E mira dhe e keqja ekziston dhe jane dy , jeta dhe vdekja ekziston dhe jane dy , besimi dhe mosbesimi ekziston dhe jane dy por vetem ZOTI eshte NJE dhe nuk ka tjeter .
Nuk eshte se jane vetem 3 apo 4 fe boterore , kto jane ma kryesoret ne bote dhe shumica e njerezve mblidhen mbas tyre.
Ne nje bisede me nje dervish plak po na tregon se eshte vetem nje Zot por per ēdo koke te njeriut ekziston edhe nga nje zot (po e shkruaj me germe te vogel se me hypin ne qafe disa "fetar".
Te ēdo njeri te ēdo besimtar edhe tek ateistat ma te medhaj ne mendjen e tyre ekziston diēka qe e kuptojn si hyjnore dhe se paku nje here ne jeten e tyre kane besuar apo besojn ne diēka hyjnore qe ne besimtaret e quajm Zot.
Asnje njeri nuk e sheh (jo vizualisht) ,nuk e kupton Zotin njejt 100% sikur bashkefetari i tij ma i ngushti.
Nje musliman apo krishter nuk e kupton Zotin apo fene njejt 100 % sikur shoku i tij ma i ngusht i te njejtes fe , nje prift me nje prift tjeter edhe pse i takojn te njejtes fe ,sekt apo shkolle nuk jane te njejt ne kuptimin e krejt fese.
Njeriu nuk duhet te behet si i klonuar dhe gjithmone te beje sikur ai tjetri as feja nuk na thote keshtu. Secili njeri le te ece me kembet e veta dhe ti marre vete pergjegjsite per veprat qe i ka bere.
Zoti nuk ka klonuar njerez dhe as nuk i ka bere me makina qe te gjithe te jemi te te njejtit mendim te njejtes marke. Vete Zoti eshte qe na ka lene te zgjedhim ,hulumtojm , ndryshojm zgjedhjet tona mekatojm e pastaj te pendohemi etj etj
Kta rreshtat e fundit mos i kuptoni sikur po kerkoj te behet anarki eshte e kunderta e anarkise per ēka po flas.
Ti land po edhe te tjeret te gjithe i kemi mundesite te zgjedhim dhe te vendosim se ēka na pelqen. Me ba me e gjet nusen e mire une them se kam pas fat me ba mem dal e keqe ja la fajin mesitit![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 02-12-2008 mė 14:53
SE KENDUAM "LET IT BE"
S eshte problemi im sepse mendimi im i perket shumices shqiptare qe adhurojne njerez,ti je ne minorance qe adhuron vetem Allahun.Eshte problem i yt se kend adhuron ti, por adhurimi dhe lavderimi i takojne vetem Allahut, une Ate e adhuroj dhe prej Tij ndihm dhe falje kerkoj. Njerzit i respektoj, aq me shum deshmoret, luftetaret, dijetaret etj.
Nqs nuk adhuron gje tjeter pervec se "Allahut" qe mund ti thuash edhe Zot per me mbare,je arab sepse ke harruar historine dhe traditat shqiptare.Sepse "Allahu"(Zoti) ti paska ndaluar dhe ti ka zenvendesuar traditat e Allahut(Zotit,prap per me mbare ne shqip).Dhe kush jane traditat e Allahut(Zotit) ne kete rast?
Ato arabe eshte pergjigjja.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 02-12-2008 mė 15:06
Islami nuk eshte Arabi, Islami nuk eshte tradit, Islami nuk eshte kultur. Islami eshte drita e njerzimit, i falenderohem ALLAHUT qe i takoj kesaj drite, kesaj te vertete. Jam krenar vetem per nje gje, e ajo gje eshte qe fal Allahut jam Musliman dhe i lutem Allahut qe te vdes si musliman.
Shqiptari per dy gjera jeton,per atdhe e familje,ato falenderon ai dhe per to jep jeten.Kush jeton dhe jep jeten per gje tjeter eshte tr*p.Une e falenderoj Zotin,por e falenderoj sepse me beri shqiptar dhe me dha kete familje qe kam,por jo pe gje tjeter.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga white-knight : 02-12-2008 mė 15:18
ore do merresh me temen ti apo jo????a ka noi mod ketu te pastroje nga kto budalliqe!!!!
kujt i kerciti se ca je krenar ti apo kujt i takon ti!!!!!apo sesi do vdesesh!!!
noi pergjigje llogjike ke per temen????
boll e mbush ketu me spam arabik,nuk eshte teme propagande islame kjo,eshte teme diskutimi.....perdore trurin nese ke.
Krijoni Kontakt