Close
Faqja 654 prej 1135 FillimFillim ... 154554604644652653654655656664704754 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 6,531 deri 6,540 prej 11341
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    pra keshru i bien qe nese ndonjeri kalon pran shpis time me makin me radio te larte un te kerkoj ne polici qe kjo te mos ndodhi?

pra un qe jetoj pran disa lokaleve qe mbajne muziken ndez nga mengesi deri ne darke ,duhet te shkoj ne ministri dhe te kerkoj qe kjo muzik te fiket?

mos u beni qesharak por flisni per ēeshtje te rendesishme
    egzaktesisht,asnjelloj lokali me muzike nuk mund te prishi qetesine publike...................ka disco plot ne perendim,jashte nuk degjohet absolutisht asgje.....capisci??????heeeeeeeeeeeeeeeeeeeey.

duhet gte kete ligj per qetesine publike dhe ky te zbatohet reptesisht,askush te mos tolerohet.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Eshte e modes qe te devijohet tema por duke pretenduar qe Tirana eshte themeluar nga turqit,ky eshte kulmi i felliqesise.
    Lexoni me shume se kur permendet Tirana,kur turqit ishin akoma ne embrion

Tirana, nė truallin qė ėshtė sot i takon njė vendbanimi tė kohės antike tė periudhės sė neolitit. Arkeologėt tanė kanė zbuluar rrėzė Dajtit rrėnojat e njė kėshtjelle tė shekujve tė parė tė erės sė re, qė ka gjasė tė jetė kėshtjella me emrin Tirkan, tė cilėn e pėrmend nė shekullin e gjashtė historiani bizantin Prokopi. Pėr kėtė kėshtjellė flasin edhe aktet venedikase tė vitit 1418. Humanisti i shquar shqiptar, Marin Barleti, nė veprėn e tij madhore “Historia e Skėnderbeut” shkruan se me emrin e Tiranės, ndeshet njė rrėnjė e lashtė qė haset edhe nė viset e tjera shqiptare ku banonin ilirėt. Tiranėn e rrethojnė disa kodra, nė shpinė tė sė cilave janė ndėrtuar njė varg kalash, si ajo e Petrelės, e Prezės, Ndroqit, Farkės etj., tė cilat shėrbenin pėr mbrojtjen e Durrėsit e tė Krujės. Nė periferi tė fushės sė vjetėr tė aviacionit tek i ashtuquajturi “Kroi i Shėngjinit” pranė njė faltoreje tė vjetėr mesjetare, arkeologėt kanė zbuluar njė mozaik interesant bashkė mė mbeturina tė tjera arkitektonike tė antikitetit tė vonė. Emri Tiranė mendohet se vjen nga fjala Theranda e pėrmendur nė burimet e lashta greke e latine. Vendasit e quanin Teranat, meqenėse fusha ishte formuar si rezultat i materialeve tė ngurta qė sillnin ujėrat nga malet pėrreth. Nė njė studim tė tij, Dr. Maliq Osi nga Kosova, duke gėrmuar nė historikun e lashtėsisė sė Prizrenit shkruan se, sipas akademikut amerikan, Erik Hempi, gjatė hulumtimeve tė tija ka ardhur nė pėrfundimin se emri Theranda pėrbėhet prej: pri (pėr, pre) term urbanistik me kuptim, kėshtjellė, qytet, qytet i madh dhe zerandė. Nė variantin e dytė, emri Tiranė vjen nga Tirkan. Kjo ėshtė kėshtjella pėr tė cilėn folėm mė sipėr qė daton e ndėrtuar nė fillimet e shekullit tė parė tė erės sonė. Rrėnojat e saj ekzistojnė edhe sot pranė urės sė Brarit nė njė shpat tė Malit tė Dajtit. Tirana pėrmendet edhe pėrpara se tė vinin turqit nė Shqipėri. Me emrin Tirana kemi dy fshatra, “Tirana e vogėl” dhe Tirana e madhe qė ėshtė dhe kryeqyteti i sotėm. Pikėrisht kėtė ka pohuar dhe humanisti dhe historiani ynė, Marin Barleti. Tiranė tė vogėl, siē thotė dhe shkrimtari e arkeologu i njohur, mbledhėsi i Kanunit tė Lekė Dukagjinit Shtjefėn Gjeēovit nė novelėn e tij “Mnera e Prezėz”, “Tmerri i Prezės” Barleti quante pikėrisht Prezėn.
    p.s Totalisht jashte teme.Pardon!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 26-12-2008 mė 10:43

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga KING_SNAKE Lexo Postimin
    egzaktesisht,asnjelloj lokali me muzike nuk mund te prishi qetesine publike...................ka disco plot ne perendim,jashte nuk degjohet absolutisht asgje.....capisci??????heeeeeeeeeeeeeeeeeeeey.

duhet gte kete ligj per qetesine publike dhe ky te zbatohet reptesisht,askush te mos tolerohet.

ngadal re hardhuc

me trego kush eshte shqetesim publik?

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    ngadal re hardhuc

me trego kush eshte shqetesim publik?
    hoxha qe te zgjon ty qe ne 4 te mengjesit mer parid,nga e ke gjet kte nick iher hahahahahaha,myslymon nuk kishte ne kohen e lufte se trojes
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar mė parė nga KING_SNAKE Lexo Postimin
    hoxha qe te zgjon ty qe ne 4 te mengjesit mer parid,nga e ke gjet kte nick iher hahahahahaha,myslymon nuk kishte ne kohen e lufte se trojes
    ky eshte emri qe me ka ven baba im ,dhe nuk kam nevopj te fshihem pas debildhiqeve qe perdorni ju

pastaj para se te shkrush diēka mendohu ,mos te flas goja para trurit.

shqetesimi publik nuk eshte hoxha qe te zgjon ne 4 te mengjesit ,apo tingedhimat qe dalin nga kishat apo sinagogat apo muzika e larte e makines kur kalon .

shqetesim publik eshte gjithēka qe te demton ne ēfare do dhoj menyre

nese ti demostron qe hoxha te demton ather shumica e shqiptereve do te demostroj qe ēfare do dhoji muzike qe del nga makina ne levizje apo lokali me muzik te ulet e demton.

pastaj lexoje ēthot kushtetuta shqipetare

Neni 24
    2. Secili ėshtė i lirė tė zgjedhė ose tė ndryshojė fenė ose bindjet, si dhe t'i shfaqė ato individualisht ose kolektivisht, nė publik ose nė jetėn private, nėpėrmjet kultit, arsimimit, praktikave ose kryerjes sė riteve.

pra me par lexo meso dhe pastaj fol.

ps

ne mes te londres mund te degjosh hoxhen qe therret me fort se pran shtepis te nde

..... .....
    Anėtarėsuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Kur ti beni clean up temes,kete postimin siper meje lejeni sic eshte,nje shembull i veteskedimit dhe i indoktrinimit te trurit.
    Thjesht modifikojeni duke shtuar Une veteskedohem ne krye te tij.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    E dini ju qe skenderbeu luftoi se bashku me serbet, greket, bullgaret. E dini ju qe ai ishte atlet i ksrishterimit. Edini ju qe nuk eshte ashtu si ju kan mesu ne shkoll. E dini ju qe Historia eshte disiplin shkencore dhe vazhdimisht hulumtohet dhe plotesohet.
    E dini ju qe serbet, malazezet, greket (bashkuluftetaret e skenderbetu) e kan coptu shqiperin dhe i kan marr territer.
    Nuk dini gje perpos ti besoni nje miti.

Ma demantoni me fakte dhe jo me tregime per femij te marin barletit.
    o kerme arabike....Gjergj kastrioti eshte lavdia Shqiptare ne plot kuptimin e saj.

Gjergj Kastioti nuk ishte nje mit,ishte nje realitet i gjalle,eshte vete krenaria jone.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar mė parė nga Dorontina Lexo Postimin
    disa shtepi fetare po mbushen disa po zbrazen ...
    lerni fetaret te bejn punen e tyre e merruni me drogen qe shitet para shkolle, kjo nuk ju vret ndergjegjen tuaj ?
    Si mund te merremi me ato kur nuk fleme gjum naten nga hoxha?

lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    hej sa te marun , me qka meren , per me nderpre ket duhet kogja da njerz mu lekfidu , e aty kurgjo ma smbet hiq.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    26-10-2008
    Vendndodhja
    Republic oF Kosovo
    Postime
    1,162
    ...po nese ja ben pytjen nji ateisti , ne qfar beson ti si ateist ? ai te k'then pergjigjen :
    - Jo un jam kafsha dhe nuk besoj ne asgjė.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •