.... ik malsori tani.....
Por ta marrim qe sipas teje eshte tradit, por a ende nuk do te largohesh prej kesaj vepre te ndyte, apo ti beson berberisht dhe pason prinderit tuaj, a edhe ti u bere si ai shembulli ne kur'an:
2:170. E kur u thuhet atyre (idhujtarėve): Pranoni atė qė All-llahu e shpalli! Ata thonė: Jo, ne ndjekim atė rrugė nė tė cilėn i gjetėm prindėrit tanė! Edhe sikur prindėrit e tyre tė mos kenė kuptuar dhe tė mos jenė udhėzuar nė rrugėn e drejtė (ata do t'i pasonin)?
Se ca eshte alkooli nuk ma meson arabi mua .Dhe gjithashtu se ca eshte tradita shqiptare.Ti ik e p*rdhu tani se na cave derrasat.
Namaz falin as falin 5%-6% e shqiptarve.Te tjeret as nuk e vrasin mendjen.More vesh?Qafir eshte ta mohosh Allahu s.w.t te derguarin etij, kuranin, ringjalljen, engjujt,
mos ta falesh namazin, etj etj
Pyt sa veta e njofin Kuranin.Nqs e kane lexuar ndonjehere.
Nuk mbulohet dielli me shoshe.
Ku ku nane ku di edhe ti tradita shqiptaresh.Shko mer deve shko atje ku e ke vendin.Arabet s'pine alkool,ok me ket.Shqiptari po dhe seks per dite.Kjo eshte tradita,prandaj jemi trefishuar qe nga 45 ne.Plus edhe mish derri.Me nje gote vere te kuqe eshte fantastik.kush te rrejti se eshte tradite e shqiptarit,.......apo mos ti je genjeshtar dhe e thua vete. Ps, eja ne rrafshin e kosoves, dhe shif qfar shqiptaret pinė ne odat e tyre.... ik malsori tani.....
Por ta marrim qe sipas teje eshte tradit, por a ende nuk do te largohesh prej kesaj vepre te ndyte, apo ti beson berberisht dhe pason prinderit tuaj, a edhe ti u bere si ai shembulli ne kur'an
p.s Mos me sill me vargje Kurani se s'me plas fare.Mos ofendohesh pastaj heren tjeter nqs mi sjell prap.
Ne nga anet tona nuk njohim Allah e Kabah.Njohim Zot.
Jenicerllek te mbare.
Ne vendim tim ketu ku jetoj une me sakt ne rrethin tim ska prej atyre mjeker palareve cka mendon ti vetem 1 deri ne 4 persona mund ti gjejsh me mjeker dhe ata zotni jane shum me te paster se ti ate te garantoj.
Te them te drejten ne xhami shkoj por me te vertet njeher nuk ndegjova nje ere te keqe,po vjen era parfum edhe nje leck te vogel nuk mundish me gjet,ndoshta kjo xhami ku falem une dhe njerzit qe me rrethojn jane me te pasterta se shtepia jote dhe ti,sepse feja jon e don pastertin zotni.
Dhe pune Hitlerit nga ana ime eshte kjo dmth ne te dyja anet edhe si besimtar i fes islame po edhe si Shqiptar qe jame do te isha bashk me te dhe do te shkatrojsha Jahudit dhe Sllavet,sepse jane populli me i prisht ne kete bote,mos haro jane populli me i prisht ne kete bote dhe qe urrejtja ime ndaj tyre sdo te shuhet asnjeher zotni.
Mendoj se mjafton kjo tu shpjegova mire.
Paci shnet te gjithe,dhe shikojeni ardhmerin tuaj mos u mereni shum e shum me gjera qe skan vler.
SIKUR EDHE 1 MILION SHQIPTAR DO VRITEN NGA SLLAVET JU PERSERI DO THONI MIRE JEMI!!TURP
Une nuk te kuptoj ty pse ti fut gjithmon ne teme Arabet...
Arabet jan ata qe kundershtuan Allahun s.w.t dhe pikerisht per keta Allahu s.w.t foli ne kur'an....
Alkool pin edhe Arabat, por jo muslimanet (besimtaret/devostshmit).
Namaz falin nje numer i vogel, por sdo me than qe bie poshte.
ps, Te shkolluar (me fakulltet) jan numer i vogel, por nuk bien poshte....
ps. xhehnnemi i zen te gjithe, mos ke dert
e ju pini alkool dhe hani mish derri edhe *** hani mua sme intereson....
i devotshmi musliman sikur ta prek alkooli ne teshat e tij, ai e ka te ndaluar me ato tesha ta fal namazin, sepse alkooli konsiderohet me i ndyt se urina.....
ps, A edhe kete po e pini a ?.....
Sepse ti je arab prandaj i perzij arabet
http://www.forumishqiptar.com/showpo...8&postcount=16
http://www.forumishqiptar.com/showpo...9&postcount=19
E more vesh qe je arab?
Meqe shqiptaret pine alkool,dhe nuk mund te falin namaz (meqe konsiderohet me i ndyte se urina),megjithse per ket namaz (nje falje ne arabisht kjo) prap se vret mendjen njeri,tape apo esull,dhe s'falen fare.
Xhamite jane bosh te pelqen apo s'te pelqen ty.Ti edhe mund te enderrosh s'ta ndalon njeri.
Dhe konkluzioni eshte se shqiptaret dalin qafira sipas Kuranit "famelart".
E ndoqe logjiken z.Arab?
p.s Shqiptaret kane pire dhe pine alkool.Shkofshin ne djall keto idiotsira arabe.Edhe vete Gjergj Kastrioti pinte vere te kuqe.Te trasheguar nga zakoni pllazgo-ilir,qe shqiptaret e kane sot.Ajo qe ti z.Arab e quan "urine".
Ate ja u kemi lene juve se ne se kemi me "te paster' se alkooli. Ne na ngop mire e mire vera dhe rakia .![]()
Homo sum; humani nil a me alienum puto.
boooooooooooooo ēa bohet kshu mer jahu,gjith jevgjit e arabis shkrujn nga tetova.po ktheheni ne kancer per trojet shqiptare ju magjypsat shqipfoles te tetoves.
magjyp,mos me krahaso mua me jevgjit e arabis,ne ne shqiperi themi qe jevgu mban ere te keqe,sidomos kur laget ne shi............jevgjit kan nje gje te perbashket me macet,kan frik ujin.![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt