S'ka lidhje pėr kėnd e pate fjalėn.per unikkatil-in e pata fjalen
Tė njėjtėn pyetje si Anzhelika ta bėj edhe unė:
Si ka mundesi qe ti te me percaktosh nga foto qe kam vene?
S'ka lidhje pėr kėnd e pate fjalėn.per unikkatil-in e pata fjalen
Tė njėjtėn pyetje si Anzhelika ta bėj edhe unė:
Si ka mundesi qe ti te me percaktosh nga foto qe kam vene?
thjeshte nuk kam pa njeri qe duket si ti dhe ka diqka prej tij, zakonisht jan analfabet te cilve nuk u shkon shkolla e kinse duan te behen repera, kullera e qka po di unePostuar mė parė nga unikkatil
thjeshte ju jeni njerz te rruges...
Hahahhaahahahahathjeshte nuk kam pa njeri qe duket si ti dhe ka diqka prej tij, zakonisht jan analfabet te cilve nuk u shkon shkolla e kinse duan te behen repera, kullera e qka po di une
thjeshte ju jeni njerz te rruges...
Allahile a e ki pėrnime?
Po ti kush je bre gjynahqar?
Unė nuk po tė njoh kush je?
As kėta tjerėt nuk po tė njohin?
As nuk po jep dėshmi se ti na paske kryer ndonjė shkollė?
Kur u bėre ti tė flasėsh pėr dikėnd mer by.thė.shkė.rdhyer???
Postuar mė parė nga fisniku-student
Nuk po dua te hyj ne debat personal me ty, perveqse nese i len ofendimet anash
Une e ti e dijme se ekziston, po ketu nuk jemi ta themi kete. Zoti ekziston, jo pse e thote kete Kurani apo edhe Bibla, por une mendoj se ka shume prova se Bota dhe Universi megjithate ka nje Konstruktor apo nje Ndertues qe e ka krijuar ate. Po si do t'ia shpjegosh ti nje ateisti se Zoti ekziston, duke i thene se Kurani apo Bibla e thone kete, jo. Jo sepse ai nuk beson keto dy libra.
p.sh. Kurani thote se libra e Zotit nuk mund te ndryshohet. Nese Biblen e ka shpallur Zoti, atehere ajo nuk mund te ndryshohet (se paku sipas Kuranit, pastaj edhe sipas Bibles), jo nga Konstantini qe thone disa myslimane dhe ateista apo te tjere skeptike qe e lidhin krishterimin me mitet pagane, por edhe i tere njerezimi po te behej bashke. Dhe si do ta bindesh ti nje te krishtere se Bibla e tij eshte e ndryshuar, sepse Kurani e thote kete a (nuk e thote kete ne asnje ajet), apo sepse 'myslimanet e koheve te fundit e perkrahin kete teori'. Nese kjo eshte e vertete, atehere Zoti sipas jush qenka genjeshtar. Kjo nuk eshte kurrfare argumenti sepse nje i krishter kete nuk do ta besonte as ne enderr. A do ta besoje ti nese nje i krishter do te thoshte thjesht se Kurani eshte ndryshuar Natyrisht se nuk do ta besoje. Apo edhe nje ateist apo agnostik. Askund te Kuran nuk thuhet se Zoti e ka zbrit Kuranin per ta zevendesuar Biblen, perkundrazi thote se eshte garantuese saj.
Kurani nuk do te ndryshohet - ti po thua keshtu, por ku thuhet keshtu. Apo mos i ke ndegjuar hoxhallaret te cilet qesin storie prej vetit, secili hoxhe e ka storien e vet. Kurani sipas teje qenka liber e Zotit, edhe Bibla sipas Muhamedit dhe Kuranit eshte zbulese e Zotit, atehere si paska mundesi te ndryshohet fjala e Zotit?
Myslimanet kontradiktojne Kuranin. E dini pse, sepse 80% e tyre nuk dijne bile se cfare ndodhet ne te. Disa prej tyre nuk e kane lexuar kurre, disa kapen vetem pas 'monoteizmit te paster Islam', Njesia e Allahut.
Profeti Muhamed edhe sipas Kuranit nuk ishte mesues me i madh morali se Jezusi (Isa), njeri jeton jete pa mekat, tjetri martohet me 9 vjecare. Te tjerat vazhdojne me rradhe...
xfiles se pari ti paske njohuri te pakta per Jezusin. Per shkak te Bibles e as Jezusit nuk behen ato gjera, por per shkak te Islamit. Islami thote 'ne jemi monoteiste' edhe te tjeret meritojne te zhduken. Jezusi nuk e tha kete. Ti harron se ne Perendim Feja eshte e ndare nga shteti. Shteti lufton per mbrojtjen e vet nga agresionet e jashtme per mbrojtjen e vet, e jo sepse Jezusi i ka kerkuar kete ta bejne per te. Prandaj dalloji gjerat. Ne Islam ndodhe ndryshe. Imperializmi islamik me ne krye Kuranin dhe Meken, deshiron qe boten ta pushtoje ushtarakisht dhe ne menyra tjera, dhe kete shume myslimane haptas e thone. Si jetojne te krishteret ne shtetet myslimane, si kafshe gati. Si jetojne myslimanet ne shtetet me shumice te krishtera, a detyrohen te paguajne tatim poshterues jo. Nese qenka drejtesi qe nje i krishter te paguaje tatim se eshte i krishter ne nje shtet sheriatik, atehere drejtesi do te duhej te ishte edhe e kunderta.Postuar mė parė nga xfiles
Gjithashtu ti harron se Jezusi tha se nuk te duhemi e jo te urrehemi me njeri tjetrin. Nese je ti ateist, une nuk duhet te te urrej ty ne asnje menyre, asnje i krishtere nuk ka te drejte ta beje kete, ose se paku nuk gjen justifikim ne fjalet e Jezusit, por perkundrazi une duhet te te dua ty dhe te ta tregoj te verteten, dhe e verteta eshte Jezusi (se paku une mendoj ashtu). Tregoma ti mua nje rast kur ka ndodhur qe nje i krishtere i vertete ta vrase nje mysliman apo nje ateist dhe te thote se 'Jezusi eshte i madh', apo 'Jezusi eshte Mesia' etj. Nuk ke, edhe ata 'te krishtere' qe i bene kryqzatat nuk kane justifikim ne Jezusin. Ata nuk kane marre 72 virgjeresha si keta turqit e osmanllinjeve te Turqise. Bin Ladeni ka justifikim ne Kuran. A i thote atij Kurani t'i luftoje te krishteret 'perderisa ta besojne fene e vertete', po. Dhe ai kete po e ben shume mire. Bravo i qofte atij, dhe perkrahesve te tij. Ti gjithashtu nuk e ke te qarte se Vatikani nuk ka kurrfare fuqie politike mbi ato shtete (konkretisht Evropen), sepse Evropa eshte laike, dhe aty nuk sundojne ligjet e asnjerit besim.
mbetesh i pershendetur.
E ti cfare qe nuk u kryqzya? Kete ajet a?Postuar mė parė nga alko71
4:157. Madje pėr shkak tė thėnies sė tyre: "Ne e kemi mbytur mesihun, Isain, birin e Merjemes, tė dėrguarin e All-llahut". Po ata asnuk e mbytėn as nuk e gozhduan (nuk e kryqėzuan nė gozhda), por atyre u pėrngjau. Ata qė nuk u pajtuan rreth (mbytjes sė) tij, janė nė dilemė pėr tė (pėr mbytje) e nuk kanė pėr tė kurrfarė dije tė saktė, pėrveē qė iluzojnė. E ata me siguri nuk e mbytėn atė.
Edhe 600 vjet ka me ardh ni njeri edhe ka me thon se Xhon Kenedin nuk e kane vrare, por u ka perngjare.
Mire de pergjigju ti prej te gjithe autoreve te biblave sa persona e pane ate kur u ringjall???
Merri citatet e gjashte autoreve dhe silli ketu.
E kame bere edhe me larte kete pyetje por nuk u pergjigje!
Edhe kush e degjoi biseden e tij me dy te kryqezuarit tjere?
Dhe kush e degjoi duke iu drejtuar Zotit me Elah,Elah,(vini re Allah) perse me braktise?
Why do people with closed minds always open their mouths?
Pershendetje ,me lejoni edhe mua te marr pjese ne diskutimin tuaj.Do te desha te merrja pergjigje per kete pyetje si fillim: edhe LLazari u ngrit nga vdekja ,do te thote qe ishte i pari e me pas u ringjall Jezusi?
te pershendes ,une jam per te biseduar me ty pa ofendime ok, sai perket qeshtjes se Zotit pajtohem me ty sinqerisht jemi nje mendje per kete me vjen mire.Postuar mė parė nga mesia4ever
mirpo sa i per kete kuranit si liber ai vertet eshet liber hyjnore vertetesia e tij(kuranit)deshmohet ,mosdevijimi argumentohet ,eshte vazhdimesi e librave hyjnore dhe KESHILLA E FUNDIT E NJERZIMI"nese do ta deshmoje me ajete kuranore,ndersa sa i perket bibles nje sqarim qe nuk eshte me vlera hyjnore sepse ... fjalaBIBEL rrjedh nga fjala greke qe d.m.th krijimtari greke.. dhe bibla si liber eshet permbledhje nga librat tjere hyjnore d.m.th nje seleksionim librash nga ungjijt e dyshimt NGA DHJATAT ,ETJ.d.m.th bibla si liber nuk eshet unik qka eshet me e pa kjarta se existojne shume bibla te ndryshem qe i kan shkruar secili prifter qe ka pas influence ne ate kohe dhe tjetra eshet se ato bibla shumica bien ne kunderthenje me tjetren.
une mund te bie argumenet nga kurani librat qe besojne perveq kuranit jan te ndryshuar nga dora njeri dhe sipasoj ekesaj keta libra jan te pavlershem dhe njekohesisht jo hyjnore sepse jna pa autorizim nga zoti ,dhe qka ndryshon nje gjeshet se KURANI eshet shpall per te gjith njerzimi,ndersa librat tjere jan shpall per nje popull te caktuar,Si TORA -TEWRATI i ishte shpall MUSAIT dhe popullit izraelit ,mirpo me nderhyrjen etyre ne ne dryshimin e TEWRATIT ata devijuan fjalen ZOTIT dhe keshtu u shpallen te pavlershem ne kuran.i njejti proces kishte ndosh edhe me librat tjerehyjnore.
e qeshtja e kurani eshte ndryshe KURANI EKA GARANTUAR SI TE PANDRYSHUAR DERI NE DITEN EGJYKIMIT dhe qe 1400 vjet eshet ai kuarn i pandryshuar ne original .
Sa munda t'a zbulojė, kėshilla e fundit ėshtė vrasja e Sadam Hyseinit e jo Kuranivertetesia e tij(kuranit)deshmohet ,mosdevijimi argumentohet ,eshte vazhdimesi e librave hyjnore dhe KESHILLA E FUNDIT E NJERZIMI"![]()
Krijoni Kontakt